کارشناس بازار نفت و انرژی گفت: عربستان و امارات در حداکثر مقدار میتوانند به اندازه کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه عرضه بیش از میزان فعلی داشته باشند و این دو کشور بر خلاف ادعاهایشان بیش از این میزان نمیتوانند حذف نفت ایران از بازار جهانی نفت را جبران کنند.
پایگاه رهنما :
نرسی قربان، کارشناس بازار نفت و انرژی اظهار داشت: اگر آنطور که رسانههای غربی ادعا کردهاند، معافیت خرید نفت ۸ کشور از ایران تمدید نشود، یک مقدار از صادرات نفت ایران کاسته خواهد شد، اما صادرات نفت ایران به صفر نخواهد رسید.
وی افزود: اینکه صادرات نفت ایران به صفر برسد بسیار دور از ذهن است چرا که همواره کشورها و شرکتهایی هستند که از ایران نفت میخرند و ایران نیز راههای مخصوص به خودش در فروش نفت را دارد.
این کارشناس بازار نفت در پاسخ به اینکه "عربستان امروز مدعی شده که میتواند حذف نفت ایران از بازار جهانی نفت را جبران کند، این ادعا تا چه اندازه درست است؟ "، گفت: عربستان و امارات در حداکثر مقدار میتوانند به اندازه کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه عرضه بیش از میزان فعلی داشته باشند و این دو کشور بر خلاف ادعاهایشان بیش از این میزان نمیتوانند حذف نفت ایران از بازار جهانی نفت را جبران کنند.
قربان با اشاره به وجود پالایشگاههایی که با مخلوط خاصی از نفت کار میکنند، گفت: اگر امریکا به جد به دنبال اعمال فشار به خریداران مشخص نفت ایران باشد، ممکن است این قبیل پالایشگاهها از امریکا زمانی قریب به ۳ ماه بخواهند تا بتوانند سیستمهای خود را بر اساس نوع جدیدی از نفت تنظیم کنند که البته چنین کاری برای آنها آسان و ارزان نخواهد بود.
وی افزود: در مجموع، احتمال عدم تمدید معافیتهای نفتی ۸ کشور از سوی امریکا چیز جدیدی نیست که ایران انتظار آنرا نداشته باشد و در شرایطی غیرقابل پیش بینی قرار گیرد، بلکه ایران از پیش از این، این احتمال را مد نظر قرار داده و فکر زمانی که این معافیتها تمدید نشوند را کرده است.
این کارشناس انرژی با بیان اینکه "بازار نفت ابعاد بعضا پیچیدهای دارد و تحلیل آن تک بعدی نیست"، گفت: هستند بورس بازانی که با خرید نفت و نگهداشتن آن منتظر شرایط بهتر برای فروش نفت خود در بازارهای آینده باشند، همچنین ممکن است در صورت فراهم شدن شرایط مکانیزم انتقال پول اروپا، برخی شرکتهای اروپایی اقدام به خرید نفت ایران در ماههای آینده کنند، که مسائلی از این قبیل، روی بازار نفت و برنامه ریزیهای امریکا روی این بازار تأثیر میگذارد.
وی افزود: اگر امریکا با اظهار نظری منعطف و توأم با ارائه زمان برای کاهش یا توقف صادرات نفت ایران، اعلام موضع کند؛ حتی ممکن است قیمت نفت کاهش یابد؛ اما اگر اظهار نظر رسمی قاطعانه و همراه با جدیت عمل از سوی امریکا شاهد باشیم، شاهد افزایش چند دلاری قیمت نفت خواهیم بود.
قربان در پاسخ به اینکه "آیا احتمال بازگشت نفت به کانال صد دلاری وجود دارد؟ "، گفت: بعید است، چرا که شاهد بودیم کشورهای مختلفی، چون الجزایر، لیبی، سودان و ونزوئلا دچاربههم ریختگیهای متعدد و دنباله دار شدند، اما قیمت نفت به ۱۰۰ دلار نرسید.
وی ادامه داد: تنها در شرایطی میتوان انتظار رسیدن قیمت نفت به ۱۰۰ دلار را داشت که صادرکنندگان بزرگ نفت مثل عربستان دچار مشکلاتی شوند که عرضه نفت در بازار جهانی به طور قابل توجه تحت تأثیر قرار گیرد.
ارسال نظرات