چمران: انتقال پایتخت بارها مطرح شده اما به نتیجه نرسیده است

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به دیدار با معاون اول رئیس‌جمهور در خصوص انتقال پایتخت، گفت: من در این جلسه گفتم که در تمام دوره‌های ریاست‌جمهوری در کشور این موضوع مطرح شد اما به نتیجه نرسید.
کد خبر : 17893

تبیین:

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران امروز ۴ آذرماه ۱۴۰۳ در حاشیه جلسه علنی شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران در خصوص ساماندهی ون کافه‌ها، گفت: این کار مصوبه دارند و فعالیت ادامه دارد، اما قرار نیست دیگر مجوز جدیدی داده شود و اگر جایی خاصی مدنظر است باید با نظر کمیته کار، انجام شود.
رئیس شورای شهر تهران در ادامه به برگزاری انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا در سال آینده و لایحه ۷ساله شدن شورای فعلی در مجلس اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون فعلی سال آینده انتخابات برگزار می‌شود، اما اگر لایحه ۷ساله شدن تصویب شود ماجرا به‌گونه‌ای دیگر خواهد بود که البته در این زمینه، اما و اگر زیاد است.
چمران همچنین با اشاره به دیدار با معاون اول رئیس‌جمهور در خصوص انتقال پایتخت، گفت: من در این جلسه گفتم که در تمام دوره‌های ریاست‌جمهوری در کشور این موضوع مطرح شد، اما به نتیجه نرسید، چون برای شهری مانند تهران یک مقدار غیرعملی است.
وی در ادامه بیان کرد: یک استدلال هم ما داریم که اگر دولت از تهران برود می‌خواهند شهری با ۱۰ میلیون جمعیت را رها کنند؟ این کار شدنی نیست. ۱۰ میلیون نفر در تهران زندگی می‌کنند و باید به تهران خوب رسیدگی شود.
به گفته چمران، شهر‌های اطراف تهران سالیانه ۱۰ تا ۱۲ درصد رشد دارند درحالی‌که رشد تهران یک درصد است؛ رشد جمعیتی نداشته و رشدش کمتر از کل کشور بوده است.

وی همچنین بیان کرد: شهر‌های اطراف تهران بزرگ می‌شوند و بادکنکی به تهران می‌چسبند ما مطالعاتی داشتیم که نشان می‌داد نوسازی و بازسازی مسکن باعث افزایش جمعیت نمی‌شود بلکه مهاجرت موجب این امر می‌شود.
رئیس شورای شهر تهران تاکید کرد: اسلام‌شهر روستایی بود که هزار نفر جمعیت داشت و امروز ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد، این شهر‌ها به جمعیت تهران نمی‌افزاید، اما باید ساماندهی صورت بگیرد.
وی تصریح کرد: زمانی سعی کردیم ساختمان‌های غیرمجاز اطراف پایتخت در مرتضی گرد تخریب شود و ۲ میلیارد تومان تجهیزات اجاره شد، اما احکام دادستانی به دلایل مختلف لغو شد، امروز جمعیت به ۵۰ هزار نفر رسیده است و در مجموع قرار شد این شهر‌ها به‌صورت منفصل به تهران اضافه شود که اتفاق خوبی است.
چمران در خصوص دفن زباله شهر ساری در تهران گفت: بنده در مورد ورود پسماند ساری به تهران پرسش کردم و گفتند که قرار است دستگاه زباله‌سوز نصب کنند و چند روز این پسماند به آرادکوه منتقل می‌شود که انتقال صورت گرفت و به پایان رسید و در حال حاضر پسماندی از ساری به آرادکوه نمی‌آید، البته تمام این پسماند به‌اندازه نصف روز پسماند تهران هم نیست البته ما هم در جریان این تصمیم نبودیم.
انتقال زباله از شهری دیگر به آرادکوه تبدیل به یک روند نشود
در جلسه امروز سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با تبریک هفته بسیج با ذکر کلامی از بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) اظهار داشت: اگر بر کشوری نوای دلنشین تفکر بسیجی طنین انداز شد چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد شد.
وی در تذکری گفت: تذکر امروز بنده به سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران است که گویا بر اساس مطلبی که در رسانه‌ها منتشر شده است، زباله‌های یکی از شهر‌های شمال کشور شهر ساری به صورت روزانه در حجم قابل توجه‌ای به آرادکوه منتقل می‌شود که شهرداری تهران و شورای اسلامی شهر ساری نیز این موضوع را تایید کرده است. این انتقال زباله از شهری به تهران در حالی صورت می‌گیرد که آرادکوه در حال حاضر مشکلات زیست محیطی زیادی برای شهروندان شهرستان ری ایجاد کرده است و قرار بود این سایت پسماند به محل دیگری منتقل شود، اما امروز نه تنها این موضوع انجام نشده است بلکه ما شاهد ورود زباله‌های شهری دیگر به این مرکز هستیم.
سوده نجفی ادامه داد: به شهرداری تذکر می‌دهم که این انتقال زباله به روندی برای انتقال زباله‌های سایر شهر‌ها تبدیل نشود و هر چه سریع‌تر برای جلوگیری از افزایش مخاطرات زیست محیطی شهروندان شهر ری این انتقال را متوقف کنند.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران به جای رفع مشکل پسماند سایر شهر‌ها بهتر از مشکلات پسماند شهر تهران را رفع کند که به گواه وضعیت موجود در سطح شهر عملکرد مناسبی نداشته است.
٢۵٣ روز از دوره ششم باقی مانده است
در ادامه جلسه، حبیب کاشانی عضو شورای شهر ضمن تبریک هفته بسیج، گفت: بسیج یک تفکر است و مرگ یک جامعه زمانی است که تفکر بسیجی از بین برود. بسیج دیدن همه و ندیدن خود است.
خزانه دار شورا ادامه داد: ۲۵۳ روز از دوره ششم باقی مانده است، باید از هرکاری که منجر به بی نظمی می‌شود، خودداری شود. انحلال موسسه فناوران در مدت اخیر مطرح شد. شایعات این است که شهرداری مواردی که چند ساله اجاره داده، از بین می‌برد که دوستان خود را وارد کنند. تقاضای ما این است که با عملکرد خود به این شایعات دامن نزنیم.
کاشانی بیان کرد: اگر خطایی صورت گرفته برخورد شود، تقاضای ما این است که این ۲۵۳ روز را به گونه‌ای پیش ببریم که رضایت مردم را به دنبال داشته باشد.
ماجرای تغییرات در بزرگراه همت
ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران امروز در تذکر پیش از دستور خود ضمن تبریک هفته بسیج به تمام بسیجیان و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای بسیجی گفت: تذکر من درباره اخباری بوده که چند روزی است درباره بزرگراه شهید همت مطرح می‌شود. برخی رسانه‌ها هم با ما تماس گرفتند و بنده گفتم اطلاعی ندارم، اما در صحن شورا تذکر می‌دهم. ظاهرا مدیران شهری می‌خواهند در بزرگراه شهید همت طرح HOV اجرا کنند. یک خط ویژه برای تردد خودرو‌های پر سرنشین ایجاد کنند و اجازه خودرو‌های تک‌سرنشین را در آن خط ندهند.
وی ادامه داد: گفتند قرار است پولی شود که معاون شهردار این موضوع را تکذیب کرد. اما یک نگرانی وجود دارد؛ این طرح را ما آن زمان فقط برای خط بی‌آ‌رتی در بزرگراه بسیج ایجاد کردیم و باعث شد ترافیک سنگینی در طول بزرگراه ایجاد شود و باعث اعتراض و نارضایتی شهروندان شد.
امانی گفت: من نمی‌دانم کمیسیون حمل و نقل و‌ترافیک شهرداری تهران آیا ابعاد این مسئله را سنجیده است یا نه! قرار است طرح را به شکل پایلوت اجرا کنند و بزرگراه همت، ظرفیت اجرای طرح پایلوت را ندارد. اگر قرار باشد پایلوت اجرا کند باید در نقطه‌ای که ترافیک کم‌تر است و شرایط بهتر است، اجرا شود.
وی ادامه داد: باید کمیسیون حمل و نقل و ترافیک ابعاد آن را بررسی کنند و اطلاع‌رسانی شفافی کنند که واقعا قرار است چه اتفاقی بیفتد! چون مدیرعامل سازمان حمل و نقل و‌ترافیک یک نکته را مطرح کردند، رییس اداره تصادفات راهور قسمت دیگر و معاون حمل و نقل ترافیک نیز ابعاد دیگری گفتند، البته همه یک موضوع را گفتند، اما با ادبیات متفاوت! این موضوع باید شفاف‌سازی شود.
فرمان تشکیل بسیج مستضعفین یکی از هوشمندانه‌ترین فرمان‌ها بود
سید احمد علوی عضو شورای اسلامی شهر تهران طی تذکری در صحن شورا اظهار داشت: فرمان تشکیل بسیج مستضعفین یکی از هوشمندانه‌ترین فرمان‌ها و تدبیر‌های حضرت امام (ره) بود و اگر فرمان‌های امام (ره) را مرور و بازخوانی کنیم، می‌بینیم که همه آنها ریشه در مباحث علمی داشتند.
وی افزود: امروز می‌بینیم که سال‌هاست در سطح بین المللی تلاش می‌شود تا هزاران داوطلب مردمی در قالب سازمان‌های مردم نهاد و NGO‌ها بکار گرفته شوند، اما امام (ره) با این فرمان ۲۰ میلیون ایرانی اعم از شیعه و اهل سنت را پای کار آورند.
به اعتقاد رئیس کمیته مشارکت‌های مردمی شورای شهر تهران، این توان مردمی موجود در بسیج بود که در همه این سال ها، کشور را علی رغم همه این پستی و بلندی‌ها و فراز و فرود‌ها نجات داد.
علوی تاکید کرد: در بسیج، افرادی هستند که برای اعتلای پرچم وَکَلِمَةُ اللَّهِ هِیَ الْعُلْیَا دور هم جمع شدند و هر آنچه را که برای اعتلای این پرچم لازم باشه پای کار می‌آورند.
وی یادآور شد: بسیجیان ما یک روز در دفاع مقدس جان، مال و همه هستی خود را پای کار می‌آورند و روز‌های دیگر در زمان شیوع و کنترل اپیدمی کرونا، سازندگی و کشاورزی از زیر بار مسئولیت شانه خالی نمی‌کنند و این را جهاد در راه خدا می‌دانند.
به گفته رئیس ستاد سمند‌های شهر تهران، امروز الگوی بسیج آنقدر موفق بوده که در بسیاری از کشور‌های دیگر تقریبا با همین اسم یعنی بسیج مردمی این الگو در حال پیاده سازی است.
سید احمد علوی افزود: الگوی بسیج مستضعفین در عراق با عنوان حشد الشعبی و در سوریه و لبنان یا حتی در کشور‌های غیر مسلمان هم در حال پیاده سازی است.
وی با تاکید بر اینکه انگیزه اعتقادی بسیج و بسیجیان در کمک به حل مشکلات دولت‌ها و مردم رافع مسئولیت ما نسبت به بسیج نمی‌شود، گفت: باید بررسی شود که مجموعه بسیج که مولود مبارک حضرت امام (ره) بود چقدر در برنامه ریزی‌های ما مورد توجه قرار می‌گیرد؟
رئیس ستاد سمن‌های شهر تهران گفت: پایگاه‌های بسیج مساجد که یک زمانی جنگ از همین پایگاه‌ها تغذیه می‌شد امروز تا چه میزان مورد محبت و همراهی برنامه ریزان شهری و فرهنگی قرار گرفته است؟

ارسال نظرات