بیانیه مهم «آیت‌الله سیستانی»؛ پیام‌ها و پیامدها

بیانیه آیت‌الله سیستانی در حمایت از لبنان، از جنس فتوای تاریخی علیه داعش است که می‌تواند موج جدیدی را در بین گروه‌های مقاومت برای توقف ماشین کشتار رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان ایجاد کند.
کد خبر : 17299

تبیین:

با تشدید جنایات رژیم صهیونیستی علیه کشورهای اسلامی که نگرانی‌ها را نسبت به گسترش دامنه جنگ افزایش یافته است، علاو‌ه‌‍بر سیاسیون، مرجعیت دینی نیز در حمایت از مردم غزه و لبنان رسما به میدان آمده تا افسار این رژیم سرکش را در همین مرحله بکشند.

در این رابطه، آیت‌الله سیدعلی سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان عراق که دَم مسیحایی ایشان در مقابله با بحران بزرگ گسترش تروریسم تکفیری ضامن نجات عراق و منطقه از خطری آشکار شد، این بار هم بنابه تکلیف دینی، سکوت را جایز ندانسته و درباره خطراتی که رژیم صهیونیستی برای منطقه به وجود آورده است هشدار دادند.

آیت‌الله سیستانی روز دوشنبه (2 مهر) در بیانیه خود درباره حمله رژیم صهیونیستی به لبنان، خواستار همبستگی آشکار با مردم لبنان و حمایت از آنان در برابر تجاوزات صهیونیستی و تلاش برای توقف تجاوز اسرائیلی و کاهش رنج مردم لبنان شد.

در بیانیه آیت‌الله سیستانی آمده است: در این روزهای سختی که مردم بزرگوار لبنان با آن روبرو هستند و به طور گسترده در معرض تجاوز ددمنشانه و با شیوه‌های وحشیانه اسرائیل شامل انفجار تعداد زیاد سیستم‌های ارتباطی شخصی و حمله به مناطق مسکونی مملو از شهروندان و زن و کودک و نیز حملات شدید به ده‌ها روستا و شهرک در جنوب و بقاع قرار دارند و تاکنون شمار زیادی از رزمندگان مقاومت و غیرنظامیان بی‌گناه شهید و هزاران نفر از منازل و مناطق خود آواره شده‌اند، مرجعیت عالی دینی همبستگی خود با لبنانی‌های عزیز اعلام و با آنها ابراز همدردی می‌کند.

همچنین در این بیانیه آمده است: مرجعیت دست دعا به سوی خداوند متعال برمی‌دارد تا خداوند آنها را در پناه خود نگه دارد و از شر اشرار و مکر فاجران در امان بدارد و از خداوند برای شهیدان طلب رحمت و رضوان و برای مجروحان طلب شفای عاجل دارد.

در بیانیه آیت‌الله سیستانی «بر ضرورت به کار بستن اهتمام و نهایت تلاش برای توقف این حمله وحشیانه مداوم و حمایت از ملت لبنان از تبعات ویرانگر آن تاکید و از مؤمنان خواسته شده است که در کاهش درد و رنج لبنانی‌ها و برآورده کردن نیازهای انسانی آنها بکوشند».

از محتوای پیام آیت‌الله سیستانی اینگونه استیفاد می‌شود که نه‌ فقط دعوت از مردم عراق بلکه دعوت از تمام مسلمانان برای پیوستن به این ‌روند است.

آیت‌الله سیستانی در اکتبر سال گذشته هم که رژیم صهیونیستی حمله به غزه را آغاز کرد، از جامعه جهانی خواست که اقدام فوری برای توقف این توحش به عمل آورد اما بیانیه اخیر در ارتباط با تحولات لبنان تنها درخواست نیست بلکه بیانگر اقدام عملی و فوری آحاد مسلمانان در مقابله با دشمن اشغالگر است.

لبیک مقاومت به مرجعیت

مواضع و فتاوای آیت الله سیستانی همواره برای مقلدان شیعه و حتی بسیاری دیگر از مردم عراق از سایر مذاهب، فصل الخطاب و راهنمای مسیر بوده است و منویات این مرج عالیقدر شیعیان عراق توانسته بسیاری از معادلات داخلی و منطقه‌ای را دستخوش تغییر و تحول کند.

آیت‌الله سیستانی با فتوای تاریخی خود در مقابله با گروه تروریستی داعش شناخته می‌شود که به محض حملات این گروه به خاک عراق در ژوئن 2014 (خرداد 1393) در فتوایی از مردم عراق خواست تا در برابر این غده سرطانی بپا خیزند که طی این فتوای مهم، صدها هزار نفر از شیعیان، سنی‌ها و مسیحیان عراق در قالب بسیج مردمی راهی جبهه‌های نبرد شدند و توانستند تروریست‌های داعش را نابود کرده و ثبات و آرامش را دوباره به کشورشان بازگردانند. امنیتی که اکنون در عراق و سوریه حکمفرماست، مرهون مجاهدت هزاران جوانمردی است که در دفاع از حرم ائمه جان خود را تقدیم کردند.

مقامات عراقی بارها در سخنرانیهای خود گفته‌اند که اگر فتوای آیت‌الله سیستانی نبود بغداد به دست داعش سقوط می‌کرد، چرا که ارتش قدرت و تدبیر لازم را برای مقابله با تروریست‌ها از دست داده بود و این نیروهای بسیج مردمی بودند که با فتوای مرجعیت تروریست‌ها را به عقب راندند. نقش مرجعیت شیعیان در تاسیس بسیج مردمی و خدماتی که این گروه در سالهای اخیر انجام داده است سبب شده تا حتی مخالفان حشدالشعبی، به نقش مرجعیت در عبور از بحران تروریست‌ها اعتراف کنند.

بنابراین با توجه به حافظه تاریخی شیرین عراقی‌ها از تأثیرات ورود مرجیعت ماجرای جنگ علیه داعش و برگرشتن یکباره معادلات به سمت پیروزی ملت عراق، بی‌تردید بیانیه آیت الله سیستانی باعث دلگرمی گروه‌های مقاومت و اتحاد بیشتر و عزم راسختر عمومی در عراق برای حمایت همه‌جانبه از لبنان و غزه خواهد بود.

به همین دلیل، این بار هم نیروهای مقاومت بلافاصله به ندای پیشوای خود لبیک گفته و آمادگی خود را برای دفاع از مردم لبنان و غزه ابراز داشتند.

در این رابطه، فالح الفیاض، رئیس سازمان حشد الشعبی با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد: بیانیه آیت‌الله سیستانی را درباره تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی به لبنان دریافت کردیم، ما آمادگی کامل خود را برای هرگونه کمک در زمینه پزشکی و انسانی به برادران خود در لبنان اعلام می‌کنیم.

الفیاض با بیان اینکه این کمک‌ها در پاسخ به درخواست مرجعیت دینی و از نقطه‌نظر وظیفه انسانی و دینی است، از همه مردم عراق خواست که پس از هماهنگی با دولت عراق و طرف‌های رسمی، به مردم لبنان کمک کند.

از سوی دیگر، شهرهای عراق نیز از شمال تا جنوب شاهد پویش‌های داوطلبانه گسترده با مشارکت حشد الشعبی برای حمایت از مردم لبنان بودند. دولت عراق نیز مرزهای خود را به روی لبنانی‌ها باز و بر آمادگی خود برای پذیرش آوارگان و تسهیل مراحل اقامت و ورود به عراق تاکید کرد. 

لبیک گروه‌های حشدالشعبی به بیانیه آیت‌الله سیستانی درحالی است که این گروه‌ها از ابتدای جنگ غزه در دفاع از مردم فلسطین، حملات خود به پایگاه‌های آمریکا و مناطق استراتژیک سرزمینهای اشغالی را شروع کردند. 

با این حال، پیام مرجعیت شیعه در برهه کنونی فراتر از عملیات یکساله علیه اشغالگران در لبنان و غزه است و در اصل نوعی فتوای دینی است تا گروه‌های مقاومت دامنه فشارها به دشمن صهیونیستی را افزایش دهند.

 

سد مرجیعت در برابر فتنه جدید آمریکایی- صهیونیستی در منطقه

بیانیه اخیر آیت‌الله سیستانی هم از جنس فتوای مقابله با داعش است و مرجعیت شیعه احساس خطر کرده است که اگر جلوی وحشیگری رژیم صهیونیستی گرفته نشود، منطقه با بحران جدیدی مواجه خواهد شد. الآن اسرائیل و آمریکا سعی دارند گروههای مقاومت در منطقه را تضعیف کرده و با تغییر معادلات امنیتی و نظامی و سیاسی در منطقه، رژیم را از بن بست راهبردی که در آن گرفتار آمده و افق فروپاشی آن را نمایان کرده است نجات دهند.

صهیونیست‌ها با حمایت آمریکا برای نجات از مخمصه از به آتش کشیدن کل منطقه ابایی ندارند و طبیعتاً عراق نیز همانند سایر بخش‌های محور مقاومت در صدر فهرست توطئه بحران سازی قرار دارد. 

مطمئناً اگر برنامه‌های تاکنون ناکام مانده رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه باختری و لبنان فضایی برای تحقق پیدا کند این بحران‌سازی به مرزهای سرزمین‌های اشغالی محدود نخواهد ماند و عراق و سوریه و یمن نیز به عنوان بازیگران چالشی برای امنیت رژیم بخشی از پروژه بی‌ثبات‌سازی خواهند بود. مضاف بر اینکه سران رژیم منفور صهیونیستی در جنایت‌ورزی تمام مرزهای شرارت و سبوعیت را در نوردیده‌اند و این موضوع باعث شده تا بیش از سایر مردم جهان وظیفه خطیری بر گرده مسلمانان به عنوان یک تکلیف شرعی قرار گیرد.

بنابراین، مرجعیت شیعه با آگاهی از نقشه‌های دشمن بار دیگر در بزنگاه تاریخی واردعمل شده تا مسلمانان را نسبت به خطرات اشغالگران و نسخه‌ای که برای جوامع اسلامی پیچیده‌اند آگاه کند. از اینرو، تکلیف بزرگی نه فقط بر روی دوش گروههای مقاومت عراق، بلکه همه مسلمانان جهان است تا دیر نشده ماشین کشتار رژیم اشغالگر را متوقف کنند. زیرا با توجه به رویکرد دولت تندرو رژیم صهیونیستی، این نگرانی وجود دارد که با اشغال غزه و حمله زمینی به لبنان، دیگر سرزمینهای اسلامی هم به چنین سرنوشتی دچار شوند.

از آنجا که گروههای مقاومت عراق ضربه‌های دردناکی را به رژیم اشغالگر وارد کرده‌اند، احتمال درگیری بین دو طرف بیش از هر زمان دیگری وجود دارد و لذا مرجعیت عراق سعی دارد تا چشم فتنه را قبل از آنکه کل منطقه را به آشوب بکشد، در مرزهای سرزمینهای اشغالی کور کنند.  

گروه‌های مقاومت عراق ثابت کرده‌اند که در لبیک به ندای مرجعیت، حاضرند تا پای جان از عراق و ملتهای اسلامی دفاع کنند و در ماه‌های اخیر هم برای اعزام به غزه اعلام آمادگی کرده بودند و پس از پیام آیت‌الله سیستانی این احتمال وجود دارد که در صورت تداوم جنایات اسرائیل، به لبنان اعزام شوند.

همانگونه که روزنامه هاآرتص، روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد که دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از حضور 40 هزار مبارز از یمن، عراق و سوریه در جولان اشغالی نگران است. به گزارش این روزنامه عبری، این حجم از نیروها در خاک سوریه حضور دارند و منتظر اشاره سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله هستند تا به طور مستقیم وارد نبرد با اسرائیل شوند.

عراق همیشه در خط مقاومت باقی خواهد ماند

بیانیه آیت‌الله سیستانی علاوه‌بر تقابل نظامی با رژیم صهیونیستی، از بعد سیاسی هم پیام مهمی به سازشکاران در جهان عرب داشت که هر گونه تلاش برای عادی سازی روابط با تل‌آویو، محکوم به شکست است.

شایان ذکر است که در سپتامبر 2021 (مهر 1400) برخی گروههای سیاسی کُرد در شهر اربیل، مرکز اقلیم کردستان نشستی با موضوع عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی برگزار کردند. در این نشست که با مخالفت گسترده دولت عراق و دیگر جریان‌های سیاسی مواجه شد، حدود 300 نفر از چهره‌های فرهنگی سیاسی شیعه و سنی عراق از جمله تعدادی از سران قبایل استان‌های مختلف شرکت کردند.

پس از این نشست، شورای عالی قضایی عراق حکم جلب سه نفر از برگزار کنندگان این مراسم را صادر کرد. همچنین، پارلمان عراق خردادماه 1401 در جلسه‌ای پیش‌نویس قانونی را تصویب کرد که عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را جرم تلقی می‌کند.

بنابراین، بیانیه آیت‌الله سیستانی هم نوعی اولتیماتوم به دلباختگان تل‌آویو در عراق است که مواضع خود در قبال صهیونیست‌ها را تغییر دهند، زیرا سازش با رژیم کودک‌کش در قاموس محور مقاومت معنایی ندارد.  

منبع: الوقت

ارسال نظرات