وزیرخارجه آمریکا نسبت به توانایی تسلیحاتی و موشکی ایران ابراز نگرانی کرد.
پایگاه رهنما :
«مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا در حساب کاربری خود در توئیتر مدعی شد: اگر امروز درباره رفتار ایران نگرانید، تصور کنید ایران در آینده چه کارهایی را با موشکهای پیشرفته خود، پهپادها، تانکها و جنگندهها خواهد کرد.
پمپئو در ادامه از شورای امنیت خواسته است تا بار دیگر تحریم تسلیحاتی علیه ایران را اعمال کند.
این ادعاهای پمپئو پس از اظهارات دیگری عنوان شده که او در آن نگرانی عمیق خود را از پایان تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران عنوان کرده است.
در این ارتباط پمپئو مدعی شده: با استناد به توافق ناقص هستهای ایران، تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران تا یک سال دیگر به پایان میرسد. در این صورت کشورهایی مانند روسیه و چین میتوانند تسلیحات پیچیده و پیشرفته را به ایران بفروشند. همچنین ایران خواهد توانست که آزادانه تسلیحات خود را به هرکسی که میخواهد بفروشد و این شرایط یک رقابت تسلیحاتی جدید را در خاورمیانه آغاز خواهد کرد.
لازم به ذکر است که یکی از بندهای مربوط به توافق هستهای که در سال ۲۰۱۵ میلادی بین ایران و ۵ کشور یعنی روسیه، چین، آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان به امضا رسید، مربوط به بحث پایان تحریمهای تسلیحاتی ایران بود.
از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز ایران تحت شدیدترین تحریمهای تسلیحاتی رسمی و غیر رسمی از طرف اکثر کشورهای جهان خصوصا دول غربی بوده است و در جریان توافق هستهای قرار شد که بعد از تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ میلادی برابر با ۲۷ مهر ۱۳۹۹ هجری شمسی تحریمهای تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران در بحث واردات و صادرات تسلیحات رفع شود.
با این حال از زمان روی کار آمدن ترامپ در کاخ سفید و خروج این کشور از توافق برجام، شاهد به کار بردن فشار حداکثری واشنگتن علیه ایران در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی ونظامی هستیم و با وجود امضای برجام و تعهد کشورهای امضاکننده، اما آمریکا نمیخواهد صنایع نظامی ایران بیش از گذشته توسعه و تحول پیدا کنند و لذا از هم اکنون نگران پایان زمان تحریمها تسلیحاتی علیه ایران است.
دوره تحریمهای سنگین علیه ایران مصادف با دوره شکوفایی صنایع نظامی ایران شده و در این سالها که غربیها تلاش کرده اند کشورمان حضور رسمی در این بازار نداشته باشد، محصولات خوب ایرانی وارد خدمت نیروهای مسلح شده و سپس با بروز درگیریها در سوریه و عراق فرصتی پیش آمد تا تسلیحات ایرانی خصوصا در بحث پرندههای بدون سرنشین، سیستمهای اپتیک و تسلیحات انفرادی وارد میدان عمل شوند به صورت جدی در برابر دشمنان امتحان شوند که همین موضوع، باعث اقبال کشورهای منطقه و علاقمند به استقلال از فروشندگان مرسوم در دنیا شده چراکه سلاحهای ایرانی با قیمت مناسب و کارایی در برابر دشمنی مسلح همچون داعش، امتحان خوبی پس دادند.
ارسال نظرات