سخنگوی قوه قضائیه گفت: تشویش اذهان عمومی، تبلیغ علیه نظام و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی اتهامات مصطفی تاجزاده است.
پایگاه رهنما:
هفتمین نشست خبری مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه با حضور نمایندگان رسانهها پیش از ظهر امروز سهشنبه ۲۵ مرداد برگزار شد. ستایشی در آغاز این نشست با یادکرد از ۱۸ مرداد روز مدافعان حرم و تجلیل از مقام شهید سلیمانی و شهید همدانی گفت: هدف و انگیزه مدافعان حرم ادامه دادن مکتب خونبار حسینی و صیانت از ارزشهای والای معنوی انقلاب اسلامی و مبارزه قاطع با دستپروردگان جنایتکاران بینالمللی و مقابله با طراحیهای پیچیده علیه ملتهای منطقه و ممانعت از اختلاف امتهای منطقه است.
وی افزود: جمهوری اسلامی در مقابل تقسیمات جعلی منطقه ایستاده و نقش رژیم صهیونیستی در اجرای این نقشه محوری است و مقابله با مدافعان حرم، همراهی با نقشه رژیم صهیونیستی و آمریکاست.
وی افزود: مردادماه سالروز بازگشت آزادگان به وطن است و باید از ایستادگی این ایثارگران به ویژه شهید علیاکبر ابوترابی یاد کنیم. ایستادگی از خرمشهر تا غزه و از بغداد تا بیروت نتیجهای است که مقاومت به مردم بخشیده است. باید دقت کنیم که آثار مقاومت چه بوده و چه هست و چه خواهد بود.
ستایشی با یادآوری کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ با کمک آمریکا گفت: به رسمیت نشناختن حقوق ملت ایران و سرنگونی دولت قانونی در ایران، سرآغاز دخالت رسمی ایالات متحده در امور داخلی ایران و لگدمال کردن حقوق اولیه ملتها بوده است. مشابه آن اقدام دولت آمریکا، اقدامات حمایتآمیز این کشور از رژیم جعلی صهیونیستی است، در حالی که مقاومت مردم فلسطین در مقابله با اشغالگران از حقوق بهرسمیت شناخته شده بینالمللی است. مقاومت فلسطین همچون مقاومت هفته گذشته نشان داد که ادعای حمایت از حقوق بشر آمریکا ادعایی نادرست است.
سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده میلاد حاتمی گفت: در این پرونده ۲۲ متهم مطرح بودند که پرونده در مرحله دادسرا مورد بررسی واقع شد و با صدور قرار جلب دادرسی و کیفرخواست از ناحیه مدعیالعموم به دادگاه انقلاب تهران ارجاع شد و فرد مورد نظر به اتهام افساد فیالارض و پولشویی و اخلال در نظام پولی و فرد متهم دیگر با همین اتهامات در بازداشت هستند و باقی متهمین با تودیع قرار وثیقه در دادسرا فعلاً آزاد هستند و پرونده در دادگاه در حال رسیدگی است.
ستایشی سپس در خصوص اجرای تکلیف سند تحول قضائی درباره فعالیت سامانه جامع تکالیف قانونی گفت: یکسری تکالیف ویژه در خصوص دستگاهها شناسایی شده و مطابق اولویتبندیها تعیین شده و در حال بارگذاری در سامانه است. همچنین درگاه سامانه یکپارچه نظارت الکترونیک سازمان بازرسی کل کشور در هفته قوه قضائیه رونمایی شد. این درگاه شامل دو بخش درونسازمانی و برونسازمانی است. درونسازمانی در راستای تجمیع سیستمهای اطلاعاتی درونسازمانی است و بخش برونسازمانی درباره ارائه اطلاعات و اطلاعرسانی به شهروندان است. در درگاه برونسازمانی به دلیل اهمیت اطلاعرسانی، ضرورت رعایت کلیه قوانین در مرحله اخذ تأییدیههای لازم نیاز است و پس از اتمام این مراحل از کار، مجوزهای لازم در این باره بارگذاری میشود. بر اساس گزارش سازمان بازرسی کل کشور این موضوع ناظر بر این است که بالغ بر ۱۱۰۰ تکلیف دستگاهها در پایگاه دادهها و بانک اطلاعات سازمان بازرسی وجود دارد و فرایند بررسی و صحتسنجی آن در حال انجام است.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه درباره پرونده بابک زنجانی با بیان اینکه تکلیف اجرای حکم او به عهده دادسرای عمومی و انقلاب تهران است، گفت: تا کنون نسبت به شناسایی اموال محکومعلیه در داخل کشور و ارزیابی اموال او در خارج از کشور و استرداد آن اقدام جدی صورت گرفته است. تاکنون حدود ۵۰۰ میلیون دلار به وزارت نفت واگذار شده و رقم رد مال این فرد به شرکت نفت حدود یک میلیارد و ۹۶۶ میلیون یورو است. در خصوص الباقی طلب وزارت نفت، با همکاری ضابطین فعال، دستگاههای اجرایی و با نظارت دادسرای تهران در حال پیگیری موضوع هستیم و اقدامات خوبی در این باره انجام شده است. سرنخهای بسیار خوب و قوی از اموال وی به دست آمده که به نتیجه خواهد رسید. همچنین باید گفت که نامبرده الان در زندان به سر میبرد.
وی همچنین درباره بازداشت تبعه سوئدی گفت: پرونده در ناحیه تخصصی در دادسرای تهران در حال رسیدگی است و اتهام او جاسوسی است. وی از ۲۸/۱/۱۴۰۱ در بازداشت است. اسنادی از او کشف شده که در حال بررسی است و روند بررسی محرمانه است. وی بر اساس سرنخها ممکن است اتهامات دیگری هم داشته باشد.
ستایشی سپس درباره آخرین وضعیت پرونده مصطفی تاجزاده گفت: تشویش اذهان عمومی، تبلیغ علیه نظام و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی اتهامات وی است.
وی درباره پرونده الکس (شهروز سخنور) که در خارج از کشور دستگیر و به ایران مسترد شده گفت: اتهام وی راهاندازی شبکه سازمانیافته فساد است. در این حوزه با کسی تعارف نداریم، هم در مبارزه با فساد که تأکید مقام معظم رهبری و بزرگان نظام است و هم در مقاله با شبکههای سازمانیافته فساد، مقتدر هستیم. برای وی رأی قطعی اعدام صادر شده و متهم دیگر به اتهام فراهم کردن موجبات فساد به ۸ سال زندان محکوم شده و در زندان است و متهم دیگری هست که هنوز حکم او اجرا نشده است.
وی درباره پرونده شکایت سید حسن خمینی از دهباشی هم گفت: این پرونده در ناحیه ۳۱ دادسرای عمومی و انقلاب تهران رسیدگی میشود. در مرحله اول قرار بدوی صادر شد که شخص نسبت به آن اعتراض کرد. در شعبه ۱۰۵۰ کیفری دو تهران با اعتراض شاکی، پرونده مورد بررسی قرار گرفت و واجد صدور جلب دادرسی قرار گرفت و پرونده به شعبه ارجاع شد و در آنجا فرد به ۶ ماه حبس محکوم شد. با اعتراض محکوم پرونده در شعبه دادگاه تجدید نظر تهران در حال رسیدگی است.
ستایشی در خصوص قتل یک وکیل در شاهرود گفت: نسبت به مقتول متأسفیم که این شرایط پیش آمد. وی بر اثر اصابت گلوله مجروح شد و هنگام انتقال به بیمارستان قادر به تکلم بوده و اطلاعاتی راجع به مظنون ارائه داد و حتی اسمی به زبان آورد که با دستور مقام قضائی و اقدام ضابطین آن فرد دستگیر و با صدور قرار کیفری بازداشت شد. پرونده هماکنون از ناحیه ضابطین و با همکاری تهران به این دلیل که ممکن است مرتبط با پروندهای در تهران باشد، در مرحله رسیدگی است.
وی در ادامه آمار عفو محکومین به قصاص با تأکید بر اینکه قصاص حق اولیای دم است، گفت: تصمیم عفو و گذشت باید شفاف و ضابطهمند و صریح باشد. تلاش قوه قضائیه بر این مهم استوار است که با استفاده از ظرفیتهای مردمی و ساختارهای سازمانی مانند مرکز توسعه حل اختلاف و استفاده از ظرفیتهایی که میتوان برای صلح و سازش انجام داد کارهای خوبی درباره گذشت اولیا دم محقق کرد.
ستایشی گفت: بر اساس این تلاشها در سال ۱۴۰۰ در رابطه با قصاص نفس، ۶۷۹ نفر با گذشت اولیای دم مورد بخشش قرار گرفتند و قصاص در خصوص آنها ساقط شد. همچنین در ۴ ماهه نخست امسال هم ۲۴۵ نفر با رضایت اولیای دم از قصاص نفس رهایی یافتند.
ارسال نظرات