روزنامه کیهان **
گاردین: ریاست رئیسی دیپلماسی ایران را قویتر میکند
انتخاب سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیسجمهور در کانون توجه رسانههای غربی قرار دارد. روزنامه گاردین در اینباره نوشت: «پیروزی رئیسی، زمینه را برای اجماع داخلی درباره اصلاحات گستردهتر فراهم میکند و ایران را در موضع قویتری در دیپلماسی بینالمللی قرار میدهد.
خبرگزاری دویچهوله آلمان نیز نوشت: پیروزی رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ایران با توجه به نظرسنجیها غافلگیرکننده نبود. رئیسی میگوید: به برجام پایبند است البته با شرایط ایران نه آمریکا. پایگاه شبکه چینی سیجیتیان چین نیز در تحلیلی نوشت: برخلاف آنچه رسانههای بزرگ غربی مدعی هستند، انتخابات ۱۸ ژوئن در ایران، پیامدهای مهمی نه تنها برای ایران بلکه برای همسایگان خواهد داشت و میتواند اثر تعیینکنندهای در شکل دادن به توازن قدرت، مناقشههای جاری در سوریه و یمن و برجام داشته باشد.
سایت آمریکایی «ووکس» نیز درباره پیروزی رئیسی نوشت: «او منتقد سرسخت و جدی غرب است». انتظار نمیرود سیاست ایران را در قبال آمریکا بهطور اساسی تغییر دهد. او به رهبری وفادار است. «هالی داگرس» تحلیلگر در اندیشکده «شورای آتلانتیک» میگوید: «اکنون سیاستمداران ایرانی به آمریکا اعتماد ندارند. رئیسی در مناصبی قرار داشته که او را اکنون دومین مقام قدرتمند ایران خواهد کرد. او در حوزه سیاست خارجی منتقد شدید غرب است». «ووکس» در ادامه میافزاید: کارشناسان معتقدند ماموریت اصلی رئیسی کمک به رهبری برای محقق شدن گام دوم انقلاب اسلامی است که چشمانداز ترسیم شده رهبری ایران برای آینده آن کشور است. رهبری خواستار ایجاد تغییرات در ساختار سیاسی ایران برای کسب اطمینان از تداوم مسیر انقلاب در میان نسلهای بعدی ایران است.
نیویورک تایمز: آمریکا درخواست منطقی ایران را نمیپذیرد
یک روزنامه آمریکایی میگوید «ضمانت خواستن آمریکا از ایران» و «انتظار آمریکا برای افزایش تعهدات ایران در برجام»، بازگشت آمریکا به برجام را ناممکن ساخته است.
نیویورک تایمز با اشاره به این که شش هفته تا شروع به کار دولت جدید ایران زمان باقی است، میافزاید: دو مسئله جدی مانع از به فرجام رسیدن گفتگوها شده است. نخست، خواست ایران برای دریافت ضمانتنامهای از آمریکا است.
موضوع تقاضای ایران برای دریافت ضمانت نامه پیش از این نیز از سوی برخی از محافل دیپلماتیک حاضر در نشستهای وین مطرح شده بود. ایران نگران آن است که حتی در صورت وصول توافق با آمریکا، دولت بعدی آن کشور همان راهکاری را در پیش گیرد که ترامپ در سال ۲۰۱۸ انجام داد.
برخلاف ادعای نیویورکتایمز، مسئله اول عهدشکنی خود دموکراتهاست.
ایران از آمریکا خواسته است که به طور کتبی تضمینی را در اختیار آن کشور قرار دهد. درخواستی که گرچه منطقی به نظر میرسد، اما اجرای آن برای دولت بایدن ناممکن است. بدیهی است که در صورت احتمال تغییر دولت در آمریکا و به عنوان نمونه، در صورت پیروزی سیاستمدارانی همچون مایک پمپئو یا نیکی هیلی، احتمال خروج مجدد آمریکا از توافق دولت با ایران به هیچ روی منتفی نیست.
احتمال چنین موضوعی پنهان نیست و از این رو، ایران خواستار دریافت ضمانتنامهای در این زمینه شده است. اما مشکل اینجا است که دولت بایدن قادر به برآورده ساختن چنین درخواستی نیست. دموکراسی آمریکا به دولت بایدن چنین امکانی را نمیدهد (!) توافق دولت بایدن با ایران بر سر مناقشه هستهای، همچون توافقی است که دولت اوباما موفق به کسب آن شده بود. چنین توافقی حالت اجرایی دارد و از این منظر هر زمان میتواند توسط دولت کنونی یا دولت پس از آن از اعتبار تهی شود. مانع دوم؛ دولت بایدن به مذاکرات وین به مثابه مرحلهای از یک مذاکرات جامعتر مینگرد. بایدن میداند که بازگشت به توافق سال ۲۰۱۵ با توجه به چند مشکل جدی دشوار است.
نخست اینکه تاریخ مصرف محدودیتهای پیشبینی شده در آن توافق حداکثر نه سال دیگر به پایان میرسد. براساس آن توافق ایران از سال ۲۰۳۰ در موقعیتی خواهد بود که فارغ از محدودیتها، برنامه هستهای خود را دنبال کند.
بدیهی است که چنین چیزی موضوعی نیست که آمریکا یا متحدان منطقهای آن همچون اسرائیل و عربستان حاضر یا قادر به پذیرش آن باشند. (!)
مضمون تحلیل نیویورک تایمز این است که اولاً آمریکا، توافق مورد تأیید شورای امنیت و قطعنامه آن را به تشخیص خود منقضی میداند، ثانیاً از ایران میخواهد به تعهدات برجامیاش پایبند باشد، بیآن که از آمریکا انتظار تعهد متقابل باشد، ثانیاً تعهدات جدیدی هم فراتر از برجام بدهد!
بگذارید عرقتان خشک شود بعد طلبکار شوید!
روزنامه حامی مدیریت دولتی ناکارآمد، در حالی که هنوز ۴۵ روز تا تشکیل دولت جدید زمان باقی است، از دولت آینده طلبکار شد!
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود مینویسد: «ما مردم ایران، به جناح اصولگرا یک حاکمیت یکدست بدهکار بودیم که حالا با انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ تحقق پیدا کرده است. هر سه قوه باضافه شورای نگهبان، نیروهای نظامی و سایر اندامهای حاکمیتی از یک جناح هستند و مردم بدهی خود را پرداخت کردهاند، باقی میماند وعدههای بسیار شیرین و رویایی که این جناح داده است.
حالا در دولت سیزدهم، این بدهی تمام و کمال پرداخت شده و حجت بر حاکمیت تمام است؛ این گوی و این میدان.
اگر بپذیریم که بحران اقتصادی کنونی نتیجه بیبرنامگی و عدم مدیریت دولت روحانی است و مخالفان او، یعنی همانها که اکنون قدرت یکپارچه را به اختیار خود درآوردهاند، در کار او کارشکنی نکردهاند، حالا باید منتظر باشیم آنها بر بحران اقتصادی کشور غلبه کنند و معیشت مردم را از وضعیت دشوار کنونی نجات بدهند و رفاه را برای همگان فراهم کنند. رسیدن به این هدف، مستلزم این است که جناح حاکم با برجام کنار بیاید، FATF را بپذیرد، روابط ایران با کشورهای مختلف را بهبود ببخشد، مذاکره را تابو نداند، سیاست همزیستی مسالمتآمیز با دولتها را جایگزین سیاست تنشزایی کند، برای اجرای سیاستهای داخلی روشهای فرهنگی را برگزیند و با روشهای قهری خداحافظی کند.
چنین سیاستی اگر خطمشی دولت سیزدهم باشد، حتماً موفق خواهد شد و تمام قلمها و زبانها نیز به یاری آن خواهند شتافت. با شناختی که از عقبه دولت سیزدهم داریم، تردیدی نداریم که اجرای چنین سیاستی کار بسیار دشواری برای رئیس این دولت است.... گمانهزنیهایی وجود دارند که میگویند ابزارهای حاکمیتی برای موفقساختن دولت سیزدهم و روا جلوه دادن حاکمیت یکدست، تلاشهای زیادی برای کوتاهآمدن در زمینههای مختلف سیاست داخلی و خارجی به عمل خواهد آورد. پولپاشی به مدد امکانات مالی گستردهای که این مجموعه در اختیار دارد با هدف تسکین موقت دردهای معیشتی مردم نیز یکی دیگر از گمانههاست. برداشتن موانع راه و جلوگیری از کارشکنیها در عرصه سیاست خارجی و مدیریت داخلی که تاکنون وجود داشته نیز ازجمله ابزارهایی هستند که برای تحقق موفقیت دولت سیزدهم مورد استفاده قرار خواهند گرفت. اینها قطعاً در حل مشکلات موجود موثر خواهند بود و التهابهای کنونی را کاهش خواهند داد. شرط رسیدن به چنین موفقیتی این است که توسل به این ابزارها موجب اختلاف در اردوگاه اصولگرایان و آغاز منازعات میان آنها و تقسیمشدنشان به شاخههای جدیدی که هر کدام سازی را کوک کنند نشود.»
درباره این تحلیل گفتنی است: عنوان «ما مردم ایران» برای روزنامهای که نان جمهوری اسلامی و مردمش را میخورد، اما در این سالها در خدمت توجیه سوءمدیریت اشرافی غربگرا قرار داشته، عنوان غلطاندازی است. همینطور، نام «جناح اصولگرا»، برای منتخب جدید مردم و دولت او، عنوان تحریفآمیز است. چه اینکه آقای رئیسی در قوه قضائیه با فساد دانهدرشتهای هر دو جناح برخورد کرد.
ثانیاً اگر مردم، آقای رئیسی را انتخاب کردند و به گردن او حق دارند، روزنامه مورد بحث در کنار بسیاری از نشریات همسو، به عنوان جادهصافکن طیف مدعی اصلاحات و اعتدال عمل میکرد و سرگرم مأیوسسازی مردم ایران بود و اجازه ندارد از طرف مردم رایدهنده حرف بزند. یا شورای نگهبان و نهادهای نظامی را به «یک جناح» نسبت دهد؛ مگر اینکه نهادهای مختلف انقلابی را یک جناح در نظر بگیرد و خودش را ذیل جناح ضدانقلاب تعریف کرده باشد!
ثالثا دولت جدید نه قرار است مشکلات اقتصادی را از مسیر برجام و FATF حل کند و نه از طریق پولپاشی، که اینها اتفاقا رویکرد مدیریت دولت متبوع نویسنده روزنامه جمهوری اسلامی است؛ و اتفاقا همین رویکرد، کشور را گرفتار مشکلات اقتصادی و امنیتی کرده است.
اما درباره اختیارات دولت و حمایت حاکمیت فقط میتوان به این جمله سعید لیلاز عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران استناد کرد که به یورونیوز گفت: با اختیاراتی که قانون اساسی و رهبری به رئیسجمهور داده، اگر چوب خشک جای او بود، بهتر از این اقتصاد را اداره میکرد. بله حتما امید فراوان هست که دولت از موقعیت مسئلهسازی و جبههگشایی در درون نظام و استحداث ظرفیتها، به موقعیت معقول خود برگردد و اسباب برکات بسیار باشد؛ اما ضمنا حامیان ۸ سال گذشته دولت در طلبکاری از دولتی که هنوز دو ماه دیگر تشکیل میشود، عجله نکنند. کمی بنشینند تا عرقشان خشک شود، تپههایی را که پشت سر هم آباد کردهاند، یک بررسی مختصری بکنند، بعدا اگر رویشان شد و زمانش رسیده بود در کنار عذرخواهی و شرمندگی، کمی هم طلبکاری کنند!
********************
روزنامه وطن امروز**
پیگیری پرونده اخلال در انتخابات توسط مجلس با دستور قالیباف
رئیس مجلس از ۲ کمیسیون اصل ۹۰ و شوراها خواست اخلالهای ایجادشده در روند برگزاری انتخابات را پیگیری کرده و گزارشی به مجلس ارائه دهند تا بررسیهای لازم انجام شود.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی، عضو هیأترئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی پارلمان در اخطاری با استناد به اصل ۱۳۷ قانون اساسی اظهار داشت: در انتخابات ۲۸ خرداد اختلالاتی در سیستمها وجود داشت به گونهای که تعرفه رای به برخی شعب دیر رسید و با تاخیر کار خود را شروع کردند. وی افزود: نمونه این موضوع را میتوان در اعلام نتایج آرای انتخابات ریاستجمهوری دید که آقایان گفتند نتایج بر اساس تجمیع ۹۰ درصد صندوقهای آراست که انگار آنها درکی از ۹۰ درصد نداشتند. سلیمی خطاب به قالیباف عنوان کرد: با توجه به این رفتار غیرقابل دفاع و اخلال پیش آمده در روند انتخابات، دستور بررسی دهید تا با مقصران برخورد شود، چون طبق پیشبینی ها، در صورت نبود چنین اخلالهایی، حداقل ۵ تا ۱۰ درصد میزان مشارکت افزایش پیدا میکرد. باید منشأ این اخلال مشخص شود که با این وضعیت اجازه ندادند بخشی از مردم رای دهند. در ادامه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این اخطار گفت: موضوع مطرح شده توسط آقای سلیمی درست است؛ در روز انتخابات در ۲ نوبت یعنی آغاز انتخابات و نیمه روز قبل از ساعت ۱۰:۳۰ دو اشکال جدی به وجود آمد. وی از ۲ کمیسیون اصل ۹۰ و شوراها خواست که این موضوع را پیگیری کرده و گزارشی به مجلس ارائه دهند تا بررسیهای لازم انجام شود.
***
کجرویهای ۸ سال گذشته را باید با ۴ سال جهاد جبران کنیم
سعید جلیلی در آیین «شکرانه حضور ملت در انتخابات» و آیین ملی «روز بسیج استادان» که در دانشگاه تهران برگزار شد با اشاره به مفهوم دولت سایه گفت: چنانچه کار خطایی صورت میگیرد باید در زمان خودش اصلاح شود. بر همین اساس در این ۸ سال اگر خطایی رخ میداد برای کمک به دولت وظیفه داشتیم آن خطا را متذکر شویم. وی با بیان اینکه امروز در دورهای جدید قرار داریم که ملت ایران هم با حضور و هم با انتخاب خودش مسیر جدیدی برای پیشرفت انقلاب برگزیده است، گفت: باید این فرصت را برای پیشرفت کشور غنیمت شمرد؛ آن هم نه برای پیشرفت معمولی، بلکه ایجاد یک جهش در کشور. جلیلی با اشاره به اینکه کشور در ۴ سال آینده باید جهش داشته باشد و این جهاد میخواهد، اظهار داشت: دولت منتخب نیازمند کمک مردم است و بدون پشتیبانی و کمک مردم و نخبگان این بار سنگین را بهتنهایی نمیتواند بردارد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: یک زمان دولت رقیب شماست، یک زمان دیگر رفیق شما؛ در هر ۲ حالت باید به دولت کمک کرد. نه رقابت باید مانع کمک به دولت شود و نه رفاقت موجب چشمپوشی از موضوعات شود. جلیلی افزود: اگر در ۸ سال گذشته کوتاهی و کجروی داشتهایم باید در ۴ سال آینده آن را جبران کنیم و این هم جهاد میخواهد.
***
رئیسجمهور چین پیروزی رئیسی در انتخابات را تبریک گفت
«شی جین پینگ» رئیسجمهور چین در پیامی، انتخاب «سیدابراهیم رئیسی» در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ایران را تبریک گفت. به گزارش خبرگزاری دولتی «شینهوا»، رئیسجمهور چین در این پیام ضمن تبریک پیروزی حجتالاسلام رئیسی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ایران، خاطرنشان کرد که چین و ایران شرکای استراتژیک جامع هستند و امسال، پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین ۲ کشور است. وی افزود، توسعه روابط چین و ایران را بسیار مهم ارزیابی میکند و آماده است تا با رئیسجمهور جدید ایران برای تقویت ارتباطات استراتژیک دوجانبه، تحکیم اعتماد سیاسی متقابل و گسترش و تعمیق همکاریهای برد- برد در زمینههای مختلف به منظور ایجاد منافع برای هر ۲ کشور و مردم آنها، همکاری کند.
***
«شرکلیف» سفیر جدید انگلیس در تهران شد
دولت انگلیس «سایمون شرکلیف» را به عنوان سفیر جدید این کشور در تهران معرفی کرد. به گزارش فارس، دولت انگلیس، «سایمون شرکلیف» را به عنوان سفیر جدید این کشور در تهران به جای «راب مکایر» معرفی کرد. طبق اعلام پایگاه اینترنتی دولت انگلیس، او از ماه آگوست ۲۰۲۱ عهدهدار سفارت لندن در تهران خواهد شد. این دیپلمات انگلیسی در کارنامه خود، فعالیت به عنوان دبیر دوم سفارت انگلیس در تهران (بخش سیاسی) بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۳ را دارد. شرکلیف پیش از تصدی سمت جدیدش، عهدهدار مدیریت امنیت ملی وزارت خارجه انگلیس بوده و پیش از آن، به عنوان سفیر این کشور در یمن فعالیت کرده است. سفیر جدید انگلیس سابقه فعالیت در کشورهای عراق و افغانستان را نیز دارد. وی همچنین مسؤول بخش مبارزه با تروریسم وزارت خارجه انگلیس در سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ بوده و بعد از آن هم به عنوان معاون نمایندگی ابوجا (نیجریه) فعالیت کرده است. سفیر کنونی انگلیس که قرار است جای خود را به شرکلیف بدهد، از مارس ۲۰۱۸ عهدهدار سفارت انگلیس در تهران بود.
********************
روزنامه خراسان**
تلاش برای ایجاد قطب استخراج رمز ارز در آمریکا
تسنیم- شهردار میامی آمریکا با هدف تبدیل شهر خود به قطب استخراج ارزهای رمزنگاری شده در جهان، این هفته از شرکتهای خارجی برای استخراج رمز ارز با استفاده از برق هستهای دعوت کرد. این دعوت همزمان با افزایش فشارها بر این صنعت، به ویژه در چین صورت میگیرد.
شرایط بهره مندی مجردها از وام اجاره
تسنیم- محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: خانمهایی که بالای ۳۵ سال دارند و خودسرپرست هستند به مفهوم این که با خانواده زندگی نمیکنند، میتوانند از تسهیلات اجاره استفاده کنند. همچنین به مردان سرپرست خانوار که به دلیل فوت همسر، طلاق و متارکه مجرد هستند نیز وام اجاره تعلق میگیرد.
مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی مشاغل و خریداران سکه تمدید شد
ایسنا- رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، از تمدید مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی و ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم تا ۱۵ تیر خبر داد. بر این اساس، کلیه خریداران حقیقی سکه از بانک مرکزی در سال گذشته هم که تا پایان دیروز برای پرداخت مالیات فرصت داشتند، تا ۱۵ تیر مهلت خواهند داشت. گفتنی است، خریداران سکه از بانک مرکزی از سال ۱۳۹۷ مشمول پرداخت مالیات هستند و اگر مالیات خود را تا مهلت تعیین شده نپردازند، به مالیات متعلقه آنها به ازای هر ماه دیرکرد معادل ۵/۲ درصد جریمه اضافه میشود.
کاهش ۲۱ درصدی واردات نفت چین از عربستان
ایسنا- آمار گمرکی نشان داد واردات نفت چین از عربستان سعودی در ماه مه ۵/۲۱ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت، اما این کشور برای نهمین ماه متوالی همچنان بزرگترین صادر کننده نفت به چین باقی ماند.
بهبود ۹۱.۹ درصدی کسری تراز تجاری ایران با اوراسیا
مهر- ارزش صادرات و واردات ایران به کشورهای اوراسیا در دو ماه نخست سال ۱۴۰۰ به ترتیب ۲/۱۸۰ میلیون دلار و ۸/۲۰۱ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل به ترتیب افزایش ۶۶ درصدی و کاهش ۴۶ درصدی را نشان میدهد. به این ترتیب کسری تراز تجاری ایران با این اتحادیه ۹۱.۹ درصد بهبود یافت.
پول پارک شده در صندوقهای با درآمد ثابت چقدر است؟
ایلنا - رئیس سازمان بورس اظهار کرد: کسانی که سهام خود را میفروشند، برای مدت موقتی پول خود را به صندوق با درآمد ثابت منتقل میکنند تا موقعیت بهتری برای خرید سهام پیدا کنند و رقمی که هم اکنون در این صندوق وجود دارد حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است، اما این که چقدر از این رقم تبدیل به سهام شود به طور مستقیم به شرایط بازار سرمایه بستگی دارد.
موافقت شورای اقتصاد با فاینانس هندی برای ریل
مهر - شورای اقتصاد مصوبه موافقت با فاینانس ۱۵۰ هزار تن ریل راه آهن با فاینانس هندی ۷/۱۲ میلیارد روپیه هند را به وزارت راه ابلاغ کرد. بر اساس این مصوبه، اصل تسهیلات ۸میلیارد و ۱۰۹ میلیون روپیه و سود، کارمزد، بیمه و دیگر هزینههای آن نیز ۴ میلیارد و ۶۴۵ میلیون روپیه تعیین شده است. این مبلغ معادل ۱۷۱ میلیون دلار میشود.
********************
روزنامه ایران**
هم نشینی محسن هاشمی با محسن رضایی
خبر اول اینکه، رئیس شورای شهر تهران که تا چند هفته دیگر حضورش در این مسئولیت به پایان میرسد، گفته است که شاید در مجمع تشخیص مصلحت نظام و کنار محسن رضایی باشد. بهگزارش فارس، محسن هاشمی درباره ادامه فعالیت کاریش پس از پایان شورای پنجم اظهار داشت: در حال حاضر هنوز بهصورت قطعی مقصد بعدی فعالیتم را مشخص نکردهام، ولی در شهرداری و زیرمجموعهها نخواهم بود. وی افزود: دفتر نشر معارف انقلاب اسلامی، خانه موزه تهران در جماران، سرای فرهنگ و قرآن و مجموعه اسناد کتابخانه و موزه در رفسنجان از جمله مجموعههایی است که من مدیریتش را انجام میدهم همچنین حضور در خانه پدریمان در بهرمان نیز میتواند از گزینههای بعدی من باشد. رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه رئیس هیأت مدیره دفتر نشر معارف انقلاب اسلامی هستم، گفت: احتمال دارد پس از فعالیتم به این مرکز بروم البته عضو هیأت علمی افتخاری جهاد دانشگاهی نیز هستم و باید ببینم اگر امکان آن فراهم شود در اینجا فعالیت کنم. هاشمی اعلام کرد: البته پایه و بیس استخدامی من در مجمع تشخیص مصلحت نظام است و از نظر حقوقی و سازمانی کارمند مجمع تشخیص مصلحت محسوب میشوم. شاید هم پیش آقای محسن رضایی رفتم و با ایشان فعالیتهایی را آغاز کردم. ناگفته نماند پیش از این از مجمع تشخیص بهعنوان مأمور در مترو فعالیت کردم و پس از آن از مجمع تشخیص مصلحت نظام جهت فعالیت در شورای شهر مأمور شدم. حدود یکسال و نیم تا بازنشستگی وقت دارم و احتمالاً آخرین دوران فعالیتم را با آقای محسن رضایی میگذرانم.
تغییر ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی
دست آخر اینکه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تغییر کرد. بهگزارش ایسنا، انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم در اجلاسیه دوم برگزار شد. بر این اساس وحید جلالزاده نماینده ارومیه بهعنوان رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی انتخاب شد، در سال اول کاری مجلس یازدهم مجتبی ذوالنوری رئیس این کمیسیون بود. همچنین ابراهیم عزیزی و عباس مقتدایی بهعنوان نواب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی انتخاب شدند.
********************
روزنامه شرق**
تعیین سفیر قطر از سوی ریاض
محمد بنعبدالرحمن آلثانی، وزیر خارجه عربستان، استوارنامه منصور بنخالد بنفرحان آلسعود، سفیر عربستان در قطر را تحویل گرفت. از سال ۲۰۱۷ که بحران در شورای همکاری خلیجفارس آغاز شد و عربستان، مصر، بحرین و امارات، دوحه را تحریم کردند، این اولینبار است که عربستان سفیری برای قطر تعیین میکند.
حمله مجدد به عینالاسد
دولت عراق از حمله راکتی به یک پایگاه میزبان نیروهای آمریکایی در خاک این کشور خبر داد. ارتش عراق اعلام کرد راکت پرتابشده به اطراف پایگاه هوایی عینالاسد اصابت کرده و تلفات انسانی نداشته است.
آمادگی آمریکا برای مذاکره با کره شمالی
نماینده ویژه آمریکا در امور کرهشمالی با اشاره به اظهارات اخیر رهبر کرهشمالی درباره آمادگی برای مذاکره و مقابله با آمریکا گفت: امیدوارم سخنان اخیر کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی، بیانگر این باشد که ما بهزودی پاسخ مثبتی در قبال پیشنهادمان برای برگزاری نشستی در هر کجا، هر لحظه و بدون هیچ پیششرطی دریافت میکنیم.
اولویتهای وزارت خارجه جدید اسرائیل
یائیر لاپید که قرار است دو سال وزیر خارجه اسرائیل باشد و بعد به مدت دو سال به سمت نخستوزیری برسد، تأکید کرد که وزارت خارجه او، تمرکز خود را بر بهبود روابط با حزب دموکرات آمریکا و افزایش روابط با یهودیان جهان بهخصوص در آمریکا و نیز کاهش اختلافها با اردن و فلسطین قرار میدهد.
بررسی بازسازی غزه
محمد اشتیه، نخستوزیری فلسطین و یک مسئول عمانی درباره حملات اسرائیل و بازسازی غزه علاوهبر تقویت همکاری تجاری بین دو طرف گفتگو کردند. خبرگزاری رسمی عمان خبر داد سالم بنحبیب العمیری، کاردار عمان در فلسطین، با نخستوزیری فلسطین در دفترش در رامالله دیدار و گفتگو کرد. همچنین وزارت خارجه مصر تأکید کرد قاهره با جدیت در حال تلاش برای تثبیت آتشبس در نوار غزه و آغاز عملیات بازسازی این منطقه است.
احتمال تعطیلی سومین حزب بزرگ پارلمان ترکیه
شبکه سیانان ترک گزارش داد دیوان قانون اساسی ترکیه با کیفرخواستی بهمنظور ممنوعیت فعالیت حزب دموکراتیک خلق حامی کردها به اتهام ارتباط ادعایی با شبهنظامیان موافقت کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، به این ترتیب راه برای تعطیلی سومین حزب بزرگ پارلمان ترکیه هموار میشود.
تهدید دوباره چین
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، در مصاحبه با فاکسنیوز گفت: این همان کار دیپلماتیک است؛ هدایت کشورهای جهان، فشار سیاسی و دیپلماتیک روی چین که اصلیترین بخش تلاش ماست تا در نهایت چین را مقابل یک انتخاب سخت قرار دهیم؛ «اینکه به شکل مسئولانهای اجازه تحقیقات درباره منشأ کرونا را میدهید یا اینکه با انزوا در جامعه بینالمللی مواجه میشوید».
محاکمه متهمان پرونده کودتای اردن
دادگاه امنیت کشور اردن روز گذشته محاکمه دو متهم پرونده مشهور به کودتا، یعنی باسم ابراهیم یوسف عوضالله و شریف عبدالرحمان حسن بنزید را در جلسهای محرمانه آغاز کرد و به رسانهها و چهرههای حقوقی اجازه حضور در جلسه را نداد.
ارسال نظرات