نشست خبری ابوالفضل نیکوکار معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران امروز ٢ آبان ١۴٠٣ در ساختمان شماره ۳ دادگستری تهران برگزار شد.
نیکوکار در خصوص بکارگیری اتباع در مشاغل گفت: بکارگیری اتباع مطابق قانون کار جرم است. چه مجاز، چه غیرمجاز، اداره کار و اتباع بیگانه مسئول است که به این افراد مجوز دهد. تبعه بیگانه حتی با ورود قانونی نیز بدون مجوز اداره کار نمیتوانند فعالیت کنند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران با بیان اینکه اکنون مجوز جدید برای اتباع صادر نمیشود، گفت: یک هزار و ۲۴۵ تبعه افغانستانی در زندانهای استان تهران محبوس هستند که جرم ۴۲۳ نفر از آنها سرقت است.
وی بیان داشت: مطابق اطلاعات و آمار اداره کل اتباع استانداری تهران، یک میلیون و ۲۰۹ هزار و ۹ نفر تبعه مجاز و ۳۰۳ هزار و ۲۵۲ تبعه غیر مجاز در استان تهران ساکن هستند. همچنین اکنون ۴۵۰ هزار و ۲۶۲ تبعه مجاز و ۱۱۲ هزار و ۵۶۶ تبعه غیر مجاز در شهر تهران وجود دارد.
وی گفت: بحث جمع آوری کودکان کار و معتادان متجاهر نیز از موضوعات در دست پیگیری است، که خوشبختانه شاهد کمتر شدن آنها در سطح شهر هستیم. لازم به ذکر است که بیش از ٨۵ درصد کودکان کار اتباع کشور بیگانه هستند و ایرانی نیستند.
وی در بحث افراد ترنس گفت: افراد ترنس و دوجنسیتیها بخشی از جامعه ما هستند هرچند به میزان کم، این افراد اختلال هویت جنسیتی دارند ما برای آموزش این افراد جلسات آموزشی تشکیل دادیم. در مرکز رصد آسیبهای شهر تهران نیز این موضوع مطرح شده تا ساماندهی برای این افراد صورت بگیرد.
هشدار در مورد کلاهبرداری با ۲۲ رمز ارز معروف
نیکوکار با بیان اینکه بیش ۲۲ رمز ارز معروف داریم و تعداد زیاد دیگری هم هستند که آنچنان معروف نیستند، گفت: با توجه به اینکه افراد به قواعد معادلات رمز ارز آشنایی ندارند بعضاً با ورود به این حوزه، جرایمی مانند کلاهبرداری و خیانت در امانت رخ میدهد. از سوی دیگر، کسانی که رمز ارزها را ارائه میکنند شاید در دیگر کشورها باشند لذا دسترسی به آنها مشکل است.
وی در خصوص بیمه طلاق بیان کرد: بیمه طلاق طرحی است که توسط سازمان بهزیستی مطرح شد که این طرح به طور کامل کارشناسی نشده است و در اختیار معاونت قوه قضائیه قرار گرفته، بنا است جلسات کارشناسی برگزار شود و پس از بررسی تصویب کنند.
راهاندازی مراکز مشاوره خانواده
وی با اشاره به راهاندازی مراکز مشاوره خانواده گفت: تعداد ۳۳ مرکز مشاوره و ۱۶۵ مشاور در تهران داریم و همچنین در شهرستانها ۱۶ مرکز و ۸۰ مشاور داریم
۱۲ کارگروه در حوزه اقتصاد مقاومتی با توجه به دستور رئیس قوه قضائیه در سال ۹۸ از باب کمک به تولید تشکیل شده است و با همکاری استانداری و دیگر ارگانها تشکیل جلسه میدهند تا موانع تولید را برطرف کنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران افزود: حامی تولید، تجارت، صنایع و کشاورزی هستیم و هدف تشکیل این کارگروهها هم همین است تا کمک کار باشند و مشکلات را برطرف کنند.
وی با اشاره به رصد کردن برخی تبلیغات در صداوسیما و مراکز فضای مجازی با بیان اینکه بیشتر تبلیغات پرتکرار را رصد میکنیم، گفت: تبلیغات مربوط به کارخانههای موتورسیکلت، سراها و فروشگاههای بزرگ را رصد میکنیم تا اگر به تعهدات خود عمل نکنند و تولید پرونده داشته باشند، تذکرات لازم را بدهیم.
جرایم پرتکرار در تهران
وی با اشاره به جرایم پرتکرار در تهران گفت: بالاترین جرم سرقت تعزیری است و ۱۸ و نیم درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته است.
نیکوکار با اشاره به اینکه جرم دوم کلاهبرداری است، افزود: سومین مورد توهین به اشخاص است و موارد بعدی، تحصیل مال نامشروع، ضرب و حرج، تهدید و خیانت در امانت و افتراست.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران افزود: در شهرستانهای استان تهران سیمای جرایم شامل سرقت مستوجب تعزیر، توهین، ضرب و جرح عمدی، کلاهبرداری، تهدید، تحصیل مال از طریق نامشروع است.
وی تاکید کرد: دادگستری استان تهران با اعطای نهادهای ارفاقی به محکومان جرم سرقت بشدت مخالفت میکند. برای این محکومان استفاده از پابند الکترونیک نیز موافقت نمیشود.
نیکوکار عنوان کرد: طبق دستور العمل دادستان کل کشور، محکومانی که سابقه تکرار جرم داشته باشند، ولی آزاد هستند، تحت نظر قرار میگیرند.
نیکوکار گفت: در رابطه با قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، آموزشهایی به مشاوران دادیم و در تهران ۱۷۰۵ نفر و در شهرستانهای استان نیز بیش از ۲ هزار نفر آموزش دیدند که به طور کل ۴ هزار و ۳۰۰ نفر آموزش دیدند و برای بیش از هزار نفر پروانه صادر شده است.
وی با اشاره به اقداماتی که در حوزه کاهش تصادفات انجام شد، گفت: در استان تهران حدود ۹.۳ درصد کاهش تعداد فوتیها را در شش ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل داشتیم، اما تعداد مصدومان ۱۰ درصد افزایش داشته است.
ارسال نظرات