علی رغم اینکه قرار بود به منظور بررسی نهایی بسته پیشنهادی کابینه بایدن برای کمک نظامی به اوکراین و رژیم صهیونیستی، تعطیلات سال نوی میلادی کنگره به جای ۱۵ دسامبر از ۲۱ دسامبر آغاز شود، اما باز هم نمایندگان دو حزب اصلی امریکا قادر به حل اختلافات خود نبوده و بدون برگزاری جلسه رسمی، اعضای کنگره به تعطیلات رفتند که این دوره تعطیلات تا ۳ ژانویه ۲۰۲۴ ادامه دارد.
علی رغم اینکه کابینه بایدن به منظور جلب نظر موافق حزب جمهوری خواه در بسته ترکیبی فوق مبلغ ۱۴ میلیارد دلار را نیز برای تامین امنیت مرز مکزیک اختصاص داده بودند اما باز هم نمایندگان جمهوری خواه خواهان اختصاص مبلغ بیشتر و البته تغییر قوانین مهاجرتی به خاک امریکا هستند.
مسئله عدم تصویب کمک مالی به اوکراین یا تاخیر چند ماهه در این خصوص موجب نگرانی شدید فرماندهان اوکراینی و کشورهای اروپایی شده است و آنها خود را برای طرح جایگزین و جلوگیری از وقوع فاجعه در صورت قطع کمک های نظامی امریکا آماده می کنند.
مقامات وزارت دفاع آمریکا اعلام کردند که طی ۱۰ روز آینده تا ۳۰ دسامبر اعتبارات لازم برای کمک به اوکراین تمام خواهد شد.
زلنسکی: عضویت جزئی در ناتو بی معنی است
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در واکنش به برخی اخبار مبنی بر احتمال عضویت اوکراین در ناتو گفت: هیچ دعوتی از سوی کشورهای ناتو برای اوکراین ارسال نشده است؛ طرح های جزئی در این خصوص بی معنی است، امکان ندارد ما بپذیریم بخشی از خاک اوکراین عضو ناتو باشد و بخشی که در اشغال روسیه قرار دارد عضو ناتو نباشد.
هر پیشنهاد جزئی چیزی جز توهم نیست؛ من از منافع کشورم در شرایط جنگی دفاع خواهم کرد.
اوکراین به دنبال ساخت ارتش ۱ میلیون نفری
به دنبال مذاکرات انجام شده میان زلنسکی با زالوژنی فرمانده کل ارتش و رستم عمروف وزیر دفاع اوکراین، این کشور قصد بسیج عمومی ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار نیروی جدید در سال ۲۰۲۴ میلادی را خواهد داشت.
این امر به منظور جایگزینی نیروهای کشته و زخمی شده در جنگ و همچنین ایجاد مکانیزم چرخشی برای استقرار و مرخصی نیروها در خطوط نبرد با ارتش روسیه است؛ بر اساس تخمین مقامات اوکراینی این طرح به ۱۳ میلیارد دلار بودجه اضافه احتیاج داشته و تعداد کل پرسنل نظامی فعال ارتش اوکراین را به حدود ۱ میلیون نفر می رساند.
به نظر می رسد فرماندهان اوکراینی به دنبال ساخت خطوط دفاعی چند لایه و پرتعداد برای زمستان جاری و نبردهای سال بعد هستند زیرا در صورت قطع کمک های نظامی امریکا این احتمال وجود دارد که ارتش روسیه یک بار دیگر به دنبال تهاجم گسترده نظامی در شرق و جنوب اوکراین باشد.
دور زدن قانون اساسی ژاپن برای کمک به اوکراین
به گزارش منابع غربی، دولت ژاپن پس از مذاکرات فشرده با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه امریکا موافقت خود را با ارسال بخشی از ذخایر موشک های پدافندی پاتریوت خود به این کشور اعلام کرده است.
ارتش ژاپن در گذشته سامانه پاتریوت از دو مدل PAC-۲ و PAC-۳ را از امریکا خریداری کرده بود؛ با توجه به قانون اساسی ژاپن فروش تجهیزات نظامی به کشورهای درگیر جنگ ممنوع است و ژاپنی ها قصد دارند این موشک ها را به امریکا تحویل دهند تا این کشور ذخایر مربوطه را به دست ارتش اوکراین برساند و بدین ترتیب منع قانونی فوق برای دولت ژاپن بی اثر شود.
پیش از این دولت کره جنوبی نیز در اقدامی مشابه و برای دور زدن قانون اساسی، ۳۵۰ هزار تیر مهمات ۱۵۵ میلیمتری توپخانه را به امریکا فروخته بود تا آنها اقدام به ارسال این مهمات به اوکراین کنند.
ارسال نظرات