بازار سرمایه بهعنوان بازاری که میتوانست بهعنوان سپری برای تورم نقش ایفا کند و با جذب نقدینگی، از سرازیر شدن این حجم از نقدینگی به سایر بازارها جلوگیری کند، هر روز شاهد خروج پول توسط حقیقیها بود. اگرچه پارامترهای بنیادی همگی به ارزندگی بازار سرمایه گواهی میدادند و نظر اکثر کارشناسان بر مفت بودن قیمت اکثر سهام بود، اما تابلوی معاملات و ارزش معاملات چیز دیگری را نشان میدادند.
گفتنی است همانند هفته گذشته، شاخصکل بورس در روز جاری با رشدی 75هزار واحدی آغاز به کار کرد که نوید رشد در روزهای آینده را برای فعالان بازار بههمراه داشت.
بسته ارزی بانک مرکزی عامل اصلی رشد شاخصکل
در روزهای اخیر و با نوسانات شدید نرخ ارز، بانک مرکزی برای سروسامان بخشیدن به بازار ارز، دست به اقداماتی زد که همین اقدام عامل اصلی رشد بورس به حساب میآید.
راهاندازی مرکز مبادله ارز و طلا و تالار دوم نیما، یقیناً عامل اصلی رشد بورس است، چرا که از این پس مقرر شده است تمام شرکتهای صادراتی ارزهای خود را بهنرخ کشفشده در این تالار که در محدوده (36 تا 41) است به فروش برسانند و دیگر مانند سابق این شرکتها مجبور نیستند ارز خود را بهنرخ 28.500 بفروشند،
در همین راستا جواد اوجی وزیر نفت در گفتوگویی گفته بود: همه ارز حاصل از صادرات شرکتهای پتروشیمی و پالایشی در مرکز مبادله ارزی عرضه خواهد شد.
همه ارکان دولت موظف به حمایت از بسته جدید سیاستهای ارزی دولت و اجرای دقیق آن هستند.
افزایش نرخ بهره بینبانکی، یکی از ترمزهای رشد شاخص
همانطور که در تصویر زیر مشخص است، نرخ بهره بینبانکی در هفته گذشته به بالای 23 درصد رسیده است، فعالان قدیمیتر بازار بهخوبی به یاد دارند که در زمان ریزش عجیب بازار در سال 99، روند افزایشی نرخ بهره بینبانکی چطور بلای جان بازار شده بود و بهطور غیرمستقیم بر فشار فروش سهام اثر گذاشته بود.
ابطال نرخ تسعیر 45هزارتومانی ملی مس
در روز گذشته، مدیرعامل شرکت ملی مس در نامهای به بورس کالا اعلام کرد که در خصوص عرضه کاتد مس در رینگ صادراتی، با توجه به ضرورت انطباق با الزامات ارزی جدید اعلامشده از جمله نرخ ارز سامانه مرکز مبادله ارزی ایران، نسبت به ابطال آگهی عرضه مذکور اقدام شود.
براساس تأکید وزارت صمت، تمام شرکتهای صنعتی و معدنی صادراتمحور مکلفند در چارچوب بسته جدید ارزی بانک مرکزی، نسبت به فروش ارز خود در مرکز مبادلات ارز و طلا طبق مکانیسم قیمتی آن اقدام کنند،
این در حالی است که در هفته گذشته ملی مس توانسته بود با نرخ 45 هزار تومانی ارز خود را تبدیل کند، بنابراین بهنظر میرسد اگر سیاستگذار قصد مدیریت نرخ ارز را داشته باشد، ممکن است فشار بر شرکتهای صادراتمحور همچنان در خصوص عرضه ارزهای خود با نرخ بازارساز وجود داشته باشد که همین امر سبب کاهش سودسازی این شرکتها میشود.
ارسال نظرات