13 آبان 1397 - 09:35
اخبار ویژه روزنامه‌ها

۱۳ مهر / بازی روحانی با خاتمی و تذکر چند نکته/ دستور دولت برای پایان بلبشوی پیش فروش ساختمان/ جاسوسان امریکایی چگونه در ایران به دام افتادند

طی سال‌های اخیر چند نفر از جاسوسان امریکایی در ایران و چین در پی افشا و لو رفتن سرویس ارتباطی آنها- که امکان رصد و شنود ارتباطی با استفاده از گوگل را به آنها می‌داده است- به هلاکت رسیده‌اند.
کد خبر : 1685

پایگاه رهنما :

به نقل از مشرق ،روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

 

*****

 

کیهان

 

رویترز: ایران در هر صورت نفت خود را صادر می‌کند


خبرگزاری رویترز با اشاره به تحریم‌های نفتی آمریکا نوشت ایران در هر حال نفت خود را صادر می‌کند.


این خبرگزاری می‌نویسد: کسب اطلاع دقیق از میزان صدور نفت خام ایران و آمار دقیق نفتکش‌هایی که نفت خام ایران را به گوشه و کنار جهان ارسال می‌کنند؛ امروز به یک راز بدل شده است. منابع نفتی می‌گویند؛ کشتی‌هایی که نفت خام ایران را حمل می‌کنند؛ سیستم ردیابی خود را خاموش می‌کنند تا ردیابی نشوند. به همین علت نمی‌توان یک اطلاع درست و یک جمع‌بندی صحیح از صدور نفت ایران داشت. به گفته همین منابع؛ مشکل دیگر در این زمینه این است که؛ معلوم نیست آیا خریداران نفت ایران حقیقتاً از تهدیدهای آمریکا می‌ترسند یا نه.


انتظار می‌رود با شروع تحریم نفتی؛ نفت بیشتری برای ذخیره‌سازی وارد انبارها شود. به همین دلیل نمی‌توان پردازش کامپیوتری صحیحی در این زمینه داشت.


دولت «ترامپ» دارد همه تلاش خود را می‌کند تا پس از قطع جریان نفت ایران به بازار؛ قیمت جهانی نفت خام بالا نرود. اینجا هم یک مشکل اساسی بروز می‌کند. ایران اگر هم موفق شود نفت خود را صادر کند؛ مسلماً در این زمینه شفاف‌سازی نخواهد کرد.


دامنه شک و شبهات در مورد اینکه ایران بعد از آغاز تحریم‌ها تا چه میزان نفت خواهد فروخت؛ بس فراخ است.


یک شرکت داده‌پردازی اطلاعات موسوم به «کپلر Kpler» در پاریس در این زمینه توضیح می‌دهد: «طی چند روز گذشته، حدس و گمانهایی پیرامون میزان صدور نفت خام ایران در نیمه اول اکتبر مطرح شده است و این رقم بین 1 تا 2/2 میلیون بشکه در روز برآورد شده است. مسلماً این میزان، رقمی است بالا.»


داده‌پردازی «ریفینیتیو آیکون دیتا Refinitiv Eikon data» تحت نظر «رویترز» هم می‌گوید که ایران در سه هفته اول اکتبر روزانه 1/55 میلیون بشکه نفت صادر کرده است که این رقم نسبت به 1/33 میلیون بشکه در روز که در دو هفته اول همین ماه دیده شده بود بالاتر است.


یکی از منابعی که صادرات نفت را ردیابی می‌کند نیز برآورد کرده است که ایران در نیمه اول اکتبر به میزان 1/8 میلیون بشکه در روز نفت صادر کرده است.


یک منبع مشابه دیگر نیز این رقم را تا 22 اکتبر به میزان 1/65 میلیون بشکه در روز تخمین می‌زند.


یکی دیگر از مشکلات کار؛ تطابق‌ها و تنظیمات برنامه کار نفتکش‌هاست که هفته به هفته تغییر می‌کند. این مسئله، محاسبه میزان صادرات نفت خام ایران را دشوار می‌کند. البته امروز ماهواره هم به کمک آمده است. منتها همچنان کار ردیابی نفتکشها یک کاری است دشوار.


نفتکش‌هایی که نفت خام ایران را بارگیری و جابجا می‌کنند؛ اغلب اوقات سیگنال AIS خود را خاموش می‌کنند. سیگنال AIS یک سیستم ردیابی خودکار کشتی‌هاست. این نفتکشها فقط وقتی گیرنده AIS خود را روشن می‌کنند که مراحل پایانی سفر آنهاست و در راه رسیدن به مقصدند. این کار از سال 2012 آغاز شده است. بنابراین نمی‌توان تاریخ ورود؛ و یا حتی ساعت دقیق ورود کشتی به اسکله و نیز زمان دقیق تخلیه بار را ثبت کرد. با ارسال ایمیل به «شرکت ملی نفت ایران» و «شرکت ملی نفتکشهای ایران» از آنها تقاضا شد که در این مورد توضیح بدهند اما هر دو از پاسخ دادن امتناع کردند.


به هر حال جلوی ایران را نمی‌توان گفت. ایران برنامه‌ریزی کرده که به بعضی از مشتریان خود شامل هند و چین نفت بفرستد تا آنها را مصرف نکنند؛ بلکه ذخیره کنند. با این حساب، باز هم نمی‌توان اندازه‌گیری کرد چه میزان نفت وارد بازار خواهد شد. نفت خامی که ذخیره می‌شود؛ عموماً برای سنجش میزان نفت موجود در بازار محاسبه نمی‌گردد. یک منبع آگاه در ایران گفته است: «ما حتی به خاطر اینکه موجودی نفت‌مان در آن کشورها حفظ شود؛ به آنها نفت خواهیم داد ما این کار را برای چین هم انجام خواهیم داد.»


اروپا دیگر نمی‌تواند دو دوزه‌بازی کند


موضع صریح دولت آمریکا درباره بازگشت تحریم‌هایی که طبق برجام قرار بود معلق شوند، راه دو دوزه‌بازی اروپایی‌ها را بست.


دولت آمریکا دیروز اعلام کرد از روز دوشنبه تمام تحریم‌های نفتی و بانکی ایران را که طبق برجام معلق کرده بود، باز می‌گرداند.


این موضوع در کنفرانس تلفنی استیو منوچین وزیر دارایی و مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا با خبرنگاران مطرح شد.


استیو منوچین، وزیر دارایی آمریکا گفت دولت آمریکا در نظر دارد بیش از 700 فرد حقیقی یا حقوقی را تحریم کند، از جمله، چندین بانک و سازمان و خطوط هوایی و کشتیرانی. او همچنین گفت سوئیفت که تسهیل کننده بین‌المللی مبادلات بانکی است، هم مشمول تحریم‌های آمریکا خواهد شد.


یادآور می‌شود ترامپ 18 اردیبهشت از برجام خارج شد و بازگشت بسیاری از تحریم‌ها را اعلام کرد؛ بدین ترتیب عمده بار روانی و اقتصادی تحریم‌ها در هشت ماه گذشته تخلیه شده است. اما در عین حال صراحت آمریکا مبنی بر بازگرداندن تحریم‌ها، اروپایی‌ها را که در این هشت ماه به رغم تعهدات برجامی، یکی به نعل و یکی به میخ زده‌اند، در بوته آزمون واقعی قرار می‌دهد.


آنها طبق برجام معتقد بوده‌اند با تحریم‌ها مقابله کنند و اکنون که آمریکایی‌ها بر بازگشت تحریم‌های معلق در برجام اصرار دارند، اروپایی‌ها باید به صراحت و در قول و فعل اعلام کنند که مقابل همین تحریم‌ها می‌ایستند. آنها پس از هفت ماه وقت‌کشی اخیراً اعلام کرده‌اند راه‌اندازی مکانیسم دور زدن تحریم‌ها برای مبادله کالا یا نفت ایران را به شکل «نمادین» همزمان با بازگشت تحریم‌ها انجام می‌دهند اما راه‌اندازی عملی آن را به حداقل دو ماه دیگر موکول کرده‌اند!



اخلاص امام و رهبری نواقص مدیران فشل را جبران کرده است


یک پژوهشگر تاریخ معاصر، تحولات اخیر در منطقه را معجزه و امداد غیبی ارزیابی کرد.


عبدالله شهبازی در یادداشتی نوشت: من اهل تظاهر به دین و معنویت و این چیزها نیستم. اگر اعتقادی و باوری دارم، درست یا غلط، برای خودم است. در بحث‌ها هم سعی می‌کنم حرفم مستند و عقل‌پسند باشد، یعنی قابل محک زدن برای هر کسی با هر باوری، و متوسل نشوم به تعابیر دینی و استفاده از آنها به نفع نظراتم. اگر بخواهم، تبحر و سوادش را ندارم.


ولی در این چهل ساله چیزهایی دیده‌ام که خیلی عادی نیست. مدیریت فشل باید همان دهه اول انقلاب مملکت را تحویل می‌داد به مدعیان و می‌رفت دنبال کارش. نظرات بعضی مدیران زمان جنگ را که الان آدم می‌بیند، و «نبوغ»شان را در 60-70 سالگی، که باید سنین بلوغ و پختگی و نظریه‌پردازی و انتقال تجربه به نسل جدید باشد، حیران می‌شود که اینان در 20-30 سالگی چگونه جنگ و مملکت را اداره می‌کردند.


امام راحل معنویت و اخلاصی داشت که موتور انقلاب و نظام بود. این اخلاص و معنویت را، که در آدم اعتماد و یقین به موفقیت ایجاد می‌کرد، در منش و رفتار رهبری می‌بینم. البته دلم می‌خواهد که خیلی چیزها عوض شود و خیلی کارها بشود در جهت کارآمد کردن اوضاع ولی نمی‌شود. درمقابل، آن اخلاص را که می‌بینم یقین پیدا می‌کنم که روزی خواهد شد و نباید ناامید بشوم و ببرم.


در این سال‌ها اتفاقات عجیب و غیرعادی کم نبوده. وقتی رفتیم سوریه برای حفظ تمامیت ارضی این کشور، کسی موفقیت ما را پیش‌بینی نمی‌کرد. به عکس، بسیاری از داخلی‌ها، حتی درمیان چهره‌های برجسته نظام، مخالف بودند و دست‌کم متلکی می‌گفتند. ولی خب، دیدیم که شد. موفق شدیم و خیلی عجیب بود.


همین چند ماهه دو نمونه دیدیم: یکی ماجرای  خاشقجی که اتفاق خیلی غیرقابل محاسبه‌ای بود. نمی‌خواهم شور کنم قضیه را، ولی شبیه به «امداد غیبی» و «معجزه» بود. دیگری، هو شدن تلویزیون ایران اینترنشنال، و به تبع آن بی‌بی‌سی فارسی و من‌وتو و متلاشی شدن تیم قوی رسانه‌ای که جمع کرده بودند و برنامه‌های بزرگی داشتند.


فکر می‌کنم سیاست فقط همین محسوسات و حساب و کتاب‌های عادی نیست. یک چیزهایی هم هست که در محاسبات‌مان درک نمی‌کنیم.



بازی روحانی با خاتمی و تذکر چند نکته


رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت محل جدیدی را در اختیار رئیس‌ دولت اصلاحات قرار می‌دهد.


واعظی در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که در چند روز اخیر شاهد بودیم دفتر سیدمحمد خاتمی از وی گرفته شد و طبق قانون این وظیفه دولت‌ها است که برای روسای‌جمهور پیشین محلی را به عنوان دفتر در نظر بگیرد، دولت دراین باره چه اقدامی می‌کند، گفت: بله این وظیفه ماست، با بنده هم در این مورد صحبت شده است. حجت‌الاسلام مجید انصاری دراین مورد صحبت کرد و من گفتم حتما طبق قانون این کار را انجام خواهیم داد.


وی تاکید کرد: از آنها خواسته‌ایم که جایی را پیدا کند و هر مکانی را که خودشان بخواهند ما در اختیارشان خواهیم گذاشت. اگر محل خاصی را درنظر داشته باشند و بخواهند اجاره کنند ما مشکل خاصی نداریم. دولت هرآنچه که قانون مشخص کرده با نظر خودشان، اجرایی می‌کند.


واعظی در پاسخ به این سوال که آیا آقای خاتمی می‌تواند دفتری در محل نهاد ریاست‌جمهوری داشته باشد، گفت: خودشان علاقه‌ای ندارند که به اینجا بیایند و ایشان هم مثل بقیه روسای‌جمهور می‌خواهند دفتری برای مراجعان داشته باشند.


برخی کارشناسان مطلع می‌گویند موضع واعظی، ادامه مشی چند سال گذشته روحانی در زمینه سردواندن خاتمی و اصلاح‌طلبان است و روحانی بهتر از هرکس می‌داند که اگر به طیف فعال در فتنه بیش از اندازه میدان بدهد، موی دماغ خود وی می‌شوند و گستاخی و طلبکاری بیشتری خواهند داشت؛ چنانکه همین اخیرا عبدالله ناصری مشاور خاتمی مدعی شده روحانی 3 درصد بیشتر رای نداشت و ما او را رئیس‌جمهور کردیم.


اما صرف‌نظر از این گمانه‌زنی، باید به سیاسی‌کارانی مثل واعظی تذکر و توجه داد که تکلیف قانونی برای در اختیار گذاشتن دفتر در خدمت روسای دولت‌های قبلی، شامل عناصر فتنه‌گر و برانداز و یاغی علیه قانون و اسلامیت و جمهوریت نمی‌شود و گرنه لابد باید به بنی‌صدر خائن هم دفتر کار بدهند!!


از طرف دیگر اگر قرار بود آشوبگران قانون‌شکن در سال 88 با سردمداری امثال خاتمی (و یا حمایت آمریکا و انگلیس و اسرائیل و دلارهای سعودی) موفق به تعطیلی انتخابات و غلبه با زور شوند، هرگز نوبت ریاست‌جمهوری روحانی و ریاست دفتری واعظی نمی‌رسید.

 


جرم خاتمی در میان سران فتنه از همه سنگین‌تر است چراکه او بارها در محافل خصوصی اصلاح‌طلبان تصریح کرده که ادعای تقلب در انتخابات دروغی بیش نبوده است. بنابراین جای واقعی برای خاتمی، صندلی محاکمه و مجازات است نه گرفتن دفتر.



روحانی به جای بازخواست مدیران خود فقط از آنها انتقاد می‌کند!


عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان، دولت با بی‌انگیزگی کار می‌کند و مجلس نیز در تأیید کابینه روحانی مقصر است.


علی صوفی در گفت‌وگو با روزنامه آرمان و در پاسخ این سؤال که «چرا در شرایطی که ناکارآمدی برخی از مدیران و وزرای دولت محرز شده است، اما دولت در این زمینه دچار تعلل و بی‌تصمیمی شده است؟» گفت: در شرایط کنونی نوعی بی‌انگیزگی در شخص رئیس جمهور و معاون اول ایشان مشاهده می‌شود. آقای روحانی و جهانگیری در اغلب سخنرانی‌های خود از ضعف و بی‌انگیزگی مدیران دولت انتقاد می‌کنند و عنوان می‌کنند که انگیزه مدیران دولت باید افزایش پیدا کند و مدیران ضعیف باید از دولت بروند.


وی افزود: به نظر می‌رسد این یک نوع بدعت جدید در فضای سیاسی ایران است که مدیران ارشد دولت به جای اینکه مدیران زیرمجموعه خود را بازخواست کنند و از آنها بیلان کاری بگیرند این مسئله را به رسانه‌ها می‌کشانند و در رسانه‌ها از مدیران خود انتقاد می‌کنند. بدون شک اگر مدیری از انگیزه کافی برخوردار نیست یا کارنامه موفقی نداشته است باید بدون اتلاف وقت توسط مدیران ارشد دولت و شخص رئیس‌جمهور عزل و مدیری با انگیزه بیشتر به جای وی به کار گرفته شود. در نتیجه طرح ضعف مدیران دولت در فضای رسانه‌ای کشور هیچ توجیه مدیریتی و عقلایی ندارد. یکی از مهم‌ترین وظایف یک مدیر بررسی مدیران زیرمجموعه خود است که آیا مدیران مجموعه در این زمینه کاری تلاش و تعهد لازم را دارند یا خیر. در نتیجه ضعف یا قوت یک مدیر به صورت مستقیم به مدیر بالادستی آن ارتباط پیدا می‌کند. هنگامی که یک مدیر کارآمدی لازم را ندارد باید توسط مدیر بالادستی خود عزل و مدیر جدیدی به کار گرفته شود.


این وزیر دولت اصلاحات افزود: نکته دیگر اینکه هنگامی که این اتفاق رخ داد باید آن را رسانه‌ای کرد و رسانه‌ای کردن این موضوع قبل از این کار هیچ توجیه منطقی ندارد. به نظر می‌رسد دولت تلاش می‌کند کشور و مدیران خود را در رسانه‌ها مدیریت کند.


در شرایط کنونی در شخص آقای روحانی نیز انگیزه وجود ندارد و ایشان دچار بی‌انگیزگی شده است. متأسفانه این بی‌انگیزگی در بقیه اعضای دولت نیز مشاهده می‌شود. به عنوان مثال در شرایطی که مردم با بحران‌های متعددی و از همه مهم‌تر بحران اقتصادی و معیشتی مواجه هستند رئیس‌جمهور، معاون اول و یا وزرا با مردم صحبت نمی‌کنند. شرایط به شکلی جلو می‌رود که برخی از سیاست‌های دولت در زمینه اقتصادی در جامعه بحران ایجاد می‌کند. با این وجود هیچ کدام از اعضای دولت در این باره با مردم صحبت نمی‌کند.


صوفی معتقد است: این اتفاق نادری است که در دولت‌های گذشته تاریخ انقلاب رخ نداده و تنها در دولت آقای روحانی مشاهده می‌شود. در دولت‌های گذشته مسئولان تلاش می‌کردند در مقاطع بحرانی جامعه را آرام کنند و با گفت‌وگو و تشریح چالش‌های پیش‌رو مردم را نسبت به آینده آگاه کنند. این در حالی است که چنین رویکردی در دولت حسن روحانی مشاهده نمی‌شود و دولت در این زمینه با نقصان جدی مواجه شده است.


در حالی که اصلاح‌طلبان در سال 96 از کابینه پیشنهادی روحانی حمایت می‌کردند و از مجلس می‌خواستند به آنها رأی بدهد، صوفی گفت: نمایندگان مجلس در شرایطی به مدیران انتخابی حسن روحانی رأی اعتماد دادند که انتقادات زیادی نسبت به این انتخاب‌ها وجود داشت و کارشناسان نسبت به انتخاب این افراد هشدار داده بودند. در چنین شرایطی انتظار این بود که مجلس به این وزرای انتخابی رأی ندهد. این در حالی است که نمایندگان مجلس نه تنها به وزرا رأی دادند، بلکه رأی نجومی دادند. شرایط به شکلی بود که وزیری که گمان می‌کرد با 150 رأی یا یک رأی حداقلی وارد کابینه می‌شود به یکباره با رأی نجومی 250 نفره مواجه شد و در یک شرایط آرمانی وارد کابینه شد. این مسئله نشان می‌دهد که رأیی که مجلس به وزرای کابینه داده واقعی نیست و نتیجه روابط پنهانی و زد و بندهای پشت پرده است که به «رأی فروشی» و خریداری رأی در مجلس معروف شده است. در نتیجه مجلس در انتخاب مدیران ناکارآمد با دولت شریک است و به اندازه آقای روحانی که چنین مدیرانی را انتخاب کرده مقصر است.

 

 

خراسان

 

دستور دولت برای پایان بلبشوی پیش فروش ساختمان


پس از ارسال گزارش و پیشنهادهایی از سوی یک مسئول اقتصادی در کابینه برای تعدادی از مدیران ارشد نهاد ریاست جمهوری، مقرر شده کارگروهی با مسئولیت وزارت راه و شهرسازی و عضویت نمایندگان وزارتخانه های دادگستری و امور اقتصادی و دارایی و حضور نماینده سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، این موضوع را بررسی کنند و در قالب اصلاح قانون پیش فروش ساختمان مصوب 1389به رفع ایرادات موجود در اجرا و ضمانت اجرای مفاد آن بپردازند.

 


حساب و کتاب واریز اقساط دولتی شفاف تر می شود


یک نهاد مسئول در دولت با ارسال بخشنامه ای خطاب به مدیران عامل بانک های مهم کشور، از آن ها خواسته با توجه به ضرورت سامان دهی و شفافیت هرچه بیشتر وجوه ناشی از بازپرداخت اقساط تسهیلات اعطایی به نهادها و سازمان های دولتی و نیز اطلاع از سود حاصل از وجوه اداره شده در این بخش نزد بانک های مذکور، مخاطبان این ابلاغیه در اسرع وقت برای انجام یک سری اقدامات شکلی و محتوایی در خصوص حساب های ذی ربط با هماهنگی بانک مرکزی اقدام کنند، به گونه ای که از اول آذرماه، واریز به حساب های مذکور بدون رعایت دستورالعمل های فوق امکان پذیر نباشد.

 

 

ایران

 

جاسوسان امریکایی چگونه در ایران به دام افتادند

خبر اول اینکه، منابع رسمی اطلاع داده‌اند، طی سال‌های اخیر چند نفر از جاسوسان امریکایی در ایران و چین در پی افشا و لو رفتن سرویس ارتباطی آنها- که امکان رصد و شنود ارتباطی با استفاده از گوگل را به آنها می‌داده است- به هلاکت رسیده‌اند. به گزارش «تابناک»، بنابر گزارشی که از سوی Yahoo News منتشر شده است، شروع افشای اطلاعات زمانی بوده که ایران در زمان دولت باراک اوباما و در پی افشای برخی اطلاعات سری هسته‌ای خود، به دنبال یافتن سرنخ‌هایی از جاسوسان احتمالی در داخل این کشور افتاد. در این اقدام اطلاعاتی، ایران با استفاده از سرویس گوگل موفق به شناسایی پلتفرم ارتباطی شد که از سوی عاملان اطلاعاتی امریکا مورد استفاده قرار می‌گرفت. مقامات امریکایی بر این باورند که عاملان اطلاعاتی ایران با استفاده از ابزار جست‌وجوی گوگل قادر به شناسایی وب‌سایت‌های سری CIA شده‌اند. در سال 2011 ایران موفق به نفوذ در شبکه جاسوسی CIA شد و در ماه مه آن سال اعلام کرد که موفق به شکستن 30 حلقه اتصال و ارتباط قوی جاسوسی امریکا شده است. منابع امریکایی بیان کرده‌اند که در این عملیات، تعدادی از عاملان اطلاعاتی امریکا اعدام ‌شده و برخی دیگر در زندان‌های ایران محبوس شدند.


 
رد شکایت ۲ دانشجوی دختر از مأمور گشت ارشاد

خبر دیگر اینکه، دادسرای سازمان قضایی نیروهای مسلح، شکایت دو دانشجوی دختر از مأمور زن گشت ارشاد در ارتباط با حادثه پارک طالقانی را که فروردین امسال فیلم آن در فضای مجازی منتشر شد، رد کرد. محمدحسین آقاسی، وکیل مدافع دو دانشجوی دختر در ماجرای حادثه پارک طالقانی با اعلام این خبر به ایرنا گفت: شعبه نهم بازپرسی دادسرای سازمان قضایی نیروهای مسلح با این استدلال که دلیل کافی وجود ندارد، قرار منع پیگرد صادر کرده است. این وکیل دادگستری افزود: تحت عنوان ایراد ضرب و شتم و اهانت از مأمور زن گشت ارشاد شکایت کرده و تقاضا کرده بودیم نگهبان پارک طالقانی نیز به عنوان شاهد حادثه در شعبه بازپرسی حضور یابد و توضیحات خود را ارائه کند اما بازپرس از نگهبان پارک دعوت نکرد و فقط به شهادت سه نفر از دخترانی که همراه موکلانم بودند، بسنده و استدلال کرد که شهادت‌ها یکسان نیست.

 

احضار حسین دهباشی به دادسرا

شنیدیم که،حسین دهباشی، فعال رسانه‌ای و مستندساز، به‌دلیل آنچه «گزارش وزارت اطلاعات» خوانده شد، به شعبه چهار بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شد. به گزارش «ایران» مطابق برگه احضاریه که دهباشی در «توئیتر» منتشر کرد، از وی خواسته شد 14 آبان همراه وکیل خود در دادسرای فرهنگ و رسانه تهران حضور یابد. دهباشی در این باره نوشت: «بی‌هیچ توضیحی، به تاریخ پس‌فردا. گیرنده نیز درست نمی‌داند قضیه چیست. دوستانی مثل شما، خیلی لطف می‌کنند اگر رفاقتانه و برادرانه دعایم کنند.»

 

اسرائیل مدعی حمله سایبری به ایران شد

دست آخر اینکه، شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل مدعی شد: شبکه‌های زیرساختی ایران طی چند روز اخیر مورد حمله شدید سایبری اسرائیل قرار گرفتند که کارشناسان آن را شدیدتر از انتشار بدافزار استاکس نت در چند سال پیش می‌دانند. به گزارش تابناک، در رپرتاژ شبکه 13 تلویزیون اسرائیل گفته می‌شود: «استاکس نت، بدافزاری که به رایانه‌های صنعت هسته‌ای ایران رخنه کرد، یادتان هست؟ ایران اعتراف کرده که طی چند روز اخیر با حمله مشابهی روبه‌رو شده است. اما بدافزار جدید خطرناک‌تر و بغرنج‌تر است. این حمله به شبکه‌های استراتژیک و زیرساختی ایران صورت گرفته است.»

 

 

 

آرمان

 

 

مذاکره برای حل موضوع حکم کارگران هپکو

استاندار مرکزی گفت: در خصوص ۱۵ کارگر هپکو که دستگاه قضایی ورود کرده سعی داریم با مذاکره با دادگستری این مسأله را به صورت قانونی حل و فصل کنیم. سید علی آقازاده با بیان اینکه هپکو در شرایط مطلوبی به سر می‌برد، اظهار کرد: به گونه‌ای که طی ۱۸ ماه گذشته اتفاقی نیافتاده است و با احیای روزهای خوب گذشته هپکو امیدواریم. وی در خصوص صدور حکم حبس و شلاق برای ۱۵ کارگر هپکو عنوان کرد: سعی داریم با دادگستری وارد مذاکره شویم تا به صورت قانونی این مسأله را حل و فصل کنیم. استاندار مرکزی افزود: چرا که امروز هپکو در شرایط آرامی به سر می‌برد و پرداخت دستمزدها در این شرکت به روز شده است و مواد اولیه شرکت نیز خریداری شده است. آقازاده گفت: در حال تلاش به منظور انعقاد قراردادهایی برای شرکت هپکو با سازمان همیاری شهرداری، سازمان حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی و خانه معدن ایران هستیم.

 

 

افتتاح خط تولید جت جنگنده کوثر

صبح دیروز خط تولید جنگنده کوثر با حضور امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش، امیر سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امیر عزیز نصیرزاده، فرمانده نیروی هوایی ارتش و امیر عبدالکریم بنی طرفی، مدیر عامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح افتتاح شد. «کوثر» یک هواپیمای جنگنده پیشرفته با ماموریت پشتیبانی نزدیک هوایی است که به صورت کاملا بومی ساخته شده و ایران را در زمره معدود کشورهای دارای فناوری طراحی و ساخت هواپیمای جنگنده با سامانه‌های اویونیک و کنترل آتش نسل ۴ قرار داده است. این هواپیما در ۲ نوع تک کابین و دو کابین قابل تبدیل خواهد بود که نوع دوکابینه علاوه بر قابلیت رزمی، برای آموزش خلبانان در مرحله پیشرفته کاربرد دارد

 

 

گزارش رئیس کل بانک مرکزی از وضعیت بازار پول

در جلسه دیروز شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه که با حضور رؤسای قوای مقننه و قضاییه و به ریاست حسن روحانی تشکیل شد، رئیس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار پول و سیاست بانک مرکزی برای مدیریت این بازار از جمله در زمینه مبارزه قاطع با پولشویی ارائه کرد. رئیس سازمان برنامه و بودجه در این جلسه گزارشی از عملکرد 7 ماهه و وضعیت بودجه کشور طی ماه‌های آینده سال جاری ارائه نمود و براساس این گزارش، پرداخت اعتبارات عمرانی در 7 ماه نخست امسال، نسبت به دوره مشابه سال گذشته بیش از 100 درصد افزایش داشته و تدابیر لازم برای تأمین منابع برای اعتبارات هزینه‌ای با صرفه‌جویی‌های لازم، صورت گرفته است. در ابتدای جلسه امروز نیز گزارشی از اعلام مواضع دولت آمریکا و اظهارات مقامات آن کشور در خصوص تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران ارائه شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت که نشان می‌دهد واقعیت‌های اقتصادی جهانی، آنان را ناگزیر کرده است که از توهّمات قطع فروش نفت ایران، فاصله بگیرند. در مقابل، دیگر کشورهای جهان از جمله چین، روسیه و اتحادیه اروپا، به صراحت مخالف سیاست‌های تحریمی آمریکا موضع گرفته‌اند. شورای عالی هماهنگی اقتصادی، سیاست تقویت تولید ملی و گسترش تعامل سازنده براساس منافع مشترک با دیگر کشورهای جهان را مورد تأکید مجدد قرار داد. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که دولت آمریکا، هم در مجبور کردن دیگر کشورها به کاهش روابط اقتصادی با ایران و هم در سیاه‌نمایی آینده و ایجاد جَو منفی روانی در جامعه ایران ناکام خواهد ماند.

 

 

واکنش عارف به تحریم‌ها

محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید مجلس در واکنش به بازگشت تحریم‌های آمریکا در صفحه توئیتر خود نوشت: «راه فائق آمدن در برابر تحریم‌های ظالمانه دولت آمریکا علیه ملت عزیز ایران و سیاست‌های کاخ سفید،تکیه بر ظرفیت‌های داخلی،تقویت همبستگی ملی، بازگشت به برادری‌های دوران انقلاب، رفع سوءتفاهم‌ها، اعتماد به جوانان، میدان‌داری نخبگان و همراهی همه جریانات سیاسی با دولت و دیپلمات‌های سخت‌کوش نظام است.»

 

 

خریدها متناسب با شرایط جنگ اقتصادی شود

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: به عنوان شهروندان ایرانی باید خریدهایمان متناسب با شرایط جنگ اقتصادی تغییر کند.حجت الاسلام والمسلمین احمد مازنی افزود: در سطح آحاد جامعه به عنوان شهروندان ایرانی باید ببینیم در خریدهایمان چطور عمل کنیم. برای همراهی با فقرا و نیازمندان و دولتی که در برابر هجمه‌های خارجی ایستادگی می‌کند، باید در حد ضرورت خرید کنیم. نماینده تهران در مجلس تاکید کرد: در جنگ اقتصادی پیش‌رو هر ایرانی براساس باورهای دینی و حس وطن‌دوستی و نوع دوستی باید همانند دوران دفاع مقدس رفتار کند البته مطبوعات و رسانه‌های همگانی و به ویژه رسانه ملی و صاحبان تریبون‌های رسمی کشور نقش تاثیرگذار و حساسی در شکل‌گیری چنین فضای آرام برای تصمیم‌گیری درست و اصولی و فراهم کردن بستر مشارکت مردم و مهار بحران اقتصادی دارند. وی خواستار رسیدگی رئیس‌جمهور به نامه‌ای شد که مدتی قبل برای وی فرستاد.

 

 

بررسی سند الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت

کمیسیون خاص مجمع تشخیص مصلحت نظام‌ که مرکب از اعضای منتخب کمیسیون‌های مجمع است به ریاست محسن رضایی تشکیل جلسه داد. در این جلسه کمیسیون خاص مجمع که رئیس مرکز تدوین الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت نیز حضور داشت ، کلیات این سند مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت. بر اساس این گزارش پس از ارائه سوالات و دیدگاه‌های تکمیلی اعضای کمیسیون، واعظ زاده رئیس مرکز تدوین الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت توضیحاتی ارائه کرد و در پایان مقرر شد، کمیسیون خاص مجمع و کمیته‌ای از مرکز تدوین الگوی اسلامی پیشرفت پیشنهادهای تکمیلی را تهیه نمایند تا در جلسات آتی کمیسیون مطرح و برای تصمیم‌گیری نهایی به صحن مجمع ارائه گردد.

 

 

توطئه‌ای جهانی علیه ایران درحال شکل‌گیری

جانشین رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اقدامات گسترده استکبار در ماه‌های اخیر، معتقد است که توطئه‌ای جهانی علیه ایران درحال شکل گیری است. سردار مهدی روحانی اظهار کرد: توجه به پدافند غیرعامل به عنوان یک عامل مصونیت ساز و بازدارنده می‌تواند به خنثی سازی این توطئه جهانی علیه ملت بزرگ ایران کمک کند. وی بر لزوم توجه به الزامات پدافند غیرعامل برای مقابله با توطئه‌های استکبار و در راس آن امریکا تاکید و تصریح کرد: باید از ظرفیت همه دستگاه‌ها و مردم برای فرهنگسازی در خصوص پدافند غیرعامل بهره بگیریم. جانشین رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به جنگ روانی آمریکا علیه کشورمان خاطرنشان کرد: دشمن از فضای سایبری برای پیروزی در این جنگ روانی استفاده می‌کند.

منبع: مشرق

ارسال نظرات