«محافظ» ندارد؛ میگوید کسی که تأمین امنیت مردم را بر عهده دارد باید بتواند از خودش محافظت کند؛ از تهدید هم نمیترسد اصلاً کسی جرأت نداشته و ندارد که تا به الان تهدیدش کند چراکه خود او و تیم همکارانش کابوس اراذلواوباش اند.
کد خبر : 17655
تبیین:
۳۰ سال فعالیتش، برخورد با مجرمان خشن و خطرناک و اراذل و اوباش بوده، که جدای از شغل حساس و مهم و لباس سیاه و ترسناکی که بر تن داشت به تنها موضوعی که میاندیشید تامین آرامش و امنیت شهروندان بود. سرهنگ سعید راستی رئیس مرکز عملیات پلیس اطلاعات تهران را بخوانید:
دعوا، درگیری، قمهکشی و کریخوانی در رصد پلیس اطلاعات ماهیت کار پلیس اطلاعات چیست و این پلیس با کدام دسته از متهمان سروکار دارد؟ پلیس اطلاعات تهران که حوزه عملیات آن بر عهده بنده و همکاران عملیاتی من است یکی از عمدهترین وظایفش تامین امنیت کلانشهر تهران در حوزه مجرمان خشن و خطرناک است که یک شاخه آن اراذل و اوباش هستند. اراذل و اوباش کسانی هستند که به واسطه دعوا و درگیری و قمه کشی و کری خوانیهای متقابلی که با همدیگر دارند شناخته میشوند. در اصطلاح و در دستورالعملهای فراجا اراذل و اوباش کسانی هستند که به نوعی اقدامات آنها چه تظاهر مستانهشان باشد و چه قمهکشی و عربدهکشی و ایجاد مزاحمت برای شهروندان یا بستن خیابان و معبر؛ به هر نوعی این افراد مزاحمت برای شهروندان ایجاد میکنند. این افراد در دسته بندی داخلی سازمان خودمان در سطحهای مختلف تقسیم میشوند. سطح ۱ اراذل و اوباش یعنی کسانی هستند که سوابق عدیدهای دارند؛ حداقل متهم ۷ تا ۸ سابقه دارد و به واسطه سابقه شرارتی که دارد میآید و در چرخه کنترلی پلیس قرار میگیرد. کسانی که نوچههای اراذل سطح ۱ هستند در زمره اراذل سطح ۲ قرار میگیرند که معمولاً اقدامات شرورانه این افراد به واسطه اذن و اجازهای است که اراذل سطح ۱ به آنها میدهند و دعوا و درگیری را ایجاد میکنند. علاوه بر آنها کسانی را داریم که در سطح ۳ قرار میگیرند؛ اینها حداکثر یک سابقه دارند و با سابقه دوم در گروه اراذل قرار میگیرند؛ اینها هم بایدبه پایگاههای پلیس مراجعه کرده تا تحت اشراف اطلاعاتی پلیس قرار بگیرند. علاوه بر این سه دسته اراذل شناخته شده، تعداد افرادی هم هستند که سابقه شرارت ندارند، اما اقدامات آنها در شهر به گونهای هست که با توجه به جوانی و فاقد سابقه بودن آنها موجب رعب و وحشت مردم میشود و طی تحقیقات میدانی به آن رسیدهایم که این افراد به سمت و سویی میروند که در آینده تبدیل به اراذل و اوباش پرسابقه شده و به نوعی امنیت مردم را تهدید میکنند که به عنوان نوپا میشناسیم. با اقدامات اطلاعاتی گسترده در تهران این افراد هم شناسایی شده و به منظور اشراف اطلاعاتی ما بر روی این افراد باید در مقرهای پلیس حاضر شده و کنترل دورهای شوند. البته ممکن است ما افرادی را داشته باشیم که در گروه این افراد نباشند و در گروه شناسایی ما قرار میگیرند که ما این افراد را شناسایی میکنیم تا پلیس بر روی آنها اشراف داشته و در صورت شرارت شناسایی و با انها برخورد شود.
از جغرافیای جرم اراذل و اوباش چه خبر؟ جناب سرهنگ؛ آیا اراذل و اوباش جغرافیای خاصی را به خود اختصاص میدهند؛ یعنی میتوان گفت که در چه مناطقی تردد بیشتری از اراذل و اوباش را شاهد هستیم؟ باید بگویم در جغرافیایی جرم یعنی در تمام جرایمی که پلیس ورود میکند یک حوزه آن جرایم خشن و مجرمان آن است. آنچه که جغرافیا به ما میگوید در جنوب تهران، غرب تهران و شرق تهران قطعا آلودگی بیشتری داریم. اگر بخواهیم تحلیل کرده و کار کارشناسی در این حوزه انجام دهیم اینها رخدادهای اجتماعی هستند که کارشناسان باید بررسی کنند ولی محصول کلی شرارتها در تهران این آلارم را میدهد که در این چند نقطه شرارت بیشتر است. قبلا هم همین بوده؛ مثلا در شرق به خصوص در جنوبشرق تهران مصادیق شرارتهای مختلف داشتیم. شک نکنید مشکلات اقتصادی فرهنگی اجتماعی و ... اینها سرریزش میشود اینکه افرادی به این گروهها وصل شوند؛ فضای مجازی هم یکی از فضاهایی هست که به دلیل عدم نظارت و کنترل درست، جولانگاه اراذل و اوباش میشود؛ بعضی وقتها کری خوانی در فضای مجازی دارند قرار دعوا میگذارند و این قرار دعوا را که در مجازی میگذارند در ادمه میآیند در محله و سر خیابان با هم درگیر شده که منتج به عربده کشی و چاقو کشی و قمه کشی و بعضی مواقع حتی منجر به قتل میشود. یعنی چند خانواده را درگیر میکنند.
کاهش ۳۲ درصدی شرارت در تهران آیا اراذل و اوباش در حوزههای دیگر جرایم نیز فعالیت دارند؟ ارادل و اوباش فقط به معنای شرارت، درگیری و چاقوکشی و سلاح سرد و گرم نیست؛ بعضی از متهمانی که ما داریم هم اراذل و اوباش هستند، هم مواد فروش. بعضا داشتیم کسانی که لابراتوار تولید مواد روانگردان داشتند؛ اراذل داشتیم که هم اراذل بوده هم مواد فروش و هم سارق؛ لذا در همپوشانی اطلاعاتی که با پلیسهای دیگر در تهران داریم بعضا عملیات مشترک دستگیری هم داریم. در حال حاضر وضعیت امنیتی تهران از حیث وجود اراذل و اوباش از چه قرار است؟ ما الان ۳۲ درصد کاهش جرم شرارت را در وقوعات شرارت در شش ماهه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته داشتهایم. در حوزه کشفیات نیز افزایش گزارش شده است و در حوزه تخریبات که ناشی از فعل و اقدامات اراذل و اوباش بوده و به عنوان تخریبات مهم در نظر میگیریم در شش ماهه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۷ درصد کاهش داشته ایم؛ دستگیریها هم ۱۹ درصد افزایش داشته و این نشان دهنده آن است که شرارت کم شده است.
ارسال نظرات