24 خرداد 1397 - 11:13

خواب آشفته ترامپ برای تسلیم مردم ایران

ترامپ ادعای خود مبنی بر تغییر رفتار ایران پس از خروج امریکا از برجام را بار دیگر پس از دیدار با کیم‌جونگ‌اون، رهبر کره شمالی در روز سه شنبه ۲۲ خرداد تکرار و مدعی شد که به نظرم ایران نسبت به سه، چهار ماه پیش کشور متفاوتی شده است...
نویسنده :
عباس حاجي نجاري
کد خبر : 921

پایگاه رهنما به نقل از روزنامه جوان،ترامپ ادعای خود مبنی بر تغییر رفتار ایران پس از خروج امریکا از برجام را بار دیگر پس از دیدار با کیم‌جونگ‌اون، رهبر کره شمالی در روز سه شنبه ۲۲ خرداد تکرار و مدعی شد که به نظرم ایران نسبت به سه، چهار ماه پیش کشور متفاوتی شده است، آن‌ها در سوریه اعتماد به نفس قبل را ندارند، امیدوارم که بازگردند و برای توافق واقعی مذاکره کنند، زیرا من علاقه‌مند به انجام این کار هستم. رئیس‌جمهور امریکا اول بار این ادعا را روز ۱۷ خردادماه در جریان کنفرانس خبری مشترک با نخست‌وزیر ژاپن مطرح کرد و گفته بود که خروج امریکا از برجام باعث تغییر رفتار جمهوری اسلامی در منطقه شده و مدعی شده بود که آن‌ها دیگر توجه زیادی به مدیترانه نمی‌کنند، آن‌ها دیگر کمتر به آنچه در سوریه در جریان است توجه می‌کنند و یا آنچه در یمن و جا‌های دیگر می‌گذرد، آن‌ها طی سه ماه گذشته کشوری کاملاً متفاوت شده‌اند. او سپس از رهبران ایران خواسته بود که نزد ما بیایند و با هم به مذاکره بنشینند.
ادعا‌های ترامپ اگرچه به لحاظ مصادیق میدانی و تحولات سیاسی منطقه کاملاً کذب و بر خلاف واقعیات است، اما نشان‌دهنده بخشی از نقشه راه دشمن در مهار و تسلیم نظام اسلامی است که به ابعاد آن اشاره خواهد شد.
گزافه‌گویی ترامپ مبنی بر تغییر رفتار ایران پس از خروج امریکا از برجام در شرایطی است که تنها ۲۴ ساعت بعد از خروج امریکا از برجام اقدام قاطع و شکننده رزمندگان جبهه مقاومت علیه رژیم صهیونیستی در موشکباران جولان اشغالی و هدف گرفتن یکی از مراکز حساس اطلاعاتی صهیونیست‌ها سبب گردید که سران رژیم صهیونیستی با واسطه کردن برخی کشور‌ها درخواست توقف اقدامات بازدارنده نیرو‌های جبهه مقاومت را داشته و پس از آن نیز تحرکات میدانی خود علیه نیرو‌های مقاومت را متوقف کردند. این عملیات نشان‌دهنده آمادگی نیرو‌های جبهه مقاومت برای مقابله قاطع با تحرکات بعدی صهیونیست‌ها بود و اراده بازدارندگی ایران را بر صهیونیست‌ها و کاخ سفید تحمیل کرد و این در حالی است که در عرصه زمینی نیز نیرو‌های مقاومت در کنار نیرو‌های ارتش سوریه در مقابله با تروریست‌ها با چند اقدام گسترده در روز‌های اخیر عملاً ابتکار عمل را در دست گرفته و پیروزی‌های جدیدی را کسب کرده‌اند.
اما در عرصه اجتماعی نیز برگزاری چند راهپیمایی گسترده از سوی مردم ایران علیه اقدام ترامپ در خروج از برجام، انتقال پایتخت امریکا به بیت‌المقدس و راهپیمایی چند‌ده‌میلیونی مردم ایران در روز قدس علیه رژیم صهیونیستی و متحدانش به‌ویژه امریکا نشان داد که برخلاف تصور ترامپ مردم ایران عمق راهبرد کاخ سفید را درک کرده و هوشیارانه با حضور در صحنه عملاً در پشت‌سر نظام در برابر راهبرد پیچیده و چندبعدی دشمن ایستاده‌اند. نتیجه انتخابات لبنان و عراق نیز نشان داد که در میدان دموکراسی نیز نیرو‌های جبهه مقاومت حرف اول را می‌زنند و مردم لبنان پاسخ تقلای کاخ سفید برای تحریم حزب‌الله را با آرای خود دادند و عملاً حزب‌الله از یک گروه مقاومت تبدیل به دولت مقاومت و موفق به کسب اکثریت آرای مجلس لبنان شد. اما پاسخ صریح و مقابله به مثل ایران در زمینه خروج امریکا از برجام را، کاخ سفید و متحدان اروپایی در فرمان صریح مقام معظم رهبری به سازمان انرژی هسته‌ای برای ایجاد آمادگی جهت رسیدن به ۱۹۰ هزار سو (البته فعلاً در چارچوب برجام) گرفتند. مقام معظم رهبری در پی صدور این فرمان خطاب به برخی مسئولان اروپایی فرمودند: به نظر می‌آید این دولت‌ها توقع دارند ملت ایران هم تحریم‌ها را تحمل کند و هم از فعالیت‌های هسته‌ای که نیاز قطعی آینده ایران است، دست بردارد و هم محدودیت‌های تحمیل‌شده بر ایران را ادامه دهد، اما آن‌ها بدانند که این خواب آشفته تعبیر نخواهد شد. اما در قبال سناریوی تهدید نظامی نیز که صهیونیست‌ها به نیابت از کاخ سفید دنبال می‌کنند، تأکید فرمانده معظم کل قوا مبنی بر تبدیل ایران به قدرت اول موشکی منطقه و پاسخ روشن مبنی بر اینکه اگر دشمن یک موشک بزند، ۱۰ تا می‌خورد، عملاً آمادگی ایران برای واکنش به هر اقدام احتمالی را نشان داد.
مجموعه تحولات نشان‌دهنده این است که به‌رغم تصور ترامپ، خروج امریکا از برجام نه‌تن‌ها بر اراده و عزم مردم ایران در ایستادگی در مقابل فزون‌خواهی‌های نظام سلطه تأثیر نداشته، بلکه در نقطه مقابل این خروج ماهیت رسوای کاخ سفید و غیرقابل‌اعتماد بودن امریکا را به نسل جدید ایران نشان داد و به‌طور طبیعی به عاملی جهت تقویت وحدت و انسجام ملی در برابر سناریو‌های سه‌گانه کاخ سفید در فشار اقتصادی، فشار روانی و فشار عملی علیه مردم ایران تبدیل شد. اما بدیهی است که ترامپ از این سخنان اهدافی را دنبال می‌کند که به بخشی از آن اشاره می‌شود.
۱- القای موفقیت در اتخاذ سناریوی خروج از برجام برای تغییر رفتار و تضعیف ایران. ۲- تلاش برای دامن‌زدن به دوقطبی در داخل در قالب طرفداران و مخالفان اقدام امریکا در خروج از برجام که در این زمینه به‌رغم تصور ترامپ وحدت و انسجام ملی و همگرایی جریان‌های سیاسی کشور با تدابیر نظام نشان از شکست پیشاپیش این سیاست دارد. ۳- همراه‌سازی اروپایی‌ها در نوع واکنش به برجام نیز هدف دیگر ترامپ در این فضاسازی است، این امر با توجه به اختلاف‌نظر ترامپ با اروپایی‌ها در اجلاس جی ۷، عملاًَ بازتاب و همراهی مورد نظر ترامپ را در میان رسانه‌ها و دولتمردان اروپایی به همراه نداشت. ۴- این موضع ترامپ از سوی دیگر نشان‌دهنده دست خالی امریکا در مقابله با مردم ایران نیز است، چراکه تنها ابزار باقی‌مانده برای کاخ‌سفید تشدید تحریم‌های اقتصادی است که این امر از یک سو امریکا را دچار یک پارادوکس رفتاری می‌کند که در عین ادعای حمایت از مردم ایران، با تحریم‌های خود عملاً مردم ایران را هدف گرفته و از سوی دیگر هوشیاری مردم ایران و هدایت‌های هوشمندانه مقام معظم رهبری نسبت به ابعاد این سناریو که در سالگرد ارتحال امام بر آن تأکید نمودند ظرفیت‌های داخلی را که دشمن برای بهره‌گیری از آن طراحی نموده، خنثی ساخته است.
اما روشن‌ترین پیام به این سناریو را مقام معظم در سالگرد ارتحال امام دادند که فرمودند: در برابر دشمنان می‌ایستیم، اما هیجان‌زده تصمیم نمی‌گیریم.

منبع: روزنامه جوان

ارسال نظرات