جمعه ؛ 30 شهريور 1403
19 اسفند 1400 - 14:39

عربستان و امارات به تماس بایدن پاسخ ندادند

رهبران عربستان و امارات به تماس رئیس جمهور آمریکا پاسخ ندادند.
کد خبر : 11332

پایگاه رهنما:

یک روزنامه آمریکایی فاش کرد عربستان و امارات درخواست رئیس جمهور آمریکا برای گفتگو درباره بحران اوکراین را رد کردند.

روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال" در این باره نوشت: رهبران عربستان و امارات از برقراری تماس تلفنی با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای گفتگو در مورد بحران اوکراین و بحران قیمت نفت خودداری کردند.

این روزنامه به نقل از منابع خود نوشت که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، درخواست‌های مکرر برای برقراری ارتباط با بایدن را که در تلاش برای بسیج حمایت بین المللی در مورد اوکراین و مهار افزایش قیمت نفت است، رد کرد.

روزنامه مذکور همچنین عنوان داشت که محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی هم در هفته‌های اخیر درخواست‌های آمریکا برای صحبت با بایدن را رد کرد و به این ترتیب تلاش‌های کاخ سفید برای برقرایر تماس‌ تلفنی بین رئیس‌جمهور آمریکا با رهبران عربستان و امارات بی نتیجه ماند.

یک مقام آمریکایی به این روزنامه گفت: انتظار می‌رفت یک تماس تلفنی بین ولیعهد عربستان و بایدن برقرار شود اما این اتفاق نیفتاد.

این روزنامه با اشاره به اینکه دولت بایدن به رغم خشم عربستان و امارات از دولت وی به دلیل برخی مواضع آمریکا در قبال ایران و یمن، برای ترمیم روابط با دو طرف تلاش کرد.

وی توضیح داد که عربستان و امارات می‌توانند به آرامش بازار نفت کمک کنند.

وال استریت ژورنال تاکید کرد که محمد بن سلمان و محمد بن زاید هفته گذشته پس از خودداری از صحبت با بایدن، با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تماس گرفتند و دو رهبر همچنین با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفتگو کردند.

این روزنامه به نقل از یک مقام سعودی نوشت که ایالات متحده از بن سلمان خواسته است برای حل مناقشه روسیه و اوکراین میانجیگری کند.

طبق نوشته وال استریت ژورنال، عربستان و امارات از پمپاژ بیشتر نفت در راستای اجرای طرح "اوپک" خودداری کردند.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا سه شنبه از ممنوعیت واردات نفت و گاز روسیه خبر داد و گفت که تصمیم برای ممنوعیت واردات نفت و گاز روسیه از حمایت کل ایالات متحده برخوردار است.

پوتین ۲۴ فوریه آغاز عملیات نظامی در دونباس واقع در جنوب شرق اوکراین را اعلام و تاکید کرد که روسیه قصد ندارد خاک اوکراین را اشغال کند.

پیش از این نیز، عربستان سعودی با وجود تشدید تحریمها علیه روسیه و اعتراض جهانی به حمله نظامی مسکو به اوکراین، پایبندی خود به توافق اوپک پلاس با روسیه در بازارهای نفت را مورد تایید مجدد قرار داد.

قیمتهای نفت هفته جاری تحت تاثیر عرضه محدود و اختلالات پیش آمده برای صادرات نفت روسیه به دلیل تحریمهای گسترده علیه مسکو، به بالاترین حد در بیش از هفت سال گذشته صعود کرد.

اعضای آژانس بین المللی انرژی که روز سه شنبه برای گفت و گو درباره بحران اوکراین دیدار کردند، موافقت کردند ۶۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک خود آزاد کنند.

 آمریکا مایل است تولید نفت اوپک پلاس سریعتر از آنچه این گروه در اوت سال گذشته توافق کرد، افزایش پیدا کند. اما تنها معدودی از اعضای این گروه شامل عربستان سعودی و امارات متحده عربی ظرفیت مازاد تولید دارند. ریاض تاکنون در برابر فشارهای آمریکا برای افزایش سریعتر تولید نفت ایستادگی کرده است.

اوپک پلاس در دیداری که دوم فوریه داشت، موافقت کرد تولیدش را به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز برای مارس افزایش دهد و تا پایان سپتامبر ۲.۶ میلیون بشکه در روز تولید فریز شده این گروه باید احیا شود.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز سه شنبه تماس تلفنی با شیخ محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی داشت و در جریان این مکالمه، دو طرف درباره توافق اوپک پلاس گفت و گو کرده و متعهد شدند به همکاری در بازارهای انرژی جهانی ادامه دهند.

چهار منبع آگاه اوپک پلاس به رویترز گفتند: این گروه در نشست روز چهارشنبه وزیران، با وجود تحولات اوکراین احتمالا با افزایش تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز در آوریل موافقت خواهد کرد.

این منابع آگاه گفتند حمله روسیه به اوکراین هیچ تاثیری تا به این تاریخ روی اجرای توافق نفتی اوپک پلاس نداشته است.

امارات متحده عربی که متحد نزدیک آمریکا در خاورمیانه است، در رای گیری ۲۵ فوریه برای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص اقدامات مسکو، رای ممتنع داد.

بر اساس گزارش رویترز، کمیته فنی اوپک پلاس روز سه شنبه برای ارزیابی جدیدترین وضعیت عوامل بنیادین بازار دیدار کرد. کمیته فنی اوپک پلاس در سناریوی پایه خود پیش بینی مازاد عرضه بازار نفت در سال ۲۰۲۲ را به میزان ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داد و ۱.۱ میلیون بشکه در روز برآورد کرد. این گزارش تاثیر احتمالی تحریمها و اختلالات عرضه نفت روسیه  بر بازار را ارزیابی نکرده است

منبع: الوقت

ارسال نظرات