پنجشنبه ؛ 29 شهريور 1403
12 دی 1401 - 08:55
واکاوی شخصیت سردار سلیمانی از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی

قهرمان ملّت و امت

اگر این انقلاب آسیب دید، حتی زمان شاه ملعون هم نخواهد بود، بلکه سعی استکبار بر الحادگری محض و انحراف عمیق غیر قابل برگشت خواهد بود.
کد خبر : 13306

پایگاه رهنما:

«همگی شما امام را دوست داشتید و معتقد به راه او بودید. راه امام مبارزه با آمریکا و حمایت از جمهوری اسلامی و مسلمانان تحت ستم استکبار، تحت پرچم ولیّ‌فقیه است. من با عقل ناقص خود می‌دیدم برخی خنّاسان سعی داشتند و دارند که مراجع و علما مؤثر در جامعه را با سخنان خود و حالت حق به جانبی به سکوت و ملاحظه بکشانند. حق واضح است؛ جمهوری اسلامی و ارزش‌ها و ولایت فقیه میراث امام خمینی (ره) هستند و می‌بایست مورد حمایت جدی قرار گیرند. من حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای را خیلی مظلوم و تنها می‌بینم. او نیازمند همراهی و کمک شماست و شما حضرات معظّم با بیانتان و دیدارهایتان و حمایت‌هایتان با ایشان می‌بایست جامعه را جهت دهید. اگر این انقلاب آسیب دید، حتی زمان شاه ملعون هم نخواهد بود، بلکه سعی استکبار بر الحادگری محض و انحراف عمیق غیر قابل برگشت خواهد بود. دست مبارکتان را می‌بوسم و عذرخواهی می‌کنم از این بیان، اما دوست داشتم در شرف یابی‌های حضوری به محضرتان عرض کنم که توفیق حاصل نشد.» این گزاره­ها بخشی از وصیت­نامه شهید سردار قاسم سلیمانی خطاب به مراجع عظام و علما است؛ که نمایانگر میزان عشق و علاقه ایشان به رهبرمعظم انقلاب اسلامی است اما در همین راستا پرسشی بنیادین نسبت به نحوه نگرش رهبرمعظم انقلاب اسلامی، در قبال رفتار، نگرش و عملکرد شهید سلیمانی طرح می­شود. در این گزارش به واکاوی محورهای مهم آن مقاطع در سه محور «مجاهدت»، «مکتب امام خمینی (ره)» و «انقلابی­گری»  می پردازیم؛ شهیدی که به روایت رهبرمعظم انقلاب اسلامی « ایرانی‌ها به خودشان افتخار کنند که مردی از میان آنها از یک روستای دورافتاده برمی خیزد، تلاش و خودسازی می کند، به چهره‌ی درخشان و قهرمان امّت اسلامی تبدیل می شود.»

مجاهدت در تغییرات مختصات زمانی

در منزل شهید محمدرضا عظیم پور در سال ۱۳۸۴ داماد بزرگ خانواده، جواد روح‌اللهی، از حضرت آیت­الله خامنه‌ای(مدظله العالی) درخواست می‌کند که إن‌شاء‌الله فردای قیامت همه ما را که اینجا هستیم شفاعت کنید. مقام معظم رهبری(مدظله العالی) می‌گویند: «ما چه‌کاره‌ایم که شما را شفاعت کنیم؟ پدر و مادر شهید باید من و شما را شفاعت کند. ما سعادتمان به این است و آرزویمان به این است مشمول شفاعت خوبانی از قبیل این شهدا و امثال این‌ها باشیم.» رهبرمعظم انقلاب خم می‌شوند و با نگاهی به حاج قاسم سلیمانی می‌گویند: «این آقای حاج قاسم هم از آن‌هایی‌ است که شفاعت می‌کند.إن‌شاء‌الله » حاج قاسم سلیمانی سر پایین می‌اندازد و با ۲ دست صورتش را می‌پوشاند. بله! از ایشان قول بگیرید، به شرطی که زیر قولشان نزنند! همه می‌خندند، همه به جز سردار سلیمانی که خجالت‌زده سر به زیر انداخته. رهبر معظم انقلاب ادامه می‌دهند: «چون امکانات ایشان، امکانات قول دادن و شفاعت کردنشان، الآن خیلی خوب است.(یعنی حالت مجاهدت او در جهاد اصغر و اکبر) اگر همین را بتوانند نگه بدارند، مثل همین چهل، پنجاه سالی که نگه داشته‌اند؛ خیلی خوب است.» در ادامه رهبر معظم انقلاب می‌گویند: «این هم یک هنری‌ است که ایشان دارند. بعضی‌ها خیال می‌کنند که در دوره پیشرفته و سازندگی و توسعه و نمی‌دانم فلان و فلان، دیگر باید آن قید و بند‌هایی که اول کار داشت را رها کنند. نفهمیدند که هر دوره‌ای که عوض می‌شود، تکلیف‌ها و نوع مجاهدت عوض می‌شود؛ اما روحیه مجاهدتی که آن روز بوده، آن نباید عوض بشود. روحیه مجاهدت اگر عوض شد، آدم می‌شود مثل آدم‌هایی که وقتی جنگ بود، در خانه‌هایشان پای تلویزیون نشسته بودند فیلم خارجی تماشا می‌کردند. لحظاتی سکوت می‌شود و جمعیت حاضر به فکر می‌روند.»  براساس این گفتار مقام معظم رهبری(مدظله العالی)  می­توان علاوه بر نکته مهم امر قدسی «شفاعت» تحلیل رویکردی از گفتار ایشان نسبت به عملکرد شهید سلیمانی داشت؛ از منظر ایشان فهم و درک ابعاد «مجاهدت» متناسب با مختصات زمان در مناسبات انقلاب اسلامی دارای اهمیت راهبردی است.

  • تربیت مکتب امام خمینی (ره)

در روایت تحلیلی اندیشه رهبرمعظم انقلاب اسلامی، مکتب امام خمینی (ره) مهم­ترین گفتمان فراگیر و اصیل منبعث از انقلاب اسلامی است. براساس نظر ایشان تکاپو برای درک دال­ها و مدلول­های این گفتمان از وظایف یک انقلابی مجاهد است. در ادبیات رهبرمعظم انقلاب اسلامی تعداد معدودی در قامت تربیت­شدگان این مکتب قرار گرفته­اند و در این زمره نام شهید سلیمانی می درخشد. در همین راستا می توان به پیام تسلیت ایشان اشاره نمود. در پی شهادت سردار پرافتخار اسلام شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و شهدای همراه او بویژه مجاهد بزرگ اسلام جناب آقای ابومهدی المهندس رهبر انقلاب پیامی صادر کردند؛ در بخشی از این پیام بیان شده است که « او نمونه‌ی برجسته‌ای از تربیت‌شدگان اسلام و مکتب امام خمینی(ره) بود، او همه‌ی عمر خود را به جهاد در راه خدا گذرانید. شهادت پاداش تلاش بی‌وقفه‌ی او در همه‌ی این سالیان بود، با رفتن او به حول و قوّه‌ی الهی کار او و راه او متوقّف و بسته نخواهد شد، ولی انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای حادثه‌ی دیشب آلودند. شهید سلیمانی چهره‌ی بین‌المللی مقاومت است و همه‌ی دلبستگان مقاومت خونخواه اویند. همه‌ی دوستان -‌و نیز همه‌ی دشمنان- بدانند خطّ جهاد مقاومت با انگیزه‌ی مضاعف ادامه خواهد یافت و پیروزی قطعی در انتظار مجاهدان این راه مبارک است. فقدان سردار فداکار و عزیز ما تلخ است ولی ادامه‌ی مبارزه و دست یافتن به پیروزی نهایی کام قاتلان و جنایتکاران را تلخ‌تر خواهد کرد.»

سبک انقلابی گری

واکاوی نسبت به کنش انقلابی از مهم ترین پرسش­های بنیادین در گفتمان جمهوری اسلامی است؛ اینکه کدام رفتار موید کنش انقلابی هست و مختصات آن باید چگونه باشد؟ در نگاه رهبرمعظم انقلاب اسلامی، شهید سلیمانی منطبق با «انقلابی­گری» رفتار می­کردند و در همین راستا از رفتار «جناحی و خطی» عبور کردند و «ذوب» در مسیر انقلاب بودند. بنابراین عنصر اصلی در تبیین رفتار سیاسی ایشان رفتارهای به دور از کنش سیاسی حزبی است. در همین راستا رهبرمعظم انقلاب اسلامی می­فرمایند:‌«یک نکته‌ی مهم این است که شهید حاج قاسم سلیمانی در مسائل داخل کشور اهل حزب و جناح و مانند اینها نبود، لکن بشدّت انقلابی بود. انقلاب و انقلابیگری خطّ قرمزِ قطعیِ او بود؛ این را بعضی‌ها سعی نکنند کم‌رنگ کنند، این واقعیّتِ او است؛ ذوب در انقلاب بود، انقلابیگری خطّ قرمز او بود. در این عوالم تقسیم به احزاب گوناگون و اسم های مختلف و جناح های مختلف و مانند اینها نبود امّا در عالَم انقلابیگری چرا، بشدّت پایبند به انقلاب، پایبند به خطّ مبارک و نورانیِ امام راحل (رضوان الله علیه) بود.»

ارسال نظرات