پیام آشکار به اقلیم کردستان مجدد تکرار شد؛ اینبار گزینه های جایگزین برای حل بهانه ها پیش بینی شد؛ هرچند اتخاذ گزینه نظامی همچنان در جعبه ابزار تصمیم گیری تهران هست. داستان روایت صبر استراتژیک چهار دهه جمهوری اسلامی ایران در برابر شرارتها گروهک ها در اقلیم کردستان عراق است؛ رفتارهای خشونت آمیز و تروریستی این گروهکها موجب شهادت و آسیب اقتصادی به مرزنشینان کشور شده است.
پاییز 1401؛ اولین هشدار
«طی این سال ها مدام به اقلیم کردستان عراق تذکر دادیم و گفتیم این رسم همسایگی نیست که ما این همه به ملت عراق خدمت کنیم و بعد شما به اینها اجازه ایجاد مقر نظامی و رسانه می دهید.» این سخنان روایت پایان صبر استراتژيک تهران بود؛ سرلشکر باقری، رییس ستاد کل نیروهای مسلح، اظهار داشت: « عراقی ها بارها به ما قول دادند که جلوی اقدامات گروهک های تروریستی را بگیرند اما عمل نکردند، بنابراین تصمیم بر این شد تا با اینها مقابله کنیم و این براساس منشور ملل متحد و دفاع از خود است. به مقامات اقلیم گفتیم دو راه وجود دارد، یا اینها باید تبدیل به یک گروه غیرنظامی شده و خلع سلاح شوند، یا اینکه اقلیم کردستان باید گروهکهای ترویستی را از این منطقه اخراج کند. اینکه سه هزار نفر نیروی مسلح پشت دیوار مرز ایران مرکز ساخت بمب داشته باشند به هیچ عنوان برای ما قابل تحمل نیست و با آنها مقابله می کنیم، از این رو این عملیات ادامه خواهد داشت، هر قدر هم که طول بکشد ما این عملیات و بزرگتر از این را ادامه میدهیم.» پس از عدم توجه جدی به هشدار، ابزار نظامی اتخاذ شد و 30 آبان 1401 روابط عمومی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیهای از آغاز حملات جدید موشکی و پهپادی قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) برای انهدام مقرها و مراکز باقیمانده گروهکهای تروریستی تجزیهطلب ضدایرانی مستقر در شمال اقلیم عراق خبر داد.
آخرین هشدار
با وجود ضربات جدی به پیکره ضدانقلاب در حملات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فعالیت این گروهک ها با حمایت سرویس جاسوسی اسرائیل همچنان استمرار دارد و برخی از فراخوان های ضدانقلاب با محوریت این گروهک ها در مناطق کردی حمایت می شود. بنابراین در بهار 1402 طرح جدی تقابل با آنان کلید خورد. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به همتای عراقی خود مجدد نسبت به فعالیت گروهک ها هشدار داد و در همین راستا اظهار داشت:«به هیچ وجه برای جمهوری اسلامی ایران قابل قبول نیست که گروههای تروریستی و تجزیه طلب از مبدا اقلیم شمال عراق بخواهند تهدیدی علیه امنیت جمهوری اسلامی ایران باشند. این موضوع را از زبان مقامات عراق در بغداد به صراحت شنیدیم که عراق اجازه نخواهد داد که این وضعیت ادامه یابد. مکانیسمی در این رابطه در سطح کمیته عالی امنیتی بین دو کشور در ماههای اخیر مشخص شده است که امیدواریم این مکانیسم هر چه سریعتر نهایی شود و شاهد عملیات اجرایی آن باشیم.» از سوی دیگر برخی از مقامات عراقی ضدآمریکایی خبر از استقرار شش تشکیلات تروریستی در نزدیکی مرزهای ایران در اقلیم کردستان عراق دادند و معتقدند که «آمریکا می کوشد این اقلیم را به میدان درگیریهای منطقهای از طریق استفاده از کارت تشکیلات مسلح تبدیل کند.» با این اوصاف برای عبور از تبعات اقتصادی هرگونه برخورد نظامی، وزارت کشور با اتخاذ ابتکار جدیدی نشست استانداران هم مرز ایران با اقلیم کردستان عراق در ارومیه برگزار کرد و احمد وحیدی، وزیر محترم کشور اظهار داشت:«پیام این نشست، این است که دشمنان در ایجاد گسست بین مردم ۲ سوی مرز شکست خورده است. وحیدی گفت: اولین مسئله این است که این نشست به صورت دورهای و ۶ ماه یک بار این جلسه برگزار شود ضمن اینکه دبیرخانه مشترکی مسائل مربوطه را به صورت مرتب پیگیری کند.»
چشم انداز راهبردی
در راستای واکاوی راهبردی هشدارها و اقدامات جمهوری اسلامی ایران باید گزارههای تبیینی ذیل را مدنظر داشت که عبارتند از:
ارسال نظرات