طی روزهای اخیر بیروت به کانون تحولاتی حساس در منطقه و نظام بین الملل تبدیل شده است. حوادث ترویستی اخیر( انفجار پیجرها و بیسیم ها در لبنان) نماد آشکارساز تغییر بازی تاکتیکی صهیونیست ها در مواجهه با مقاومت لبنان است. اگرچه اکثر تحلیلگران در این خصوص بر کلید واژه تروریسم سایبری و مشتقات آن متمرکز شده اند، اما در این معادله مولفه فرامتنی دیگری وجود دارد که تروریسم سایبری صهونیست ها نیز در ذیل آن تعریف می شود:جنگ روانی!
به عبارت بهتر، رژیم اشغالگر قدس در صدد بهره برداری از فضای آشفته ای است که در لبنان، پس از حادثه اخیر رخ داده است.در این میان ملاحظاتی وجود دارد که لازم است مدنظر قرار گیرد. نخست اینکه صهیونیست ها در خصوص چگونگی و زمان اقدام حزب الله و شیوه پاسخ دهی مقاومت لبنان به اقدامات تروریستی اخیر تل آویو آگاه نبوده و فراتر از آن، قدرت ریسک پذیری اندکی را در خصوص راه اندازی یک جنگ مستمر و گسترده در جنوب لبنان دارند. طی روزهای اخیر، رسانه های غربی اخباری را در خصوص عزم کابینه جنگ نتانیاهو مبنی بر گسترش دامنه نبرد میدانی با حزب الله منتشر کرده اند. به عبارت بهتر، آنها عملیات تروریستی سایبری صهیونیست ها را مقدمه ای دال بر وقوع یک جنگ تمام عیار تلقی کرده اند. با این حال بخش عمده ای از این گزاره، نه در واقعیت میدان، بلکه در روایتگری رسانه ها و منابع تبلیغاتی آمریکا و رژیم اشغالگر قدس تبلور پیدا می کند. فراموش نکنیم که تاکنون چندین بار از زمان جنگ غزه تاکنون، اخبار مربوط به تصویب جنگ گسترده با حزب الله و عملیات زمینی در خاک لبنان از سوی کابینه جنگ رژیم صهیونیستی بوده ایم اما این انگاره ها هیچ یک رنگ واقعیت به خود نگرفته است. یکی از اصلی ترین دلایل این موضوع، شکاف ها و اختلافات عمده ای است که بر سر ترسیم چارچوب منازعه در جبهه شمال اراضی اشغالی ( جنوب لبنان ) وجود دارد. این منازعه حتی در داخل کابینه نتانیاهو نیز به نقطه اوج خود رسیده، تا جایی که نخست وزیر و وزیر جنگ رژیم اشغالگر قدس قدرت لاپوشانی اختلافات خود بر سر حدود و ثغور جنگ در جبهه شمال را از دست داده اند.
در این میان، شاهد سخنرانی جامع و گویای دبیر کل حزب الله لبنان بودیم. سخنان سید مقاومت، خط بطلانی بر بازی روانی صهیونیست ها کشیده است: او اصل حادثه و ابعاد گسترده آن را انکار نکرد، هر چند که تصریح کرد این ماجرا می توانست قربانیان بیشتری داشته باشد و اساسا هدف صهیونیست ها نیز همین بود. از سوی دیگر، سید مقاومت کمامان بر همان خطوط قرمزی پافشاری کرد که هدف صهیونیست ها از حملات اخیر، جا به جایی و عدول مقاومت از آنها بود. ادامه حمایت فعال از ملت فلسطین در جنگ غزه گزاره ای بود که در سخنرانی اخیر سید مقاومت مورد تاکید قرار گرفت.از سوی دیگر، سید حسن نصرالله با ذکر مصادیقی از عملیات اربعین، تصویرسازی کاذب صهیونیست ها پس از حوادث اخیر لبنان را در هم شکست. مثلث ارتش-موساد -کابینه جنگ در اراضی اشغالی با طراحی حوادث تروریستی اخیر، تلاش می کنند خود را در ذهن مخاطبان عام و خاص جنگ غزه، به عنوان بازیگر مبتکر و مسلط میدان نشان دهند. حال آنکه اساسا اصل تغییر تاکتیک صهیونیست ها در جنگ با مقاومت، برگرفته از ضعف و استیصالی است که طی حدود یکسال اخیر( پس از آغاز جنگ غزه ) گریبان گیر آنها شده است. هدف قرار دادن پایگاه اطلاعاتی یگان اطلاعاتی 8200 رژیم صهیونیستی در عملیات اربعین نشان دهنده همین حقیقت است. اکنون نیز صهیونیست ها همان حس استیصال را در قبال اقدامات تروریستی خود در خاک لبنان دارند. آنها از یک سو به مهم ترین هدف تعیین شده خود در این عملیات تروریستی ( بازگشت حزب الله به دوران قبل از جنگ غزه ) نشده و از سوی دیگر، قدرت مواجهه با پاسخ قطعی حزب الله را از دست داده اند. نتانیاهو به زودی در آخرین قمار خود نیز شکست سنگینی را متحمل می شود. در این صورت، چاره ای برای تل آویو جز برافراشتن پرچم تسلیم در جنگ غزه باقی نمی ماند....
حنیف غفاری
ارسال نظرات