تردیدی نیست که امت اسلامی در این برهه از زمان بیش از هر چیز دیگری به تاکید بر فراخوان به وحدت اسلامی نیاز دارد، وحدتی که خداوند متعال تمامی امت اسلامی را به چنگ زدن به ریسمان الهی و منع کردن ازتفرقه وپراکندگی فراخوانده است.
مقصود از وحدت اسلامی همبستگی مسلمانان و اتحاد پیروان مذاهب گوناگون در برابر دشمنان اسلام و بیگانگان است. معنای صحیح وحدت شیعه وسنی این ست که با توجه به اینکه هردودر بین آنها اشتراکات زیادی وجود دارد،باید بر محور مشترکات بهم نزدیک شوند. دشمنان اسلام، دشمنان هردو مذهب هستند.لذا باید در جهت مقابله با فتنه های این دشمنان دو مذهب در جهت هردو اشتراکات خود بیشتر نزدیک به یکدیگر شوند.
در گذر زمان فتنه گران و دشمنان این دو مذهب مایه گسست ها و نزاع های فراوانی در بین آنها شده اند. بعبارتی نیز می توان گفت که سیاست دشمنان و فتنه گران سبب جدایی شیعه و سنی شد. وبا مطالعه در تاریخ اسلام می توان شواهد فراوانی از وحدت و همگرایی و ثمرات آن در بین مذاهب اسلامی یافت و آنان را بعنوان اسوه ونمونه به جوامع اسلامی معرفی نمود. سیره حضرت علی (ع) بهترین الگو و اسوه برای سرافرازی و اخوت و وحدت اسلامی است. ایشان برای حفظ وحدت مسلمانان نه تنها از حقوق خویش می گذشت، بلکه از همکاری با مخالفان خود نیز دریغ نمی کرد.و نتیجه اینکه می تواندبا محور قرار دادند مشترکات دینی در بین مسلمانان.(خدا، قرآن، رسول اکرم) و تمرکز بر آن بیش از پیش شاهد وحدت مسلمانان در سطح جهان شد که ایجاد وحدت باعث قدرت و انسجام مسلمین و تأثیر گزاری امت اسلامی بر معادلات جهانی و جلوگیری از هر گونه فتنه و تجاوز و کشتارو خونریزی بر علیه مسلمانان خواهد شد.
ارسال نظرات