پایگاه رهنما به نقل از تسنیم، اهمیت این اسناد از آن جهت است که برای اولین بار به طور علنی حمایت عربستان از مذاکرات سازش بین مصر و رژیم اسرائیل را فاش میکند. این امر برعکس موضع اعلام شده در آن زمان بود که کشورهای عربی مصر را در پی امضای یکجانبه توافقنامه کمپ دیوید تحریم کردند.
تلگراف مورخ ۱۰ اوت سال ۱۹۷۸ میلادی از سفارت آمریکا در عربستان به وزارت خارجه آمریکا از نشستی در شهر طائف در غرب عربستان حکایت دارد که بین جان سی ویست سفیر آمریکا در ریاض با سعود الفیصل وزیر خارجه وقت عربستان برگزار شد و الفیصل در آن نشست حمایت کامل خود از دعوت جیمی کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا از انور سادات همتای مصری اش و مناخیم بگین نخست وزیر رژیم اسرائیل برای امضای توافقنامه سازش در کمپ دیوید را ابراز داشت.
براساس این تلگراف، سعود الفیصل به صراحت گفت که احساس میکند موضع عربستان در قبال مذاکرات تحریف شده است.
سعودیها برای جلوگیری از اجرای مذاکرات تلاشی نکرد و سفر فهد بن عبدالعزیز ولیعهد سعودی در آن زمان به قاهره با این هدف صورت نگرفت.
این تلگراف اشاره میکند: سعود الفیصل گفت که "ما (در عربستان) میخواهیم که (مذاکرات) کمپ دیوید موفق شود، زیرا موفقیت آن یک موفقیت برای دوستان نزدیک ما یعنی مصر و آمریکا خواهد بود".
وی افزود: "ما همه تلاش خود را برای کمک خواهیم کرد. "
وزیر خارجه وقت عربستان تصریح کرد که کشورش حمایت خود را علنی خواهد کرد.
" سایرس رابرت ونس" وزیر خارج وقت آمریکا در تلگراف دیگری در مورخ ۱۱ اوت ۱۹۷۸ میلادی به سفارت شوروی در آمریکا از مسکو خواست تا از واشنگتن در تلاش کارتر برای برگزاری نشست سران در کمپ دیوید حمایت کند.
ونس در این تلگراف آورده است: "بعد از تکمیل سفرم به (اسرائیل) و مصر، میخواهم چند کلمه درباره علل دعوت جیمی کارتر رئیس جمهور از همتای خود انور سادات و مناخیم بگین نخست وزیر برای نشست با وی در کمپ دیوید سخن بگویم. معتقدیم که ادامه تلاشها برای دنبال کردن دستاورد ناشی از سفر انور السادات به (اسرائیل) در سال گذشته (۱۹ نوامبر ۱۹۷۷) ادامه یابد".
ارسال نظرات