گزارشی از مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی

فردای انتخابات و فصل خدمت

به طور خلاصه باید گفت فصل رقابت گذشت و اکنون فصل خدمت و تلاش فرا رسیده است
کد خبر : 16564

تبیین:

۲‍۱ اردیبهشت‌ماه مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار شد و سرانجام تکلیف ۲۹۰ نماینده منتخب مردم برای راهیابی به خانه ملت مشخص شد؛ حالا همه در انتظار این هستند که در خردادماه ۱۴۰۳ دور تازه‌ای از مجلس شورای اسلامی با منتخبان ملت و نیروهای تازه نفس کار خود را آغاز کند، در این زمینه بی‌تردید نکات و توجهاتی وجود دارد که در نوشتار پیش رو به آن خواهیم پرداخت:

  • مردم؛ پیروز انتخابات

شاید این جمله تکراری، کلیشه‌ای یا پرتکرار به نظر برسد، ولی هیچ تردیدی در آن نیست که اولین واقعیت درباره انتخابات اخیر این  است که پیروز حقیقی دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را بی‌شک باید مردم غیور ایران زمین دانست. چرا که این انتخابات اولین حضور مردم در پای صندوق‌های رأی بعد از بلوای پائیزی ۱۴۰۱ بود، فتنه‌ای که دشمنان ملت ایران پای کار آن آمده بودند و حالا همان دشمنان در کنار برخی از جریان‌های داخلی برای بی‌رونق کردن انتخابات مجلس دوازدهم هم مسیر شده و  همه توان خود را بسیج کرده بودند، تا آنجا که به صراحت می‌توان گفت هیچ انتخاباتی! درست خواندید، هیچ انتخاباتی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران! با این میزان از بمباران رسانه‌ای و تبلیغات مایوس کننده و بازدارنده مواجه نبوده است.

  • انتخاباتی زیر بمباران رسانه ای دشمن

انتخابات اسفند ماه گذشته، انتخاباتی سخت  بود که در زیر هجمه تمام عیار ضدانقلاب و ایران اسلامی شکل گرفت، اما این همه داستان انتخابات سال گذشته نیست! علاوه بر این ، نباید فراموش کرد که در سایه غفلت در دهه۹۰ از یک سو  و تحریم‌های اقتصادی ظالمانه استکبار جهانی علیه کشورمان، مردم در شرایط دشوار اقتصادی قرار داشته و دارند و با وجود این سختی و نارضایتی باید پای صندوق رأی حاضر می‌شدند.

بر اساس همین شرایط و موج سواری بر برخی مشکلات که نمی‌توان کتمان کرد،  ضدانقلاب پرکینه از انقلاب با همه توان رسانه‌ای خود تلاش کرد تا مردم را از توجه و امیدواری به صندوق رأی دلسرد کند.

 در این معرکه، متأسفانه بخشی از جریان‌های سیاسی نیز جورچین دشمن را کامل کرده و عملاً به جبهه تحریم‌کنندگان انتخابات پیوستند. تا آنجا که نام‌هایی که خود مدیون صندوق رأی هستند و همه آبرو اعتبارشان  را از سازوکار انتخابات در جمهوری اسلامی ایران کسب کردند به صندوق رأی پشت کرده و از حضور در انتخابات امتناع کردند و حتی رأی دادن و انتشار لیست انتخاباتی را ممنوع اعلام کرده و گفتند با خاطیان برخورد می‌کنند! در این شرایط بود که انتخابات ۱۱ اسفند بر خلاف خواست آنها که در آرزوی انتخابات سرد و مشارکت با اعداد خاص زیر ۲۰ درصد بودند؛ مردم ایران حضوری باشکوه را رقم زدند. انتخاباتی که در کنار منطق «رقابت» و «مشارکت»، در «امنیت» و «سلامت »کامل برگزار شد تا چهار راهبرد رهبرد معظم انقلاب برای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس محقق شده و  دشمنان در نیل به اهداف شوم خود ناکام بمانند.

  • بازندگان انتخابات چه کسانی بودند؟

شکی نیست اگر بخواهیم برای انتخابات باشکوه دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، شکست خورده‌ای تصور کنیم، باید در صدر فهرست از دشمنان این ملت بزرگ و تحریم‌کنندگان داخلی انتخابات نام ببریم که همه تلاش‌هایشان برای تخریب انتخابات به ثمر نرسید و جمهوری اسلامی با حماسه‌آفرینی ملت، چشم طمع آنان را کور کرد. البته این اتفاق تازه‌ای نیست؛ چرا که دشمن بیش از چهار دهه  است که مسیر ناکامی و شکست را به طور مستمر طی کرده است. اما عجیب این است که همچنان بر این مسیر شکست خورده اصرار دارد!

دومین نکته که البته اهمیت آن از مورد اول حتما کمتر نیست اینکه اکنون فردای انتخابات است! به این معنا که  با پایان یافتن انتخابات، رقابت‌های انتخاباتی نیز تمام شده است، تلخ‌کامی‌های دوران رقابت انتخاباتی، تقابل‌ها و رقابت‌های فصل کارزار انتخابات باید کنار گذاشته شود و به جای آن  همدلی، همسویی و هم‌افزایی منتخبان مردم باید در مرکز توجه و همت قرار گیرد.

انتظار این است که بهارستان نشینان دور دوازدهم مجلس شورای اسلامی با فراموشی فضای پر احساس رقابتی قبل از انتخابات، خدمت به ملت و تلاش برای رفع مشکلات و آبادانی کشور را دغدغه و تکلیف  اصلی خود بدانند و البته نباید فراموش کنیم، حتی دیگر نامزدهای که  رأی نیاورده نیز که به وظیفه شرعی خود در پرشور کردن انتخابات موفق شده‌اند و اکنون باید به عنوان کارشناسان لایق و مشاوران امین در خدمت پیشرفت کشور در سنگرهای گوناگون باشند.

  • عبور از فصل رقابت

به طور خلاصه باید گفت  فصل رقابت گذشت و اکنون  فصل خدمت و تلاش  فرا رسیده است و حالا زمان عمل به وعده‌ها و تلاش برای حل مشکلات کشور است. از این پس مردم به ۲۹۰ منتخب خود به مثابه یک مسئول نگاه می‌کنند که باید پاسخگوی عملکردشان باشند. تک تک حرکات منتخبان مردم و منسوبان به ایشان زیر ذره‌بین خواهد بود تا نکند خطایی از آنان سر بزند و اقدامی بیرون از انتظارات جامعه شکل گیرد! لذا هوشیاری منتخبان مردم را می‌طلبد که نسبت به این حساسیت‌های جامعه حواس‌جمع باشند.

موضوعی دیگر اینکه رهبر معظم  انقلاب از یک سو در دیدار  با نمایندگان مجلس خبرگان رهبری خطاب به منتخبان مجلس دوازدهم شورای اسلامی فرمودند: «تشکیل هر مجلس جدید، حامل امیدهای جدید است. نمایندگان جدید مراقب باشند کام ملت و فضای سیاسی کشور تلخ نشود.» و از سوی دیگر در بیاناتشان در ابتدای  سال ۱۴۰۳ فرمودند: «با تاکید بر ضرورت حفظ اتحاد ملی گفتند: در این زمینه دچار غفلت شده‌ایم و به دست خودمان وحدت ملی و همدلی اجتماعی را مخدوش کرده‌ایم. همه هم در این غفلت شریکیم و همه نیز وظیفه داریم وحدت ملی و اتحاد مردم و مسئولان را حفظ و روز به روز تقویت کنیم. تقویت وحدت ملی سیاست قطعی نظام اسلامی است.» بر این اساس می‌توان گفت یکی از ماموریت‌های ویژه مجلس پیش رو  مسئله وحدت ملی است؛مسئله ای که هم در درون مجلس و فضای حاکم بر خانه ملت و هم افزایی نمایندگان معنا پیدا می کند و هم تلاش و تدوین قانون و برنامه برای تقویت و افزایش وحدت و انسجام در جامعه و میان آحاد ملت؛ وظیفه سنگینی که منتخبان باید در ۴ سال پیش رو گام‌های موثری را برای آن بردارند.

  • سخن آخر

نکته پایانی این یادداشت و نکته آغازین برای نمایندگان ملت در مجلس دوازهم  گام مهم انتخاب هیئت رئیسه است، به معنای دیگر انتخاب هیئت رئیسه مجلس اولین آزمونی است که در معرض افکار عمومی ارزیابی خواهد شد. مردم ناظر رفتار آنان هستند و بررسی خواهند کرد که منتخبان‌شان فارغ از نام‌ها و رسم‌ها، فارغ از جناح بندی ها و منفعت طلبی‌ها، فارغ از بازی‌های سیاسیآیا مبتنی بر مصالح ملی و شایسته‌سالاری حرکت خواهند کرد یا آنکه مصالح کشور را فدای ملاحظات دیگر خواهند کرد! تصمیمی که هم در امید مردم به خانه ملت در ۴ سال پیش رو و هم در ایجاد فضای همدلی در کشور تاثیر مستقیم و حیاتی دارد. تردیدی نیست که مدیریت مجلس میدان آزمون و خطا نیست، لذا باید افرادی در رأس قرار گیرند که در دهه پنجم انقلاب اسلامی از توانایی لازم برای اداره مجلس و از تدبیر لازم برای تعامل با دیگر قوا و مدیریت مجلس و تشخیص اولویت‌های کشور برخوردار باشند.

 

ارسال نظرات