25 تير 1398 - 09:23

عضو جدید فقهای شورای نگهبان کیست؟

رهبر معظم انقلاب صبح دیروز در حکمی حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی را به‌عنوان عضو جدید شورای نگهبان منصوب کردند. گزارش تسنیم درباره فعالیت‌های علمی و سیاسی وی را می‌خوانید.
کد خبر : 3456

پایگاه رهنما :

 امام خامنه‌ای صبح دیروز طی حکم ضمن انتصاب مجدد آیت‌الله یزدی و آیت‌الله آملی لاریجانی به عضویت در شورای نگهبان، حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی را نیز به عضویت در این نهاد منصوب کردند و بدین ترتیب وی جانشین مرحوم آیت الله مؤمن شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین علیرضا اعرافى متولد سال 1338 در شهر میبد یزد و فرزند آیت‌الله محمد ابراهیم اعرافى از علماى مشهور یزد و از دوستان نزدیک امام خمینی(ره) است.

پدر وی از شاگردان آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری (مؤسس حوزه علمیه قم) بود و در جریان مبارزات انقلابی مردم یزد و میبد، رهبری مبارزات را به‌عهده داشت. وی پیش از انقلاب در میبد اقدام به برپایی نمازجمعه کرد و همچنین با صدور اعلامیه به افشاگری علیه رژیم پهلوی پرداخت و چند بار دستگیر و به ساواک منتقل شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین اعرافی پس از گذراندن دروس مقدماتی در شهر خود، در سال 1349 به قم آمد و تحصیل دروس حوزوی را آغاز کرد. وی سال 56 در حالی‌که 18 سال داشت وارد درس خارج بزرگان حوزه شد. وی در تفسیر شاگرد آیت‌الله مشکینى و در علوم هیئت شاگرد علامه حسن‌زاده آملى بود و کتاب‌هاى "فلسفتنا" و "اقتصادنا" نوشته شهید صدر را نزد آیت‌الله سید کاظم حائرى فرا گرفت.

در درس خارج فقه و اصول نیز شاگرد استادان بنامی همچون آیت اللّه شیخ مرتضى حائرى(ره)، آیت اللّه فاضل لنکرانى، آیت اللّه وحید خراسانى، آیت اللّه جواد تبریزى، آیت اللّه مکارم شیرازى و  آیت اللّه شبیرى زنجانى بود. او دروس اسفار اربعه، برهان شفا، فصوص الحکم و تمهید القواعد را هم نزد آیت اللّه جوادى آملى و بخشى از اسفار را نزد آیت الله شهید مطهرى(ره) آموخت. فلسفه را نیز نزد آیت اللّه مصباح یزدى فرا گرفت.

از هم‌دوره‌ای‌ها و هم‌مباحثه‌‌های حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی، حجت‏‌الاسلام والمسلمین محمدعلى مدرسى یزدى، حجت‌‏الاسلام والمسلمین محمدکاظم بهرامى، حجت‏‌الاسلام والمسلمین على‌نقى فقیهى و حجت‏‌الاسلام و المسلمین محمد بهشتى بودند.

او کنار تحصیل علوم حوزوی، تدریس در حوزه را نیز آغاز کرد و سال‌ها به تدریس اسفار اربعه و خارج فقه قضا و تربیت (فقه التربیة) اشتغال داشت. به‌گفته شاگردان وی نوآورى و تطبیق مباحث موجود در کتب قدما با مبانى امروزین علوم از ویژگی‌های تدریس او بود. او همچنین کتاب‌هاى بسیارى را در زمینه علوم تربیتى به چاپ رسانده است که از جمله آنان مى‌‏توان به کتاب فلسفه تعلیم و تربیت اشاره کرد.

ریاست مرکز جهانى علوم اسلامى و عضویت در هیئت امناى آن، عضویت در شوراى فرهنگى ــ اجتماعى وزارت علوم، تحقیقات و فناورى، عضویت در شوراى فرهنگ عمومى وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى، ریاست پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قم، مدیریت گروه علوم تربیتى مؤسسه امام خمینى(ره)، عضویت در هیئت امناى مؤسسه بین‌المللى هدى، معاونت پژوهشى حوزه علمیه قم، ریاست هیئت امناى دانشکده علوم قرآنى میبد، عضویت در کنگره دین‌پژوهان کشور، مدیر مسئولى فصلنامه‏‌هاى حوزه و دانشگاه، جستار اقتصادى و تربیت اسلامى، عضویت در هیئت امناى دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم، عضویت در شوراى پژوهشهاى علمى کشور و  عضویت در هیئت امناى مرکز جهانى و سازمان مدارس خارج از کشور از جمله مسئولیت‌های وی از گذشته تاکنون است.

حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی هم‌اکنون عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور و امام جمعه شهر قم است.

او همچنین در سال‌های دفاع مقدس و با حضور کنار رزمندگان یزدی که در تیپ ۱۸ الغدیر حضور داشتند، به امر تبلیغ و دفاع از کشور در جبهه‌های نبرد پرداخت.
منبع: تسنیم

ارسال نظرات