وقتی که در سال ۱۳۵۹ عراق با حمایت ابرقدرتهای شرق و غرب به صورت رسمی علیه ایران اعلام جنگ کرد، تصور این را داشت که با تجهیزات آنها قادر است تهران را در یک هفته فتح کند
پایگاه رهنما:
وقتی که در سال ۱۳۵۹ عراق با حمایت ابرقدرتهای شرق و غرب به صورت رسمی علیه ایران اعلام جنگ کرد، تصور این را داشت که با تجهیزات آنها قادر است تهران را در یک هفته فتح کند، اما مدتی نگذشت که دفاع جانانه ملت و نیروهای مسلح ایران اسلامی همه خوابهایش کابوس شد، از این رو جنگ شهری را با استفاده از انواع موشکهای غربی شروع کرد.
عراق قصد داشت کمر ملت ایران را با چنین حرکتی بشکند، اما در مدت کوتاهی با تامین موشک اسکاد بی از کشورهایی، چون لیبی این حمله هم شکست خورد، اما این پایان ماجرا نبود؛ با کارشکنی غربیها، مستشاران کشور لیبی پس از شلیک چند فروند، قطعاتی از موشکها و لانچرها را باز و به کشور خود بازگشتند، به تصور اینکه دیگر هیچ موشکی از ایران شلیک نشود، اما تازه راه باز شده بود.
متخصصان جمهوری اسلامی ایران از جمله شهید حسن طهرانیمقدم که از نیروهای سپاه پاسداران بود، در آن زمان دست به اقدامی عظیم زدند و ساخت و تولید موشکهای ساخت ایران به روش مهندسی معکوس از روی اسکاد بی را شروع کردند و با ساخت شهاب ۱ توانستند ایران را در بحث افزایش توان بازدارندگی یک قدم به جلو حرکت دهند.
این قدم آن چنان بلند بود که از همان زمان موجب شد تمام دنیا با نگاهی متفاوت به قوای مسلح ایران بنگرند و این تازه آغاز ماجرا بود؛ جوانان انقلاب تا امروز بیرق پیشرفت در عرصه توان دفاعی را زمین نگذاشتهاند.
• پایگاههای دشمن در تیررس شهاب ۱
شهاب ۱ را میتوان اولین تجربه جمهوری اسلامی ایران در ساخت موشک بومی دانست که از روز نخست تولید تا امروز وحشت به دل دشمنان انداخته است؛ چرا که نیروهای مسلح در صورت نیاز قادر خواهند بود پایگاههای دشمن در نزدیکی مرز ایران را با این موشک هدف قرار دهند و ضربه سنگینی به دشمن وارد کنند.
موشک شهاب ۱ که در رده موشکهای کوتاه برد جمهوری اسلامی در کنار زلزال و فاتح ۱۱۰ قرار میگیرد توان رزم و مانور بالایی دارد و قادر است در هر شرایط آبوهوایی به سمت هدف پرتاب و با دقت بالا آن را منهدم کند، این موشک طولی بیش از ۱۱ متر دارد و بین سالهای ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۳ ساخته و به تولید انبوه رسیده است.
این موشک بومی با قطر زیر ۱ متر، وزن نزدیک ۶ هزار کیلوگرم، وزن سرجنگی ۹۸۵ کیلوگرم با سوخت مایع به صورت تکمرحلهای عمل میکند و در زمان ساخت اعلام شد که هدف را با اختلاف ۴۵۰ متری میزند، اما بعدها که فرماندهی معظم کل قوا دستور بالابردن دقت موشکها را صادر فرمودند: دقت تمامی موشکها از جمله شهاب ۱ به زیر چند متر رسید.
جمهوری اسلامی ایران هماکنون تولیدکننده رسمی این موشک به حساب میآید. بعدها با تولید موشکهای پیشرفته دیگر و خارج شدن از حالت عملیاتی، حدود ۱۵۰ عدد از موشکهای شهاب ۱ و شهاب ۲ به عمان فروخته شد. همچنین حدود ۲۰۰ عدد دیگر نیز به سوریه و حزبالله لبنان داده شد.
با وجود اینکه مانند همیشه دشمنان این ملت و رسانههای وابسته به آنها با فرافکنی، قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران را کوچک نشان میدهند، اما شهاب ۱ چنان خود را ثابت کرد که برخی رسانهها وادار به پخش گزارش درباره آن شدند؛ نشنال اینترست با اشاره به این که نیروهای مسلح ایران این روزها تعداد زیادی از خانواده موشکی شهاب را در اختیار دارند، این موشک را ستون فقرات نیروهای موشکی ایران عنوان کرد که عمدتا شامل موشکهای بالستیک کوتاه برد با سوخت مایع هستند.
المانیتور هم رسانه دیگری بود که این موشک را تحلیل کرد و درباره آن نوشت که موشکهای ایران در ردههای مختلف قرار میگیرند که یک رده آن کوتاهبرد است و شامل موشکهایی، چون هرمز، شهاب ۱، شهاب ۲ و خلیج فارس میشود که دارای کیفیت بالا و فنآوری پیشرفتهای هستند و قابلیت مانور پذیری بسیاری دارند و صحت اصابت و قابلیتهای تخریبی آها نیز بهبود یافته است.
این اظهارنظرها ثابت میکند که جمهوری اسلامی ایران امروز به عنوان یکی از قدرتهای موشکی صاحب سبک در منطقه غرب آسیا و در دنیا شناخته شده که با تجهیزات پیشرفته خود همواره در خدمت صلح و امنیت منطقه بوده و نشان داده است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خصوصا نیروی هوافضای سپاه، ایدههای بسیار خوبی در این زمینه دارند.
• شهاب ۲؛ نخستین تجربه ایران در ساخت موشک بالستیک
شهاب ۲ همانطور که از نام آن نیز مشخص است؛ مدل ارتقایافته موشک شهاب ۱ بهشمار میرود. این موشک از خانواده اسکاد C. بوده و حداکثر خطای آن معادل ۵۰ متر است. شهاب ۲ در حد فاصل سالهای ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۳ خورشیدی تولید شد. این موشک قادر به تخریب اهداف در کشورهای همسایه نظیر عمان، قطر، عراق و کویت است.
شهاب ۲ در واقع نخستین تجربه ایران در زمینه ساخت موشکهای بالستیکی بهشمار میرود. این موشک طولی بالغ بر ۱۲ متر، قطری کمتر از ۱ متر و وزنی بیش از ۶ تن دارد. کلاهک جنگی شهاب ۲ حدودا ۷۵۰ کیلوگرم وزن دارد و این موشک تکمرحلهای از سوخت مایع استفاده میکند. وجود ۴ بالک در بخش انتهایی موشک، توان مانورپذیری آن را به میزان چشمگیری افزایش میدهد.
• شهاب ۳ و پهن شدن چتر وحشت بر سر صهیونیستها
شهاب ۳ در رده موشکهای بالستیکی میانبرد قرار دارد. این موشک با برد حدودا ۲۰۰۰ کیلومتری خود قادر به تخریب اهداف دوردست خواهد بود. شهاب ۳ با وزن حدودا ۲ تنی خود قادر به حمل یک کلاهک جنگی با وزنی بین ۷۰۰ تا ۱۲۰۰ کیلوگرم است. مدلهای اولیه این موشک با برد ۱۳۰۰ کیلومتری و دقت حدودا ۲۰۰ متری تولید شدند؛ اما در ادامه با طراحی مدل پیشرفتهتر شهاب ۳، برد آن به ۲۱۰۰ کیلومتر و خطای آن به کمتر از ۲ متر رسید. بدین ترتیب سرزمینهای اشغالی زیر برد موشکی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت و چتر وحشت بر سر صهیونیستها گسترده شد.
ارسال نظرات