سامانه یکپارچه احکام قضایی (سیاق)، مخفف سامانه یکپارچه احکام قضایی است که یکی از مهمترین پروژههای فناوریمحور بانک مرکزی و قوه قضاییه در حوزه فناوریهای نوین محسوب میشود.
این سامانه در تاریخ ۱۳ تیر ۱۴۰۲ با حضور رئیس دستگاه قضا، در محل بانک مرکزی رونمایی شد.
به گفته معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی، با استقرار سامانه سیاق متوسط اجرای حکم قضایی در شبکه بانکی از ۲۰۰ روز در سال ۹۴ به حداکثر ۴ دقیقه در سال ۱۴۰۲ کاهش پیدا کرده است.
محرمیان گفته است: راهاندازی سامانه سیاق، تاثیر بهسزایی در تحقق عدالت اجتماعی، کاهش زمان رسیدگی و حصول نتیجه در پروندههای قضایی به نفع مردم و همچنین جلوگیری از عدم اجرای احکام قانونی بهواسطه برداشت از حسابهای تحت پیگرد خواهد داشت.
در همین رابطه اصغر بالسینی، کارشناس اقتصادی، در گفتوگو با میزان اظهار کرد: زمانی که انجام یک کار به عهده ۲ دستگاه یا چند دستگاه گذاشته میشود، فرآیند انجام کار پیچیده میشود و به تبع آن موجب اطالهدادرسی خواهد شد.
وی در ادامه افزود: این مشکل نیز در اجرای احکام قضایی مربوط به حوزه مالی نیز تا پیش از راهاندازی سامانه سیاق وجود داشته است؛ اما از زمانی که سامانه سیاق راهاندازی شد این پیچیدگی میان دستگاهها از بین رفته و به حداقل زمان ممکن رسیده است.
بالسینی تاکید کرد: راهاندازی سامانه سیاق از لحاظ زمانی هم به نفع قوه قضاییه و هم به نفع بانک مرکزی بوده است، در گذشته ابلاغ احکام تا ۲۰۰ روز زمانبر بود، اما اکنون با توجه به استفاده از فناوریها این زمان به کمتر از چند دقیقه رسیده است.
این کارشناس اقتصادی اعلام کرد: هنگامی که همکاری و تعامل بین دستگاهی با کمک فناوریهای نوین انجام میشود موجب صرفهجویی در وقت و هزینه دستگاهها خواهد شد.
وی همچنین به استفاده قوه قضاییه از فناوریهای نوین در سالهای اخیر اشاره و اعلام کرد: ارائه خدمات قضایی با استفاده از فناوریهای نوین موجب کاهش اطالهدادرسی، رضایت متقاضیان این دستگاه شده است.
بالسینی اعلام کرد: در نظام اقتصادی کشور هر چقدر بهسمت شفافیت ناشی از اطلاعات آنلاین حرکت کرد عملا به کارآمدی نظام اقتصادی کشور کمک خواهد شد.
ارسال نظرات