رئیسجمهور آمریکا مدعی شد اخیراً قاطعانه با لغو تحریمها علیه ایران در ازای فراهم شدن شرایط مذاکره دو طرف مخالفت کرده است.
پایگاه رهنما :
دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا مدعی شد که مقامات ایران از وی خواستهاند که تحریمها علیه ایران را بردارد، اما وی با این درخواست مخالفت کرده است.
دونالد ترامپ صبح روز جمعه به وقت محلی در پیامی توئیتری نوشت: «ایران از من خواست که تحریمهای وضع شده علیه آنها را بردارم تا بتوانیم دیدار کنیم. من گفتم، البته که این کار را نمیکنم.»
بعد از ظهر امروز جمعه رئیسجمهور حسن روحانی در بازگشت از سفر خود به نیویورک برای حضور در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در یک نشست خبری درباره صحبتهای مطرح شده در دیدارهای خود با سران کشورهای بزرگ اروپایی (آلمان، انگیس و فرانسه) در حاشیه مجمع عمومی به خبرنگاران گفت: «اتفاقاً ۳ نفر از آن ۱+۵ قبلی و ۱+۴ فعلی یعنی صدراعظم آلمان، نخستوزیر انگلیس و رئیسجمهور فرانسه هم در نیویورک بودند و همگی اصرار داشتند که این جلسه برقرار شود و آمریکا هم میگوید که من تحریم را برمیدارم.»
حسن روحانی افزود: «نکته دیگری که محل بحث بود این که چه تحریمی برداشته شود و آنها به صراحت گفته بودند که کل تحریم را برمیداریم. منتها شکل این کار شکلی نبود که قابل قبول باشد، یعنی اینکه در فضای تحریم و در بقاء تحریم و فضای مسموم فشار حداکثری، حتی اگر در قالب ۱+۵ بخواهیم با آمریکاییها مذاکره کنیم، هیچکس نمیتواند پیشبینی کند که پایان و نتیجه این مذاکره چه خواهد بود.»
در حالی که حسن روحانی مسئله برداشته شدن تحریمها در برابر امکان مذاکره را صرفاً از قول «صدراعظم آلمان، نخستوزیر انگلیس و رئیسجمهور فرانسه» مطرح کرده است، بسیاری از رسانههای غربی صحبتهای وی را بهگونهای منعکس کردند که گویی وی مدعی شده است آمریکا رأساً پیشنهاد برداشته شدن تحریمها در ازای مذاکره را به ایران داده است.
مقامات ایران حتی پیش از سفر روحانی به نیویورک نیز تأکید کرده بودند که مذاکره مستقیم با آمریکا در دستور کار نیست و مذاکره تنها در صورت بازگشت این کشور به برجام و صرفاً در قالب نشستهای کمیسیون مشترک برجام امکانپذیر خواهد بود.
سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه در این خصوص تصریح کرد: «ما فکر میکنیم که همانطور که همه مقامات کشور متفقالقول هستند، ایده دیدار و مذاکره با آمریکاییها پس از خروج آنها از برجام تقریباً خیلی سخت یا از محالات شده است، مگر اینکه بهگفته مقام معظم رهبری، آنها توبه کنند و دست از فشار و تحریم بردارند، دست از تروریسم اقتصادی علیه ملت ما بردارند و برگردند به تعهداتی که داشتهاند، در این صورت میشود در چارچوب سازوکارهایی که در خود برجام دیده شده است، در سطوح مختلف اعم از کارشناسی و وزرا یا اگر دیداری بین سران کشورهای عضو برجام هست، آنها [آمریکاییها]نیز حضور داشته باشند. ولی تا این شروط تأمین نشود، قطعاً این [دیدار]اتفاق نخواهد افتاد.»
ارسال نظرات