پنجشنبه ؛ 29 شهريور 1403
13 آذر 1401 - 10:58

كابوس كمبود انرژي بر سر كشورهاي اروپايي در زمستان سرد

با آغاز زمستان، سايه كمبود انرژي بر سر بسياري از كشورهاي اروپايي سنگيني مي كند.
کد خبر : 13122

پایگاه رهنما:

آغاز زمستان در میانه بحران انرژی به شکل قطع مکرر برق کشورهای اروپایی را تهدید می‌کند و آنان را به اتخاذ تدابیر پیشگیرانه‌ای برای مدیریت وضعیت واداشته است.

جنگ اوکراین و واکنش اروپا به آن با اعمال تحریم‌ها علیه روسیه به‌ویژه در بخش انرژی، کشورهای اتحادیه را در کنار پیامدهای اقتصادی همچون ایجاد تورم بی‌سابقه با بحران انرژی مواجه کرده است. این بحران به شکل کمبود برق و گاز دولت های اروپایی را در آستانه فصل سرد نگران و به اتخاذ تدابیری برای کاهش مصرف انرژی ناچار کرده است.

قاره اروپا برای آنکه در تاریکی نماند به دنبال راه‌حل است. در فرانسه،‌ مقامات دولتی در حال آماده شدن برای قطعی‌های برنامه‌ریزی شده و هدفمند احتمالی برق در زمستان امسال هستند که در صورت افزایش بار بیش از حد شبکه برق در صورت سرد بودن هوا اجتناب ناپذیر است.

پیشتر مدیرعامل شرکت مخابراتی «اورانژ» فرانسه اعلام کرد که زمستان امسال بدون برق، مخابرات هم کار نخواهد کرد. وی در کمیسیون امور اقتصادی سنای فرانسه گفت: در صورت قطعی هدفمند برق، واضح است که ارتباطات تلفن و اینترنت قطع خواهد شد. بنابراین برقراری تماس تلفنی یا حتی تماس با شماره های اضطراری غیرممکن می‌شود.

به گزارش هفته‌نامه فرانسوی «لِکسپرس»، این وضعیت به فرانسه محدود نمی‌شود و تقریباً همه کشورهای اروپایی با پیامدهای افزایش قیمت انرژی، به ویژه گاز، و اثرات آن بر تولید برق به ویژه از زمان شروع جنگ اوکراین و قطع تدریجی عرضه از روسیه، مواجه هستند.

در سراسر اروپا، خطر خاموشی در زمستان امسال بسیار واقعی است و از مصرف کنندگان خواسته می شود هوشیار باشند. چندین کشور تدابیر پشتیبانی را در صورت اشباع شبکه با وجود هشدارها برنامه ریزی کرده اند.

انگلیس یک طرح اضطراری انرژی را ارائه کرده که کاهش برنامه ریزی شده مصرف برای خانوارها و مشاغل را در صورت اشباع شبکه در دستور کار دارد. این کشور با کاهش واردات گاز از بقیه اروپا مواجه است و بدترین احتمال ممکن، خاموشی بزرگ ۳۶ ساعته در سراسر کشور عنوان می شود. این قطع برق می تواند مشکلات جدی چون خاموشی چراغ های خیابان و اختلال سیستم های بانکی را در پی داشته باشد: رادیو بی بی سی همچنین پیام های اضطراری برای پخش را آماده کرده است.

در آلمان، بیش از هر چیز بر عبارت «آموزش» تاکید می‌شود.سازمان دولتی حفاظت مدنی و امداد، مسئول آموزش مردم در صورت قطع برق و ایده اصلی یادگیری انجام اقدامات پایه و اولیه و به طور مثال تهیه کیف موقعیت اضطراری همراه با یک چراغ قوه است.

تامین سریع پول نقد، در پاسخ به ترس از خرابی دستگاه‌های خودپردازیکی دیگر از ماموریت‌های این سازمان است. یکی دیگر از اقدامات دولت، کاهش دمای استخرهای عمومی است. به عنوان مثال استخری در هانوفر به کاربران سالن های ورزشی دوش آب سرد به جای آب گرم ارائه می دهد تا به رفع کمبود انرژی بالقوه در زمستان امسال کمک کند. جشنواره سالانه نمایش های نور در برلین این هفته برگزار شد، اما برگزارکنندگان گفتند که توانستند مصرف برق را تا ۷۵ درصد نسبت به سال گذشته کاهش دهند.

ایتالیا نیز در همین راستا، سازوکار تعیین سقف استفاده از انرژی را احیا کرده است. به این ترتیب برخی از موسسات می توانند زودتر تعطیل کنند تا مصرف انرژی کاهش یابد. فروشگاه ها می توانند در ساعت ۷ بعد از ظهر و رستوران ها و کلوپ‌های شبانه در ساعت ۱۱ شب به کار خود پایان دهند. این تدابیر برای ادارات دولتی نیز اجرا خواهد شد. تدبیر دیگر، کاهش دو درجه ای گرمایش مسکونی ونیز توقف روشنایی عمومی در خیابان. پیشتر و از بهار امسال اقداماتی صرفه جویی دیگری همچون توقف فعالیت آبنماهای عمومی به مرحله اجرا درآمده است.

اسپانیا متوسط دمای رستوران‌ها، فروشگاه‌ها و ادارات را به ۱۹ درجه محدود کرده است. کسب و کارها نیز باید از ساعت ۱۰ شب روشنایی پنجره ها را خاموش کنند و تمام اماکن دارای تهویه مطبوع یا گرمایشی باید مجهز به مکانیزم بسته شدن خودکار درب باشند تا از هدر رفتن انرژی جلوگیری شود. در عین حال، دولت باید ساکنان را به استفاده از وسایل نقلیه عمومی تشویق کند، برخی از خطوط تا پایان سال رایگان خواهد بود. در ماه اکتبر (مهر/ آبان) دولت یک طرح جامع صرفه جویی انرژی به نام «امنیت بیشتر انرژی» را تصویب کرد که ۷۳ اقدام با هدف کاهش مصرف گاز طبیعی و اتخاذ اقدامات صحیح را شامل می‌شد.

لهستان را می توان برنده بازدارنده ‌ترین تدابیر صرفه‌جویی مصرف انرژی معرفی کرد. حزب حاکم برای تشویق شهروندان به هوشیاری انرژی، اجازه می‌دهد تا به‌طور مشروط از تعرفه‌های قبل استفاده کنند. شرط بهره‌مندی از این امتیاز مصرف تا حدد اعلام شده از سوی دولت است و در صورت تجاوز از این حد معین، مردم مجبور به پرداخت تمام بهای جدید انرژی مصرفی خواهند بود.

در ایرلند، همچنان بر استفاده از خودرو که این کشور به شدت به آن وابسته است، تاکید می‌شود. دولت برای صرفه جویی در مصرف انرژی به تنظیم فشار لاستیک ها و رانندگی آرام توصیه می کند. دولت همچنین مردم را تشویق می کند که برای تعطیلات هفتگی، پیاده روی، دوچرخه سواری یا حمل و نقل عمومی را انتخاب کنند. دوبلین حتی روشن کردن سیستم گرمایش پارلمان را به تاخیر انداخته است.

پيش از اين،  معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرده بود که ائتلاف آتلانتیک شمالی(ناتو) متحمل شکست در اوکراین و فروپاشی پروژه غرب برای تبدیل کردن کی یف به ضد روسیه شده است.

«الکساندر گروشکو» به خبرگزاری تاس گفت: ناتو همین حالا هم در اوکراین شکست خورده است. این شکست با نابودی پروژه تبدیل اوکراین به کشوری ضد روسیه همراه است.

وی در ادامه تاکید کرد حوادث روی داده در ارتباط با خطوط لوله نورد استریم و نورد استریم ۲ و همچنین پل کریمه نشان می دهد که غرب از خط خطرناک عبور کرده است.

این مقام روس افزود: اگر ما در مورد حملاتی بر نورد استریم ۲ و پل کریمه سخن می گوییم، پس غرب به وضوح از خط بسیار خطرناک عبور کرده است.

گروشکو گفت هیچ کس در مورد پیروزی های ناتو نمی داند، اما همه از نتایج مداخلات نظامی این ائتلاف مطلع هستند.

وی ادامه داد: در مورد پیروزی های ناتو، من هیچ چیز نمی دانم، هیچ کس چیزی درمورد آن نمی داند، اما همه درمورد نتایج مهندسی ژئوپولیتیک و اجتماعی – سیاسی مداخلات نظامی ناتو می دانند.

منبع: الوقت

ارسال نظرات