طبق سند فاش شده در الجزیره، بحرین، البلوشی را که رهبر گروهک انصار الفرقان بوده برای جاسوسی و اجرای عملیات در داخل ایران به خدمت گرفته، اما بعد از بازگشت از پاکستان دو سال طرد شده و سرانجام ایران موفق شده در سال ۲۰۱۵ در عملیاتی ویژه در جنوب ایران، او را از پای در آورد.
پایگاه رهنما :
به تازگی اسنادی منتشر شده که حمایت شاه جنجالی بحرین از گروههای تروریستی را نشان میدهد. شبکه الجزیره با پخش برنامهای موسوم به «ما خُفی أعظم» (آنچه پنهان است، بزرگتر است) از روابط محرمانه سرویس اطلاعات بحرین با سازمان تروریستی القاعده خبر داد که شامل «شهادتهای زنده» و اسنادی متعلق به سال ۲۰۱۱ بود.
این اسناد برای نخستین بار است که منتشر میشود، اما ابعاد جدیدی از حمایت بحرین از گروههای تروریستی را نشان میدهد.
براساس اسناد انتشار یافته، پادشاهی بحرین نه تنها با القاعده بلکه با گروههای تروریستی دیگری نیز برای ایجاد ناامنی و بی ثباتی در منطقه همکاری کرده و به آنها وعدههای مختلف داده است.
با این حال اسناد منتشر شده تنها بخشی از حمایتهای شیخ نشین بحرین را از گروههای تروریستی نشان میدهد و میتوان انتظار داشت با توجه به این اسناد، حمایتهای این شیخ نشین جنوبی خلیج فارس از گروههای تروریستی بسیار گستردهتر از اسناد محدود انتشار یافته باشد.
با این حال اسناد جدید حمایت شیخ نشین بحرین از گروه تروریستی القاعده و همچنین یک گروه تروریستی دیگر در جنوب شرق ایران را نشان میدهد که از سوی اعضای این گروه تائید شده است.
شهادت القاعده به همکاری با شاه بحرین
بر اساس اسناد تازه منتشر شده، سازمان اطلاعات بحرین یکی از سرکردگان القاعده را برای تشکیل یک هسته ترور برای از بین بردن معارضان این کشور اجیر کرده است. سه مقام امنیتی این کشور نیز با مجوز مستقیم «حمد بن عیسی» شاه بحرین (متحد عربستان سعودی) در این طرح مشارکت داشتهاند.
گفته شده لیست ترور شامل رهبران سیاسی معارضان بحرینی و در رأس آنها «عبدالوهاب حسین» بوده است. این گزارش میگوید که شاه بحرین شخصا مداخله کرده و از عربستان سعودی خواسته است که «محمد صالح» لیدر این تیم ترور که در ریاض زندانی بوده آزاد شود تا بحرین او را به خدمت بگیرد.
«محمد صالح» از سران القاعده در این برنامه گفت، شهادت خود را ثبت میکنیم تا به مثابه حفاظتی از ما در مقابل سیستم امنیت ملی بحرین باشد که ممکن است ما را فدا کند یا به ما تهمتی بزند. نیروهای امنیت کشور با من تماس گرفتند و گفتند که شاه از من میخواهد که با رافضیها و شیعیان مقابله و برخی سران معارضه و سرشناسان شیعه [در بحرین]را ترور کنم که مهمترینشان عبدالوهاب حسین [از معارضان]است.»
او در این شهادت خود اشاره کرد که به سران القاعده در عربستان سعودی چراغ سبز نشان داده که سلاح وارد کنند و توضیح داد که در پل ارتباطی میان بحرین و ریاض بازداشت شده و از او درباره انتقال سلاح سوال کردهاند. او افزود، بعد از آنکه در عربستان سعودی آزاد شد به بحرین بازگشت و شخص شاه از او استقبال کرده و به او وعده داده که ستمی را که در عربستان به او شده، جبران کند.
تروریستهای اجیر شده انصار الفرقان در ایران
الجزیره در ادامه میگوید که پادشاهی بحرین گروهک انصار الفرقان را نیز به خدمت گرفته است تا به جاسوسی و عملیات در داخل خاک ایران مبادرت کندف هرچند سرکرده این گروه، «هشام البلوشی» در سال ۲۰۱۵ طی یک عملیات از سوی نیروهای امنیتی ایران در مناطق جنوب شرق کشته میشود.
الجزیره گزارش کرد که «تحقیقات انجام شده ثابت کرد که مقامات بحرین، هشام البلوشی ملقب به "ابو فحص" را در سال ۲۰۰۶ تهدید به بازداشت کرده و او را تحریک کردهاند که برادرش را آزاد میکنند سپس او را برای جاسوسی از گروهک جندالله و تصویربرداری از مقرهای نظامی مهم در تهران، به ایران اعزام کردهاند.
البلوشی در اعتراف ضبط شده در قبل از سال ۲۰۱۵ گفته که دستگاه اطلاعاتی ایران مأموریت او را کشف کرده و او نیز مجبور شده که به پاکستان فرار سپس به سفارت بحرین در اسلام آباد مراجعه و از آنان درخواست کند که او را به منامه بازگردانند، اما منامه کاری برای او نکرده و خودش به شیوه خودش به بحرین بازگشته است و به محض بازگشت بازداشت و برای بازجویی درباره اتفاقات رخ داده در ایران منتقل شده است.
طبق سند فاش شده در الجزیره، بحرین، البلوشی را که رهبر گروهک انصار الفرقان بوده برای جاسوسی و اجرای عملیات در داخل ایران به خدمت گرفته، اما بعد از بازگشت از پاکستان دو سال طرد شده و سرانجام ایران موفق شده در سال ۲۰۱۵ در عملیاتی ویژه در جنوب ایران، او را از پای در آورد.
انصار الفرقان سال ۲۰۱۳ تأسیس شد که نتیجه ادغام گروهک «انصار ایران» و «حزب الفرقان» بود. وزارت اطلاعات ایران نیز در اردیبهشت ۱۳۹۴ اعلام کرده بود که هشام عزیزی معروف به ابوحفص البلوشی، فرمانده گروه انصار الفرقان و دو نفر از همراهانش در استان سیستان و بلوچستان کشته شدند.
همین گروهک، مسئولیت عملیات تروریستی با خودرو بمبگذاری شده در چابهار در ششم دسامبر ۲۰۱۸ (اواخر پاییز ۹۷) که دهها شهید و مجروح بر جا گذاشت، را بر عهده گرفت.
افشای سناریوسازی پادشاهی بحرین علیه شیعیان
این برنامه همچنین برای اولین بار شهادت افسر "یاسر الجلاهمه" را پخش کرد که دولت بحرین او را مامور فرماندهی نیروهای سرکوب کننده تحصن میدان اللولوة در منامه در سال ۲۰۱۱ کرده بود. الجلاهمه میگوید: در جریان پراکنده کردن تحصن هیچ سلاحی در میدان اللولوة کشف نشد و تصاویر مربوط به وجود سلاح در این میدان تعمدا از سوی نیروهای امنیتی بحرین در آنجا قرار داده شده بود.
در این برنامه فاش میشود، بحرین میخواسته برچسب اتهام تروریسم را به مخالفانش بزند، اما "صلاح بندر" مشاور سابق در دفتر سلطنتی بحرین در اظهارتش میگوید: دفتر سلطنتی ایجاد گروهها و سازمانهای در داخل دولت را به منظور بازی گرفتن فضای سیاسی کشور و ایجاد جبهه قوی اهل سنت در مقابل مخالفان شیعه تامین مالی میکرد. از این رو سازمانی سری ایجاد شد که ماموریتش ایجاد سازمانهایی همردیف موسسات جامعه مدنی و موسساتی برای برگزاری انتخابات و ایجاد طرحهای ساختاری برای جدا کردن شیعیان از اهل سنت به طور کامل بود.
واکنش بحرین به رسوایی حمایت از تروریست
«خالد بن حمد بن عیسی آلخلیفه» وزیر خارجه بحرین در واکنش به انتشار گزارش شبکه الجزیره در خصوص همکاری دولت بحرین با گروه تروریستی القاعده، این گزارش را «دروغ آشکار» دانست.
به نوشته خبرگزاری رسمی بحرین، او برنامه «ما خُفی أعظم» که از سوی شبکه الجزیره پخش شده را توطئهای علیه امنیت و ثبات منطقه خواند و قطر را یک کشور «قانون شکن» توصیف کرد.
وزیر خارجه بحرین افزود: «جای هیچ شکی نیست که این کشور شدیدترین خطر را برای شورای همکاری دارد و تلاش دارد فتنهانگیزی کرده و وحدت میان مردمانش را از بین ببرد و کشورهای شورای همکاری باید با اینگونه اقدامات خصمانه برخورد کنند و مقابل اقدامات غیرمسئولانه قطر بایستند.»
براین اساس به نظر میرسد بحرین در واکنش به رسوایی حمایت از تروریسم تلاش داشته تا گزارش شبکه الجزیره قطر را مرتبط با اختلافات پیشین قطر و بحرین عنوان کند، هرچند الجزیره پیشتر بی طرفی خود را در ماجرای تنش سیاسی در شورای همکاری خلیج فارس اعلام کرده بود و فراتر از آن اسناد منتشر شده از زبان سرکردگان گروههای تروریستی تائید شده نه تنها در حد یک اتهام زنی است؛ لذا در شرایطی که سرکردگان گروههای تروریستی به همکاری خود با پادشاهی بحرین اذعان دارند، تکذیب این همکاریهای از سوی پادشاهی بحرین چندان برای این کشور راهگشا نخواهد بود.
سابقه حمایت بحرین از تروریست
سابقه پادشاهی بحرین از گروههای تروریستی تنها محدود به گروه القاعده یا انصار الفرقان نیست. بحرین زمینه دراز مدتی از حمایت از گروههای تروریستی دارد که از جمله برجستهترین این حمایتها در جریان بحران تروریستی سوریه طی سالهای ۲۰۱۲ تا کنون برجسته شده است.
اتباع سفارشی و دست چین بحرین که در اصل تابعیت غیربحرینی یا حتی تابعیت کشورهای جنوب شرق آسیا را دارند و با هدف مبارزه با شیعیان بحرین به آنان تابعیت بحرینی اعطا شده است، با حمایت جریانهای سلفی این کشور به سوریه اعزام شده و در گروه تروریستی جبهه النصره فعالیت میکنند و تا کنون دهها تن از این تروریستها به زبانهای غیرعربی به تابعیت بحرینی خود در فیلمهای موبایلی منتشر شده اشاره کردهاند.
از سوی دیگر اعترافات ضبط شده سرکرده یک گروه تروریستی منحل شده در ایران برای نخستین بار و به شکل عمومی از نقش آشکار بحرین در حمایت از ناامنی در ایران پرده بر میدارد. تا پیش از این، رژیمهای ریاض و ابوظبی به عنوان متهمان اصلی ایجاد فتنههای مذهبی و خرابکاری و ناامنی در مناطق جنوب شرقی کشور مطرح بودند، اما این بار به خوبی روشن میشود که منامه نقش قابل توجهی در سامان دهی به گروهکهای تروریستی تکفیری جنوب شرق ایران داشته است.
ارسال نظرات