26 آبان 1399 - 16:21
اخبار ویژه روزنامه‌ها

۲۶ آبان ماه / بدعهدی برخی برند‌های ایرانی برای عرضه سریع کالا‌های اساسی/ ماجرای ویدئوی جنجالی فرمانده اسبق ارتش چه بود؟ / بازداشت داماد در شب عروسی

مراسم عروسی با حضور بیش از 400 نفر در روستای بصیرآباد در حال برگزاری بود که با بازداشت داماد از ادامه عروسی جلوگیری شد.
کد خبر : 7667

پایگاه رهنما:

 

روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

**********

کیهان


گزارش خبر آن‌لاین از حیات نباتی اصلاح‌طلبان


یک خبرگزاری دولتی می‌گوید شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در وضعیت نباتی به سر می‌برد.
خبر آن‌لاین نوشت: اصلاح‌طلبان، منحنی تاثیرگذاری‌شان در انتخابات سیر نزولی را پیش گرفته و از همان دی‌ماه 96 که اعتراضات شروع شد فهمیدند که دیگر نمی‌توانند انتظار داشته باشند تا با یک «تَکرار» موج عظیمی به پا خیزد و پای صندوق‌های رای بیاید تا قدرت، سهم اصلاح‌طلبان شود، مانند اتفاقی که سال 92 افتاد و بعد از آن در اسفند 94 تکرار شد و حتی در سال 96 فرصت دوباره‌ای در اختیارشان قرار گرفت.


بعد از انتخابات اسفند 98، ناامیدی اصلاح‌طلبان برای حضور در میدان رقابت انتخاباتی بیشتر شد حالا از یک سو بدنه اجتماعی جناح  چپ از آنها فاصله گرفته بود و از سوی دیگر شورای عالی سیاستگذاری که در جریان  انتخابات 94 توانسته بود موفقیت خوبی به دست بیاورد به خاطر نوع عملکردش در انتخابات شوراهای سال 96 آماج انتقادات قرار گرفته بود و این انتقادات هر روز بیشتر می‌شد. آنها در نهایت در اسفند 98 در جریان کارزار یازدهمین انتخابات مجلس شکستی تمام عیار را تجربه کردند.


حال تقریبا 9 ماه از آن روز می‌گذرد و تا انتخابات ریاست جمهوری نزدیک به 7 ماه دیگر زمان دارند اما همچنان سایه دو دلی درباره انتخابات ریاست جمهوری بر سرشان سنگینی می‌کند.


«تاریخ انقضایشان گذشته»؛ این صحبتی بود که بسیاری از منتقدان شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان آن را به زبان می‌آوردند با این وجود فعالیت این شورا تحت سکان‌داری محمدرضا عارف ادامه پیدا کرد اما حالا مدت‌هاست که حیات نباتی شورای عالی سیاستگذاری شروع شده، از همان زمان که در اوج برو و بیای سیاسی برای برگزاری انتخابات مجلس، سردی مشارکت  به جان جریان چپ هم افتاد و نهادی که قرار بود نقش مغز متفکر برای بزنگاه‌های انتخاباتی را بازی کند مستاصل ماند.


البته به کما رفتن این شورا نه فقط به دلیل لیست ندادن آنها در انتخابات و دست رد احزاب به این تصمیم بود بلکه دومینوی استعفاها موجب شد تا دیگر شورای عالی از آن ارج و قرب اولیه خارج شود وحتی اعضای اصلی هم طاقت ماندن در این جمع را نداشته باشند.


استعفای موسوی لاری نایب رئیس شورای عالی سیاستگذاری و کسی که در خط مقدم برای تشکیل چنین شورایی قرار داشت اولین ضربه مهلک به پیکر این ساز و کار بود و از آنجا که ستون‌هایش از استحکام قابل قبولی برخوردار نبود این خلا به وضوح خود را نشان داد اما این پایان ماجرا نبود؛ حرف و حدیث‌ها درباره اختلافات در درون اردوگاه‌ چپ شدت وحدت بیشتری گرفت تا اینکه بعد از دو ماه خبر استعفای محمدرضا عارف رئیس این شورا بر خروجی رسانه‌ها قرار گرفت؛ حالا دیگر شورای عالی سیاستگذاری تنها با انتقادات ریز و درشت دیگر احزاب سیاسی چپ مواجه نیست و عملا از رسمیت افتاده است.


از آنجا دیگر امیدی به شورای عالی سیاستگذاری وجود ندارد ریش‌ سفیدان اصلاح‌طلب یا همان مجمع روحانیون مبارز دست به کار شدند تا از این مدت زمان باقی مانده استفاده کنند و سر و سامانی به فعالیت‌های انتخاباتی بدهند.

شرق: حذف سهمیه‌بندی بنزین و گرانی ناگهانی، هر دو اشتباه بود


یک روزنامه اصلاح‌طلب در سالگرد بی‌تدبیری بنزینی دولت (24 آبان ماه) این اقدام ناگهانی  دولت را به کوتاهی در این حوزه و تصمیمات غلط پیاپی متهم کرد.
شرق از قول یک کارشناس انرژی نوشت: خبر گرانی ناگهانی بنزین، جامعه را به التهاب کشید و به دروغی از جانب دولت تعبیر شد زیرا حتی سخنگوی دولت، چنین تصمیمی را به هفته بعد موکول کرده بود.


«بارها تاکید شد که دولت در تک‌نرخی کردن بنزین و حذف سهمیه‌بندی در خرداد 94 اشتباه بزرگی کرد و حداقل در چهار مقطع براساس توصیه‌های کارشناسی عنوان شد که در بودجه‌های سال‌های 96 تا 98، بنزین را دوباره سهمیه‌بندی کرده و احیا کنید اما دولت به شدت مخالفت کرد و حتی برای بودجه سال 97 وقتی پیشنهاد افزایش 50 درصدی نرخ بنزین را داد و مجددا این موضوع مطرح شد که بنزین دونرخی شود اما دولت کاملا مخالفت کرد و فرصت‌های بزرگی را از دست داد و با این اقدام خود، کمک بزرگی به افزایش قاچاق و مصرف بنزین کرده و همچنین لطمه بزرگی را به توسعه صنعت CNG وارد آورد.»


پیش‌تر در پاییز سال 97 پیشنهاد شده بود که صرفا برای جلوگیری از قاچاق بنزین، کارت سوخت را فقط احیا کنیم و این آمادگی وجود داشت که سهمیه‌بندی بنزین از اول دی 97 اجرایی شود اما این موضوع موکول به 20 مرداد 98 شد. با این اقدام انتظار می‌رفت حداقل جلوی قاچاق 10 میلیون لیتر در روز را بگیریم که اجرایی شدن آن هم به تاخیر افتاد.


«توصیه کارشناسی آن بود که با همان نرخ بنزین هزار تومانی، فقط کارت سوخت را الزامی کنیم، زیرا بارها و بارها اعلام شد که هرچند چهار سال قیمت بنزین را تغییر نداده بودند اما اکنون بازار و جامعه، تحمل افزایش 10 درصدی در نرخ بنزین را هم ندارند. نقش کارت سوخت در دوره هشت ساله 76 تا 84، در قاچاق سوخت بسیار موثر بوده که با وجود افزایش تولید خودرو، فروش داخلی بنزین پس از هشت سال از 64 میلیون لیتر به 72 میلیون لیتر رسید، در حالی‌که حذف کارت سوخت در خرداد 94، سبب شد تا فروش روزانه بنزین از 72 میلیون لیتر در روز در مدت سه سال به 91 میلیون لیتر در روز برسد.»


شرق می‌افزاید: تا قبل از سال 94 تقریبا قاچاق به صفر نزدیک شده بود. حذف کارت سوخت منجر به افزایش قاچاق شد. بنابراین وقتی فروش بنزین در نیمه اول سال 98، حدود 100 میلیون لیتر در روز بوده، بخشی از آن یعنی حداقل 10 میلیون لیتر آن روزانه قاچاق می‌شده است.»

فرصت، تدبیر درون‌زا بود نه اعتماد به دشمن عهدشکن


عملکرد دولت برخلاف اظهارات رئیس‌جمهور در رد فرصت‌سوزی است.
وب‌سایت الف با نقد سخنان اخیر رئیس‌جمهور درباره فرصت انگاشتن مذاکره با دولت آمریکا نوشت: هسته اصلی نقدهایی که به برجام وارد می‌شد همان ناکامی دولت در تحقق وعده رفع تحریم‌ها بود. آنچه به گفته کارشناسان از همان زمان اوباما و پیش از روی کار آمدن ترامپ نیز قابل مشاهده بود به اذعان برخی از مسئولان خود دولت نشانه‌ای از برآورده شدن خواست ایران نداشت و ایران به ازای امتیازاتی که بعضا داوطلبانه هم داده بود نصیب چندانی نبرد.


این حقیقت تلخ و عبرت‌آموزی است که هیچ‌کدام از توجیهات دولت یا طرفداران آن به هیچ وجه قادر به تغییر آن نیست. بنابراین فرصتی اگر از دست رفته باشد اولا مربوط به خسارات ناشی از تضعیف عوامل بازدارنده‌ای است که در پیشرفت‌های هسته‌ای کشور به آن رسیده بودیم و ثانیا به سال‌هایی مربوط می‌شود که علی‌رغم به وجود آمدن زمینه‌های عینی و ذهنی برای قطع وابستگی اقتصاد کشور به نفت و از خود گذشتگی مردمی که تمامی دشواری این سال‌های تحریم بر دوش آنان بود، از کف رفت!


عمده تصمیمات اقتصادی دولت در این سال‌های سخت تحریمی پس از برجام نه تنها هیچ تناسبی با این هدف مهم یعنی قطع وابستگی اقتصادی به نفت نداشت بلکه در اداره امورات جاری کشور نیز بهره اندکی از تدبیر داشت: از ماجرای تغییر قیمت بنزین گرفته تا نوع برخورد دولت با بحران کرونا و از همه مهم‌تر بی‌برنامگی در تامین و توزیع هدفمند کالاهای اساسی مورد نیاز مردم.


دولت در این فقره آخر علی‌رغم تاکید بر شرایط جنگی کشور، به دلیل وفاداری به باورهای ایدئولوژیک اقتصادی خود، حاضر به تهیه و توزیع کالابرگ نشد و جدا از هدررفت میلیون‌ها دلار در ماجرای ارزپاشی - با توجیه ارزان‌تر وارد شدن کالاهای اساسی - در عمل موجبات دشواری بیشتر اقشار متوسط و ضعیف را فراهم آورد.


آقای روحانی خواسته‌اند که منافع ملی را فدای انتخابات نکنند. اما گویا فراموش کرده‌اند که آنچه همگان در جریان رقابت‌های انتخاباتی(که منجر به حضور ایشان در قوه مجریه و سپس ادامه ریاست‌جمهوری‌شان شد) شاهدش بودند ایجاد دوقطبی موافق مذاکره و مخالف آن و بهره‌مندی از این دوقطبی کاذب در صندوق‌های رای بود. حال آنکه نکته اصلی در نقد برجام نه مخالفت با اصل مذاکره، بلکه نداشتن تضمین‌های لازم از طرف مقابل به ازای اعطای امتیازها بود.


متاسفانه پروپاگاندای رسانه‌ای طرفدار دولت چشم‌ها و گوش‌ها را در آن دوران چنان پر کرده بود که کمتر کسی به این نکته ساده عقلانی توجه می‌کرد.

دموکرات‌های آمریکا چون کبوترند، آرامش می‌دهند(!)


استاندار سابق سمنان می‌گوید: به حکم عقل باید با بایدن و دموکرات‌های آمریکا مذاکره کنیم؛ چون آنها کبوترند و آرامش دارند.
محمدرضا خباز در سرمقاله روزنامه آرمان می‌نویسد: «عقلا بین بد و بدتر، باید بد را انتخاب کنیم و اگر بین دو چیز قرار گرفتیم که یکی بد بود و دیگری بدتر، طبیعتا عقل حکم می‌کند که از بد استفاده کنیم و بدتر را رها کنیم. همان‌طور که در متون دینی، دفع افسد به فاسد به معنای رها کردن ناجورتر و پیوستن به ناجور سفارش شده و امام صادق(ع) می‌فرمایند: «لَیسَ العاقِلُ مَن یَعرِفُ ‌الخَیرَ مِنَ‌ الشَّرِّ وَلکِنَّ العاقِلُ مَن یَعرِفُ خَیرَ الشَّرَّینِ». عاقل آن نیست که خوب را از بد تشخیص دهد که تشخیص خوب از بد کار آسانی است. ما دل به آمریکا نبسته‌ایم ولی از شکست شرورترین آدم‌ها، قاتل سردار سلیمانی و کسی که در دوران کرونا، دارو را از مردم ما دریغ کرد، خشنودیم. دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات به دو پرنده بازها و کبوترها تشبیه شده‌اند و کبوترها از آرامش بیشتری در ظاهر برخوردارند کما اینکه حدود دو سال مذاکره کردیم و وقتی برجام در کشور حاکم بود، ملت از فواید آن استفاده کرد. تورم 40 درصدی به 10 درصد رسید، رشد اقتصادی و تراز تجاری مثبت شد.

نفت را به اندازه سهمیه اوپک می‌فروختیم و صرف کشور می‌کردیم و در نهایت یک نوع آرامش نسبی حاکم بود. ترامپ که زیر میز برجام زد و دنیا را به تهدید به تحریم کرد، شرایط سخت حاکم شد.


چون در گذشته با حزب دموکرات و 1+5 مذاکره داشتیم، الان هم راه مذاکره با توجه به قول‌های جو بایدن و به شرط بازگشت آمریکا به برجام باز می‌شود... مذاکره با آمریکا برگ نجات ما نیست، چراکه اقتصاد ما از درون مشکل دارد و باید یک جراحی اقتصادی درونی انجام دهیم ولی فشار ترامپ مشکل را مضاعف و گرفتاری مردم را دو برابر بلکه چند برابر می‌کرد. وگرنه فی‌نفسه اقتصاد ما بیمار است و باید معالجه شود.


در صورتی که برجام حاکم شود، ورود سرمایه هر غیرایرانی اعم از اروپایی یا آمریکایی بلامانع باشد چراکه ورود هر سرمایه‌ای به کشور، موجب آرامش و امنیت بیشتر می‌شود».


وی می‌افزاید: عجله بایدن برای مذاکره، چون به آمریکایی‌ها قول داده، از ما بیشتر است. بنا به فرمایش رهبری با دولت ترامپ به‌دلیل بدعهدی مذاکره نمی‌کنیم، بنابراین دولت روحانی باید راه را برای خودش و دولت بعدی باز کند.


این نوشته، از جهات مختلف به دور از واقعیت و عقلانیت است. نخست اینکه انسان که تشخیص خوب و بد یا بد و بدتر، عبرت‌ها و تجربه‌ها را از یاد نمی‌برد. چنان که امیر مومنان(ع) به ابوموسی اشعری که مسئولیت مذاکره را با فشار خوارج برعهده گرفته بود، فرمود «همانا بدبخت کسی است که از سود عقل و تجربه‌ای که به او داده شده، محروم بماند. انّ الشقی من حرم نفع ما اوتی من العقل و التجربه».


ثانیا ما قطعا از این شکست قاتل سردار سلیمانی خوشحال می‌شویم و قاتلان آن شهید والامقام را بدون انتقام رها نمی‌کنیم؛ اما ضمنا از یاد نمی‌بریم شهید سلیمانی و همرزمانش جان خود را وقف مبارزه در جنگ خطرناکی کردند که دولت دموکرات اوباما (با معاونت بایدن) طراحی کرد و سرطان داعش و تروریسم را تا پشت مرزهای ایران پیش آورد. از این جهت کبوتر توصیف کردن حامیان تروریسم و جنگ نیابتی، تحریم‌های فلج‌کننده، عاملان خرابکاری سایبری در مراکز هسته‌ای و ترور دانشمندان و... عجیب به نظر می‌رسد!


ثالثا گره زدن سیاست مهار تورم به مذاکره با دشمن و اخم و لبخند او بود که موجب شد تورم در دولت روحانی تا 53 درصد - بنابر اعلام دولت - افزایش یابد و حال آنکه بسیاری از متغیرهای مربوط به کاهش یا افزایش تورم، به کارکرد یا بد کار کردن مدیران دولتی برمی‌گردد. از سوی دیگر به اذعان حتی کارشناسان اصلاح‌طلب، تک‌رقمی شدن تورم در دوره‌ای کوتاه، در اثر تحمیل رکود شدید به اقتصاد بود که با تبعات تلخ بعدی نظیر تشدید بیکاری و تعطیلی کارخانجات و کاهش ارزش پول ملی و سپس تورم چند برابری همراه شد.


رابعا مذاکره با دموکرات‌ها به کلاه گشاد برجام ختم شده و این موضوع نه تنها سندی برای ضرورت مذاکره بلکه دلیلی برای خسارت‌بار بودن مذاکره است؛ ضمن اینکه دموکرات‌ها و بایدن هرگز نگفته‌اند به تعهدات برجامی آمریکا(لغو تحریم‌ها) برمی‌گردند، بلکه مرادشان ظاهرسازی و بازگشت اسمی برای معطل کردن ایران در کنار تله‌گذاری برای مذاکره(امتیازگیری) جدید است و بس.


خامسا اگر اقتصاد از درون مشکل دارد که همین هم هست، عین بی‌عقلی است که چاره و کلید آن در کاخ سفید جست‌وجو شود.


سادسا اینکه بایدن هیچ قولی به آمریکایی‌ها برای بازگشت به برجام نداده، چرا که اصلا مسئله مردم یا سیاستمداران آمریکایی، بازگشت به برجام(به مفهوم لغو تحریم‌ها) نیست، بلکه مخالف لغو تحریم‌ها هستند. به این معنا، بایدن از اهرم فشاری که دولت ترامپ ایجاد کرده، نه تنها ناراحت نیست، بلکه راضی هم هست.


و سرانجام اینکه، ادعای انحصار ممنوعیت مذاکره به دولت ترامپ، تحریف بیانات صریح، مکرر و مستدل رهبر معظم انقلاب درباره ممنوعیت مطلق مذاکره با دولت عهدشکن آمریکاست؛ این عهدشکنی از دولت اوباما شروع شد؛ ضمن اینکه برجام هم قابلیت مذاکره مجدد ندارد.

خلق بی‌ضابطه پول توسط بانک‌ها به نقدینگی و تورم دامن می‌زند


ترمز تورم با کنترل نقدینگی و مدیریت دخل و خرج بانک‌ها کشیده می‌شود.
به گزارش روزنامه قدس، باید طبق قانون روشن شود که هر بانکی چه مقدار قدرت اعطای تسهیلات دارد و بر مبنای اعتبارسنجی درست تسهیلات را به مصرف واقعی برساند تا بعدا بتواند وصول مطالبات کند. حال پرسش اینجاست وجود دارایی‌های مشکوک‌الوصول از چه طریقی موجب افزایش تورم می‌شود؟ بدیهی است وقتی دارایی‌های نقد شونده یک بانک کفاف بدهی‌های ایجاد شده را ندهد بانک مجبور است در بازارهای شبانه بین بانکی بدهی خود را با نرخ سود بالایی از بازار بین بانکی تهیه کند و اگر موفق به جبران بدهی خود از این راه نشود، دست به دامان بانک مرکزی شده و اضافه برداشت می‌کند. افزایش اضافه برداشت‌ها از بانک مرکزی موجب می‌شود که بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی افزایش یابد و در نتیجه از این طریق رشد پایه پولی و به تبع آن نقدینگی افزایش یابد.


همین مسئله مورد توجه مرکز پژوهش‌های مجلس در سال 98 بوده و در گزارشی از این مرکز آمده است: خلق پول بانک‌ها در شرایطی که وصول مطالبات با چالش‌های جدی مواجه است موجب انبساط بیشتر ترازنامه‌های بانک‌ها می‌شود؛ بنابراین یکی از اقدام‌های ممکن برای کنترل خلق نقدینگی جدید،‌اعمال محدودیت‌های مقداری بر افزایش اندازه ترازنامه‌ بانک‌ها به ویژه بانک‌های مشکل‌دار است.


کارشناسان اقتصادی اصل کنترل ترازنامه‌های بانکی را نفی نمی‌کنند، اما برخی ابهام‌ها در این زمینه وجود دارد. برای مثال کامران ندری، در گفت‌وگویی، با بیان اینکه در مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار مشخص نیست چه اختیارات جدیدی به بانک مرکزی تفویض شده که تا به امروز در اختیار آن نبوده است، اظهار کرد: بانک مرکزی بر اساس مقررات گذشته امکان کنترل ترازنامه بانک‌ها را داشته است، اما در گذشته در بسیاری از این زمینه‌ها موفق عمل نکرده و نتوانسته بانک‌ها را ملزم به رعایت مقررات مربوط کند، نمونه آن همان بحث بانک سرمایه است.

ایران

بازداشت اعضای یک تور گردشگری در قم

خبر اول اینکه،  معاون دادستان قم با اشاره به بازداشت اعضای یک تور گردشگری با اعمال مجرمانه متعدد در این استان گفت: برخورد قانونی و قاطع در انتظار تورهای ناهنجار و غیرمجازی خواهد بود که از مبدأ قم یا عبور از مسیر قم قصد عزیمت به شهرهای مجاور را داشته باشند. به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام ابوالفضل تحریری با اشاره به اجرای طرح‌های هدفمند درخصوص شناسایی و برخورد با ریشه‌های ترویج ناهنجاری‌های اخلاقی و اجتماعی در جامعه اظهار داشت: طرح ساماندهی تورهای گردشگری در دستور کار کارشناسان قرارگاه کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی دادسرای قم قرار دارد.وی بیان داشت: در همین راستا طی رصد و پایش مستمر انجام شده از سوی کارشناسان قرارگاه دادسرای قم و انجام اقدام‌های فنی و اطلاعاتی با همکاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تور ناهنجار و غیرمجاز به مقصد کویر مرنجاب شناسایی و با عوامل آن برخورد شد.تحریری با اشاره به اینکه عوامل این تور دارای سوابق متعدد برگزاری تورهای هنجارشکن بودند، افزود: در بستر این تور اعمال مجرمانه‌ای از قبیل رقص مختلط، کشف حجاب، نزاع و دیگر موارد خلاف شرع و قانون به‌وقوع پیوسته که اتوبوس با صدور دستورهای قضایی توسط پلیس امنیت اخلاقی توقیف و برای مدت قابل توجهی به پارکینگ منتقل و برای مسئول تور به همراه ۱۸ تن از شرکت‌کنندگانی که مرتکب اعمال مجرمانه شده بودند نیز پرونده قضایی تشکیل و همگی روانه زندان شدند.

هیچ فیلمی مبنی بر تأیید خودکشی قاضی منصوری در پرونده نیست

  خبر دیگر اینکه، وکیل خانواده غلامرضا منصوری یکی از متهمان پرونده فساد اکبر طبری که گفته شده در رومانی خودکشی کرده، گفت: هیچ فیلمی مبنی بر تأیید خودکشی در پرونده نیست.
به گزارش ایلنا، سید محمود علیزاده طباطبایی افزود:از دادستانی رومانی درخواست کردیم که تمامی مدارک را مستقیماً برای خانواده بفرستند تا ببینیم وصیت‌نامه یا مدرک خاصی به همراه غلامرضا منصوری بوده است یا خیر، اما هنوز هیچ مدرکی به دست ما نرسیده است.وی ادامه داد: آنچه خانواده معتقد هستند و شواهد و قرائن نیز نشان می‌دهد، این است که دلیلی برای خودکشی وجود نداشته اما گزارشی که به ما ارائه شده است، بیان می‌دارد که قاضی منصوری خودکشی کرده‌ است، در مجموع ما منتظر هستیم تا همه ابعاد پرونده روشن شود.طباطبایی گفت: هیچ فیلمی مبنی بر تأیید موضوع خودکشی در پرونده نیست و تنها گزارشی که از دادستانی رومانی در پرونده وجود دارد اعلام شده غلامرضا منصوری خودکشی کرده که حتی به ما اجازه داده نشد رونوشتی از آن گزارش برداریم و تنها اجازه خواندن آن گزارش را به ما دادند.

رئیسی و قالیباف نباید کاندیدای 1400 شوند

  شنیدیم که، یک عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: بنده مخالف ورود رئیسی و قالیباف به انتخابات 1400 هستم. به گزارش برنا، حجت‌الاسلام «احمد سالک»، در پاسخ به این سؤال که آیا جریان اصولگرایی، کاندیدایی که هم برنامه‌های اقتصادی قوی و هم توانایی دیپلماسی و مذاکره داشته باشد دارد یا خیر؟ عنوان کرد: به هر حال کسی که مدیریت کشور را در اختیار بگیرد باید از اقتصاد، فرهنگ، ارتباطات کشور اطلاع داشته باشد. چه بهتر که از تخصص لازم برخوردار باشد. توانایی مذاکره درست نیست باید گفت قدرت انعطاف در مقابل سیاست‌های بین‌المللی در راستای اجرای سیاست‌های جمهوری اسلامی و حفظ منافع ملی را داشته باشد، در واقع مذاکره معنای دیگری دارد. او در این باره که برخی منتظرند ببینند رئیسی یا قالیباف وارد انتخابات خواهند شد یا خیر؟ تصریح کرد: بنده مخالف ورود این دو نفر هستم؛ رئیسی، کارش را در قوه قضائیه آغاز کرده، قالیباف هم در مجلس. خالی کردن صحنه، بدین معنا که فرد یا افراد دیگری هست درست نیست. این دو نفر باید به کار و وظیفه خود بپردازند هنوز مجلس به یک سال خود نرسیده کجا می‌خواهند بروند؟!

توقیف کشتی حامل شش ایرانی در سواحل یمن

  دست آخر اینکه،   نیروهای گارد ساحلی استان «المهره» واقع در شرق یمن با هماهنگی ائتلاف سعودی اقدام به توقیف یک کشتی حامل شش دریانورد ایرانی و یک پاکستانی کردند.به گزارش تابناک، یک منبع امنیتی وابسته به ائتلاف سعودی مدعی شد که این افراد قصد داشتند ۷۳۰ کیلوگرم مواد مخدر را از راه دریایی به استان المهره قاچاق کنند.منبع مذکور تأکید کرد که پرونده ۷ دریانورد (۶ ایرانی و یک پاکستانی) به منظور انجام تحقیقات و بازجویی از آنها به دادستانی استان المهره ارجاع داده شد.«فهد کفاین» وزیر شیلات دولت مستعفی یمن نیز روز چهارشنبه گذشته در توئیتی مدعی شد که یک فروند کشتی ماهیگیری متعلق به ایران به‌دلیل صید غیرقانونی در حریم آبی این کشور توقیف شده است.

خراسان


ارتقای وب سایت، ارزشمندتر از شفافیت حقوق مدیران دولتی!


در حالی که یک مسئول مهم دولتی در روزهای اخیر، دستورالعملی را برای ارزیابی عملکرد سال 1399 وزارتخانه ها، سازمان ها و ادارات دولتی ابلاغ کرده، چک لیست تعیین شده برای ارزیابی دستگاه ها نشان می دهد موضوعاتی چون استانداردسازی تارنما (وب سایت) نهادهای دولتی، 2 برابر موضوع مهم "ثبت اطلاعات ماهانه حقوق و مزایای مقامات، روسا و مدیران" در سامانه حقوق و مزایا و 3 برابر ارزشیابی عملکرد کارمندان، امتیاز مثبت برای مدیران و کارمندان به همراه دارد.


بدعهدی برخی برندهای ایرانی برای عرضه سریع کالاهای اساسی


گزارش یک نهاد مسئول اقتصادی نشان می دهد، در حالی که شرایط برای تولید و عرضه برخی اقلامی که در هفته های گذشته دچار کمبود شده بودند، فراهم شده بود و تعدادی از برندهای مشهور نیز قول همکاری و تامین سهمیه لازم فروشگاه ها را به مسئولان اجرایی داده بودند، اما وعده برندهای مذکور در دقیقه 90 عملی نشده و  با دستور فوری، برخی تولیدکنندگان دیگر جایگزین شرکت های اولیه برای تامین نیاز شهرهای مختلف شدند.

 

آرمان ملی

تست مثبت کرونای موسوی و رهنورد

تست کرونای دکتر زهرا رهنورد و مهندس میرحسین موسوی دیروز صبح مثبت اعلام شده است. این دو در منزل و محل حصر مورد معاینه پزشکی قرار گرفته و حال عمومی آنها خوب گزارش شده است.

 

یک نماینده دیگر کرونا گرفت

نماینده تهران برای دومین‌بار به ویروس کرونا مبتلا شد و در حال حاضر در قرنطینه خانگی به سر می‌برد. احمد نادری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی برای دومین بار به ویروس کرونا مبتلا شد. تست کرونای نادری به تازگی مثبت شد و وی در حال حاضر در قرنطینه خانگی به سر می‌برد.

 

ماجرای ویدئوی جنجالی تیمسار ارتش؟

فرزند فرمانده اسبق نیروی زمینی ارتش درخصوص ویدئوی منتشره از پدرش توضیح داد. دختر امیر دادبین، فرمانده اسبق نیروی زمینی ارتش در اینستاگرام نوشت: سال‌ها پیش وقتی پدرم در کما بود به منزل ما زنگ می‌زدند و تسلیت می‌گفتند و ما هاج‌وواج مانده بودیم که چه شده است؟! در فلان شبکه ماهواره‌ای مرگ پدر را اعلام کرده بودند و آنچه ما در مورد زنده بودن ایشان می‌گفتیم دروغ محسوب می‌شد!

 

بازداشت داماد در شب عروسی

جانشین دادستان گمیشان گفت: مراسم عروسی با حضور بیش از 400 نفر در روستای بصیرآباد در حال برگزاری بود که با بازداشت داماد از ادامه عروسی جلوگیری شد. حسین کریم‌پور بیان کرد: برای حفظ سلامت مردم با هیچ فرد و گروهی تعارف نکرده و با تهدیدکنندگان سلامت مردم در هر مراسم و برنامه‌ای برخورد قانونی می‌شود. وی افزود: علاوه بر آن در روزهای گذشته چند مراسم عروسی دیگر در شهرستان گمیشان پس از هشدار به صاحبان مراسم لغو شد.

 

محکومیت سه‌میلیارد ریالی یک شرکت

سرپرست اداره کل تعزیرات حکومتی استان یزد گفت: براساس گزارش ارسالی از مامورین پلیس آگاهی شهرستان در مورد فروش 25هزار و 172 لیتر نفت گاز خارج از ضوابط تعیینی دولت توسط یک شرکت پتروشیمی، پرونده تخلف تشکیل و رسیدگی شد. علی‌اکبر مختاری افزود: پس از صدور حکم شعبه بدوی، پرونده با اعتراض متهم مجددا مورد رسیدگی قرار گرفت و نهایتا شعبه تجدیدنظر تعزیرات حکومتی استان یزد، شرکت یادشده را به ضبط کالا و ممانعت از فعالیت شخص حقوقی شرکت به مدت یکسال و پرداخت مبلغ سه‌میلیارد و 406میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد.

 

ابتلای بنیانگذار تسلا به کرونا

بنیانگذار شرکت تسلا که چند روز پیش 4 آزمایش کرونا در یک روز انجام داد که جواب دو تست مثبت و جواب دو تست منفی بود و نسبت به دقت تست‌های کرونا ابراز تردید کرده بود، حالا می‌گوید احتمالا به نوع نیمه حاد کرونا مبتلا شده است. ایلان ماسک، بنیانگذار و سهامدار عمده شرکت تولید خودروهای الکتریکی آمریکا، اعلام کرد که به کرونا مبتلا شده است. وی چند روز پیش 4 آزمایش کرونا در یک روز انجام داد که جواب دو تست مثبت و جواب دو تست منفی بود و نسبت به دقت تست‌های کرونا ابراز تردید کرده بود، اما حالا ماسک می‌گوید احتمالا به نوع نیمه حاد کرونا مبتلا شده است.

 

جنجال تغییر رنگ موی ترامپ

رنگ موی ترامپ بین خاکستری و سفید شده است و این اولین حضور علنی او از زمان اعلام نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 بود که در برابر جو بایدن دموکرات شکست خورد. تغییر رنگ موی ترامپ در حالی است که طی ماه‌های گذشته بلوند بود. این خبر واکنش‌های متفاوت کاربران توئیتر را به همراه داشت. برخی گفتند رنگ خاکستری موهای ترامپ نشان می‌دهد او بعد از شکست در انتخابات غمگین است و برخی گفتند معلوم می‌شود او در این مدت موهایش را رنگ می‌کرده است.

 

کشف اشیای تاریخی در تویسرکان

رئیس اداره میراث فرهنگی تویسرکان از کشف چند شیء تاریخی متعلق به دوره اسلامی در روستای اشتران شهرستان تویسرکان خبر داد. اسحاق ترکاشوند بیان کرد: در عمق سه متری زمین یک آفتابه و چند تکه سفال شکسته کشف شد و پس از مراحل کارشناسی مشخص شد که اشیای مربوط به دوره صفوی و پس از آن هستند. ترکاشوند با بیان اینکه منبع قنات روستای اشتران بعد از عملیات احداث سد با مشکل مواجه شده است، گفت: اهالی روستا مشکل آب آشامیدنی دارند و برای رفع آن اقدام به حفر چاه می‌کنند.

 

جریمه 24میلیاردی مرغداران متخلف

معاون بازرسی و نظارت سازمان صمت استان تهران گفت: واحدهای مرغداری متخلف که نهاده‌های دامی را تبدیل به مرغ نکرده و به شبکه توزیع تحویل نداده‌اند، 241میلیارد و 300 میلیون ریال جریمه شده و پرونده آنها به سازمان تعزیرات ارجاع شده است. سعید محمدی‌پور اظهار داشت: بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی طی ماه‌های مرداد و شهریور به 52 واحد مرغداری در استان تهران پنج‌هزار و 794 تن نهاده‌های دامی تحویل داده شده که از این میزان باید دوهزار و 317 تن مرغ به شبکه توزیع تحویل داده می‌شد.

 

انهدام 4 باند قاچاق سلاح غیر مجاز

فرمانده انتظامی استان ایلام گفت: از ابتدای امسال تا کنون، 4 باند قاچاق سلاح غیر مجاز شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی این باندها متلاشی و 15 نفر از اعضای آنان دستگیر شدند. سردار نورعلی یاری افزود: در چند روز گذشته و در یک کار اطلاعاتی، ماموران انتظامی شهرستان هلیلان از یک دستگاه خودروی سمند که به طرز ماهرانه‌ای 26 سلاح را در خودرو جاسازی کرده بود کشف و یک متهم را دستگیر و پس از تشکیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی داده شد. وی به افزایش 7 درصدی کشف سلاح و مهمات غیرمجاز اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال تا کنون بیش از 400 قبضه سلاح جنگی و شکاری فاقد مجوز قانونی کشف شده است.

 

انصراف بیژن مقدم از انتخابات

بیژن مقدم از ادامه رقابت انتخابات هیات نظارت انصراف داد. وی با انتشار اطلاعیه‌ای آورده است: از همه عزیزانی که در سراسر کشور به اینجانب رای دادند سپاسگزارم و امیدوارم نماینده آنان در هیات نظارت، صدای رسا و پژواک مطالبات بر حق رسانه‌ها باشد. بدیهی است مسئولان محترم برگزارکننده انتخابات به‌ویژه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی نباید از کنار برخی شائبه‌های مطرح‌شده عبور کنند. چراکه بی‌اعتنایی آنها به بی‌اعتباری انتخابات مربوط به فرهیخته‌ترین اقشار جامعه می‌انجامد.

 

دبیر فدراسیون کشتی کرونایی شد

سید جلال عسگری دبیر فدراسیون کشتی با اعلام ابتلایش به ویروس کرونا، اظهار کرد: پس از اردوی تیم ملی احساس بدن درد شدیدی داشتم، تست کرونا دادم و مثبت شد و در حال حاضر نیز در منزل قرنطینه هستم و دارو مصرف می‌کنم. پیش از این محمد بنا سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی، غلامرضا محمدی سرمربی تیم ملی کشتی آزاد، مهدی تقوی و عباس حاج کناری مربیان تیم ملی کشتی آزاد، محسن کاوه مدیر تیم ملی کشتی آزاد، حمید سوریان نایب رئیس فدراسیون کشتی و محمدرضا گرایی فرنگی کار تیم ملی نیز به کرونا مبتلا شدند.

منبع: مشرق

ارسال نظرات