رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور به تشریح اقدامات این سازمان در شش ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱ پرداخت.
عباس مسجدی در خصوص عملکرد شش ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱، بیان کرد: سازمان پزشکی قانونی کشور همواره در جهت تحقق اهداف متعالی سازمان و دستیابی به مرجعیت علمی و نیز بهبود ارائه خدمت به مراجعان تلاش میکند و در این راستا برنامههای جامعی را تدوین و اجرایی کرده است.
وی افزود: از جمله برنامههایی که در سال جاری در جهت ارتقای جایگاه سازمان و تکریم ارباب رجوع؛ امضای تفاهم نامههای همکاری با دستگاهها و مجموعههای مختلف از جمله سازمان هواپیمایی کشوری، مجمع خیران سلامت کشور، مجموعه برکت در زمینه فرآوری بافت، بیمارستان بقیه الله به منظور استفاده از کیتهای ژنتیک تولید سازمان در تعیین هویت شهدا، حضور در حوادث غیرمترقبه و بحرانها به منظور ساماندهی هرچه سریع تر اجساد از جمله در حوادثی همچون قطار یزد – مشهد و سیل اخیر در کشور است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور تصریح کرد: افتتاح ۴ پروژه عمرانی در هفته قوه قضاییه با هدف تأمین فضای مناسب و استاندارد، بازدید از مجموعه سیناژن و آشنایی با فعالیتهای آن در هفته قوه قضاییه، پیگیری و هماهنگی جهت استفاده از منابع ارزی در راستای تامین نیازهای سازمان (چرا که به دلیل نوسانات قیمت ارز و افزایش قابل توجه قیمتها، سازمان در تأمین مواد مصرفی و تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز خود با مشکلات جدی مواجه است که استفاده از منابع ارزی این مشکل را تا حدی برطرف میکند)، نیز از جمله دیگر اقدامات سازمان پزشکی قانونی کشور در شش ماه ابتدایی امسال است.
وی با اشاره به برگزاری سی و هشتمین همایش مدیران سازمان پزشکی قانونی که تیر ماه امسال در مشهد مقدس و پس از سه سال وفقه به دلیل شیوع کرونا برگزار شد، گفت: این همایش فرصتی برای تعامل هرچه بیشتر مدیران سازمان، بیان نظرات و پیشنهادات و انتقال تجارب است.
مسجدی با اشاره به آغاز فرایند برگزاری هفتمین همایش سراسری طب و قضا، اظهار کرد: این همایش با هدف تعامل بین پزشکان قانونی و قضات برگزار میشود که تاکنون شش دوره آن با موفقیت در کشور برگزار شده و نتایج مطلوبی نیز به همراه داشته است.
بیشتربخوانید
وی افزود: برگزاری این همایش به دلیل شیوع کرونا مدتی متوقف شده بود اما با توجه به اهمیت برگزاری این همایش در رفع ابهامات میان قضات و کارشناسان پزشکی قانونی در اظهار نظرهای کارشناسی، برگزاری آن مجددا در دستور کار سازمان قرار گرفت.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به تدوین دستورالعمل اجرایی ماده ۵۶ قانون حمایت از خانواده، بیان کرد: ادامه سیاست داخلی سازی تجهیزات و موادمصرفی مورد استفاده در سازمان از جمله در دست ساخت بودن دستگاه اتوسمپلر (نمونه گیر خودکار) و اعطای مجوز مرجعیت استعلام اختراع به مرکز تحقیقات پزشکی قانونی از سوی مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از دیگر اقدامات سازمان در سال جاری بوده است.
وی در خصوص اقدامات سازمان پزشکی قانونی کشور در پس از وقوع سیل اخیر در کشور، گفت: سازمان پزشکی قانونی کشور در بحث بحرانها و حوادث غیرمترقبه که با آمار بالای تلفات مواجه هستیم به عنوان یکی از اعضای اصلی و مسئول مستقیم ساماندهی و شناسایی و تعیین هویت قربانیان وارد عمل میشود و این امر را با نهایت دقت و صحت و در کوتاه ترین زمان ممکن به انجام میرساند تا ضمن ابراز همدردی با هموطنانی که عزیزی را از دست دادهاند، مرهمی بر آلام ناشی از اتفاق پیش آمده باشند.
مسجدی ادامه داد: در سیل اخیر نیز سازمان پزشکی قانونی کشور تیمهای بحران خود را در تمام استانهای درگیر با سیل فعال کرد.
وی افزود: در این استانها کارشناسان پزشکی قانونی از زمان انتقال نخستین پیکرها وارد عمل شدند و نسبت به شناسایی و تعیین هویت و تعیین علت مرگ آنها اقدام کردند.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور بیان کرد: بر اساس آخرین آمارها در سیل اخیر در مجموع ۹۶ پیکر به تالارهای تشریح پزشکی قانونی ارجاع شد که بیشترین تعداد آن (حدود ۴۰ نفر) مربوط به استان تهران بود.
تشریح جزئیات مفاد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت سازمان پزشکی قانونی کشور
وی در خصوص جزئیات تدوین دستورالعمل اجرایی ماده ۵۶؛ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، گفت: پیش نویس دستورالعمل ماده ۵۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت توسط پزشکی قانونی تنظیم و به معاونت حقوقی قوه قضاییه ارسال شده است تا پس از بررسیهای لازم و تایید و ابلاغ نهایی توسط قوه قضاییه، به مورد اجرا درآید.
مسجدی گفت: در خصوص آنچه که پزشکی قانونی در دستورالعمل قید کرده است، فرایند اجرا از زمان تشکیل پرونده با موضوع سقط قانونی تا صدور رای و پس از آن است، یعنی در صورتی که مادر به رای صادره اعتراض داشته باشد ساز و کار آن در دستورالعمل تدوین شده پیش بینی شده است.
وی افزود: علاوه بر آن شرح وظایف هر یک از اعضای کمیسیون سقط قانونی در دستورالعمل ارائه شده است.
انعقاد تفاهم نامهای با وزارت تعاون در جهت تهیه پروفایل ژنتیکی از فرزندان مادران ایرانی مزدوج با اتباع خارجی برای دریافت اوراق هویت ایرانی
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در خصوص اقدامات این سازمان در خصوص کمک به هموطنانی که فاقد شناسنامه هستند، اظهار کرد: افراد متقاضی شناسنامه با در دست داشتن نامه مرجع قضایی مبنی بر تعیین سن به حوزه معاینات بالینی ادارات پزشکی قانونی معرفی میشوند.
وی افزود: پس از تطبیق هویت، از طریق تهیه تصویر معاینه شونده و انجام معاینه ظاهری وی، بسته به سنشان ارزیابیهای تکمیلی ازجمله مشاوره دندان پزشکی و مشاوره رادیولوژی و تهیه گرافی انجام شده و در نهایت سن تخمینی در نظریه کارشناسی صادره به مرجع استعلامکننده، اعلام میشود.
مسجدی تصریح کرد: همچنین سازمان پزشکی قانونی کشور اقدام به رایزنی با وزارت کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرده است که در این راستا تفاهم نامهای با وزارت تعاون در جهت تهیه پروفایل ژنتیکی از فرزندان مادران ایرانی مزدوج با اتباع خارجی منعقد شده تا این افراد (فرزندان) پس از تایید وجود رابطه بیولوژیک با مادر، اوراق هویت ایرانی دریافت کنند.
ارسال نظرات