15 اسفند 1402 - 13:23

خودروسازان داخلی تنها به ۵۰ درصد وعده خود در تحویل اتوبوس عمل کردند!

رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: اگر شرکت‌های داخلی نیز بر تلاش خود بیافزایند نهایتاً تا پایان سال جاری می‌توانند حدود ۱۵۰ یا ۱۷۰ دستگاه تحویل دهد، متاسفانه تاکنون خودروسازان داخلی تنها به ۵۰ درصد از تعهد خود در این زمینه عمل کرده‌اند.
کد خبر : 16007

تبیین:

 

مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران درباره ناوگان حمل و نقل شهری اظهار کرد: آتش‌سوزی اخیر که در سیستم الکترونیکی RS خط 1 متروی تهران واقع در ایستگاه شوش رقم خورد، متاسفانه موجب آشفتگی و تداخل رفت‌وآمد شهروندان تهرانی شد. مترو یکی از نعمت‌هایی است که ضمن کاهش آلودگی هوا، شهروندان می‌توانند با آن تردد داشته باشند. البته اگر واگنی جهت تردد و استفاده شهروندان وجود داشته باشد!

اختصاص 1050 دستگاه واگن مترو به تهران

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص آخرین جزئیات توسعه خطوط متروی پایتخت، بیان کرد: خوشبتخانه فعالیت معطل مانده درباره ناوگان حمل و نقل شهری از سال 1396 را به سرانجام رساندیم. در سال 97 با یک شرکت چینی جهت ساخت واگن تفاهم نامه‌ای منعقد شد که اگر 2 الی 3 ماه دیگر به طول می‌انجامید مهلت قرارداد به اتمام می‌رسید و تمامی تلاش‌های شورای شهر منتفی می‌شد.

وی ادامه داد: در واقع تمامی مراحل و برنامه‌ریزی‌ها صورت گرفته بود اما هزینه‌ای جهت ساخت واگن‌ها پرداخت نشده بود، قرار بود 657 واگن توسط این شرکت ساخته شود که در نهایت طی یک فرایند طولانی‌مدت با کمک و حمایت شخص مستقیم رئیس جمهور، هماهنگی با بانک مرکزی، وزارت امور دارایی و سازمان برنامه و بودجه، بودجه 25 درصدی آن تامین شد.

چمران عنوان کرد: بر اساس جلسات دوجانبه این شرکت با شهرداری تهران، 1050 دستگاه به تهران اختصاص پیدا کرد. همچنین با یک شرکت چینی دیگر نیز قرارداد منعقد شد که قرار شد حداکثر تا 14 ماه این واگن‌ها را تحویل ایران دهند.

انتقال تکنولوژی ساخت بوژی به ایران

وی در ادامه درباره واگن‌ها افزود: مرحله اول واگن‌های ارسالی کاملا پیش ساخته اند که بلافاصله وارد ناوگان می‌شود اما در مرحله دوم، قطعات توسط شرکت‌های داخلی خودمان سرهمی‌بندی می‌شود.

چمران، موضوع مهم دیگر این قرارداد را «انتقال تکنولوژی» عنوان کرد و گفت: نکته حائز اهمیت، قطعات مهمی اعم از بوژی، دستگاه تولید قدرت و غیره است با انتقال تکنولوژی در ایران ساخته می‌شود و دیگر شاهد مشکلات عدیده‌ای در این زمینه نباشیم.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: پاییز سال آینده، اولین بخش واگن‌ها مترو که بیش از 35 واگن خواهد بود به ناوگان حمل و نقل شهری اضافه می‌شود و میزان واگن‌ها به 2000 تا افزایش می‌یابد.

خودروسازان داخلی تنها به 50 درصد وعده خود در تحویل اتوبوس عمل کردند!

چمران، کمبود اتوبوس شهری را بزرگترین مشکل حمل و نقل عمومی تهران دانست و گفت: امیدواریم تا پایان سال جاری، بتوانیم حداقل 1000 دستگاه اتومبیل وارد تهران کنیم. حدود 990 قرارداد در این زمینه بسته شده است اما متاسفانه تاکنون خودروسازان داخلی به دلایل متعدد نتوانستند این میزان را تحویل دهند.

وی تصریح کرد: تاکنون 350 اتوبوس نو وارد شده است. اگر شرکت‌های داخلی نیز بر تلاش خود بیافزایند نهایتاً تا پایان سال جاری می‌توانند حدود 150 یا 170 دستگاه تحویل دهد. به طور کلی، متاسفانه تاکنون خودروسازان داخلی تنها به 50 درصد از تعهد خود در این زمینه عمل کرده‌اند.

چمران درباره خرید اتوبوس‌های جام جهانی توسط شهرداری تهران اظهار داشت: به طور کلی واردات اتوبوس کارکرده و دست دوم منتفی شده است، همچنین اتوبوس‌های جام جهانی با بهانه تراشی برخی از افراد و ارگان‌ها، تحویل کشور دیگه‌ای داده شد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران خبر داد: تفاهم‌نامه ساخت 2000 دستگاه اتوبوس نو وارداتی با یک شرکت چینی منعقد شده است که انشاالله حداکثر تا 5 ماه تحویل شهرداری تهران می‌دهند. علاوه بر این، تفاهم‌نامه‌ای جهت ساخت 500 دستگاه با شرکت داخلی منعقد شده است. پیش‌بینی می‌کنم تا پایان سال آینده این 500 دستگاه داخلی ساخته می‌شود و قطعا تا پایان دوره شورای شهر وضعیت ناوگان حمل و نقلی پایتخت بهبود می‌یابد.

آمادگی شهرداری تهران جهت واگذاری تاکسی اینترنتی به بخش خصوصی

چمران در خصوص آخرین جزئیات تاکسی برقی نیز گفت: تاکسی برقی از طریق دو ارگان وزارت صمت و شهرداری تهران تامین می‌شود. تاکنون حدود 100 تاکسی برقی توسط وزارت صنعت تامین شده تا در اختیار تاکسیرانی قرار بگیرد. همچنین قراردادی جهت خریداری تاکسی اینترنتی توسط شهرداری با یک شرکت چینی صورت گرفته است که طی فرایند مشخصی شهرداری، دستگاه‌ها را به شرکت‌های خصوصی واگذار می‌کند، صرفاً شهرداری تهران نقش تامین و وارد کننده این دستگاه‌ها را عهده‌دار است.

پایتخت به پارکینگ ثابت خودروها تبدیل شده است

وی با بیان اینکه اگر ترافیکی تهران با همین شکل ادامه پیدا کند پایتخت به پارکینگ ثابت تبدیل خواهد شد، گفت: علاوه بر طرح‌های حمل‌ونقل عمومی، برخی از مسائل دیگر نیز همچون استفاده از حمل و نقل عمومی، الکترونیکی شدن فرایند ادارات دولتی و غیره باید در کنار یکدیگر به اجرا در آید تا بتوانیم مثل سایر کشورها که این مشکل را برطرف سازیم.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص معضل آلودگی هوای پایتخت، اظهار کرد: مطابق اعلام متخصصین، بحث حمل و نقل (موتور سیکلت‌ها و خودروها) بیشترین تاثیر در آلودگی هوا دارد. هر چقدر از میزان و تردد حمل و نقل کاسته شود، میزان آلودگی هوا نیز کمتر می‌شود.

وی ادامه داد: متاسفانه پایتخت در شرایط جوی بدی قرار گرفته‌ است که حتی وزش بادی نیز موجب انتقال آلودگی هوا نمی‌شود، بنابراین تصور حذف این فرایند غیر ممکن است و تنها می‌توانیم شرایط بحرانی اعم از کاهش رفت و آمد، بهبود وسایل حمل و نقل، افزایش فضای سبز و ... را حذف کنیم.

کاشت درخت در بزرگراه‌ شهید بابایی

چمران با توجه به روز درختکاری گفت: فردا میزان زیادی درخت در بزرگراه شهید بابایی و حوالی آن منطقه کاشته می‌شود که بخشی از کمربند سبز تهران است. در تلاش هستیم تا بتوانیم فضای سبز شهر تهران را افزایش دهیم که بهبود آب و هوای پایتخت منجر شود.

ماجرای قطع درختان در پادگان 06 چه بود؟

رئیس شورای اسلامی شهر تهران، در خصوص ماجرای عکس منتشر شده با نام قطع درختان پادگان 06 ارتش، گفت: هر شخص و نهادی برای قطع هر درختی بایستی از سازمان فضای سبز و پارک‌های شهر اجازه رسمی بگیرند. مثلا در سعدآباد نیز درختی را قطع کرده بودند اما باید قبل از قطع آن مجوز لازم را اخذ می‌کردند.

وی ادامه داد: این نهاد نظامی به دلیل اجرای برنامه و مزاحمت آن، درخت را از ریشه جدا کرده و در همون جا در فاصله نزدیکی به موقعیت ابتدای آن را کاشتند. همان طور که تمامی درختان بزرگراه صدر برای ساخت طبقه بالا به بوستان ولایت انتقال پیدا کرد.

ایشان، درختان ارزشمند در شهر تهران را یکی از موضوعات اصلی به عنوان دغدغه امروز در شهر دانست و گفت: در همین راستا روز گذشته اعضای شورای شهر تهران با اکثریت آراء یک فوریت طرح «ثبت درختان ارزشمند به عنوان میراث طبیعی شهر تهران» را به تصویب رساندند. در واقع از این پس، درختان کهنسال تهران احصا می‌شود و با نصب یک تابلو بر روی هر درخت دارای شناسنامه خاص با درج سن می‌شود.

جریمه قطع درخت در برخی مواقع گران‌تر از دیه یک انسان است

چمران در خصوص جریمه قطع یک درخت، گفت: جریمه قطع درختان با قطر درخت بستگی دارد؛ گاهی اوقات «جریمه قطع درخت در برخی مواقع گران‌تر از دیه یک انسان است. زمانی که قطر درخت مثلا 200 سانتی‌متر یا بیشتر باشد، جریمه آن میلیون و یا میلیارد تومان محاسبه می‌شود. هر ساله بر میزان جرائم نقدی، قطع درختان اضافه می‌شود که امسال نیز در شورای شهر به تصویب شد .

شهروندان باید درباره شهرشان قضاوت کنند

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سوال مجری درباره نحوه عملکرد و دستاوردهای شهردارهای تهران، گفت: واقعیت امر این است که مردم باید در خصوص نحوه مدیریت شهری قضاوت کنند. متاسفانه اکنون مردم با مشکلات متعددی دست به گریبان هستند.
وی ضمن ابراز تاسف، افزود: همین الان در مسیر آمدن به سازمان صدا و سیما، شاهد صف‌های طولانی اتوبوس بودم که واقعا زجر کشیدم و پیش خودم شرمنده بودم که ما با اتومبیل تردد می‌کنیم اما مردم مجبور هستند چه در سرما و چه در گرما، وقت و انرژی را هدر دهند؛ چراکه زمان بیش از همه ارزش دارد.

آماده‌باش شهرداری منطقه یک

رئیس شورای اسلامی شهر تهران درباره گلایه شهروندان شمال تهران به دلیل عدم تمهیدات لازم برای برف اخیر، عنوان کرد: دوستان ادعا می‌کنند که عملکرد خدمات شهری در حین برف اخیر در مناطق شمالی تهران خوب بوده است. البته در بزرگراه‌ها و خیابان‌های اصلی مشکل خاصی پیش نیامد، یعنی کار خود را انجام داده بودند اما در کوچه‌ها و خیابان‌های باریک‌تر با مشکلاتی مواجه بودیم. با توجه به پیش بینی سازمان هواشناسی، هم اکنون شهرداری منطقه یک آماده‌باش هستند.

عیدی کارکنان توسط شهرداری پرداخت می‌شود

چمران در پایان درباره عیدی پاکبانان و راننده‌های حوزه خدمات شهری، گفت: عیدی رانندگان شهری و اشخاصی که در بهشت زهرا کار می‌کنند، توسط شهرداری تهران پرداخت می‌شود و شهرداری مطابق با قانون کارعیدی پایان سال کارگران خدمات شهری را پرداخت می‌کند. پاکبانان نیز به دلیل اینکه پیمانکاران طرف قرارداد با شهرداری هستند آنها موظف به پرداخت عیدی به کارگران خدمات شهری هستند، ما نیز تاکید می‌کنیم که عیدی آنها را مطابق قانون پرداخت کنند.      

منبع: تسنیم

ارسال نظرات