«وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
شبکهای که حسن روحانی عضو آن است
حسن روحانی، رئیس جمهور سابق ایران و چهره نزدیک به اصلاحطلبان به تازگی در اظهاراتی که برخی محافل تحلیلی آنها را انتخاباتی ارزیابی میکنند، گفته است: اکثریت قاطع جامعه، جوانانی هستند که در ۴۰ سال گذشته به دنیا آمدهاند. این نسل جدید و جوان، فرهنگ خود، زبان خود و خواستههای خود را دارد. دنیای اطراف خود را میبیند و مقایسه میکند. ما نمیتوانیم با زبان تحکم با آنها سخن بگوییم.
به گزارش ایسنا، او میافزاید:
"آنها برای مشارکت، باید قانع شوند. باید انگیزه پیدا کنند. باید ببینند که رأی و نظر آنها مهم و محترم است. راه همراه کردن جوانان، دورباش و کورباش نیست. زبان تازیانه در این عرصه کارساز نیست. جوانان باید امکان تغییر را ببینند تا سرمایه کار و ابتکار خود را به میدان بیاورند. خطر بزرگ فرار مغزها تنها با ایجاد زمینه جذب و امید به اثرگذاری، از سر کشور دور میشود. میدان را باید برای جوانان باز کرد تا بمانند و بسازند."[1]
*درباره اظهارات آقای روحانی بیان چند نکته ضروری به نظر میرسد:
یکم_ جوانان عزیز کشور باید بدانند که "آزموده را آزمودن خطاست"!
به این معنی که آقای روحانی و کارنامه دولت 8 ساله او به روشنی به هر ذهنی جویای حقیقتی نشان میدهد که میزان تطابق روحانی با "گفتمان جوانی" تا چه اندازه است و رئیس دولتی که به مدرسه پیرمردها شهره بود و وزارت ورزش و جوانان صدارتش عملا هیچ معجزهای برای جوانان نداشت آیا میتواند مدعی شناخت جوانان و ارائه تز برای آنها باشد و یا ادعا کند جوانان کشور برای مشارکت با داغ و درفش مواجهاند!؟
دوم_ رماندن مردم و جوانان از صندوق رأی "خیانت" و مشروط کردن حضور در انتخابات "نفاق" است.
انتظار این بود که آقای روحانی بعنوان یک منتقد وضع کنونی (که خود سهم بزرگی در ایجاد آن دارد!) اما به جوانان بگوید که راه حل قرار گرفتن مشکلات در مسیر رفع شدن؛ صرفا و فقط از دالان "صندوق رأی" میگذرد نه اینکه شاهد باشیم آقای روحانی همنوا با اصلاحطلبان تحریمی از اما و اگرهای مشارکت حرف بزند.
چه اینکه مردم و جوانان حتی اگر ببینند فردی یا افرادی هستند که رأی و نظر آنها را محترم نمیشمارند؛ پس منطقا بایستی اتفاقا با مشارکتی وسیعتر در انتخابات شرکت کنند تا به جای قبلیها افرادی را برگزینند که به رأی آنها احترام میگذارند و مقولاتی مثل آمریکا و باندبازی و برجام را بزرگتر از رأی مردم نمیدانند!
سوم_ در مسئله فرار مغزها نیز باید دانست که ما و مردم ایران اقلا طبق بیان معاون علمی و فناوری شخص آقای روحانی در دوران ریاست جمهوری؛ با یک دروغ بزرگ و ادعای اثبات نشده مواجهیم. [2]
ادعایی که حاملانش هرگاه خود را تنها و دور از مردم میبینند؛ بلافاصله با استناد به ادعاهایی بیاساس مدعی فرار مغزها از کشور میشوند.
جریان و آدمهایی که اینهمه پیشرفتهای بزرگ کشور در عرصههای علمی، امنیتی، پزشکی، صنعتی، نفتی، معدنی و ... که به مدد نخبگان حاصل آمده است را نمیبینند و هرگاه قصد بیان ادعایی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را دارند؛ پای فرار نخبگان را به میان میکشند.
گفتنیست، دکتر سورنا ستاری، معاون علمی رئیس جمهور وقت زمانی پیرامون ادعای فرار مغزها گفته بود:
"بحث فرار مغزها از آن کلاههای گشادی است که سر کشور گذاشتهاند و یک شبکهای دارد این ادعا را به ذهن جامعه ما تزریق میکند. "
دکتر ستاری گفته بود کسانی که این حرفها را میزنند "وقیح" هستند.
***
صحبتهای جالب یک نماینده درباره ثروت وزارت صمت
لطفا... سیاهکلی، نماینده مجلس شورای اسلامی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا پیرامون وزارت صمت و جریان استیضاح اخیر گفته است:
"ما با یک وزارتخانه ثروتمند و پر امکانات اما بحرانزده طرف هستیم، بنابراین کارکردن در آنجا ساده است. برعکس اینکه بسیاری فکر میکنند کار کردن در آنجا سخت است! خیر، وزارت صمت جزء آن وزارتخانههایی است که مدیریت کردن در آنجا ساده است زیرا امکانات دارد، ثروت دارد، درآمد دارد و یک بنگاه اقتصادی است. بنگاه اقتصادی بخواهد بحرانی شود دیگر کجا را باید مدیریت کنیم؟ وزارت صمت باید به دیگر وزارتخانهها کمک کند."
او میافزاید: حتماً باید فردی بیاید که این موارد را درک کند، قدرت مدیریت بالا و تجربه داشته باشد، افرادی که تجربه ندارند چرا باید لوکوموتیو اقتصاد کشور را به حرکت در بیاورند؟ بنابراین مجلس محکم است و ما از دولت خواهش میکنیم عنایت کند افراد باتجربه و کاربلد را برای امر وزارت معرفی کند زیرا ما بدون تعارف کسی که بیاید را نقد میکنیم و اصلاً نقد بیرحمانه داریم، چراکه مردم گرفتار هستند و انتظار دارند. [3]
*صحبتهای این نماینده محترم درباره ماهیت و امکانات وزارت صمت و همچنین روش مدیریت در این وزارتخانه کاملا صحیح هستند.
این نکته باید مورد اقتراح باشد که چه بسا همین تراکم حجم امکانات و پول در وزارت صمت است که موجب ترویج نگاههای سهمخواهانه (که لزوما به دنبال فساد نیستند و صرفا به دنبال جذب امکانات برای بخشهای مربوط به خود هستند) نسبت به این وزارتخانه میشود و همین مسئله هم بخش زیادی از انرژی هر وزیری را خواهد گرفت که بخواهد به جای مدیریت در وزارت صمت؛ مشغول جلب رضایت این و آن شود.
ما قضاوت درباره صحبتهای این نماینده محترم مجلس پیرامون وزارت صمت را بر عهده مخاطبان محترم میگذاریم.
***
"گرانی بیقاعده" یک مسئله اقتصادی نیست
خط و نشان سپاه برای گرانفروشان و اخلالگران اقتصاد
سردار علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، روز یکشنبه گذشته طی سخنانی در همایش طلایهداران و جهادگران اقتصاد مقاومتی در اردبیل گفته است: گرفتاریهای معیشتی و اقتصادی در شان ملت شهید داده و شهیدپرور انقلابی ما نیست. همه ما و مردم، نهادهای انقلابی و دولت باید پای کار باشیم و به تکالیف خود عمل کنیم و در این صورت خداوند بهترین نتایج را رقم میزند.
به گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه معیشت و اقتصاد موضوع دائمی مردم است، افزود: باید دولت آقای رئیسی این موضوع را حل کند و همه بسیجیان، پاسداران و جهادگران پشت سر دولت هستیم برای اینکه درباره معیشت مردم اقداماتی انجام دهند که نگرانیهای مردم رفع شود.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سرنخ همه خباثتها در موضوعات اقتصادی و معیشتی آمریکاست، گفت: کسانی که ستون پنجم شیطان بزرگ آمریکا هستند، ماجراهایی را در داخل درست میکنند که نگرانیهای مردم را در موضوعات معیشت و اقتصاد به وجود میآورد.
سردار فدوی افزود: ما باید مقتدرانه، قوی و سریع اقدامات اساسی علیه ستون پنجم که بیمحابا و بدون ترس، دستور شیطان بزرگ آمریکا را انجام میدهند و برای مردم ما مشکل درست میکنند عمل کنیم.
به گفته وی هر کسی در هر زمینهای مخصوصاً در زمینههای معیشت مردم و اقتصادی دستورات آمریکا را انجام دهد، باید به مثابه ستون پنجم آمریکا با آن برخورد کنیم.
این مقام عالی نظامی کشورمان گفت: دشمنان باید از تهدید مردم و این که در معیشت مردم مشکل درست کنند، دست بردارند، شب میخوابند صبح با احتکار و گران کردن نیازمندی روزانه مردم منافع خود را تامین و برای مردم گرفتاری درست میکنند، در چنین شرایطی همه باید پای کار برویم و مسلماً خیل عظیم بسیجیان جهادی پای کار همه کارهای جهادی هستند و به زودی از این مرحله عبور خواهیم کرد.[4]
*انگشت اشاره سردار فدوی به سمت درستی نشانه رفته است و باید گفت که مردم در این شرایط امید زیادی به صادقالوعد بودن سپاه و اقتدار آن بستهاند.
چه اینکه همه کارشناسان متفقاند که ریشه مسائل اقتصادی و گرانیها در داخل کشور و بر اثر نبود نظارت است و طبعا هنگامی که شاهد وقوع "جرم گرانفروشی" هستیم؛ سپاه بر اساس وظایف ذاتی خود بایستی به این مسئله ورود کند.
پر واضح آنکه امروز شاهد صعود بیقاعده قیمتها در همه ابعاد هستیم و در این جرم آشکار عملا مردم تنها ماندهاند و پناهی جز سپاه و رهبری ندارند.
دقت شود که مسئله گرانی در ایران هرگز یک مسئله اقتصادی نیست!
بلکه یک حادثه بیقاعده است که از هیچیک از قواعد دلاری، بازاری، تحریمی و تورمی پیروی نمیکند و این معضل که در سایه ناکارآمدی دولتی قرار گرفته حل نمیشود مگر با ورود یک نهاد مقتدر مردمی که باید به نفع انقلاب و مردم وارد عمل شود و جلوی گرانی را بگیرد.
و این همان سمت صحیح و دقیقی است که سردار فدوی به آن اشاره کرده است.
دقت شود که در تمام حاکمیتهای روز دنیا برای اتفاقات بیقاعده اقتصادی، رهیافتهای حکومتی تنظیم میشود و حکومتهای پیشرفته هرگز اجازه نمیدهند به بهانههایی مثل اقتصاد آزاد، قواعد بازار و... کسی بصورت دلبخواه اقدام به گرانفروشی و قیمتگذاری کند. چون این مسئله حتی با مبانی اقتصاد کاملا آزاد هم در تضاد است.
مثلا چندی قبل بود که شرکت سامسونگ به دلیل قیمتگذاری بیقاعده و گرانفروشی در کشور هلند؛ از سوی سازمان رقابت این کشور به مبلغ 47 میلیون دلار جریمه شد. [5]
***
1_ isna.ir/xdNPfM
2_ mshrgh.ir/1006425
3_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1354449
4_ https://irna.ir/xjMpc7
5_ http://fna.ir/47jtc
ارسال نظرات