02 آذر 1402 - 10:32

شکست تمار عیار آمریکا

درست در ایامی که بایدن و نتانیاهو تحت تاثیر شکست در عرصه متنی و فرامتنی جنگ غزه ناچار به پذیرش آتش‌بس شده‌اند، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا به اوکراین سفر کرد.
کد خبر : 15532

پایگاه رهنما:

درست در ایامی که بایدن و نتانیاهو تحت تاثیر شکست در عرصه متنی و فرامتنی جنگ غزه ناچار به پذیرش آتش‌بس شده‌اند، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا به اوکراین سفر کرد. این سفر به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی به‌طور رسمی از پیش اعلام نشده بود. آستین به مقام‌های اوکراین اطمینان داد واشنگتن به حمایت خود از این کشور در برابر تجاوز روسیه ادامه خواهد داد.

او همچنین بر تعهد مستمر آمریکا به ارائه کمک‌های امنیتی به اوکراین برای دفاع از خود تاکید کرد. این دومین سفر وزیر دفاع آمریکا به کی‌یف از شروع عملیات نظامی روسیه علیه اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ است. گرچه آستین از ادبیات مشابهی (نسبت به سفر قبلی) استفاده کرده و از حمایت همه جانبه کشورش از دولت زلنسکی و ارتش اوکراین سخن به میان آورده است، اما استراتژیست‌ها و تحلیلگران غربی متفق‌القولند رویکرد واقعی واشنگتن در قبال جنگ اوکراین (آن هم در برهه زمانی کنونی) با گذشته تفاوت پیدا کرده و دیگر امیدی نسبت به پیروزی اوکراین در نبرد نظامی با روسیه باقی نمانده است. 
چندی پیش، رسانه‌های غربی فاش کردند که دولت آمریکا از زلنسکی خواسته است برای جلوگیری از بدتر شدن اوضاع در میدان و تاثیر آن بر فرامتن جنگ، هر چه سریع‌تر مقدمات مذاکرات دیپلماتیک با روسیه را برای پایان دادن به جنگ (در ازای از دست رفتن بخش‌هایی از اوکراین) ساماندهی کند! این همان ایده کیسینجر است که می‌گوید، اوکراین برای پایان دادن به جنگ باید بخشی از خاک خود را به روسیه بدهد. این ایده ماه‌ها قبل مطرح شد، اما سران ناتو تصور می‌کردند با فرسایشی شدن نبرد، قدرت مدیریت آن‌ها بر صحنه افزایش خواهد یافت! این همان توهمی بود که به افزایش دامنه و عمق شکست اوکراین در جنگ با روسیه منجر شده است. اکنون لوید آستین، وعده پوچ دیگری به زلنسکی داده است. واشنگتن بزرگ‌ترین حامی کمک‌های نظامی به کی‌یف بوده و قطع این کمک‌ها می‌تواند ضربه بزرگی به اوکراین وارد کند، آن‌هم در شرایطی که این کشور برای دومین زمستان در جنگ آماده می‌شود. آمریکا ده‌ها میلیارد دلار کمک امنیتی در اختیار اوکراین قرار داده و مکررا متعهد شده تا زمانی که لازم باشد از کی‌یف حمایت کند، اما مخالفت نمایندگان جمهوریخواه باعث ایجاد تردید‌هایی در مورد آینده کمک‌های آمریکا به اوکراین شده است. حتی اخیرا بایدن ناچار شد با هدف نجات دولت فدرال از تعطیلی، بودجه عمومی را بدون در نظر گرفتن مؤلفه کمک‌های مالی به اوکراین مورد تایید قرار دهد. سال آینده (۲۰۲۴ میلادی) نیز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار می‌شود و بایدن می‌داند در صورت استمرار نبرد تا آن زمان، وی قدرت دفاع از هزینه کرد واشنگتن در قبال این جنگ را نخواهد داشت. در چنین شرایطی ترامپ به‌سادگی خواهد توانست از جنگ اوکراین به‌مثابه نقطه ضعف دولت بایدن در عرصه سیاست خارجی استفاده کند. 
واشنگتن در حالی سخن از حمایت خود از اوکراین به میان آورده که هنوز تکلیف کمک‌های مالی وعده داده شده به دولت زلنسکی مشخص نیست. آستین و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در جلسه استماع کنگره در ماه اکتبر از نمایندگان خواستند حمایت خود را از اوکراین ادامه دهند، زیرا بدون حمایت آمریکا، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پیروز خواهد شد. اعضای اروپایی ناتو نیز در ملاقات‌ها و پیام‌های رسمی و غیررسمی خود به زلنسکی تاکید کرده‌اند که دیگر جنگ اوکراین اهمیت خود را برای افکار عمومی اروپا از دست داده و اصرار دولت‌ها بر حمایت از کی‌یف، نتیجه‌ای عکس برای آن‌ها به همراه خواهد داشت. حنیف غفاری

منبع: جام جم

ارسال نظرات