روز ۲۹ بهمن در تقویم رسمی کشور به نام «روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی» درج شده است؛ نامگذاری که بواسطه مطالبات رهبرمعظم انقلاب اسلامی دراینباره صورت گرفته است. هدف راهبردی معظمله ایجاد همدلی و همسویی برنامهها و سیاستهای دولت با مردم جهت نیل به اهداف کوتاه مدت و در نهایت اهداف بلند مدت اقتصادی کشور است.
با وحدت مسئولان و مردم و بهره گیری از اصول اقتصاد مقاومتی، نه تنها میتوان در جنگ تحمیلی اقتصادی پیروز شد، بلکه میتوان ج. ا. ایران را در افق پیش رو در ردیف اقتصادهای برتر جهانی قرار دارد.
هفت ماه از سالی می گذرد که رهبری آن را سالِ «حمایت از تولید داخلی» نام نهادند. اکنون پرسش این است که این مطالبه چه مقدار محقق شده و چه افقی پیش روی آن است؟
آمریکا میخواهد با تکرار ترفند تهدید و جنگ نظامی توجه مسئولان کشور را از صحنه جنگ واقعی، یعنی جنگ اقتصادی منحرف کند، مسئولان هوشیار باشند و این هوشیاری را باید به جامعه تزریق کنند. این را رهبر معظم انقلاب فرمودند. برای این کار یکی از پیچیدهترین این جنگها جنگ ارزی است. کارنسی وار، این زودتر از دیگر انواع دارد اثر میگذارد که دیدید یکدفعه قیمت دلار زیاد شد و اثرش دیده شد.
منابع معدنی از دیرباز مورد توجه بشر بوده است و با توجه به اینکه اکتشاف برخی از مواد معدنی مهم تحولاتی شگرف در زندگی بشر ایجاد کردند، دورههای متعددی از تمدن بشری را به عصرِ آن فلزات نامگذاری کردهاند؛ مانند عصر آهن، عصر مفرغ و ....
هنوز خاطره تیزرهای تبلیغاتی دهه ۷۰ در تلویزیون که با شعرهای کودکانه درباره خطرات مصرف زیاد از حد آب و برق و بنزین و امثال آن هشدار میداد، از خاطر بچههای دهه ۶۰ و ۷۰ و حتی بزرگترهایشان نرفته است، تا جایی که هنوز هم کودکان آن روزها و جوانهای این روزها، بعضی وقتها نواهای آهنگین آن برنامههای تبلیغی آموزشی را به زبان میآورند و می خوانند.
بر اساس یک باور رایج در جامعه ی امروز ایران، تولد یک فرزند در خانواده مساوی است با اضافه شدنِ یک نانخورِ بیشتر و در سطح کلان نیز این اعتقاد وجود دارد که افزایش جمعیت یعنی کاهش درآمد سرانه و افزایش فقر. این افراد چنین استدلال میکنند که در سطح خرد، درآمد خانواده و در سطح کلان، منابع و درآمد ملی محدود است و با زیاد شدنِ جمعیت، سهمِ افراد از سفرهی اقتصادِ خانواده یا کشور کاهش خواهد یافت.
هر گاه در ادبيات رهبر معظم انقلاب(مدظله العالي) «تکيه به بيرون از مرزها» نفي ميشود، عدهاي از اين عبارت تعبير به خودکفايي محض ميکنند و با نقد اقتصادهاي بسته آن را زير سوال مي برند.
رئیس بسیج سازندگی گفت: طی 5 سال گذشته با تکیه بر اقتصاد مقاومتی بیش از 145 هزار واحد کوچک تولیدی در سراسر کشور تشکیل شده است.
مدیر طرح ملی تکاپو از قاچاق ۸ میلیارد دلاری پوشاک خبر داد و گفت: در حالی تنها ۵۰۰ هزار نفر در این صنعت مشغول به کار هستند که با افزایش تولید پوشاک حدود ۱ میلیون شغل میتوان ایجاد کرد.