11 دی 1400 - 15:05

امرالله صالح به ادعاهای اخیر اشرف غنی واکنش نشان داد

امرالله صالح، معاون اول سابق دولت افغانستان به مصاحبه‌ اشرف غنی، رییس‌جمهور فراری این کشور در مورد چگونگی سقوط افغانستان به‌دست طالبان واکنش نشان داده است
کد خبر : 10597

پایگاه رهنما:

به گزارش رهنما به نقل از الوقت، امرالله صالح، معاون اول سابق دولت افغانستان به مصاحبه‌ اشرف غنی، رییس‌جمهور فراری این کشور در مورد چگونگی سقوط افغانستان به‌دست طالبان واکنش نشان داده است.

صالح روز پنج‌شنبه در صفحه فیسوک خود درباره حوادث منجر به سقوط دولت گذشته افغانستان نوشته است که یک روز پیش از سقوط کابل، حمدالله محب، مشاور امنیت ملی و فضل محمود فضلی، رئیس دفتر اشرف غنی، هنگامی که به دیدار وی آمدند که او از عدم اعلام مقاومت ملی خشمگین و ناراضی بود. او نوشته پیش از این قرار شده بود که در برابر طالبان مقاومت ملی اعلام شود.

صالح درباره جزئیات این دیدار نوشت: محب و فضلی در ابتدا از وی درباره برنامه‌های وی سوال پرسیدند و در نهایت مشورت دادند به این دلیل که دیگر چیزی به عنوان صلح وجود ندارد، باید اقداماتی انجام شود که طالبان از داشتن مشروعیت محروم شود

معاون غنی در ادامه گفته است: وی با نظر آنها درباره فروپاشی صلح موافق بوده و در نهایت از لابه لای سخنان 2 مشاور ارشد اشرف غنی دریافت است که رئیس جمهور پیشین به دنبال خروج از افغانستان است.

طبق روایت صالح، او به محب و فضلی گفته بود: «من به هیچ صورت کشورم را ترک نمی‌کنم. تا هر مقداری که بتوانم مقاومت می‌کنم. اگر در هیچ جای نتوانم کاری کنم بام خانه‌ام را در تایمنی سنگر می‌سازم

امرالله صالح افزوده است که در این زمان حمدالله محب با کسی تماس گرفت و از دفتر خارج شد. به‌گفته‌ وی، محب دقایقی بعد آمد و گفت که پاکستانی‌ها تصمیم گرفته‌اند چند نفر از مقامات ارشد دولت از جمله صالح را اعدام کرده و در شهر بچرخانند.

صالح نوشته است: «من گفتم بله این امکان از سوی دشمن وجود دارد

در ادامه‌ یادداشت امرالله صالح آمده است که شب شنبه تا صبح بیدار بوده تا از وضعیت باخبر باشد و «شورش زندانیان طالب در پلچرخی» را مهار کند، اما در آن شب تنها کسی که به تماس‌هایش پاسخ داده بود، طوطاخیل، فرمانده پلیس کابل بوده و حتا محب به تماس‌هایش پاسخ نداده بود.

وی درباره روز سقوط دولت گذشته نیز گفته است که روز یک‌شنبه (۱۵ آگوست) از خانه‌اش در منطقه تایمنی شهر کابل به‌سوی ولایت پنجشیر حرکت کرد تا در شکل‌دهی مقاومت سهم بگیرد. او تأکید کرده است که روایت مقاومت رقم خورده و ادامه دارد.

او همچنین نوشته است: «من هیچ علاقه به نوشتن قیل و قال شکست ندارم زیرا وطن از ماست و روزی از دست این گروه نیابتی، ستم‌گر بیگانه  با فرهنگ و تاریخ ما  آزادش می‌کنیم. برای من روایت مقاومت – تضعیف و شکست دادن طالبان اهمیت بیشتر از نوستالژی‌نویسی دارد

امرالله صالح پیش از ظهر امروز ساعتی پس از نشر مصاحبه اشرف غنی در واکنش تلویحی گفته بود: «تلاطم بخشی از تاریخ اسفناک کشور ماست. بزرگ‌نمایی دشمن و مصاحبه‌های نوستالژیک راه حل نیست. این مرز و بوم بزرگ‌تر از آن است که توسط پاکستان و گروه متحجر نیابتی‌اش بلعیده شود.»

هفته گذشته  اشرف غنی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان مدعی شده بود که با پیشروی ستیزه‌جویان طالبان به سمت پایتخت، از کشور فرار کرد تا از ویرانی کابل جلوگیری کند. او مفصل‌ترین دفاعیه از اقدامات خود را از زمان فروپاشی دولت در ماه آگوست ارائه کرد. «شریف حسن» در گزارش ۳۰ دسامبر برای نیویورک‌تایمز نوشت: غنی در مصاحبه‌ای که روز پنج‌شنبه در بی‌بی‌سی پخش شد - اولین مصاحبه‌اش پس از فرار - گفت که خروج ناگهانی او «سخت‌ترین» تصمیمی بود که گرفت. او افزود که حتی در ساعاتی قبل از سوار شدن به هلی‌کوپتر و خروج از کشور نمی‌دانست که این آخرین روز زندگی‌اش در وطن خواهد بود. طالبان بخش زیادی از کابل را محاصره کرده و هراس کل شهر را فراگرفته بود و این در حالی بود که غنی همراه با همسر و نزدیکانش در بعدازظهر ۱۵ آگوست فرار را بر قرار ترجیح دادند. آنها ترجیح دادند یکه‌تازی طالبان در پایتخت و پیشروی به سوی ارگ ریاست‌جمهوری را نبینند.

محمد اشرف غنی که پس از فرار از کابل در نهایت خود را به امارات عربی متحده رساند و اکنون در این کشور اقامت دارد به دلیل نحوه اداره دولت و تقویت امنیت کشور در ماه‌های پیش از سقوط پایتخت و نیز خروج ناگهانی از کابل هدف انتقاد و هجمه‌های شدید قرار گرفت

منبع: الوقت

ارسال نظرات