پایگاه رهنما:
روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
**********
FATF ابزار تحریمهای دقیقتر است نه مکانیسم لغو تحریمها
یک روزنامه اقتصادی اصلاحطلب تصریح کرد اجرای باقیمانده دیکتههای FATF موجب کاهش تحریمها نمیشود.
روزنامه تعادل از قول یک اقتصاددان نوشت: افزایش قیمت ارز ارتباطی به FATF و لیست مقابلهای آن ندارد. اتفاقاً اجرای کامل دستورات FATF منجر به کاهش دسترسی دولت به منابع ارزی در کشور خواهد شد. ما سال 95 توافقی 41 بندی با FATF داشتیم که بخش مهمی از آن راجع به انتقال اطلاعات مالی کشور به خارج از کشور است. در شرایط جنگ اقتصادی، انتقال اطلاعات میتواند باعث لو رفتن مبادی ورود ارز به کشور شود. مقاطعی لو رفته و هزینه آن را هم دادهایم. زمستان 96 با یکاشتباه، اطلاعات چند صرافی توسط دولت لو رفت و بهار 97 شاهد تحریم صرافیها بودیم. توافق 41 بندی ایران و FATF علاوهبر لو رفتن اطلاعات، ورود ارز نقد را نیز دشوارتر میکند. بخشی از مقررات FATF به سختگیری در ورود ارز نقد به داخل کشور مربوط است که این مقررات در ایران اجرا هم شده و بخشی از اتفاقات ارزی سال 97 ناشی از این مسئله بود؛ بنابراین اجرای دستورات FATF منجر به دشوارتر شدن ورود ارز به کشور و بالاتر رفتن قیمت دلار میشود. اظهارات اسفند 98 آقای همتی مدیرکل بانک مرکزی مبنی عدم بروز مشکل در صورت بازگشت ایران به لیست FATF نشانه دیگری است که بیارتباط بودن افزایش قیمت دلار با مسئله FATF را نشان میدهد.
همچنین که FATF به هیچوجه مانع روابط اقتصادی ایران و چین نیست.اطلاعات همکاری ایران و چین از چشم آمریکاییها مخفی نگه داشته میشود تا نتوانند طرفهای درگیر را تحریم کنند.همکاری ما با چین از جنس دور زدن تحریم است.
وقتی ما میخواهیم تحریم را دور بزنیم نباید اطلاعات منتشر شود. از طرفی FATF به دنبال انتشار اطلاعات کشورها و شفافیت کشور هدف برای کشورهای دیگر است.چین این را میداند که همکاری بیشتر ایران با FATF منجر به لو رفتن اطلاعات میشود. هیچ سند متقنی نداریم که نشان دهد چین از ما خواسته به کنوانسیونهای مرتبط با FATF بپیوندیم. اما از آن طرف اسناد زیادی وجود دارند که نشان میدهند پمپئو و منوخین و اروپاییها بارها خواستهاند ما دستورات FATF را اجرا کنیم.
تقریباً هیچ کشوری دستورات FATF را بهطور کامل اجرا نمیکند و بسیاری کشورها نیز نسبت به آن بیاعتماد هستند.کافی است به کشورهای اروپایی نگاه کنیم. این ادعا که این کشورها همه دستورات FATF را پذیرفتهانداشتباه است. زمستان سال 97 اروپاییها برخلاف استاندارد FATF لیست جداگانهای از کشورهای پرریسک ارایه کردند که مورد اعتراض آمریکاییها قرار گرفت. این نشان میدهد که اروپاییها FATF را قبول ندارند و به دنبال استاندارد بومی خودشان هستند.
ایران باید اجرای تعهدات خود بر اساس FATF را متوقف کند تا در مذاکرات آتی بتواند با دست پر پای میز برود. ایران و FATF براساس توافق سال 95 تعهدات متقابلی دارند. از اسفند 98 این نهاد مجدداً اقدامات مقابلهای خود علیه ما را اجرا کرد. اما مثل برجام که تعهدات ما در آن یکطرفه اجرا میشود، در FATF هم تعهدات ما یکطرفه اجرا میشود. حتی اجرای کامل توصیههای FATF منجر به توقف اقدامات مقابلهای علیه ایران نمیشود. اساساً هیچ جایی در اسناد FATF نیامده که بعد از تکمیل برنامه اقدام 41 بندی، ما از لیست اقدامات مقابلهای خارج خواهیم شد. FATF فقط گفته پس از اجرای توصیهها به گام بعدی میرویم، گامی که ماهیت آن مشخص نیست. حتی با سفید شدن وضعیت ایران نزد FATF نیز قطعا مشکل ارتباطات بانکی حل نخواهد شد، چرا که اساساً این مشکل ناشی از تحریمهای ثانویه آمریکا است و نه FATF.
FATF عملاً ابزاری برای دقیقتر و هدفمندتر کردن تحریمهای آمریکا است و اجرای کامل توصیههای آن به قفل شدن اقتصاد میانجامد.
روایت تحلیلگر آمریکایی از شکست سیاست فشار حداکثری بر ایران
در یک جمله میتوان گفت کمپین فشار حداکثری که ترامپ علیه ایران راه انداخت، شکست خورده است.
دنیل دیپتریس تحلیلگر ارشد نشریه آمریکایی «نشنالاینترست»، در تارنمای «ریسپانسیبل استیت کرافت» نوشت: پیدایش کمپین اعمال فشار حداکثری توسط جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی ترامپ، براساس روایتی سادهانگارانه اما جذاب رخ داد: ایران طرحهای بزرگی در مورد خاورمیانه دارد. از آنجایی که نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ایالات متحده از پیش در چنین توهمی به سر میبردند، قانع کردن دولت به اقدام علیه ایران کار چندان دشواری نبود. فرضیه اصلی نظریه اعمال فشار حداکثری هم به همان اندازه کمعمق و وسوسهانگیز بود: تحریم اقتصاد ایران و اعمال محدودیتهای گسترده سبب خواهد شد که ایران چارهای غیر از حضور ملتمسانه پای میز مذاکره و گفتوگو درباره یک توافق جدید با شرایط دلخواه آمریکا نداشته باشد.
به گزارش «دیپلماسی ایرانی» در ادامه این تحلیل آمده است: با این حال، دولت ایران که به خوبی میدانست پذیرش خواستههای آمریکا به معنای آسیبپذیری آتی در برابر روشهای مشابه خواهد بود، بر مواضع اصلی خود ایستادگی کرد: اگر ایالات متحده میخواهد درباره یک توافق بزرگتر و بهتر صحبت کند، باید مجددا به برجام بپیوندد و خسارات وارده به ایران را جبران کند.
ایران بهرغم همه مشکلات مقاومت نشان داده است. در حقیقت، ایران اهرم فشار خود را با افزایش ده برابری ذخایر اورانیوم غنیشده تقویت کرده است. تنها دستاورد سیاست آمریکا تاکنون این بوده که ایران در رابطه با زمان و مکان استفاده از نیروی نظامی تهاجمیتر شده، جناح اصولگرای افراطی قدرت بیشتری به دست آورده، شمار موشکها و خمپارههایی که منافع و مواضع آمریکا را هدف میگیرند، افزایش یافته و مردم ایران نسبت به آمریکا منزجرتر از همیشه هستند. هیچیک از اینها را نمیتوان «موفقیت» خواند. آمریکا باید به این نتیجه برسد که سیاست فشار حداکثری یک فاجعه برایش به بار آورده است.
اگر یک کلمه برای خلاصه کردن کارزار اعمال فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران وجود داشته باشد، «شکست» است. استراتژی دو سال و نیم تحت فشار قرار دادن اقتصاد ایران نتیجهای دقیقا عکس پیشبینی طرفداران آن داشت. رهبری ایران تسلیم نشد و در عوض، کارزار مقاومت حداکثری را به اجرا گذاشت.
سبد مدیریت اقتصادی باید از دست دولت خارج شود
یک روزنامه اصلاحطلب میگوید: سبد مدیریت اقتصادی باید از دست دولت خارج شود.
آرمان از قول رضا پدیدار رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران نوشت: جریان اقتصادی ما با حجم فزاینده پول مواجه شده است، توقف تولید، تحریم و محدودیتهای مبادلاتی و عدم اعتماد، که مجموع اینها منجر به بروز اتفاقات ناخوشایندی میشود و ثمره آن ناپایداری است. به هر حال مسائل پولی و مالی در مورد وضعیت ورود و خروج ارز و یا موضوع نقش صادرات و سیاستهای تشویقی برگشت ارز انجام نشد. دغدغههایی که امروز مشاهده میشود حاصل رفتارهای نامتعادل اقتصادی است. آن چیزی که منجر به گرفتاری فعلی کشور شده، آن است که سبد مدیریت اقتصادی در دست دولت است، اگر وزارت صمت بتواند آن را از دست دولت خارج کند، گام مهمی برای بهبود شرایط خواهد بود. لازم به ذکر است حدود 86 درصد ترکیب سبد مدیریت اقتصادی، در دست دولت، خصولتیها و صندوقهای بازنشستگی است، مابقی آن در اختیار بخش خصوصی و تعاونی است. این ترکیب ناموزون سبب شده تا از ظرفیت بخش خصوصی استفاده نشود. باید اشاره کنم در گذشته مرکز مطالعات اقتصادی اتاق بازرگانی درخصوص قدرت اقتصادی بخش خصوصی مطالعه میدانی انجام داد که رقم اعلامی آن حدود 56 درصد بود این رقم بیانگر آن است که بخش خصوصی میتواند 56 درصد اقتصاد کشور را اداره کند، در حالی که رقم کنونی 16 درصد است. از طرفی دیگر قیمت تمامشده دولتیها و خصولتیها بالاست و با اعمال قوانین و مقررات قصد دارند از یکسو منافع دولت را حفظ و از سمت دیگر به جامعه فکر کنند. این دو مورد با هم تناقض دارد.
گمرک نمونه مرزی که در اثر خودتحریمی بسته است!
اقدامات اقتصادی بر زمین مانده بسیاری وجود دارد که دولت اگر به آنها اهتمام کند، محدودیتهای خودساخته برطرف میشود.
روزنامه جامجم در یادداشتی نوشت: برای هر اقدامی از یکسو نیازمند شناخت مجموعه خودی و توانمندیهای داخلی و از سوی دیگر، شناخت آرایش و توان دشمن هستیم. اما در شرایط فعلی شاهد وجود چنین دیدگاهی از سوی برخی نیستیم، چرا که متاسفانه هیاهو و تهدیدهایی که در طول حدود ۴۰ سال پس از انقلاب وجود داشته از سوی برخی مسئولان بسیار جدی گرفته شده و به این ترتیب توان دشمن به معنای واقعی شناسایی نشده و اجازه دادهایم دشمنان با عملیات روانی آرامش جامعه را به هم بزنند.
در این خصوص به مردم گفته نمیشود این تهدیدات تا چه حد قابل اجراست، در حالی که به رغم همه تهدیدها و تحریمهای اعمال شده علیه کشورمان، جمهوری اسلامی از مزیتهای بسیاری برخوردار است که البته به دلیل غفلت مسئولان نادیده گرفته شده و حتی با تهدید تحریم دشمن، اقتصادمان دچار تلاطم میشود.
در سفر آقای رئیسی به یکی از مناطق مرزی استان خراسان و پایانه مرزی که رابط بین ایران و افغانستان بود، مسئولان محلی از خودتحریمی انتقاد کرده و گفته بودند این مرز در دهه۸۰ به عنوان گمرک نمونه کشوری بوده که در حال حاضر بسته شده و همه ارتباط ما از این طریق با افغانستان قطع شده است.
چنین اقداماتی نشان دهنده عدم شناخت ما از تواناییهای داخلی اعم از توانایی نیروی انسانی و منابع انسانی است؛ چرا که متاسفانه نگاه برخی مسئولان در کشورمان به غرب بوده و توانمندی داخلی را فراموش کردهاند.
احتمال جنگ داخلی در آمریکا بسیار جدیتر از آنچه تصور میکنید
استاد دانشگاه راتگرز معتقد است ایالات متحده در اثر بحرانهای مختلف در آستانه یک جنگ داخلی تمامعیار قرار دارد.
الکس هینتون در «پایگاه خبری پراجکت سیندیکیت» نوشت: مدتها بود صحبت از واژههایی نظیر حکومت نظامی و یا جنگ داخلی در آمریکا، کاملاً عجیب بهنظر میرسیدند. با این حال، اکنون و در آستانه انتخابات، این واژهها اصلا عجیب نیستند و نگرانیهای زیادی را در داخل آمریکا ایجاد کردهاند. بازداشت رهبران شبهنظامی در میشیگان آمریکا، و اذعان آنها به تلاش جهت ربودن فرماندار این ایالت و سرنگونی دولت فدرال، به خوبی حاکی از خطری هستند که آمریکا را در آستانه انفجار قرار داده است. مسائلی از این دست، هشدارها در مورد اینکه انتخابات ماه آینده ممکن است به یک بحران سخت و فراگیر تبدیل شود را بیش از پیش تقویت کردهاند. دونالد ترامپ که در آخرین نظرسنجیها، کاملاً پشتسرِ «جو بایدن» قرار داشته، بارها و بارها از عدم تعهد خود به انتقال مسالمتآمیز قدرت خبر داده است. در عوض، وی به تقویت و تحریک افراطگرایان دستِ راستی و سفید پوست میپردازد و در حالِ ارائه اطلاعات غلط در مورد هر چیزی است.
وضعیت در آمریکا، از مدتها قبل حالت هشداردهنده به خود گرفته و به جاست بررسی کنیم که شرایط میتواند تا چه اندازه بد باشد. در شرایط فعلی، دلایل کافی برای نگران بودن در مورد این مسئله که درگیریهای مربوط به انتخابات، ممکن است به جنایتهای بیرحمانه علیه غیرنظامیان سیاه پوست و دیگر رنگین پوستان در آمریکا منجر شود، وجود دارد. من، بهعنوان کسی که بخش زیادی از عمرش را صرف مطالعات مربوط به نسلکشی و خشونت دسته جمعی کرده، کاملاً هراسانم و معتقدم، احتمال بروز خشونت در آمریکا در پی انتخابات، به مراتب بیشتر از آن چیزی است که عموم مردم فکر میکنند.
وضعیت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در آمریکا کاملاً بیثبات است. شرایط کنونی، به مراتب بدتر از وضعیتی است که اغلب کارشناسان، تحقق آن را به مثابه بستری مناسب جهت وقوع خشونت و ناامنی ارزیابی میکردهاند. حتی برخی نسبت به احتمال وقوع پاکسازی قومیتی، وقوع جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت، و جنگ داخلی در آمریکا در ماههای آتی هشدار دادهاند.
اوضاع به شدت وخیم است. آمریکا در برهه فعلی با بحران بیسابقه شیوع کرونا، اوضاع وخیم اقتصادی، بیکاری بالا، بلایای طبیعی و قطبیگراییِ بیسابقه سیاسی دست و پنجه نرم میکند. وجود حتی یک تا دو مولفه از موارد بالا، به اندازه کافی هشداردهنده است. آمریکا با دهها مورد شبیه به این بحرانها، مواجه است.
گزاره بعدی که احتمال درگیری و خشونت را تقویت میکند، «غیریتسازی سیاسیِ» وحشتناکی است که مخصوصاًً در دوره ترامپ و با لفاظیهای وی بر علیه رنگین پوستان تقویت شده است. ترامپ از مکزیکیها با عنوان متجاوزان جنسی، از مسلمانان با عنوان تروریستها، و از لاتین تبارها با نامِ حیوانهای جانی و خطرناک یاد کرده است. وی سال گذشته،هائیتی و کشورهای قاره آفریقا را به چاه توالت تشبیه کرد.
ترامپ در دوره ریاست خود تا حد زیادی نهادهای قانونی در آمریکا را تضعیف کرده و سطح نظارتهای قانونی را به نحو قابل توجهی تنزل داده است. ترامپ به وضوح مقررات را به سخره میگیرد و نهادهای مستقل را در چارچوب دستورکار خود، سیاسی میکند. به طور خاص میتوان به سیاسی شدن نهادهایی نظیر وزارت دادگستری آمریکا و همچنین مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده آمریکا اشاره کرد. افراد عالیرتبه در دولت ترامپ نظیر دادستان کل به صراحت به نفع وی، مداخلات قانونی انجام میدهند و خودِ ترامپ نیز به نحو تأسفباری، از فرمان عفو ریاست جمهوری جهت اعطای آزادی به دوستان خود که مرتکب اقدامات غیرقانونی شدهاند، استفاده میکند. این شیوه موجب شده تا حامیان وی اینگونه حس کنند که در صورت وقوع هر مشکلی، از حمایت قاطع و تمامعیار رئیسجمهور برخوردارند.
حامی سرسخت برجام به تنبلی دولت مشکوک شد!
یک نماینده حامی دولت در مجلس دهم میگوید: دولت تنبل است.
حشمتاله فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجه در مجلس دهم و از حامیان دوآتشه برجام، در سرمقاله روزنامه آفتاب یزد به آشفتهبازار سکه و ارز پرداخته و مینویسد: افزایش چشمگیر قیمت سکه و ارز در هفتههای اخیر فرضیههای گوناگونی را نسبت به عملکرد دولت ایجاد کرده است. در ابتدای امر به نظر میرسد دولت در عرصه اقتصادی به شدت منفعل است، انفعال در حوزه اقتصاد روزمره یعنی مقابله با گرانی، احتکار و نظارت بر قیمتها کاملا مشهود است و گویی دولت توجهی ندارد که چگونه قیمتها بر سر مردم آوار شده است.
از سوی دیگر در حوزه کلان رفتارهای دولت مشکوک است و این فرضیه درحال تقویت است که دولت از افزایش قیمت دلار و طلا سود میبرد چرا که پرداختهای دولت به ملت 84 میلیونی ایران ریالی است و هرچه دلار و سکه گرانتر شود ارزش درآمدهای دولت بیشتر میشود. در یک ارزیابی کلی باید گفت که این دولت تنبل و بیتفاوت بوده است، با اینکه پشتوانه مردمی بسیار مناسبی را داشت اما همه هواداران خود چه آنها که به دلایل سیاسی رای داده بودند و چه آنها که به دلایل اقتصادی رای دادند را ناامید کرد و یأس را در جامعه گستراند. حالا هر دو ماه شاهد یک شوک اقتصادی شدید به زندگی مردم هستیم و قیمت ارز در حدود دو سال اخیر بیش از 10 برابر شده است. این نشان میدهد شاهد مدیریت کسانی هستیم که تنها هدف دستیابی به رای را داشتند و امروز نیز بیش از آنکه به فکر چاره باشند بهدنبال تنظیم متن سخنرانی و بازی با الفاظ هستند.
آفتاب یزد همچنین در گزارشی با عنوان «خبری از تدبیر نیست» خاطرنشان کرده است: دستکم سه سال است که به نظر میرسد خبری از تدبیر و نظارت دولت نیست.
جلال جلالیزاده میگوید: متاسفانه گویی دولت جامعه را رها کرده است، قیمتها رها شدهاند و برداشت بسیاری از مردم این نیست که دولت در فکر ساماندهی قیمتها و زندگی مردم است.
علمالهدی: دوچرخهسواری بانوان در ملأ عام حرام است
خبر اول اینکه، آیتالله سید احمد علمالهدی در نشست با جمعی از دانشجویان تشکلهای دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تبعیض جنسیتی را خدا آفریده است و هیچ اندیشمندی نگفته است که بین زن و مرد در حقوق انسانی فرقی وجود دارد. به گزارش ایسنا، امام جمعه مشهد افزود: از نظر اسلام نیز زن و مرد دارای حقوق انسانی مشترک هستند ولی در نوع تکالیف با همدیگر تفاوت دارند. وی درباره نظر خود در مورد دوچرخهسواری بانوان ادامه داد: من موافق دوچرخهسواری بانوان هستم ولی نباید به گونهای تبرج جاهلیت و محرک مردها رخ دهد. در موضوع دوچرخهسواری بانوان به جای حذف صورت مسأله، باید مکان مناسبی برای تفریح بانوان و دوچرخهسواری آنها فراهم شود که به شورای شهر نیز تأکید داشتهام که بوستانهایی برای بانوان ایجاد شود تا بانوان بتوانند در آن مکان به تفریح بپردازند. وی افزود: ۲ سال قبل خانمی با مراجعه به من گفت قصد راهاندازی پیست دوچرخه و موتورسواری برای بانوان را دارد که به نظرم هیچ ایرادی هم ندارد. امام جمعه مشهد ادامه داد: نکته قابل توجه این است که از نظر علما، دوچرخهسواری بانوان در ملأ عام حرام شمرده شده است و بر همین اساس دانشگاه فردوسی مشهد نیز میتواند مکانی را برای فعالیت تفریحی دختران دانشجو فراهم کند.
نامه محمود صادقی به رئیسی
خبر دیگر اینکه، رئیس فراکسیون شفافسازی و سالمسازی اقتصاد و انضباط مالی در مجلس دهم، درباره بازداشت تعدادی از کلاهبردارانی که مدعی گرفتن تأیید صلاحیت از شورای نگهبان بودهاند، به رئیس قوه قضائیه نامه نوشت. به گزارش ایسنا، در این نامه آمده است: نظر به گذشت بیش از ۸ ماه از شناسایی عدهای از کلاهبرداران و واسطههای تأیید صلاحیت و بازداشت تعدادی از آنها، که حسب اعلام مورخ 29/۱۱/98 سخنگوی قوه قضائیه شمار بازداشتشدگان بالغ بر ۲۰ نفر بود، و نظر به حساسیت موضوع و اهمیت آن برای افکار عمومی، مستدعی است دستور فرمایید گزارشی از نتایج تحقیقات مقدماتی و اقدامات قضایی متعاقب آن در این خصوص به اطلاع عموم برسد. گفتنی است عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان روز دوشنبه در گفتوگو با «ایران» تأکید کرد که در تحقیقات به عمل آمده از این موضوع رد پایی از اعضا یا کارمندان شورای نگهبان در ادعای موسوم به دلالی صلاحیت پیدا نشده است.
تکرار ادعای انتخاباتی ترامپ درباره ایران
دست آخر اینکه، رئیس جمهور امریکا بار دیگر ادعایی انتخاباتی را درباره ایران مطرح کرد. به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا در جمع هوادارانش در استفورد ایالت فلوریدا باز هم از اقدام یکجانبه دولتش برای خروج از توافق هستهای دفاع کرد و گفت: من از توافق هستهای فاجعه بار دولت قبلی خارج شدم.
ترامپ بار دیگر ادعای انتخاباتیاش را مبنی بر تمایل ایران به مذاکره با امریکا در صورت پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ امریکا تکرار کرده و گفت: احتمالاً اولین تماس تلفنیای که پس از پیروزی در انتخابات دریافت میکنم از ایران باشد که بسیار مشتاق یک توافق هستند، به دلیل اینکه میزان تولید ناخالص داخلی آنها زیر ۲۸ درصد است.
بازگشت مجری جنجالی
عبدالرضا امیراحمدی صبح دیروز در برنامه صبحگاهی تلویزیون حاضر شد. عبدالرضا امیراحمدی مجری تلویزیون که با اظهار نظرش درباره پرسپولیس باعث حواشی زیادی شده بود با تصمیم مدیران شبکه یک از برنامه صبحگاهی اخراج شده بود، صبح دیروز دوباره به این برنامه برگشت و مقابل دوربین قرار گرفت. او در گفتهاش درباره وزیر ورزش و پرسپولیس مورد حمله هواداران و مدیران این تیم قرار گرفته بود و در عذرخواهیاش هم طعنهای به قرمزپوشان تهرانی زده بود.
آبگوشت، قهرمان لیگ غذای ایتالیا
سه روز پیش، حساب توئیتر سفارت ایتالیا در ایران خبر داد که یک سرآشپز ایرانی به نام «هومن سلطانی» در مسابقات قهرمانی آشپزی جهان، تحتعنوان «cuochi d’Italia» به معنی سرآشپزان ایتالیا، نفر اول شده است. سلطانی، آشپز ساکن ایتالیا، پنج مرحله این مسابقه را با قدرت بالای دستپختش و بدون مساوی کردن هیچ رقابتی، پشت سر میگذارد و در نهایت در مرحله فینال با تصمیم جسورانهاش یعنی پختن آبگوشت، مقام اول را به خودش اختصاص میدهد.
کلاهبرداری با اسم یک شرکت
معاون اجتماعی پلیس فتا در مورد کلاهبرداری با اسم یک شرکت گفت: اخیرا پیامی با عنوان «وعده کفشهای رایگان آدیداس به مناسبت 93 سالگی این شرکت» برای کاربران ارسال میشود که این پیام حاوی یک لینک مربوط به سایت جعلی آدیداس است. پاشایی اظهار داشت: در آدرس URL سایت جعلی در کلمه adidas به جای حرف i، عدد یک کوچک انگلیسی قرار دارد و با توجه به نتایج به دست آمده این یک صفحه جعلی و احتمالا آلوده به بدافزار بوده و قربانی به علت استفاده از مرورگرهای بهروز نشده متوجه جعلی بودن آن نشده بر روی لینک، کلیک کرده و وارد سایت میشود و اطلاعاتش به سرقت میرود.
بهنوش بختیاری طلاق گرفت؟
برخی کانالههای تلگرامی با انتشار یک استوری از بهنوش بختیاری، مدعی طلاق این بازیگر شدند. سرنا در این باره نوشت؛ بختیاری در این استوری که از دسترس خارج شده، متنی نوشته و آن را با جمله «خداحافظ بیمهر من» تمام کرده است. براساس اطلاعاتی که از این چهره سینما و تلویزیون در وکیپدیا منتشر شده است، بختیاری سال 1386 با محمدرضا آرین ازدواج کرده و صاحب یک فرزند است. بهنوش بختیاری به شایعه جدایی از همسرش واکنش نشان داده است. بختیاری با انتشار استوری نوشت: بنده از همسرم جدا نشدم. لطفا بر اساس یک شعر قضاوت نفرمایید.
تهدید به خودکشی لیدر استقلال!
در شرایطی که چند روز پیش در جریان یکی از تمرینات تیم استقلال یکی از لیدرهای این تیم در لایو اینستاگرامی از الفاظ خوبی استفاده نکرد به وی چند روزی مجوز حضور در تمرینات و باشگاه استقلال داده نشد. این فرد دیروز به پشتبام باشگاه استقلال رفته و اعلام کرده است خودش را از بالا به پایین پرت میکند! ظاهرا طی روزهای گذشته مسئولان استقلال به این فرد اجازه حضور در باشگاه را نداده و البته فرزند وی مجوز تمرین با تیم بزرگسالان استقلال را پیدا نکرده است. همین موضوع باعث ناراحتی این لیدر شده است.
اقدام عجیب کاپیتان پرسپولیس
سیدجلال حسینی کاپیتان پرسپولیس نام این تیم را از بیوگرافی اینستاگرامش پاک کرده است. سیدجلال حسینی مدافع پرسپولیس که از مدیریت باشگاه گلایه دارد و در تمرینات حاضر نمیشود، در اقدامی عجیب نام پرسپولیس را از بیوگرافی پیچ اینستاگرامش حذف کرده است. گفتنی است 4 بازیکن با تجربه پرسپولیس مانند روز گذشته در اعتراض به مشکلات مالی خود در این تمرین شرکت نکردهاند.
واکنش پنس به مگس روی سرش
چهارشنبه گذشته در مناظره میان معاونان دونالد ترامپ و جو بایدن یک مهمان ناخوانده نامش را در کتابهای تاریخ تحتعنوان «مگس مایک پنس» ثبت کرد، بعد از آنکه این حشره روی سر او در زمان بحث بر سر مسائل نژادی نشست. مایک پنس در گفتوگو با فاکس نیوز اظهار کرده، این در واقع فرزندان ارشدش بودند که به او درباره این حشره گفتند که به آرامی روی موی سفید او برای حدود دو دقیقه بدون مزاحمت نشست. این معاون رئیسجمهوری آمریکا ضمن داشتن لبخندی روی لبش تصریح کرد: آنها بودند که این موضوع را به من گفتند. من نمیدانستم که آنجاست... .
عمو پورنگ مهاجرت میکند؟
داریوش فرضیایی، مجری برنامههای کودک و نوجوان که بیشتر با نام عمو پورنگ شناخته میشود، با انتشار تصویری از خود در صفحه اینستاگرامش نوشته است: «بوی هجرت میآید.. بالش من پُرِ آوازِ پَرِ چلچلههاست. صبح خواهد شد؛ و به این کاسه آب آسمان هجرت خواهد کرد. باید امشب بروم! باید امشب چمدانی را که به اندازه پیراهن تنهایی من جا دارد، بردارم و به سمتی بروم که درختانِ حماسی پیداست؛ رو به آن وسعتِ بیواژه که همواره مرا میخوانَد.. یک نفر باز صدا زد: سهراب..! ....کفشهایم کو..؟»
کنایه معنادار حسامالدین آشنا
حسامالدین آشنا به سفرهای رئیس مجلس واکنش نشان داد. حسامالدین آشنا، در توئیتی در واکنش به سفرهای محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، واکنش نشان داده و نوشته است: تقلید از ترامپ نشانه شجاعت نیست.
حاشیه جدید احمدینژاد
آخرین ساعت شامگاه یکشنبه بود که پایگاه خبری نزدیک به رئیس دولتهای نهم و دهم به عنوان ارگان رسانهای احمدینژاد و نزدیکان او، تیزری کوتاه از یک گفتوگوی ویدئویی از محمود احمدینژاد درباره حوادث بحثانگیز انتخابات ریاستجمهوری دهم در سال 88 منتشر کرد. در تیزر کوتاه این گفتوگو آمده است که که متن کامل این گفتوگو «بهزودی» منتشر خواهد شد کسی که روبهروی احمدینژاد نشسته بود، علیاکبر جوانفکر، مشاور رسانهای و ازجمله نزدیکترین یاران احمدینژاد بود.
ناطقنوری برای کاندیداتوری قانع نشد
محمدرضا باهنر در پاسخ به این سوال که «در هر دوره از انتخابات، شاهدیم برخی از کنشگران در هر دو جریان سیاسی خواهان حضور ناطق نوری در انتخابات هستند، به نظر شما این احتمال میرود در این دوره، او از حاشیه وارد متن عرصه سیاسی شود و حتی اگر نامزد نشد محوریت سازوکار اعتدالگرایان را بپذیرد؟» گفت: خیلی بعید بدانم. ما جلساتی با آقای ناطق تحت عنوان جلسات هیاترئیسه مجالس چهارم و پنجم داریم و اخیرا هم این جلسه برگزار شده بود، ما تلاش کردیم که او فعال شود اما قاطعانه میگوید احساس تکلیف نمیکنم.
احتمال ریزش قیمت خودرو
سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودروی پایتخت گفت: اکنون به هیچ عنوان خرید خودرو عاقلانه نیست و به خریداران توصیه میشود فکر خرید را از سر خود بیرون کنند. بازار قفل بوده و رکود کامل بر آن حاکم است. بازار خودرو، شرایط طبیعی ندارد، پیشبینی میکنم در هفتههای آینده با ریزش شدید قیمت خودروها مواجه خواهیم شد.
ارسال نظرات