20 اسفند 1402 - 09:17

مواظبت کنید «این بار فرق می‌کند» توخالی نباشد

دوستان هشتگ «این‌بار فرق می‌کند» اگر در پایان چهار سال نمایندگی خود توانستند ۴۰ مصوبه راهگشا برای مردم را تصویب و در اجرای آن پیگیری‌های لازم را داشتند، موفق عمل کرده‌اند.
کد خبر : 16046

تبیین:

حسن رشوند طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: تابستان ۱۳۹۲ زمانی که آقای روحانی به عنوان منتخب ملت توانسته بود رأی اکثریت مردم را به خود جلب کند و سکان اجرایی کشور را از شهریور همان سال به مدت چهار سال در اختیار بگیرد، مثل همه رؤسای جمهور گذشته در تب و تاب شناسایی یاران خویش برای تشکیل کابینه بود تا کابینه‌ای را شکل دهد که متفاوت از کابینه دولت دهم احمدی‌نژاد باشد. در میان این شناسایی‌ها برای یکی از وزارتخانه‌های کلیدی کشور به سراغ کسی رفته بود که آن شخصیت به نوعی مسئولیت نظارت بر بودجه و اعتبارات دستگاه‌ها و نهادهای کشور را که از بودجه عمومی استفاده می‌کردند داشت. فرد مورد نظر در جلسه‌ای محدود نقل می‌کرد در اولین دیدار و گفت‌وگوی مقدماتی برای قبول مسئولیت وزارتخانه، آقای روحانی از وی در خصوص هزینه‌های قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و نحوه نظارت از آن مجموعه پرسیده بود. موضوعی که ظاهراً برای رئیس‌جمهور منتخب بیش از همه موضوعات اهمیت پیدا کرده بود. این نامزد شناسایی شده برای آن وزارتخانه کلیدی نقل می‌کرد از گفتگو با آقای روحانی متوجه شدم فعالیت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا برای ایشان یک دغدغه جدی است که ذهن او را مشغول کرده و به دنبال تخلفات بودجه‌ای و هزینه‌ای در این مجموعه است. از اینکه او این جمله را به روحانی گفته یا نه کاری نداریم ولی حداقل در آن جلسه چنین اظهار کرد که من به روحانی گفتم شما باید در دولت جدید دو یا چند قرارگاه سازندگی مشابه آنچه در قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا است راه اندازی کنید تا بتواند پیشرفت و آبادانی در این کشور را همچون قرارگاه سازندگی سپاه دنبال کند.

از پیش از انتخابات تاکنون، هشتگ همه پیام‌هایی که آقایان یک گروه نو ظهور سیاسی در توئیتر و فضای مجازی اقدام به انتشار پیام‌های خود می‌کنند، این است: «این بار فرق می‌کند». اگر این هشتگ را با سخنان روشنگرانه و مشفقانه رهبر معظم انقلاب در دیدار روز پنج‌شنبه اعضای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری که فرمودند «تشکیل هر مجلس جدیدی برای کشور یک سرمایۀ باارزش و مورد استفاده است.... مثل یک خونی در رگ‌های مجموعه سیاسی کشور و اجتماعی کشور جاری می‌شود و ان‌شاءالله اثر می‌کند.»، تطبیق دهیم باید گفت این فرق حتماً باید ناظر به خون تازه به رگ‌های قانون‌گذاری کشور و چند پله صعود مجلس دوازدهم نسبت به مجلس یازدهمی که رهبری حداقل دو بار این مجلس را انقلابی و اقداماتش را اثر بخش معرفی کرده‌اند، باشد. این نگاه نمی‌تواند از نوع آن نگاهی باشد که رئیس دولت اعتدال نسبت به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در کف میدان خدمت به پیشرفت و توسعه کشور داشت.

«این‌بار فرق می‌کند» در صورتی قابل پذیرش است که پدیدآورندگان آن گروه سیاسی از پوسته و شعارهای انتخاباتی خود - که بخشی لازمه رقابت در آن مقطع بود - خارج شوند و تمام تلاش خود را مصروف این امر کنند که مجلس یازدهمی که توانسته با مصوبات خود ۴۰ مشکل مهم کشور را در این فاصله کمتر از چهار سال حل یا حداقل کاهش دهد، این بار این گروه جدید و همفکران آن با انرژی متراکم‌تر و انگیزه بالاتر، مشکلات دیگری را از دوش این کشور و مردم وفادار آن بردارند، وگرنه هنر نیست که هر آنچه در این مجلس یا مجالس گذشته انجام شده، دم تیغ تیز نقد مخربانه قرارگیرد. اینکه رهبر انقلاب فرمودند: «آن چیزی که می‌تواند شیرینی مجلس جدید را نابود کند، سخنان اختلاف‌انگیز و دعوا راه انداختن‌ها و ستیزه‌گری‌های دشمن‌پسند است. این شیرینی مجلس جدید را این جور چیزها از بین می‌برد.» در واقع ناظر به بخش اول سخنان هشداری رهبر انقلاب و نگرانی معظم‌له از تلخ شدن کام مردم پس از آن پیروزی شیرین است که به جهت اختلاف‌انگیزی‌ها و دعواهای افراد راه یافته به مجلس از هر گروه سیاسی صورت می‌گیرد. در کنار تلخی کام مردم، از بین رفتن انرژی مجلسی است که باید به جای مشاجرات بی‌حاصل و تخریبگرانه، برای رفع کاستی‌های موجود در حوزه قانون‌گذاری و تسهیل در معیشت و زندگی مردم صرف شود.

دوستان هشتگ «این‌بار فرق می‌کند» اگر در پایان چهار سال نمایندگی خود توانستند ۴۰ مصوبه راهگشا برای مردم را تصویب و در اجرای آن پیگیری‌های لازم را داشتند، موفق عمل کرده‌اند و در غیر این‌صورت، این هشتگ مثل غالب هشتک‌هایی که تاریخ مصرف آن‌ها فقط در انتخابات بوده است، در آینده بی‌ارزش خواهد بود.

از قانون اقدام راهبردی در مجلس یازدهم که مسیر موضوع هسته‌ای کشور را تغییر داد و تاکنون منشأ برکات زیادی برای کشور شده است که بگذریم، تصویب برخی قوانین به ظاهر کم اهمیت‌تر در همین مجلس یازدهم منشأ خیر شده است. از آن جمله می‌توان به «اصلاح قانون خرید محصولات کشاورزی» که دولت قبل برای گذاشتن ۴۰۰ تومان روی قیمت خرید تضمینی گندم مقاومت می‌کرد و برای اینکه گندم را از کشاورز با مبلغ ۳۶۰۰ تومان نخرد، مقاومت می‌کرد و حاضر بود گندم تولید داخل در معرض گرما و سرما از بین برود ولی با ارز ۴۲۰۰ تومانی میلیون‌ها تن گندم وارد کشور بکند. اصلاح چنین قوانینی است که می‌تواند کشور را از چالش‌ها نجات دهد.

رهبری معظم انقلاب چند دوره است که از مجلس و دولت‌ها خواسته‌اند در اصلاح برخی نظامات کشور از جمله نظام بودجه‌ریزی کشور، نظام مالیاتی و نظام بانکی کشور کار اساسی صورت گیرد. در این دوره، تلاش‌هایی در هر سه بخش انجام شده است ولی واقعیت این است که هنوز این معضل به قوت خود باقی است. در نظام مالیاتی کشور طبقه کارمند و کارگر و حتی کسبه مالیات موظف خود می‌پردازند، اما هنوز بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی توسط دانه درشت‌هایی صورت می‌گیرد که به هیچ مرجع قانونی کشور پاسخگو نیستند. از نظام بانکی کشور که خون مردم محروم را در شیشه کرده و برای کم‌ترین مبلغ وام کارمزدهای ۲۰ و چند درصدی با طی کردن هفت خوان رستم را طلب می‌کنند نیز حرف بسیار است.

آقایانی که تلاش دارند هشتگ «این‌بار فرق می‌کند» را تبدیل به «ترند» در فضای مجازی کنند، اگر توانستند در کنار ظرفیت حاضردر مجلس یازدهم به دور از جنجال‌های سیاسی و حب و بغض‌های گروهی، دست در دست رقبای انتخاباتی خود، فصل انتخابات را تمام شده تلقی کرده و با تصویب قوانین راهگشا، درمان دردهای مزمن مردم وطبقه ضعیف این کشور باشند، یقین بدانند که شعار «این‌بار فرق می‌کند» درک خواهد شد و در غیر این‌صورت، مردم این شعار را مثل خیلی شعارهای دیگر جریان‌های سیاسی توخالی و با کارکرد انتخاباتی می‌پندارند.

ارسال نظرات