جمعه ؛ 08 فروردين 1404

روزه داری روی ویرانه‌ها؛ غزه دومین رمضان پس از جنگ را چگونه سپری می‌کند؟

غزه در حالی دومین رمضان خود را پس از جنگ آغاز کرده است که همچنان با بحران غذا و سرپناه مواجه است.
کد خبر : 18577
 

تبیین:

در حالی که میلیون‌ها مسلمان در سراسر جهان با چراغانی‌های رنگارنگ و سفره‌های پر از نعمت به استقبال رمضان رفته‌اند، غزه دومین رمضان خود را پس از جنگی ویرانگر آغاز کرده است، در حالی که همچنان با بحران‌های غذا و سرپناه دست‌وپنجه نرم می‌کند. این ماه مبارک در میان نگرانی‌ها از سرنوشت آتش‌بس شکننده میان اسرائیل و حماس برگزار می‌شود.

اهالی غزه بر روی ویرانه‌های خانه‌ها و در چادرهای موقت، با زخم‌های ناشی از جنگ، به استقبال رمضان می‌روند. آن‌ها امیدوارند که این ماه مبارک مرهمی بر دل‌های پر دردشان باشد و غم از دست دادن عزیزان و خانه‌هایشان را التیام بخشد.

با ادامه بحران آب و برق و کمبود مواد غذایی، شرایط زندگی همچنان دشوار است. صف‌های طولانی جلوی نانوایی‌ها و کامیون‌های آب و مراکز خیریه مشاهده می‌شود و بسیاری با وجود خستگی و روزه‌داری، آب را با سطل‌های دستی حمل می‌کنند که توانشان را می‌گیرد.

از طرف دیگر اگر روزه‌داری برای بیشتر مسلمانان فرصت احساس همدلی با گرسنگان و فقرا برای یک ماه است برای مردمان غزه که ۱۶ ماه سخت و عذاب‌آور را زیر بمباران و در محاصره کامل و قحطی برای زنده ماندن جنگیده‌اند روزه‌داری ماه رمضان همانند مابقی روزهای سال است.

این ماه برای مادران داغداری که فرزندان‌شان را به خاطر تکه‌ای نان از دست داده‌اند، یا آن‌هایی که از گرسنگی جان داده‌اند، یا در کشتارهای وحشیانه قتل‌عام شده‌اند.

به عنوان نمونه  «سامارا ناواره» فلسطینی در چادری در یکی از پناهگاه‌های غرب شهر غزه زندگی می‌کند و تلاش او برای تهیه غذای سحری در شب اول ماه مبارک رمضان آسان نبود، زیرا ساعت دو بامداد از خواب بیدار می‌شد و سعی می‌کرد جلوی چادر آتش روشن کند، اما باد سرد آتش را قبل از اینکه برگ‌هایی که داخل اجاق گاز می‌گذاشت، خاموش کرد.

نواره پس از حدود بیست دقیقه تلاش ناموفق از پسرش محمد (۱۵ ساله) برای روشن کردن آتش کمک گرفت، اما او نیز به همین دلیل با مشکل مواجه شد و از مادرش خواست که دست از تلاش بردارد و گفت: «تموم شد، امروز سحری نخورید» اما ناگهان دود از اجاق بلند شد و مادرش با موفقیت غذا را آماده کرد.

در حالی که نواره در آستانه اتمام آماده کردن غذا بود، با مشکل جدید و غیرمنتظره ای مواجه شد، زیرا ناگهان باران شدیدی بارید به العربی الجدید گفت: «من نمی توانستم بدون تکمیل غذای سحری وارد چادر شوم، بنابراین چند دقیقه جلوی آتش نشستم تا زمانی که لباس هایم را آماده کردم، تمام شد.»

با وجود مشکلات متعدد، ده‌ها نفر نماز تراویح را جمعه شب در زیر یک خیمه پلاستیکی که بر روی میله‌های چوبی در محوطه «مسجد العمری» در شهر غزه نصب شده بود، به جای آوردند. 

حتی تعدادی از شیرینی فروشی ها و مراکز تجاری با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان بازگشایی شدند.مردم  به طور خودجوش و با همکاری برخی شرکت های تجاری تلاش کردند برای زیبایی بصری شهر در  ماه رمضان آوارها را از میان بردارند.

در حالی که برخی از جنبه‌های تزئینات ماه رمضان در بخش‌هایی از شهر غزه دیده می‌شود اما با فرا رسیدن ساعات غروب در نبود برق، مجدداً فضای جنگ بر شهر حاکم می شود و به این ترتیب، رسم و رسوم دیرینه دیدوبازدیدهای خانوادگی انجام نمی‌شود.

با وجود این شرایط سخت، مردم غزه همچنان به استقبال ماه رمضان می‌روند، با امید به آینده‌ای بهتر و صلحی پایدار. مردم غزه امیدوارند پس از جنگ ویرانگری که ده ها هزار کشته و زخمی برجای گذاشت و ویرانی بی سابقه در نوار محاصره شده، امنیت، امنیت و صلح در ماه رمضان حاکم شود.

منبع: الوقت

ارسال نظرات