01 مهر 1399 - 10:46

سه پیام کلیدی سخنان فرمانده سپاه برای گرفتن خواب خوش از ترامپ و نتانیاهو

مهم‌ترین پیان سخنان سردار سلامی حتمی بودن گرفتن انتقام ترور سردار سلیمانی بود. این مساله از دو بُعد دارای اهمیت است؛ یکی انتقام ایران از اشخاص متهم ردیف اول و ردیف دوم در پرونده ترور سردار سلیمانی و دیگری، امکان اقدام فراگیر نظامی ایران علیه تروریست‌های آمریکایی در منطقه در صورت نیاز
کد خبر : 7315

پایگاه رهنما :

وضعیت منطقه غرب آسیا با روی کار آمدن دونالد ترامپ بیش از هر زمان دیگر در مسیر بحران و تنش‌های بی‌پایان قرار گرفته است. در وضعیت کنونی نیز که کمتر از دوماه تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رد سوم نوامبر 2020 (13 آبان 1399) باقی مانده، تنش افروزی‌های ایالات متحده آمریکا علیه ایران بیش از هر زمان دیگری بیشتر شده است. در میانه این شرایط، سرلشکر حسین سلامی در 29 شهریور در مراسم صبحگاه مشترک ستاد فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اظهاراتی مهم را بر زبان راند که می‌توان آن‌ها را در چند سطح مهم مورد ارزیابی قرار داد.

گرفتن انتقام ترور سردارسلیمانی

بدون تردید مهم‌ترین پیام سخنرانی سردار سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران را می‌توان پیرامون گرفتن انتقام ترور سردار شهید قاسم سلیمانی از تمام مشارکت کنندگان در این ترور دانست. این مساله از دو بُعد دارای اهمیت است؛ یکی انتقام ایران از اشخاص متهم ردیف اول و ردیف دوم در پرونده ترور سردار سلیمانی و دیگری، امکان اقدام فراگیر نظامی ایران علیه تروریست‌های آمریکایی در منطقه در صورت نیاز.

در سطح اول باید توجه داشت که متهمان ردیف اول پرونده ترور سردار شهید قاسم سلیمانی را می‌توان دونالد ترامپ، رئیس جمهور، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه، مایک اسپر، وزیر دفاع و جینا هسپل، رئیس سازمان اطاعات و امنیت آمریکا (سیا) مورد ارزیابی قرار داد. در این میان توجه به این امر ضروری است که در داخل عراق نیز در صورت انجام تحقیقات بیشتر شاید اسامی برخی افراد به عنوان متهم قرار بگیرند اما به طور حتم لایه‌های مختلفی از افراد در سطح نظامیان و نیروهای امنیتی آمریکایی هستند که می‌توانند عاملان این اقدام غیرانسانی و نامشروع تلقی شوند. مجموع این افراد را می‌توان گزینه انتقام خون سردار سلیمانی مورد ارزیابی قرار داد که طی ماهها و سال‌های آینده شاید نتوانند لحظاتی امن و آرام را پیرامون خود تجریه کنند. همچنین، اظهارات سردار سلامی در سطحی دیگر این سیگنال را به واشنگتن ارسال کرد که تهران لیستی از افراد دخیل در این اقدام خرابکارانه تهیه کرده که هدف اصلی انتقام ایران هستند و نه چند سرباز درجه پایین.

در سطح دوم نیز سخنان سردار سلامی را می‌توان در مقام نوعی تهدید واقعی علیه نیروهای تروریست آمریکا در منطقه غرب آسیا مورد ارزیابی قرار داد. بدین معنا که تا کنون با رعایت اصل عدالت و اخلاق نظامیان این کشور را مورد هدف قرار نداده و اگر اراده کند به راحتی می‌تواند نیروهای آمریکایی را  هدف قرار دهد.  قدر مسلم این است که در تمام سطح منطقه تروریست‌های آمریکایی در تیررس موشک‌ها و تسلیحات ایرانی هستند واین امر می‌تواند به نوعی سایه تهدید بر اشغال‌گران آمریکا در غرب آسیا باشد. به طور حتم این تروریست‌ها در منطقه هیچ جایگاهی نداشته و شاید زودتر از آن‌چه تصور می‌شود کابوس انتقام دامن‌گیر آمریکایی‌ها شود.

این گوی و این میدان؛ تهدید هزار برابری از حرف تا عمل

یکی دیگر از ابعاد اظهارات فرماده کل سپاه پاسداران را می‌توان در ارتباط با تهدیدات اخیر ترامپ مبنی بر واکنش هزار برابری به هر گونه حمله ایران مورد ارزیابی قرار داد. نکته مهم در این زمینه این است که آمریکای غرق شده در بحران نژادپرستی و تنش داخلی، از تهدید هزار برابر‌ای سخن به میان می‌آورد که در جریان حمله به عین‌ااسد جرات هیچ‌گونه واکنشی را نداشت.

اظهارا ت سردار سلامی به وضوح نمایان‌گر این امر است که ایران تحت هیچ شرایطی مقهور تهدیدات ترامپ و مسئولان آمریکایی نخواهد شد و هر گونه حمله نظامی این کشور به مواضع ایران در منطقه با واکنشی چندین برابری همراه خواهد بود. اظهارات فرمانده کل سپاه پاسداران نشان می‌دهد که تهران تهدیدات ترامپ را بیشتر لفاظی و تهدیدات با درون‌مایه مصرف داخلی در دوران انتخابا ت آمریکا مورد ارزیابی قرار می‌دهد اما بر خلاف او تهران به هیچ عنوان قصد ندارد جنگ لفظی را مطرح کند بلکه همه امور را به میدان عمل واگذار کرده است.

انزوای آمریکا و نفوذ ایران در عمق مدیترانه

دیگر سطح پیام سیاسی اظهارات سردار سلامی را می‌توان در ارتباط با منزوی شدن آمریکا در سطح بین‌المللی در نتیجه تلاش‌ها برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه و نیز پایان هژمونی این کشور در سطح جهانی مورد ارزیابی قرار داد. واقعیت امر این است که آمریکا بعد از پایان جنگ جهانی دوم تا کنون نتوانسته در هیچ نقطه‌ای از جهان موفقیت نظامی داشته باشد. شکست در ویتنام، ناکامی در کسب اهداف ااصلیی از شروع جنگ های افغانستان و عراق در سالهای 2001 و 2003 نمونه های دیگر ناتوانی ماشین نظامی آمریکا علی رغم هیاهوهای تبلیغاتی دولتمردان کاخ سفید است. وضعیت کنوین نیز کاخ سفید در مواجهه با بحران تبعیض نژادی، بحران اقتصادی و بهداشتی یکی از بحرانی‌ترین مقاطع تاریخ خود را سپری می‌کند اما بر خلاف آمریکا محور مقاومت در اوج قدرت بوده و سردار سلامی از  گستره نفوذ تا عمق مدیترانه خبر داد. این سخن آب سردی بود بر پیکر تکاپوهای نظامی و سیاسی نیمه جان رژیم صهیونیستی بویژه در سوریه و لبنان برای جلوگیری از رسیدن ایران به مرزهای فلسطین اشغالی. پیام سردار سلامی در واقع اعلام به انجام رسیدن حصارکشی امنیتی محور مقامت به دور رژیم اشغالگر قدس و آینده سخت پیش روی این رژیم برخلاف روزهای خوش کنونی نتانیاهو می باشد.

منبع: الوقت

ارسال نظرات