داود منظور در نشست خبری با اشاره به اقدامات سازمان امورمالیاتی در دولت سیزدهم اظهار کرد: رویکرد ما در مالیات ستاتی، کاهش فشار بر بخش رسمی اقتصاد و جلوگیری از فرارهای مالیاتی است.
وی به قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر اشاره کرد و گفت: مالیات دارایی های مازاد از سال ٩۵ به بعد از بانک هایی که تسهیلات مربوطه را پرداخت نمی کنند دریافت می شود.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: نظام مالیاتی پلیس اقتصاد است و بر حسن اجرای بخشهای خدمات دهنده به مردم رسیدگی میکند.
منظور در خصوص مالیات خانه ها و خودروهای لوکس گفت: این مالیتن چندین سال در بودجههای سنواتی آمده بود ولی نتیجهای نداشت، اما امسال برای اولین بار مالیاتهای مربوطه شناسایی شد و اقدام به مطالبه و وصول شده است.
وی افزود: لیست ۵۲۰ هزار خانه خالی از وزارت راه دریافت شد و رقم مالیاتی آنها ۱۰ هزار و ۵۲۰ میلیارد تومان محاسبه شد.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: تا به امروز بالغ بر ۱۰۰ هزار مالک از این ۵۲۰ هزار ملک خانه خالی اعتراض کرده اند واعتراضات را به وزارت راه منعکس کردهایم تا بررسی شود.
منظور در ادامه گفت: مالکان خانههای خالی تا پایان شهریور ماه سال جاری باید مالیات را پرداخت کنند در غیر این صورت ماهانه ۲.۵ درصد مبلغ مالیات تعیین شده باید جریمه پرداخت کنند که در زمان نقل و انتقال خانه دریافت می شود.
وی در خصوص رقم مالیات دریافتی خودروهای لوکس گفت: تا روز گذشته ١۵٠ میلیارد تومان مالیات از صاحبان خودروهای لوکس دریافت شده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در قانون بودجه امسال برای هنرمندان تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان معاف از مالیات پیشبینی شده است؛ بنابراین در نظام مالیاتی برای ما فرقی نمیکند که هر شخص چه شغلی دارد؛ هر شخصی که هست در پایان سال باید مالیات دهد.
وی افزود: امسال استقبال سلبریتیها و فعالان فضای مجازی از پرداخت مالیات زیاد شده، علت آن هم نظارت بیشتر ما است. ما فعالیتهای اقتصادی تمام آحاد از جمله سلبریتیها را رصد میکنیم. اگر آنها هم مثل بقیه مردم مالیات ندهند مشمول جرائم مالیاتی میشوند.
منظور با بیان اینکه عدم پرداخت مالیات و کتمان درآمدها برای بررسی درست مالیات جرم محسوب میشود، گفت: کتمان مالیات براساس قانون یک جرم کیفری است و نه تنها از افراد اصل مالیات را به همراه جریمه دریافت میکنیم بلکه برای فرد متخلف پرونده کیفری تشکیل میشود و میزان پروندههای تشکیل شده قابل توجه بوده و اخیرا در یک پرونده فرار مالیاتی مربوط به ١٠ نفر، حکم زندان صادر شد.
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به برخورد با فرارهای مالیاتی تاکید کرد: از ابتدای امسال تاکنون ٢۵٠٠ نفر که فرار از پرداخت مالیات داشتند را ممنوع الخروج کردهایم که باعث شده از همین طریق هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان وصول مالیات داشته باشیم.
وی با بیان اینکه تا پایان امسال حسابهای تجاری و شخصی از هم جدا میشوند، گفت: علاوه بر این تفکیک؛ حساب های مشکوک به تجاری هر چند که شخصی باشند را هم به منزله حساب تجاری میدانیم یعنی اگر تراکنش و گردش یک حساب شخصی بالا باشد همان برخوردی که با حساب تجاری داریم با آن حساب خواهیم داشت.
منظور ادامه داد : هر چند که قانون به سازمان امور مالیاتی این اجازه را داده که تراکنشهای حسابهای متصل به کارتخوان را ملاک مالیات بداند اما سازمان تنها واریز به کارتخوان را در نظر گرفت بدون آنکه تراکنشها را مورد محاسبه قرار دهد.
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به ساماندهی دستگاههای کارتخوان و پز افزود: ١٨ میلیون و ۵٠٠ هزار دستگاه کارتخوان را ساماندهی کردیم که در این روند ٩ میلیون دستگاه پز با درخواست مالک غیر فعال شد و ٩ میلیون دستگاه دیگر هم متصل به حساب های تجاری در نظر گرفتیم.
وی در خصوص میزان معوقات مالیاتی گفت: در نظام مالیاتی معوقات خط قرمز ما است چرا که بابت آن باید پاسخگوی دیوان باشیم اما در حال حاضر ٧٠ هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت نشده و معوقات را داریم که جریمه عدم پرداخت هم به آن اضافه میشود.
منظور گفت: علت معوقات ٧٠ هزار میلیارد تومانی مالیات این است که امکان شناسایی افراد را نداریم و بخش عمدهای این معوقات متاسفانه مربوط به شرکتهای صوری و کاغذی است به طوریکه ۴٠ درصد از ٧٠ هزار میلیارد تومان معوقات مربوط به شرکتهای صوری است یعنی شرکتهایی که به نام افراد کارتن خواب و متکدی ثبت کردند و به نام آنها حساب باز کردند و کارتخوان تهیه کردند و به ازای آن از این افراد وکالت گرفتهاند و ما برای وصول مالیات از آنها با عدهای کارتن خواب و متکدی مواجه هستیم.
ارسال نظرات