روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» در تحلیلی نوشت که از زمان امضای توافقنامه عادیسازی بین رژیم صهیونیستی و امارات، روابط ابوظبی-تلآویو شاهد موجی از «سونامی» در سرمایهگذاریهای تجاری و اقتصادی بوده است.
به گزارش پایگاه خبری روسیا الیوم، این روزنامه صهیونیستی در گزارش تحلیلی خود ادامه داد که علیرغم وجود حالتی تردید ازسوی ابوظبی، تلآویو همچنان خوشبین ماند؛ حتی زمانیکه دادههای آماری یک روند از تغییر را در تراز تجاری دو طرف نشان میداد.
آریئل کهانا نویسنده روزنامه «اسرائیل هیوم» در ابتدای گزارش تحلیلی خود، مشکل روابط تل آویو و ابوظبی را به زوجی تشبیه کرد که بعد از گذشت دو سال، حالا متوجه شکافها و چالشهای موجود در روابط خود شدهاند.
وی در ادامه گفت: درست است که تل آویو و ابوظبی امروز از روابط دوجانبه بسیار راضی هستند، اما پس از دو سال، بررسی این روابط به طور حقیقی، به یک واقعیت پیچیده تبدیل شده است؛ چرا که رویای اولیه شکلگیری این روابط، جریان همکاری در زمینههای فناوری پیشرفته، امنیت، انرژی سبز، اینترنت، هوافضا و بسیاری از زمینههای دیگر بود تا هر دو طرف در جهان به جایگاه پیشرویی دست یابند.
تحلیلگر صهیونیست افزود: اسرائیلیها تصور میکردند که حجم سرمایهگذاریها از ابوظبی به تلآویو سرازیر خواهد شده با این انتظار که نوآوریهای هیجانانگیزی در دبی ایجاد خواهد شد، گرچه در عمل پیشرفت خوبی صورت گرفت اما حالا با تاخیر و پیچیدگیهای زیادی همراه شده است.
آریئل کهانا در بخشی از گزارش خود نوشت: «تجارت بین دو طرف هر ماه افزایش مییابد، اما بیشتر از ۶۰ درصد پول و سرمایه از تلآویو به ابوظبی سرازیر میشود، نه برعکس. اعداد و ارقام خوب هستند، اما با رقمهای میلیاردی که از ابتدا در اسرائیل انتظار میرفت، فاصله دارند.»
وی تاکید کرد: «اعداد و ارقام نشان میدهد که تنها یک میلیارد دلار بین تلآویو و ابوظبی رد و بدل شده است و اکثریت قریب به اتفاق آن در تجارت الماس بوده که تولید نمیشود، بلکه فقط در اسرائیل فرآوری میشود.»
تحلیلگر صهیونیست در بخش دیگری به امضای توافقنامه تجارت آزاد شاره کرد و گفت: «درست است که بیش از ۱۰۰ طرح سرمایهگذاری مشترک بین اسرائیلیها و اماراتیها ثبت شده که عدد خوبی است؛ اما وقتی که شریک محلی اماراتی پیدا نشود، این طرحها اجرایی نمیشوند.»
این تحلیلها در حالی از سوی رسانههای عبری منتشر میشود که ماه گذشته اتاق بازرگانی بینالمللی امارات قصد خود برای افتتاح دفتر نمایندگی در تلآویو، اعلام کرد تا از این طریق تجارت و سرمایهگذاری بین گروههای اقتصادی دبی با تجار رژیم صهیونیستی را تسهیل کند.
اعلام خبر تأسیس دفتر نمایندگی در تلآویو بعد از آن صورت میگیرد که اخیراً هیئت مدیره اتاق بازرگانی امارات استراتژی جدیدی را تصویب و گزارش داد که هدف آن ارتقای جایگاه دبی به عنوان یک مرکز تجاری بینالمللی و بازار ترجیحی برای شرکتهای بینالمللی است.
به گزارش الوقت، درحالی که مقامات بحرینی و اماراتی که پیشگام عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بودند سعی دارند اینگونه وانمود کنند که همه اعضای خاندانهای سلطنتی با این اقدام موافق بوده و اجماع کلی در این زمینه وجود دارد اما هر چه زمان میگذرد واهی بودن این ادعاها بیشتر آشکار میشود. برکناری مای خلیفه، وزیر فرهنگ بحرین که اخیرا به دلیل دست ندادن با سفیر رژیم صهیونیستی در منامه، توسط حاکم بحرین برکنار شد نشانهای از بروز اختلافات در بدنه خاندان سلطنتی رژیم آل خلیفه بود، اقدامی که اگرچه باب میل حاکم بحرین نبود اما افکار عمومی منطقه که مخالف شدید عادی سازی هستند کمپینی را در همبستگی با این مقام بحرینی که شجاعت به خرج داده بود به راه انداختند.
روزنامه الاخبار لبنان در گزارشی درباره بروز اختلاف عمیق در بین خاندان عربی خلیج فارس درباره عادی سازی روابط با تلآویو، نوشته است. کاری که وزیر فرهنگ بحرین انجام داد، درگیریهای پنهانی را در میان خانوادههای حاکم در خلیج فارس بر سر موضوع رابطه با اسراییل را آشکار کرد، زیرا همه این خانوادهها دارای جناحهایی هستند که عادیسازی را رد میکنند، اگر نه به دلایل اصولی، به دلایل مرتبط با آنها. به ویژه اینکه بسیاری از رژیمهای خلیج فارس در مرحله انتقالی در سطح مشروعیت و پوشش امنیتی برای موجودیتشان قرار دارند. در مورد بحرین و امارات، پس از توافق دو کشور برای استقرار سامانههای راداری دشمن در خاک خود، اولین پوشش امنیتی اسرائیل ایجاد شد. عربستان سعودی نیز با توجه به اقدامات اخیر خود برای عادی سازی، ممکن است از این مسیر دور نباشد.
ارسال نظرات