پنجشنبه ؛ 29 شهريور 1403
18 فروردين 1399 - 17:51
گزارش

آمریکا کانون جدید گسترش کرونا در جهان

با گسترش موج شیوع کرونا در ایالت های مختلف امریکا دولتمردان آمریکایی از روزهای سخت پیش روی مردم آمریکا خبر می دهند
کد خبر : 5888

پایگاه رهنما:

آمریکا این روزها به کانون اصلی شیوع ویروس کرونا در جهان تبدیل شده است به صورتی که در بر اساس آخرین آمارها در روز یکشنبه شعار مبتلایان به این ویروس بالغ بر 327 هزار نفر و تعداد مرگ و میر ناشی از آن به 9325 نفر رسیده است.

بر اساس آمار منتشر از سوی دانشگاه هاپکینز که آمار جهانی مبتلایان و قربانیان به کرونا را اعلام می‌کند در حال حاضر تعداد کل مبتلایان در سراسر دنیا بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر است.

این آمار نشان می‌دهد از هر چهار نفری که در سراسر جهان به کرونا مبتلا شده‌اند یک نفر آن‌ها در آمریکا بوده است. این کشور با وجود پیشرفت‌های زیادی که در زمینه پزشکی داشته، ضعف‌هایی در زمینه بهداشت و زیرساخت‌های لازم برای آن دارد بطوریکه تاکنون بیش از ۸۴۰۰ نفر از مبتلایان به کرونا در آمریکا جان باخته‌اند.


ویروس کرونا در سراسر ۵۰ ایالت آمریکا منتشر شده، اما اوضاع در نیویورک بسیار وخیم است. بنابر اعلام فرماندار این ایالت بیش از ۱۱۴ هزار نفر در این ایالت به کرونا مبتلا شده‌اند و تعداد قربانیان از ۳۵۰۰ نفر فراتر رفته است. فرماندار نیویورک از از فارغ التحصیلان دانشکده‌های پزشکی کشورش برای کمک به کادر درمانی در بیمارستان‌ها درخواست کمک کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، مقامات ایالتی هشدار می دهند شیوع ویروس کرونا در آمریکا و افزایش بی‌سابقه تقاضای کالاهای پایه‌ای و نیز محصولات بهداشتی از جمله ماسک و دستکش‌های یکبار مصرف، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و دولت  فدرال را برای تامین این نیاز‌ها با مشکل مواجه کرده است.

آسوشیتدپرس گزارش داد مغازه‌های سراسر ایالت کالیفرنیا با افزایش تقاضای کالا‌های مرتبط با سلامت، مواد غذایی و دیگر اقلام مورد نیاز عموم مواجه شده‌اند.

اوضاع آمریکا به قدری بحرانی است که در برخی از ایالت‌ها مجبور شدند از ماسک‌های تاریخ گذشته برای کادر درمان بیمارستان‌ها استفاده کنند.

آسوشیتدپرس روز گذشته در گزارشی نوشت برخی ایالت‌ها و شهر‌های آمریکا که محموله‌های حاوی ماسک، دستکش، دستگاه‌های تنفس مصنوعی و دیگر اقلام مورد نیاز را برای مقابله با شیوع کرونا دریافت کرده بودند با شرایط غیرمنتظره‌ای مواجه شدند. اقلام دریافتی آن‌ها تاریخ گذشته بود.

آسوشیتدپرس افزود حدود شش هزار ماسک ارسالی به ایالت آلاباما نیز پوسیده و تاریخ انقضای آن‌ها مربوط به سال ۲۰۱۰ بود. بیش از ۱۵۰ دستگاه تنفس مصنوعی ارسالی به شهر لس آنجلس نیز دچار شکستگی بود و باید تعمیر می‌شد. ماسک‌هایی که به ایالت اورگن ارسال شده بود به علت برخی معایب برای استفاده کارکنان بخش بهداشت و درمان مناسب نبود.

کمبود دستگاه کمک تنفسی نیز ترامپ را واداشته تا با فعال کردن قانون “تولید در وضعیت جنگی” به جنرال موتورز، ابرگروه خودروسازی آمریکا و جهان، دستور داده هر چه سریع‌تر خط تولید دستگاه‌های کمک تنفسی را به بهره برداری برساند.

این قانون که در دهه ۵۰ میلادی و به هنگام جنگ آمریکا با کره مصوب شد به رئیس‌جمهوری این کشور اجازه می‌دهد بنا بر اقتضای وضعیت جنگی به کارخانجات آمریکایی دستور تولید ماشین آلات بدهد و آنها، با وجود غیردولتی بودن و تعلق به بخش خصوصی، موظف به اجرای دستورات کاخ‌سفید هستند.

اما علی رغم این تمهید گزارشها حاکی از خرابی و یا غیراقابل استفاده بودن برخی از تجهیزات و کالاهای پزشکی و بهداشتی است که دولت در اختیار ایالت‌ها قرار داده است. «چارلز بویل» سخنگوی ایالت اورگن نیز گفت تعدادی از محموله‌هایی که از ذخایر راهبردی ملی دریافت کرده تاریخ انقضای آن‌ها گذشته بود. او در ادامه اضافه کرد «در حالی که به ما گفته می‌شود بسیاری از این اقلام تاریخ گذشته قابل استفاده برای مقابله با ویروس کروناست، در عمل‌های جراحی نمی‌توان از آن‌ها استفاده کرد.» ذخایر راهبردی ملی آمریکا بزرگ‌ترین مرکز تأمین دارو و تجهیزات پزشکی در زمان بحران به شمار می‌آید.

 

انتقادات گسترده از مواضع و اقدامات ترامپ

گسترش موج شیوع کرونا در ایالت های مختلف امریکا در این روزها انتقادات از رویه دولت ترامپ نسبت به مواجه با اپیدمی را موجب شده است. ترامپ که از تاثیرات اقتصادی شیوع کرونا بر اقتصاد آمریکا واهمه داشت پیشتر گفته بود که خطر شیوع این ویروس در آمریکا بسیار پایین است. وی حتی در چند توییت رسانه‌ها را به ایجاد ترس و وحشت و نگران کردن بازار‌های بورس متهم کرده و با ردآنها گفته بود ویروس کرونا درست مثل ویروس آنفلوانزاست. وی همچنین در موضعی دیگر گفته بود که ویروس کرونا با گرم شدن هوا در آوریل نابود می‌شود؛ ادعایی که از سوی کارشناسان بهداشتی رد شد.

حال اما ترامپ در چرخشی اشکار روز گذشته به مردم آمریکا هشدار داد تا خود را برای یک هفته دشوار آمده کنند؛ "چون ویروس کرونا گسترش زیادی داشته و مرگ و میر افزایش می‌یابد."او  پیشتر نیز گفته بود چنانچه بتوانند آمار قربانیان را در این کشور بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار نفر نگه دارند این بدان معناست که دولت او در این زمینه خوب عمل کرده است.

در مواجهه با این مواضع نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا هفته گذشته ترامپ را به دست‌کم گرفتن بحران سلامت عمومی متهم کرده و گفته بود: «انکار [خطر] از سوی ترامپ در آغاز کار به قیمت زندگی مردم آمریکا تمام شده است.»

خانم پلوسی با اشاره به تصویب قانون اعطای ۲ تریلیون دلاری برای مبارزه با آثار کرونا افزود: «ترامپ وقتی داشت مصوبه دوحزبی کنگره را امضا می‌کرد گفت: "۲۰ روز پیش فکر می‌کردیم همه چیز عالی است." نه همه چیز عالی نبود… همان زمان حدود ۵۰۰ مورد ابتلا و ۱۷ مرگ داشتیم، چون همان ۲۰ روز پیش آماده نبودیم و حالا ۲۰۰۰ مورد مرگ و صدهزار مبتلا داریم.»

همچنین برنی سندرز سناتور ایالت ورمونت و نامزد انتخابات ریاست جمهوری نیز ترامپ به دلیل اهمیت ندادن به مردم عادی و وقت گذاشتن برای دیدار با مدیران شرکت‌های نفتی به باد انتقاد گرفت.

وی در این پیام توئیتری نوشت: «در حالی که میلیون‌ها آمریکایی در انتظار مزایای بیکاری هستند که به آنها قول داده شده، ترامپ زمان خود را برای دیدار با کسانی که بیشترین آسیب را دیده‌اند می‌گذارد: مدیران عامل اکسون و چورون (دو شرکت بزرگ نفتی آمریکا). اگر شما هم مدیر نفتی هستیم که به شدت به کمک نیاز دارید نگران نباشید! رئیس جمهوری اینجاست تا کمک کند.»

«راسل هانر» از فرماندهان ارتش آمریکا نیز روز جمعه نحوه مدیریت توزیع اقلام پزشکی و بهداشتی در آمریکا توسط «جرد کوشنر» داماد «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا را به باد انتقاد گرفت.

به نوشته روزنامه «دیلی میل»، هانر که پس از طوفان «کاترینا» نقش مهمی در احیای ایالت «نیو اورلئان» داشت، در مصاحبه‌ای علیه کوشنر گفت: «او نمی‌داند از چه حرف می‌زند. آن‌ها در تعیین اولویت‌های نخست گیج شده‌اند».

کوشنر در نشست خبری روز پنجشنبه دولت آمریکا از سوی ترامپ به‌عنوان مسئول ذخایر ملی تجهیزات پزشکی معرفی شد.

 

دزدی دریایی آمریکا

اما در کنار مباحث داخلی شکل گیری بحران سراسری کرونا در آمریکا، این روزها مقامات کاخ سفید برای تامین اقلام مورد نیاز بهداشتی، در شرایطی که دیگر کشورها نیز با چنین کمبودهایی دست و پنجه نرم میکنند، به اقدامی عجیب روی آورده است که آن هم مصادره کالاهای بهداشتی سایر کشورها می باشد.

در این راستا مقام‌های دولت محلی در برلین آلمان می‌گویند با دستور دونالد ترامپ به شرکت «۳ام»، تولیدکننده ماسک‌های تنفسی، ۲۰۰ هزار ماسک سفارش پلیس برلین در بانکوک و پیش از بارگیری به سوی آلمان، متوقف و به سوی آمریکا تغییر مسیر داده است. مقام‌های برلین این اقدام دولت آمریکا را  «دزدی دریایی مدرن» خوانده‌اند.

یکی از مقام‌های ارشد دولت «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان گفت: آنها هر قیمتی برای محصولات پزشکی می‌پردازند، زیرا ناامید هستند.

«آندریاس گیزل»، یک منبع دولتی آلمان دراین‌باره افزود: آمریکایی‌ها در مسیر (سرقت کالاهای پزشکی) در حال حرکت هستند و پول بسیاری با خود دارند.

در این میان وزیر بهداشت برزیل نیز شکایت‌های این‌چنینی را از آمریکا مطرح کرده است. 

شباهت دزدی دریایی مدرن آمریکایی‌ها با دزدان دریایی آب‌های آزاد و اقیانوس‌ها (که مدت‌ها بود حالت افسانه به خود گرفته بودند) این است که دزدان دریایی بیشتر از قایق های تندرو و سلاح‌های سبک و سنگین برای رهگیری طعمه‌های خود استفاده می‌کنند و با یورشی ناگهانی کشتی را به اسارت درمی‌آورند و اموال کشتی و سرنشینان را به یغما می‌برند، اما آمریکا این روزها و در بحبوحه شیوع کرونا تاجران خود را به کشورهای آسیایی و اروپایی فرستاده است تا بارهای ماسک و تجهیزات پزشکی به مقصد سایر کشورها را از داخل اتوبان‌ها و پای هواپیماها با مبالغ هنگفت خریداری کرده (در واقع، ربوده) و به واشنگتن ارسال کنند.

منبع: الوقت

ارسال نظرات