15 اسفند 1402 - 13:56

چه کسی کشتی انگلیسی را غرق کرد... انصارالله یا آمریکا؟

به نظر می رسد واشنگتن با دادن اطلاعات اشتباه از محموله و با قرار دادن کشتی حامل چند هزار تن آمونیاک در دریای سرخ قصد دارد گروه های حامی محیط زیست در جهان را علیه انصارلله به اجماعی بین المللی برساند.
کد خبر : 16010

تبیین:

 

دریای سرخ این روزها تنشی از نوع ژئوپلیتیک را تجربه می کند. تداوم عملیات دریایی انصارلله در دریای سرخ که به تشکیل ائتلاف آمریکایی انگلیسی منجر شده بود نتوانست روند انهدام کشتی‌های صهیونیستی و متحدانش را از تیررس موشک‌های بالستیک و پهپادهای انصارلله متوقف کند.

در همین راستا و در ادامه تنش ها در باب المندب انصارلله روز گذشته از غرق شدن کشتی انگلیسی به نام   Rubimarهمزمان با شرایط جوی و وزش باد شدید در دریای سرخ، حدود دو هفته پس از منهدم شدن خبر داد. گفته می شود این کشتی متعلق به یک شرکت انگلیسی بوده است که پس از حمله موشک بالستیک ضد کشتی توسط ارتش یمن غرق شده‌است.

ارتش یمن اعلام کرده است که در پاسخ به حملات متجاوزانه آمریکا و انگلیس به یمن، ناو فله بر «روبیمار» را در دریای سرخ با چند موشک نیروی دریایی هدف قرار داده است.  نیروهای مسلح یمن نیز گفته اند که درحین عملیات مراقب بودند تا خدمه کشتی سالم از آن خارج شوند.

این کشتی «هزاران تن کود و سوخت» حمل می‌کرد و لاشه آن در حدود ۱۶ مایلی از در آب‌های ساحلی یمن قرار دارد.

غرق شدن این  ناو باری با واکنش های بسیاری روبه رو شد زیرا نشت هزاران تن ماده شیمیایی خطرناک اکنون به خطر احتمال ایجاد یک بحران زیست محیطی بزرگ در آب‌های دریای سرخ دامن زده است.

در این میان تحلیلگران سیاسی، امریکا را به تحریک افکار عمومی جهان در نتیجه بحران زیست محیطی در دریای سرخ متهم می کنند.

براساس آنچه که توسط محمد علی الحوثی عضو شورای عالی سیاسی جنبش انصارالله  منتشر شده است، طرف‌های غربی پیشنهاد برای یدک کشی و پس گرفتن کشتی (روبیمار) در ازای ورود کامیون‌های امدادی به غزه را بی‌پاسخ گذاشتند. او بدون جزئیات بیشتر افزود که انصارالله بریتانیا را مسئول تمام عواقب سرنوشت کشتی می‌داند.

احمد الشرابی، عضو گروه بحران کشتی روبیمار، علاوه بر ارائه جزيات غرق شدن این کشتی باری، درباره محموله کشتی می‌گوید: این کشتی حاوی دویست و بیست هزار تن آمونیاک (کود) بوده است که معمولاً از این مواد در کشاورزی استفاده می شود و ازعربستان سعودی به بندری در بلغارستان منتقل می‌شده است. قسمت دیگر محموله نیز سوخت کشتی است که حدود دویست تن گازوئیل سنگین و هشتاد تن گازوئیل است. تصاویر ماه‌هوراه‌ای نشان می‌دهد بخشی از این مواد در روزهای اولیه به بیرون درز کرده بود.

جامعه بین الملل از زمان آغاز نشت مواد خطرناک از کشتی مورد نظر در دو هفته پیش، این فاجعه را نادیده گرفته است که سوالات زیادی را در مورد این بی توجهی به خطرات زیست محیطی که یمن را تهدید می کند، ایجاد می‌کند.

دکترعبدالقادر الخراز دانشیار ارزیابی محیط زیست دانشگاه الحدیده در این رابطه گفت: ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا نه برای یدک کشی و نه برای خارج کردن مواد خطرناک موجود در آن هیچ کاری انجام نداده است و این نیز موید عملیان مشترک [غرق شدن کشتی] است.»

از طرف دیگر بر اساس اعلام رسانه‌های یمنی، صاحبان کشتی انگلیسی در اعلام محموله در حال انتقال در بارنامه تخلفاتی نیز داشته اند و بار کشتی را گندم ذکر کرده بودند.

«راشد الحداد» روزنامه‌نگار یمنی صراحتا می‌گوید: «این فاجعه محصول سیاست های جنگ طلبانه بریتانیایی-آمریکایی بوده است. این وضعیت بدون مداخله آمریکا و انگلیس در تجاوز به مردم ما رخ نمی‌داد.»

وی ادامه داد: این کشتی برای حمل گندم است اما چگونه کشتی غلات به یکباره به کشتی حامل مواد شیمیایی تبدیل شد و به دریای سرخ انتقال یافت و پس از آن بیش از سیزده روز به حال خود رها شد... اما چرا حتی در سطح ناوهای آمریکایی مداخله ای صورت نگرفت، چرا این کشتی عقب نشینی نکرد، بلکه در دریا رها شد و گویی طعمه ای برای عملیات دیگری بود یا برای مقاصد آمریکایی و انگلیسی رها شده بود، آنهم در حالی که قایق های ماهیگیری هدف قرار گرفته می‌شد؟یعنی طرف آمریکایی از دسترسی هر طرفی به این کشتی جلوگیری می کرد!

وی در ادامه نتیجه می‌گیرد که آگرچه کشتی توسط انصارالله هدف قرار گرفته شد اما این [شواهد] یعنی کشتی عمداً توسط بریتانیا و آمریکا در تلاش برای تحریک افکار عمومی علیه انصارالله و همچنین ایجاد آلودگی دریایی غرق شد.»

اما این امر به تشدید تنش در دریای سرخ منجر می‌شود و صنعا را ازعملیات نظامی خود علیه این کشتی‌ها باز نمی‌دارد یا متوقف نمی‌کند، بلکه ممکن است در روزهای آینده به سمت تشدید بیشتر تنش سوق دهد.

می توان این طور نتیجه گرفت که این اقدام امریکا یک هدف گیری مستقیم و یک عملیات هدف گیری سیستماتیک برای ایجاد بحران در اکوسیستم دریایی همچنین  به خطر انداختن منافع دیگر کشورهای بهره مند از دریای سرخ  و اختلال در فعالیت صیادان است. 

به نظر می رسد واشنگتن اول با دادن اطلاعات اشتباه از محموله که گفته می شد گندم است و دوم با قرار دادن کشتی حامل چند هزار تن آمونیاک در دریای سرخ  با وجود مطلع بودن از تنش ها در این منطقه قصد دارد NGO و گروه‌های حامی محیط زیست در جهان را علیه انصارلله به اجماعی بین المللی برساند تا حملات مکرر و متجاوزانه خود و متحد انگلیسی اش به یمن پشت نقاب حمایت از محیط زیست قرار بگیرد.

این رویداد پیشتر نیز در سواحل و آب‌های یمن تجربه شده است. در سال 2015 و با شروع تجاوز ائتلاف سعودی- اماراتی به یمن و تشدید محاصره دریایی علیه صنعا، کشتی نفت‌کش صافر در حالی که حدود 1 میلیون لیتر نفت خام را در خود جای داده بود با کارشکنی متجاوزان در سواحل یمن زمینگیر شد و همین موضوع تهدید یک فاجعه زیست محیطی بزرگ را ایجاد کرده بود که نهایت پس از سالها در مرداد ماه 1402 با نقش آفرینی سازمان ملل در خروج نفت این نفتکش به این بحران خاتمه داده شد. 

منبع: الوقت

ارسال نظرات