اما این حماسه چه بود که امروز پس از ۱۲ سال همچنان در یادها ماندگار است؟ چرا انجام شد و چرا تاریخ ساز شد؟
پایگاه رهنما :
نهم دی ماه سال ۱۳۸۸ یکی از حماسههای به یاد ماندنی در تاریخ انقلاب اسلامی رقم خورد، روزی که ملّت ایران با حضوری آگاهانه و مقتدرانه به بیعتی دوباره با آرمانهای امام و رهبری رفتند تا درنتیجه آن تمام تلاشهای دشمنانه برای ضربه به نظام و انقلاب نقش بر آب شود. حماسهای که به فرموده مقام معظم رهبری نمایش بصیرت و هوشیاری مردم مؤمن و غیرتمند ایران بود و محاسبات دشمن را به هم ریخت.
اما این حماسه چه بود که امروز پس از ۱۲ سال همچنان در یادها ماندگار است؟ چرا انجام شد و چرا تاریخ ساز شد؟
۹ دی ۱۳۸۸ تظاهراتی مردمی برای پاسخ و واکنش به هتک حرمتهایی که برخی به ظاهر مخالفان نتایج انتخابات در تاسوعا و عاشورای ۱۳۸۸ انجام دادند، برگزار شد تا آتش فتنهای که توسط عوامل بیگانه و دشمنان قسم خورده این مرز و بوم از سالها پیش برنامه ریزی شده بود، خاموش شود.
شاید علت اصلی شکل گیری حماسه ۹ دی در ظاهر انتخابات ۸۸ و اعلام تقلب در انتخابات توسط کسانی بود که پیروز انتخابات نبودند، اما واقعیت چیز دیگری بود که در پشت پرده مخفی بود و ساده لوحانی که با این جریان همراه شدند قادر به تمیز آن نبودند.
روایتی از فتنه ۸۸
باید اینگونه روایت کرد که در سال ۸۸ و در پی برگزاری انتخابات خرداد ماه، آشوبهای خیابانی در تهران و دیگر نقاط کشور شکل گرفت. با وجود حضور بی نظیر مردم در پای صندوقهای رأی، اعتراضات گسترده به فتنه و آشوب خیابانی منجر شد و این فرصت را از کشور و نظام سلب کرد که در مجامع بین المللی از این حمایت بی، چون و چرای مردم از کشور و نظام بهره ببرند و اقتدار کشور اسلامی ایران را بیش از پیش به رخ جهانیان بکشانند؛ این آشوبها و اغتشاشات ناشی از آن حتی سبب شد بسیاری از این فرصت استفاده کنند و به نفع اهداف خود بهره ببرند. هر چند بعدها آنچه در پس پرده پنهان بود، نمایان شد و دست دشمن قسم خوردهای رو شد که سالها برای رسیدن به این روزها و آشوبها و اغتشاشات برنامه ریزی کرده بود.
۹ دی چرا حماسه شد؟
روز عاشورای حسینی روزهای غم انگیزی برای ملت ایران رقم خورد و همین موضوع باعث لبریز شدن صبر ملت مسلمان ایران و در نهایت انفجار خیره کننده مردم و حضور آنها در صحنه از هر طیف و قشری شد. سیاسی و غیر سیاسی، حزب اللهی و غیر حزب اللهی و حتی کسانی که اندکی شور حسینی و سیاسی و ملی داشتند همه به صحنه آمدند تا با برپایی حماسه ۹ دی جلوی چنین اقدامات و حرکتهای هنجار شکنانهای بایستند و اعلام کنند که مردم ایران اسلامی فارغ از دسته بندیهای سیاسی و مشکلات و کاستیهای ریز و درشت در کشور، در پایبندی به اسلام، انقلاب و ولایت فقیه با هیچ کسی تعارف ندارند.
پیش زمینههایی برای حماسه ۹ دی
میتوان گفت: حماسه ۹ دی با توجه به پیش زمینههایی که حوادث پس از انتخابات ۸۸ به وجود آورده بود شکل گرفت؛ عواملی که سبب زیر سؤال بردن بسیاری از اصول و معتقدات مردم مسلمان ایران شده بود که میتوان به اصل دین، نظام اسلامی و اصل ولایت فقیه اشاره کرد، اما ملت ایران همانهایی که خالق ۲۲ بهمن ۵۷ بودند اجازه ندادند آنهایی که برای امنیت و آرامش این ملت دندان تیز کرده اند به مقاصد شوم خود برسند.
۹ دی چرا حماسه شد؟
شاید علت اصلی شکل گیری حماسه ۹ دی را بتوان به هتک حرمت ماه محرم و روز عاشورا و جریحه دار شدن احساسات مذهبی مردم نسبت داد آنجا که دشمن تصور نمیکرد سبب قلیان احساسات عاشورائیان شود. هتک حرمت این افراد در روز عاشورا گویای این بود که آنها به ارزشها و اعتقادات جامعه اسلامی از جمله امام حسین (ع) و عاشورا معتقد نبودند و روز عزای حسینی را به جشن تبدیل و به صفوف نماز عزاداران حمله کردند و شعارهایی دادند که خود گویای این بود که این مسئله از جای دیگری آب میخورد و آنها با نظام اسلامی و اصل ولایت سر جنگ دارند. نکته دوم در شکل گیری حماسه نه دی، سران فتنه نظر مردم را که از دل صندوق بیرون آمده بود را قبول نکردند و علی رغم همه فرصتهایی که به آنها داده شد، همچنان بر طبل فتنه میکوبیدند. بطوری که فتنه گران در راستای اهداف دشمنان، سعی در برهم زدن امنیت و اعتبار نظام اسلامی برآمدند.
۹ دی چرا حماسه شد؟
خشم مردم از هتک حرمت به عاشورای حسینی
این هتک حرمت به عاشورا و عزاداران حسینی، مردم ایران را خشمگین، نگران و چشمشان را گریان کرد و ۹ دی ماه را به حماسهای بی بدیل در تاریخ انقلاب مبدل کرد و سبب شد مردم در حمایت از ولایت و مقام معظّم رهبری باری دیگر برای حرکتی عظیم به صحنه بیایند و دست در دست هم علیه تمام آنهایی که شعائر دینی و اعتقادات آنها را به سخره گرفته بودند متحد شوند تا دنیا بار دیگر ببیند ملت ایران تمام قد پای نظام و انقلابشان مانده اند.
این حماسه ماندگار نهم دیماه رسما وارد تقویم شد و در مناسبتهای سالانه «روز بصیرت و میثاق امت با ولایت» نام نهاده شد. اکنون ۱۲ سال از عمر این میثاق بزرگ مردمی با ولایت و اعتقاداتشان میگذرد، اما هر ساله مردم ایران در جای جای میهن اسلامی این روز ماندگار را با برگزاری تجمعات و سر دادن شعارهایی گرامی میدارند تا شاید دشمن از این خیال خام برای براندازی نظام بیرون بیاید.
هر چند دشمن دست بردار نیست و هر روز در قالبهای مختلف وارد عرصه میشود تا بلکه بتواند با جو روانی و فشار و تحریم ملت را از کوره به در کند و بار دیگر آشوب و اغتشاش و ناامنی را خوراک هر روزه مردمی کند که در جبهههای نبرد حق علیه باطل ثابت کردند مَرد میدان هستند و به این راحتیها دست از اعتقاداتشان نمیشورند.
مقام معظم رهبری هم در سخنان خود بارها و بارها به این امر اشاره کرده اند چنانچه در یکی از این سخنرانیها فرمودند: «شما دیدید فتنهاى به وجود آمد، کارهائى شد، تلاشهائى شد، آمریکا از فتنهگران دفاع کرد، انگلیس دفاع کرد، قدرتهاى غربى دفاع کردند، منافقین دفاع کردند، سلطنتطلبها دفاع کردند؛ نتیجه چه شد؟ نتیجه این شد که در مقابل همهى این اتحاد و اتفاق نامیمون، مردم عزیز ما، ملت بزرگ ما در روز نهم دى، در روز بیست و دوم بهمن، آنچنان عظمتى از خودشان نشان دادند که دنیا را خیره کرد. ایران امروز، جوان امروز، تحصیلکردهى امروز، ایرانیان امروز، آنچنان وضعیتى دارند که هر توطئهاى را دشمن علیه نظام جمهورى اسلامى زمینهچینى کند، به توفیق الهى توطئه را خنثى میکنند. منتها توجه داشته باشید؛ باید تقوا پیشه کنیم. آنچه ما را قوى میکند، تقواست؛ آنچه ما را آسیبناپذیر میکند، تقواست؛ آنچه ما را به ادامهى این راه تا رسیدن به اهداف عالیه امیدوار میکند، تقواست.»
و در جای دیگری میفرمایند: «فتنهى سال ۸۸ جلوهاى از توطئهى دشمنان بود؛ فتنه بود. فتنه یعنى کسانى شعارهاى حق را با محتواى صددرصد باطل مطرح کنند، بیاورند براى فریب دادن مردم. اما ناکام شدند. هدف از ایجاد فتنه، گمراه کردن مردم است. شما ملاحظه کنید؛ مردم ما در مقابلهى با فتنه، خودشان به پا خاستند. نهم دى در سرتاسر کشور مشت محکمى به دهان فتنهگران زد. این کار را خود مردم کردند. این حرکت، همان طورى که گویندگان و بزرگان و همه بارها گفتهاند یک حرکت خودجوش بود؛ این خیلى معنا دارد؛ این نشانهى این است که این مردم بیدارند، هوشیارند. دشمنان ما باید این پیام را بگیرند. آن کسانى که خیال میکنند میتوانند میان نظام و میان مردم جدائى بیندازند، ببینند و بفهمند که این نظام، نظام خود مردم است، مال مردم است.»
بهره سخن
فتنه سال ۸۸ تمام شد، اما فتنه دشمن و آنهایی که برای آرامش این مردم دندان تیز کرده اند باقی است و باید در روزی که به نام «روز بصیرت و میثاق امت با ولایت» نام نهاده شده است این مهم بار دیگر به جهانیان عرضه شود که ملت ایران تمام قد پای ایمان و اعتقادات و شعائر و هنجارهای دینی خود ایستاده اند و به کسی هم اجازه دخالت نمیدهند.
ارسال نظرات