تبیین:
با برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی مشخص شد که اکثریت مجلس آینده متعلق به جریان اصولگرایی است. مسئله مبارک این است که با توجه به رویکرد انقلابی دولت سیزدهم و همگونگی سیاسی و گفتمانی با مجلس دوازدهم؛ زمینه همکاری و هماهنگی و در نتیجه افزون شدن کارایی هر دو قوه مهم اجرایی و تقنینی فراهم است. مجلس دوازدهم به صورت رسمی از تاریخ هفتم خرداد ماه آغاز به کار خواهد کرد؛ اما مسئله مورد بحث در میان کارشناسان، چگونگی رقابت درون جریانی اصولگرایی و میزان کارایی مجلس آینده است که در این مجال تلاش می شود فتح بابی صورت بگیرد.
مجلس دوازدهم متشکل از اکثریت اصولگرایان و اقلیت اصلاح طلبان و مستقلین است و رقابت اصلی، رقابت درون جریانی اصولگرایان خواهد بود که در انتخابات اخیر با تشکیل گروه ها و جبهه ها و با ارائه فهرست هایی متعدد، پا به عرصه انتخابات گذاشته بودند. بنابراین نمایندگانی از فهرست های مختلف جریان اصولگرایی شامل شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی(شانا) و جبهه پایداری، شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی، جبهه صبح ایران، شبکه راهبردی یاران انقلاب(شریان) و ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی(امنا) وارد مجلس شده اند که البته سهم فهرست ها متفاوت است. این گروه های جریان اصولگرایی با وجود اشتراکات بسیار در اصول و مبانی، در برخی سیاست ها و مصادیق دارای اختلاف نظرهایی هستند و با توجه به در اقلیت بودن رقیب برون جریانی یعنی اصلاح طلبان در مجلس دوازدهم، شاهد رقابت درون جریانی اصولگرایی خواهیم بود.
اولین رقابت مهم درون جریانی اصولگرایان در آغاز بکار مجلس دوازدهم در زمینه انتخاب رئیس، اعضای هیئت رئیسه و روسای کمیسیون های تخصصی خواهد و به نظر می رسد ائتلاف های گروه های مختلف اصولگرایی حتی با اقلیت اصلاح طلبان و مستقلین در این زمینه تعیین کننده خواهد بود. اما نمایندگان اصولگرای حاضر در مجلس دوازدهم ضمن رعایت اخلاق رقابتی؛ بایستی باید های زیر را مد نظر داشته تا برآیند حضور و فعالیت آنان در مجلس آینده، ارتقای کارایی و اثرگذاری مثبت در جهت بهبود امور و حل مشکلات مردم باشد.
نتیجه بحث اینکه نمایندگان اصولگرای مجلس دوازدهم باید با تاکید بر اشتراکات، پرهیز از حواشی، توجه به اولویت های کشور، محور قرار دادن وحدت ملی، هماهنگی و همکاری با دولت انقلابی و با کار کارشناسی و روحیه انقلابی برای هدف نهایی «خدمت رسانی به مردم و حل مشکلات واقعی آنان، تقویت پایه های قدرت نظام و رسیدن به ایران قوی در همه حوزه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و دفاعی» جهاد نمایند.
ارسال نظرات