نشریه فارین پالیسی در گزارشی فهرستی از افراد تأثیرگذار بر سیاست خارجی دونالد ترامپ در صورت پیروزی او در انتخابات را معرفی کرد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق ایالات متحده آمریکا و نامزد انتخابات آتی در رقابت تنگاتنگی با کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات قرار دارد. در حالی که تنها 3 روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا باقی مانده، نامزد حزب جمهوریخواه در ایالتهای کلیدی از هریس پیش افتاده و احتمال پیروزی خود در انتخابات را افزایش داده است.انتخابات ریاستجمهوری آمریکا اگرچه در سیاستهای استراتژیک ایالات متحده در قبال مسائل بینالمللی تغییر خاصی ایجاد نمیکند، اما در بسیاری از رفتارها و مواضع آن و چگونگی ورود آمریکا بر مسائل بینالمللی تأثیر خواهد گذاشت. تفاوت مواضع دو نامزد انتخابات در قبال جنگ روسیه و اوکراین، روابط با چین و همچنین تنشهای غرب آسیا نشاندهنده این امر است. به همین دلیل از جمله مسائل مهم در سیاست خارجی ایالت متحده، معتمدان هر نامزد و چهرههای مطرح هر حزب در زمینه روابط بینالملل است.نشریه آمریکایی فارین پالیسی در گزارشی به بررسی چهرههای تأثیرگذار بر سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات پرداخته است. افرادی که در دور دوم ریاستجمهوری او بر تصمیمگیریها و مواضع وی تأثیر خواهند گذاشت و مشاور ترامپ در مسائل بینالمللی خواهند بود. در ادامه به شرح مختصری به 11 چهره مؤثر در سیاست خارجی ترامپ اشاره خواهیم کرد.
البریج کوُلبیاز جمله گزینههای احتمالی ترامپ برای جایگاههای دفاعی، کولبی است که از پر سر و صداترین نزدیکان ترامپ در زمینه فاصلهگیری کامل ایالات متحده از اروپا و ناتو و حتی روسیه و توجه بیشتر به قدرت جدید جهانی، چین است. کولبی پیش از این در وزارت دفاع ترامپ مقام داشته و از جمله مؤسسان اندیشکده ابتکار ماراتون است که بر رقابتهای ابرقدرتها تمرکز دارد. وی به احتمال زیاد در سیاستهای ترامپ درباره استقلال تایوان مؤثر خواهد بود.فرد فلیتزفلیتز از افراد باسابقه در زمینه امنیت ملی آمریکا است که در طول رقابتهای انتخاباتی به عنوان یکی از مشاوران اصلی او در این زمینه شناخته شده است. وی جزو نویسندگان طرح ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین است، طرحی که بر اساس آن دونالد ترامپ در صورت پیروزی به روسیه و اوکراین برای نشستن پشت میز مذاکرات فشار خواهد آورد و آتشبسی موقف میان طرفین اعلام خواهد شد. وی در طول 20 سال فعالیت خود در جایگاههای مختلف سیآیای، آژانس اطلاعات دفاعی و وزارت خارجه حاضر بوده و پیش از این به مهاجرستیزی و اسلامهراسی متهم شده است. فلیتز از نزدیکان جان بولتون، چهره ضدایرانی دولت ترامپ و مشاور سابق امنیت ملی آمریکا است.
ریک گرِنِل وی سفیر سابق آمریکا در آلمان در دوره ریاستجمهوری ترامپ است که خواستار توقف فعالیت شرکتهای آلمانی در ایران شده بود، مسئلهای که در کنار دیگر موضوعات منجر به اختلاف علنی دولت آلمان با وی شد. گرنل سپس به عنوان سرپرست ادارهکننده «اطلاعات ملی» آمریکا معرفی شد. پس از پایان دوره ۴ساله ترامپ، وی به عنوان نماینده او به کشورهای مختلف سفر و با چهرههای راستگرا در جهان دیدار و گفتوگو میکرد، مسئلهای که منجر به انتقاد از گرنل به اتهام کاهش جایگاه وزارت خارجه شد.کیت کِلّوگمشاور امنیت ملی معاون رئیسجمهور و رئیس اسبق ستاد شورای امنیت ملی آمریکا، کلوگ از جمله افرادی است که به دنبال جلب اعتماد ترامپ در مسائل امنیت ملی بوده است. وی نظامی سابق است که در جنگ ویتنام حضور داشته و جزو حامیان طرح ترامپ برای «پایان یکروزه» جنگ اوکراین محسوب میشود. کلوگ همچنین از چهرههایی است که به کشورهای عضو ناتو برای افزایش بودجه نظامی خود فشار آورد.
رابرت لایتیزردر میان چهرههای نزدیک به ترامپ بهندرت کسی توانست پس از شکست او در انتخابات در عرصه سیاسی دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا باقی بماند. لایتیزر، چهره اقتصادی و وکیلی است که از دوره رونالد ریگان، رئیسجمهور اسبق آمریکا فعالیت خود را آغاز کرد و علاوه بر ترامپ بر سیاستهای جنگ تجاری بایدن نیز اثرگذار بوده است. او از گزینههای اصلی وزارت خزانهداری آمریکا است و در سیاستهابی ترامپ در اعمال تعرفههای گمرکی بر اجناس چینی تأثیرگذار بوده است.جان مکانتیمکانتی مدیر دفتر کارکنان ریاستجمهوری کاخ سفید در دوره ترامپ است که به او در تغییر مقامات پنتاگون از جمله اخراج مارک اسپر، وزیر دفاع سابق کمک کرد. وی هماکنون در بنیاد هریتج، اندیشکده آمریکایی فعالیت دارد که به احتمال زیاد در انتخاب افراد در جایگاههای دولتی ترامپ تأثیرگذار خواهد بود.
کریستوفر میلر میلر سرپرست وزارت دفاع در دوره ترامپ بود. وی در زمان حمله به کنگره آمریکا پس از شکست ترامپ در انتخابات مسئولیت داشت و به دلیل عدم اعزام گارد ملی برای کنترل جمعیت مورد انتقاد قرار گرفت. با وجود این که میلر ترامپ را در دامن زدن به شورشها مقصر خواند، احتمال همکاری مجدد او با دولت جدید جمهوریخواه وجود دارد.استپن میلروی مشاور ارشد سیاستگذاری رئیسجمهور در دوره ترامپ است. نام او به دلیل مشارکت در طرحریزی سیاستهای سختگیرانه مهاجرتی ترامپ بر زبانها افتاد. در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات نوامبر احتمال میرود که رئیسجمهور بار دیگر به منظور تغییر سیاستهای مهاجرتی به میلر روی آورد. او در سیاستهای جداسازی خانوادههای مهاجران و همچنین ممنوعیت و محدودیت ورود مسلمانان به آمریکا نقش داشته است. میلر در گذشته به عنوان مشوق مواضع تندروانه ترامپ شناخته میشد، حتی زمانی که دیگر مشاوران خواستار خویشتنداری ترامپ میشدند.
رابرت اُبراینابراین مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در دوره ترامپ است، این وکیل آمریکایی به عنوان نماینده آمریکا در مذاکرات آزادسازی زندانیان این کشور در ترکیه و یمن و همچنین سوئد فعالیت میکرد. وی در مقالهای که در فارین افرز منتشر شد، سیاست خارجی آینده ترامپ را شامل تمرکز بر چین، تقویت جایگاه آمریکا در منطقه اندوپاسیفیک و حتی انتقال ناوهای هواپیمابر و نظامیان آمریکایی به این منطقه اعلام کرد. ابراین همچنین خواستار آغاز مجدد رزمایشهای نظامی و آزمایشهای هستهای آمریکا بوده، مسئلهای که از سال 1992 انجام نشده است.
کَش پَتِلپتل از مقامات سابق شورای امنیت ملی آمریکا است که با وجود نداشتن سابقه نظامی به عنوان رئیس ستاد سرپرست وزارت دفاع آمریکا انتخاب شد. وی در رد اتهامات وارد بر ترامپ مبنی بر ارتباطات رئیسجمهور و مقامات دولت روسیه نقش اساسی داشت. پتل از گزینههای اصلی ریاست سیآیای در اواخر دولت ترامپ بوده که به احتمال زیاد در دوره دوم جمهوریخواهان به مقام امنیتی برسد.
مایک پومپئووزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در دوره ترامپ از معدود اعضای کابینه است که پس از پایان دوره ریاستجمهوری وی، روابط خوب خود را با او ادامه داد. ترامپ در آغاز دوره خود پومپئو را به عنوان رئیس سیآیای انتخاب کرد و پس از برکناری رکس تیلرسون، پومپئو به عنوان وزیر امور خارجه انتخاب شد. او حتی برای مدتی سودای ریاستجمهوری در سر داشت که در پی شکست در جذب حامیان مالی در مقایسه با دیگر رقبای جمهوریخواه از کارزار انتخاباتی کنار رفت.وی هنگام ترور قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس با حضور متعدد در رسانهها بر ادعای «حمله پیشدستانه» دامن زد، اما هیچگاه مدرکی از این ادعا ارائه نداد. علاوه بر این پمپئو از حامیان اصلی خروج آمریکا از برجام بوده است. در صورت پیروزی ترامپ وی از گزینههای اصلی کابینه به ویژه در وزارت دفاع خواهد بود. با این وجود وی از موافقان حمایت از اوکراین و حتی ناتو است و در این زمینه با ترامپ اختلاف نظر دارد.
ارسال نظرات