پنجشنبه ؛ 29 شهريور 1403
05 مرداد 1401 - 14:48

ترس صهیونیست ها از حمله حزب الله لبنان

صهیونیست ها خواستار فشار آوردن به لبنان برای نهایی کردن مذاکرات در میدان نفتی با لبنان هستند.
کد خبر : 12304

پایگاه رهنما:

به نقل از المیادین، منابع صهیونیستی شامگاه گذشته گزارش دادند که مقامات این رژیم در حال فشار وارد آوردن بر واشنگتن برای پایان دادن به مذاکرات دریایی و رسیدن به توافق با لبنان تا ماه سپتامبر آینده هستند.

در همین رابطه، نیر دفوری خبرنگار نظامی کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که تل آویو بر آمریکایی‌ها فشار وارد آورده تا توافق با لبنان در موضوع مذاکرات دریایی تا ماه سپتامبر آینده نهایی شود.

براین اساس، این ماه همان مهلت مطرح شده از سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان است که در اظهارات اخیر خود تاکید کرده بود در صورتی که توافقی در پرونده مذاکرات دریایی حاصل نشود، نه تنها میدان گازی کاریش، بلکه هر گونه فعالیت استخراج نفت و گاز رژیم صهیونیستی در اماکن دیگر نیز امنیت لازم را نخواهد داشت و ممکن است از سوی حزب الله لبنان هدف حمله قرار گیرد.

این خبرنگار صهیونیست در این باره گفت: سید حسن نصرالله سقف تهدیدات علیه اسرائیل را تنها چند هفته قبل از موعد رسمی آغاز به کار سکوی گازی کاریش بالا برده است، وی تهدید کرده که همه سکوهای گازی متعلق به رژیم صهیونیستی با توجه به اینکه بخشی مرتبط با سکوی گازی کاریش هستند، در تیررس حزب الله قرار دارند.

نیر دفوری افزود: مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی در شرایط کنونی معلق باقی مانده است، تل آویو خواهان پایبندی حزب الله به توافقی است که از سوی دولت لبنان به امضا می‌رسد، اما چنین توافقی هنوز ایجاد نشده است، بر این اساس مقامات اسرائیلی در حال فشار روی آمریکایی برای پایان دادن به مذاکرات دریایی تا ماه سپتامبر آینده (دو ماه دیگر) هستند. این تاریخی است که در سخنان نصرالله نیز آمده است.

وی در ادامه از تدابیر شدید امنیتی رژیم صهیونیستی در اطراف میدان گازی کاریش در راستای مقابله با هرگونه تهدید احتمالی خبر داد.

آمریکا نگران حمله حزب الله

منابع لبنانی با اشاره به اینکه آمریکا همچنان به محافظت از منافع اسرائیل در پرونده مناقشه مرزی با لبنان تاکید دارد، اعلام کردند ممکن است واشنگتن تحریم‌هایی علیه میشل عون و جبران باسیل اعمال کند.

در حالی که «آموس هوکستاین» میانجی آمریکایی در پرونده ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و رژیم صهیونیستی در حال انجام مذاکراتی با طرف اسرائیلی درباره موضع اخیر لبنان در خصوص این پرونده است، رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند که اسرائیل همچنان بر حفاری در میدان «کاریش» اصرار دارد.

یک تحلیلگر صهیونیست در مسائل کشورهای عربی در این زمینه اعلام کرد، یک نشست مجازی، بین آموس هوکستاین و تیم مذاکره کننده اسرائیلی درباره مذاکرات ترسیم مرزی با لبنان برگزار شده و دو طرف درباره پیشنهاد و موضع جدید لبنان در خصوص مناقشه با اسرائیل در مرزهای دریایی صحبت کردند. این در حالی است که اسرائیل برای استخراج گاز از میدان کاریش آماده می‌شود.

منابع رسمی تل‌آویو در این چارچوب گزارش دادند، تیم مذاکره کننده اسرائیلی از نتایج سفر 10 روز قبل آموس هوکستاین به بیروت مطلع شده و با او درباره مسیرهای احتمالی پیشرفت پرونده ترسیم مرزهای دریایی با لبنان صحبت کرد؛ به طوری که منافع امنیتی اسرائیل حفظ شود. همچنین آمریکا و اسرائیل به دنبال نهایی کردن این پرونده هستند و وزارت خارجه و امنیت و انرژی اسرائیل چندی پیش بیانیه مشترکی صادر کرده بودند. بر اساس این بیانیه میدان کاریش جزء دارایی‌های استراتژیک اسرائیل محسوب می‌شود و خارج از منطقه مورد مناقشه با لبنان قرار دارد.

تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز در گزارش خود اشاره کرد که در پیشنهاد ارائه شده توسط لبنان آمده است، میدان قانا که در خط 23 واقع شده نشان دهنده خط اصلی مناقشه بین دو طرف است. همچنین هر چند لبنانی‌ها میدان کاریش را که در محدوده خط 29 قرار دارد در مسائل مربوط به منطقه مورد مناقشه مطرح نکرده‌اند؛ اما همچنان بر توقف فعالیت‌های اسرائیل در این میدان تا زمان حصول توافق نهایی اصرار دارند.

«شائول حوریو» پژوهشگر مرکز مطالعات سیاست‌ها و استراتژی‌های رژیم صهیونیستی در دانشگاه حیفا در این زمینه اعلام کرد، بحث درباره مناقشه مرزی با لبنان یک مسئله معمولی و عادی نیست؛ بلکه ما درباره یک تهدید استراتژیک صحبت می‌کنیم. همچنین لحن صحبت کردن طرف‌های لبنانی و اسرائیلی درباره این پرونده بدبینانه بوده و به نظر می‌رسد که مذاکرات در این خصوص به بن بست می‌انجامد.

از طرف دیگر منابع عربی در آمریکا اعلام کردند که مقامات این کشور تمایل زیادی برای به سرانجام رسیدن پرونده ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی دارند. اما ارزیابی‌های منفی از سفر اخیر هوکستاین به بیروت مشاهده شده است، زیرا او موضع لبنان را به شکل مکتوب و رسمی به اسرائیلی‌ها ارائه نکرده و این مسئله روند مذاکرات غیرمستقیم را پیچیده‌تر می‌کند. به طور کلی نقش‌آفرینی آمریکایی‌ها در این پرونده مربوط به نگرانی این کشور از تشدید تنش‌های نظامی بین لبنان و اسرائیل است.

بر اساس این اطلاعات طرف آمریکایی همچنان بر محافظت از منافع اسرائیل و تاکید بر خط 23 به عنوان خط مرزی لبنان و فلسطین اشغالی اصرار دارد. آمریکایی‌ها همچنین اصرار دارند که مقامات رسمی لبنان درباره پرونده مناقشه مرزی با اسرائیل و مبادله میدان قانا و کاریش صحبت نکنند. به همین دلیل بعد از اظهاراتی که اخیراً «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی لبنان درباره پرونده ترسیم مرزهای دریایی با رژیم صهیونیستی مطرح کرده و خواستار خروج کشتی اسرائیلی از میدان کاریش شد، ایالات متحده باسیل را مسئول ایجاد اختلال در این پرونده می‌داند و آمریکایی‌ها بار دیگر موضع خصمانه علیه رئیس جریان آزاد ملی لبنان اتخاذ کرده‌اند.

منابع مذکور در ادامه تصریح کردند که آمریکا تلاش می‌کند تا موضع واقعی حزب الله درباره پرونده مناقشه مرزی لبنان و اسرائیل را بداند. در واقع آمریکایی‌ها ترس زیادی از وقوع تنش نظامی بین حزب الله و ارتش اسرائیل دارند. این مسئله‌ای است که آموس هوکستاین نیز در جریان سفر خود به لبنان درباره آن صحبت کرد و با لحنی نگران گفت که تشدید نظامی از سوی حزب الله منطقه را به سمت یک جنگ بزرگ خواهد برد. وی همچنین به بررسی تهدیدات جدی سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله نیز پرداخت.

اما میانجی آمریکایی از لبنانی‌ها شنید که اگر اسرائیل تصمیم بگیرد فعالیت‌های استخراج و اکتشاف نفت و گاز را در منطقه مورد مناقشه آغاز کند؛ به طوری که حقوق دریایی لبنان تهدید شود، مقاومت نقش خود را ایفا خواهد کرد.

در این میان منابع دیپلماتیک غربی گزارش دادند که به نظر نمی‌رسد پرونده مذاکرات غیرمستقیم لبنان و رژیم صهیونیستی برای ترسیم مرزهای دریایی به زودی به سمت حصول توافق نهایی درباره منطقه مورد مناقشه پیش برود. به ویژه اینکه تحرکاتی از جانب اسرائیلی‌ها برای اکتشاف و حفاری در منطقه مورد مناقشه دیده می‌شود. این در حالی است که اخیرا مقامات لبنانی در موضعی واحد و یکپارچه به «آموس هوکستاین» میانجی آمریکایی اعلام کردند قبل از به نتیجه رسیدن مذاکرات هیچ طرفی حق اقدام در منطقه مورد مناقشه را ندارد و اسرائیل نیز باید تحرکات متجاوزانه خود را در میدان کاریش متوقف سازد.

منابع مسئول در پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی اعلام کردند، آمریکا به طور کلی گفتمان مثبتی  درباره از سرگیری مذاکرات غیرمستقیم لبنان و اسرائیل در پرونده ترسیم مرزها ندارد و نمی‌خواهد که درخواست‌های لبنان را در این زمینه اجابت کند. به همین دلیل اظهاراتی که آموس هوکستاین مطرح کرد در راستای تلاش آمریکا برای آرام کردن اوضاع امنیتی در پرونده مناقشه مرزی بود و بنابراین نمی‌توان اعتماد زیادی به مواضع آمریکا داشت. نباید خیلی خوشبین بود زیرا تجربه نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی در پرونده ترسیم مرزهای دریایی از طمع ورزی‌های خود کوتاه نمی‌آید.  بنابراین انتظار می‌رود که دور جدیدی از باج‌خواهی‌های اسرائیل و آمریکا علیه لبنان آغاز گردد و لبنانی‌ها باید آمادگی کامل جهت مقابله با این فشارها را داشته باشند.

منبع: الوقت

ارسال نظرات