پایگاه رهنما :
روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
***********
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی گفت دولت از نحوه و ترکیب هزینههای خود اطلاعی ندارد.
سیدمحمدهادی سبحانیان در گفتوگو با روزنامه شرق و درباره دعوت رئیسجمهور از اقتصاددانان برای ارائه پیشنهادهای راهگشا اظهار داشت: دولت راههایی دارد که در عمر کوتاه خود میتواند نسبت به آن اقدام کند. بهنظر میرسد شرایط کنونی، بهترین زمان برای اصلاح برخی رویههای تاریخی غلط در نظام مالیه عمومی دولت باشد؛ اصلاحاتی که در عین حفظ ثبات و آرامش نسبی جامعه بتواند مسائل و مشکلات جاری کشور را نیز برطرف کند. برای انجام برخی از اصلاحات، اگرچه همکاری و معاضدت قوای سهگانه لازم است، ولی در این میان نقش دولت بهعنوان قوه مجریه در کشور بسیار حائز اهمیت است.
در وهله نخست، لازم است برخی اقدامات اصلاحی در نظام مالیاتی کشور انجام شود. با توجه به کاهش منابع نفتی از یکسو و لزوم کاهش وابستگی بودجه به منابع نفتی از سوی دیگر، اقدام جدی در راستای افزایش درآمدهای مالیاتی در کشور اجتنابناپذیر است.
جلوگیری از فرار مالیاتی گسترده در کشور از مسیر اجرایی کردن ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم یا همان اجرائیکردن قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان و بررسی تراکنشهای بانکی حسابهای با گردشهای بالا امکانپذیر است. همچنین استقرار نظام مالیات بر مجموع درآمد اشخاص و وضع مالیات بر عایدی سرمایه، ساماندهی معافیتهای مالیاتی و حذف برخی موارد غیرضرور، قابل انجام است. باید ذکر کرد که در حال حاضر بر اساس قوانین مالیاتی موجود، حدود ۵۰۰ هزار میلیارد ریال معافیتهای مالیاتی در کشور وجود دارد که ساماندهی برخی از آنها میتواند ضمن کاهش انگیزه فرار مالیاتی در کشور، به افزایش درآمد مالیاتی و کاهش نرخ مالیات بر شرکتها کمک شایانی کند.
این کارشناس اقتصادی میافزاید: در گام بعد لازم است دولت برای بهبود محیط کسبوکار، رفع موانع تولید و مبارزه با قاچاق کالا و ارز اقدام کند. محیط کسبوکار که متشکل از عوامل بیرونی اثرگذار بر فعالیتهای اقتصادی افراد است، همواره یکی از چالشهای اساسی اقتصاد ایران و بنگاههای تولیدی بوده است. در طول سالهای گذشته احکام قانونی متعددی برای بهبود محیط کسبوکار در ایران وضع شده است؛ اما بسیاری از آنها یا اجرا نمیشوند یا اجرای آنها اثربخشی کمی دارد. وی همچنین گفت: یکی از چالشهای کنونی دولت پراکندگی و نامعلوم بودن میزان منابع دولت و شرکتهای دولتی است. این چالش با پیادهسازی کامل حساب واحد خزانه و پرداخت به ذینفع نهایی بهوسیله خزانه کل کشور قابل حل است. این چالش نه فقط مدیریت نقدینگی دولت را با مشکل مواجه میکند، بلکه بعضا موجب تضییع حقوق دولت میشود. لازمه اصلاح این امر تمرکز همه منابع دستگاهها در خزانه (در حسابهای نزد بانک مرکزی) است؛ امری که تحت عنوان حساب واحد خزانه شناخته شده و اجرای آن با مقاومت شرکتها و سایر دستگاههای درآمدزای دولت مواجه است.
در سمت پرداختهای دولت نیز در حال حاضر اعتبارات دستگاهها بهصورت سرجمع به آنها تخصیص داده شده و دستگاهها درباره نحوه پرداخت آن به ذینفع نهایی تصمیمگیری میکنند. ماحصل این سیاست آن است که: اولا دولت از نحوه و ترکیب دقیق هزینههای خود اطلاعی ندارد. برای مثال، مشخص نیست دولت دقیقا چقدر حقوق و مزایا پرداخت میکند. ثانیا بهدلیل شفاف نبودن هزینههای دولت، امکان مدیریت هزینهها برای دولت وجود ندارد. برای مثال، از آنجا که در حال حاضر نمیتوان بر مبنای دقیقی هزینههای اجتنابناپذیر را به دقت احصا کرد، از اینرو نمیتوان در شرایط خاص، هزینههای اجتنابپذیر را با دقت قابل قبولی حذف کرد. ثالثا بهدلیل در دسترس نبودن ریز اطلاعات پرداختیهای دستگاهها نزد دولت، حتی اجرای قانون مالیات بر حقوق کارکنان نیز دچار انحرافات قابل توجهی است. راهکار اجرایی این امر آن است که در اسرع وقت، پرداختهای انجام شده صرفا از سوی خزانهداری کل و مستقیما به ذینفع نهایی انجام شود.
شبکه تلویزیونی بیبیسی در گزارشی پاستوریزه(!) بخشی از ضربت موشکی استراتژیک ایران به آمریکا در پایگاه عینالاسد را بازگو کرد.
در حالی که نفیسه کوهنورد خبرنگار بیبیسی فارسی اخیراً سعی کرده بود حملات موشکی ایران را فاقد اثر جلوه دهد، کوئنتین سامرویل خبرنگار بیبیسی انگلیسی، ضمن گزارشی از عینالاسد گفت: مأموریت آمریکا در ترور سلیمانی در عراق آسیب دیده است. ایران در پی این ترور، موشکهای زیادی را به سمت پایگاه هوایی آمریکا در عراق شلیک کرد.
فیلم جدیدی منتشر شد که یک نظامی نیروی هوایی آمریکا آن را ضبط کرده بود و لحظه حمله ایران به نیروهای آمریکایی را در پایگاه عینالاسد نشان میدهد. این حمله دو ساعت طول کشید.
ائتلاف تحت فرماندهی آمریکا ما خبرنگاران را به اینجا (پایگاه عینالاسد) آورد. ایران در این حمله شوخی نداشت و کاملاً جدی بود. حفره بزرگی که در تصویر میبینید ناشی از پنج موشکباران بود. شدت انفجارهای ناشی از اصابت موشکها به حدی بود که باعث شد دیوارهای بتنی روی زمین بیفتند.
در داخل این پناهگاه کوچک یک پیمانکار آمریکایی حضور داشت که در تمام مدت حملات موشکی آنجا ماند. احتمالاً علت زنده ماندن این پیمانکار، افتادن دیوارهای بتنی روی پناهگاه کوچک وی بود (که بهعنوان یک مانع و حفاظ عمل کرد.)
آمریکا این روزها در عراق تحت فشار قرار دارد. برای آمریکا با این همه قدرت آتش نظامی که دارد بسیار نادر است که مستقیماً هدف حمله نیروهای نظامی متعارف قرار گیرد.
تری جونز گروهبان آمریکایی میگوید: «انفجارهای بسیار بسیار مهیبی رخ دادند و نورهای روشن و سفید رنگ در محیط ایجاد شدند. پناهگاهی که ما داشتیم کاملاً روشن شد و ما میتوانستیم ببینیم که کل آسمان روشن شده است. چند ثانیه بعد بود که صدای مهیب دیگری را میشنیدیم.»
اکنون عراق، مکانی خطرناکتر است. ترور قاسم سلیمانی بود که باعث حمله موشکی ایران شد. نیروهای خارجی از این پایگاه خارج شدند. اما نمیتوان چنین چیزی را برای مأموریت این نظامیان بکار برد. چون عراق اکنون میخواهد که آنها این کشور را ترک کنند.
روابط بین آمریکا و عراق اکنون در وضعیت افتضاح و درهم و برهمی قرار دارد. بغداد میگوید آمریکاییها باید بساط خود را جمع کنند و بروند، ایران نظارهگر و منتظر است. نظامیان آمریکایی میگویند این دفعه را شانس آوردند.
یک کارشناس اقتصادی اصلاحطلب از سخنان اخیر رئیسجمهور انتقاد کرد.
فرشاد مومنی که خود در ستاد انتخاباتی موسوی در سال ۸۸ فعالیت داشته، گفت: آقای رئیسجمهور در یک سخنرانی فرمودند که اگر اقتصاددانان بلد هستند که ما در نبود روابط خارجی، اقتصادمان مطلوب عمل کند به ما بگویند بسیار متأسفم بگویم بنیه اندیشهای این عبارت بسیار ضعیف است. همین بنیه اندیشهای ضعیف باعث شد تا فرصتهای برجام به ضد خود تبدیل شود؛ یعنی هنگامی که توافق برجام صورت گرفت، به جای آنکه بنیه تولید کشور را ارتقا دهند، به طرز لجامگسیخته به واردات مبتنی بر مصرف دامن زدند و حالا کشور را به این روز انداختهاند.
وی افزود: اینکه توافق برجام صورت گرفت به شخصه به آقای رئیسجمهور درود میگویم اما اینکه تمام خطاهای سیاستی که با نقد آنها رای گرفتهاند، بدتر آن را انجام دهند دیگر ربطی به برجام ندارد.
مشاور امنیت ملی در دولت اوباما میگوید ترور ژنرال قاسم سلیمانی، مرگ برجام بود.
بن رودز در نشریه آتلانتیک نوشت: توافق هستهای، ایران را به تخریب هسته رآکتور برای ساخت پلوتونیوم و جمعآوری دو سوم از سانتریفیوژهایش مجبور کرد. ایران همچنین ۹۸ درصد از ذخیره اورانیوم غنی شدهاش را به خارج از کشور منتقل کرد و به جامعترین رژیم بازرسیهای بینالمللی تن داد. بازبینی این دستاوردها حائز اهمیت است، چرا که گوشزد میکند که با ترور ژنرال قاسم سلیمانی همه آنها از بین رفتند.
برجام درست کار میکرد. حتی نهادهای اطلاعاتی دولت دونالد ترامپ، هم معترف این موضوع بودند.
ترامپ مدعی بود که با خروج از برجام میتواند در موقعیت قویتری نسبت به ایران برای متوقف کردن تحرکاتش در خاورمیانه قرار بگیرد. اما بیایید تحرکات ایرانیها را در چند ماه اخیر مرور کنیم. ترور ژنرال قاسم سلیمانی، مرگ برجام بود و حالا فرقی بین تندروها و میانهروهای ایرانی وجود ندارد و همه، خروج ایالات متحده از منطقه را فریاد میزنند.
برای ماهها و سالهای آینده باید منتظر حملات جدیدی علیه منافع آمریکا و آمریکاییها از طرف ایران و نزدیکانش باشیم. برخلاف وحدت بینالمللی که با رسیدن به توافق برجام حاصل شده بود، خروج ترامپ نزدیکترین متحدان ما را بیگانه کرد. حتی دیگر مذاکرات مثل مذاکره با کره شمالی نیز در سایه حس بدبینی و عدم اعتماد به ایالات متحده قرار دارد.
ما با برجام میتوانستیم برنامه هستهای ایران را حداقل ده تا پانزده سال عقب بیندازیم، ولی حالا تا ده پانزده سال آینده نمیتوان انتظار شکلگیری توافق جدیدی را داشته باشیم. برجام، برنامه موشکهای بالستیک ایران یا حمایتش از تروریسم را متوقف نمیکرد، اما میتوانست این تضمین را ایجاد کند که حکومت ایران که دارای موشکهای بالستیک پیشرفته است و از گروههایی حمایت میکند که باب میل غرب نیستند و منافع آن را تامین نمیکنند، از دستیابی به سلاح هستهای منع شده است.
دست آخر اینکه بحران فعلی را تصور کنید اگر ایران سلاح هستهای میداشت. ترامپ باید از اوباما متشکر باشد چرا که برنامه هستهای ایران از سال ۲۰۱۵ به بعد متوقف شده بود و نظام بازرسیها به شکل موثری اجرا میشد. در مقابل، با سیاستهای ترامپ باید منتظر برنامههای هستهای نامحدود جدید ایران باشیم.
باراک اوباما به توافقی رسید که جانشینانش را از جنگ با ایران خلاص میکرد. اما حالا بهرغم همه آن تلاشها، یک موقعیت جنگی بین ایران و ایالات متحده حاکم است. ترامپ برای اینکه به قول نابودی دستاورد اوباما جامه عمل بپوشاند، مایل است زیر قول دیگرش بزند که میگفت، آمریکا را از جنگهای خاورمیانه بیرون میکشد. بنابراین او به طرز غمانگیزی ثابت کرد که اوباما درست میگفت، شما باید بین توافق با ایران یا یک برنامه هستهای نامحدود ایرانی و شکلی از جنگ، یکی را انتخاب کنید.
یک نشریه آمریکایی میگوید محکومیت این کشور در دادگاه لاهه بهخاطر پرونده ترور سردار سلیمانی قطعی است.
بیزنس اینسایدر درباره جنایت ترور سردار سلیمانی توسط دولت آمریکا در فرودگاه بغداد نوشت: اگر دولت ایران همانگونه که سخنگوی قوه قضاییه این کشور خبر داده، پرونده ترور سردار سلیمانی را به دیوان بین المللی کیفری ICC (مستقر درلاهه) ببرد، به احتمال قریب به یقین حکم محکومیت دولت ایالات متحده آمریکا را خواهد گرفت.
«بیزنس اینسایدر» با اشاره به اینکه مسئولیت این ترور را آشکارا دولت آمریکا برعهده گرفته، نوشت: بعید بهنظر میرسد استدلال حقوقی آمریکاییها مبنی بر ضرورت و فوریت انجام ترور با توجه به تهدیدهای در پیش رو برای این کشور، از سوی قضات این دیوان مورد پذیرش قرار بگیرد.
یک کارشناس حقوقی در این باره به «بیزنس اینسایدر»گفت، ایران در صورت شکایت شانس خوبی برای پیروزی در این پرونده خواهد داشت.
به نوشته بیزنس اینسایدر دولت ایالات متحده به دلیل نگرانی از احتمال پیگرد سربازان و ماموران سازمان های اطلاعاتی خود در گوشه و کنار جهان، به دیوان بینالمللی کیفری نپیوسته است.
به نوشته بیزنس اینسایدر در صورت شکایت ایران از دولت ایالات متحده آمریکا به این دیوان، وکلای ایالات متحده آمریکا در دادگاه حاضر نخواهند بود و ایران مدارک و شواهد کافی دارد تا با ارایه آنها به دادگاه محکومیت این اقدام دولت آمریکا در ترور یک مقام رسمی نظامی خود در یک کشور ثالث را، بگیرد.
یک مقام رسمی ناتو در منطقه با اشاره به این موضوع، به بیزنس اینسایدر گفت: این پرونده علیه آمریکاییها به طرز تکان دهندهای قوی است و ایران در صورت طرح شکایت به دادگاه لاهه، قطعا خواهد توانست حکم محکومیت آمریکا را بگیرد.
این مقام ناتو تاکید کرد: با توجه به عدم حضور آمریکاییها در دادگاه لاهه، امکان دفاع و ارایه مدارک محرمانه احتمالی برای توجیه ضرورت ترور سردار سلیمانی به این دادگاه نیز منتفی خواهد بود و به همین خاطر دادگاه بر مبنای شواهد ارایه شده از سوی ایران و مدارک و شواهد آشکار این حادثه قضاوت خواهد کرد که به احتمال قریب به یقین، حکم این دادگاه به نفع ایران و در محکومیت ایالات متحده آمریکا خواهد بود.
از سوی دیگر بیزنس اینسایدر به اظهارات «آگنس کالامارد»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد کشتارهای غیرقانونی اشاره کرده و میگوید، اقدام آمریکا در ترور قاسم سلیمانی مغایر با قواعد و حقوق بینالملل و نقض فاحش حقوق بشر است.
این مقام سازمان ملل همچنین توجیهات دولت آمریکا درباره ضرورت این ترور را غیرحقوقی و غیر قابل پذیرش میداند.
صادق زیباکلام میگوید: سرمایه اجتماعی اصلاحطلبان نابود شده است.
وی در گفتوگو با نامهنیوز درباره اوضاع فعلی اصلاحطلبان از منظر سرمایه اجتماعی گفت: «برای هرگونه تغییر و تحول در مناسبات اصلاحطلبان با مردم دیر شده است. من در چند نامه سرگشاده به آقای خاتمی نوشتم که سرمایه اجتماعی اصلاحطلبان درحال از بین رفتن است و اگر تلاشی برای ترمیم آن صورت نگیرد نابود خواهد شد که اکنون همین اتفاق هم افتاد. مهمترین مشکل در جبهه اصلاحات این است که نتوانستند با نسل جوان، دهه هفتادیها، نخبگان و تحصیلکردگان ارتباط خود را حفظ کنند و از مقطعی به بعد دیگر یارای پاسخ گفتن به مطالبات مردم را نداشتند».
زیباکلام با بیان اینکه اصلاحطلبان فاقد هویت روشن و مشخص هستند، گفت: مشخص نیست در این جریان تصمیم نهایی را چه شخصی یا گروهی میگیرد. اصلاحطلبان نظرات یکدیگر را هم قبول ندارند و نمیتوانند به یک جمعبندی واحد برسند. این نقیصه باعث میشود که نتوانند در هیچ زمینهای موضعگیری کنند؛ آنها نه درباره دولت، نه درباره سیاست خارجی و نه حتی در موضوع افزایش قیمت بنزین هیچ موضع منسجمی نداشتند. این مشکلات که به اصولگرایان مربوط نیست و کاملا به درون اصلاحطلبان باز میگردد».
خبر اول اینکه، هنوز بخش عمده نمایندگان رد صلاحیت شده مجلس میگویند نتوانستهاند به پرونده خود در شورای نگهبان و مدارک این شورا برای عدم تأیید صلاحیتشان دسترسی پیدا کنند. در حاشیه جلسه علنی دیروز مجلس خبرنگار «ایران» از حدود ۱۰ نفر از این نمایندگان این پرسش را مطرح کرد که چرا مستندات پروندههای خود را با رئیس مجلس در میان نگذاشتهاند؟ پاسخ تمام این نمایندگان این بود که اساساً هیچ اطلاعی از جزئیات پرونده خود ندارند که به گفته سخنگوی شورای نگهبان آنها را با رئیس مجلس درمیان بگذارند. اینها در حالی است که مجلسیهای رد صلاحیت شده در انتظار جلسات حضوری با اعضای شورای نگهبان و دفاع از عملکرد خود هستند. جلساتی که سخنگوی شورای نگهبان گفته آغاز شده و هر روز تعدادی از نمایندگان با برخی اعضای شورای نگهبان دیدار میکنند. دیروز عباسعلی کدخدایی در همین مورد در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «هر روز تعدادی از نمایندگانی که صلاحیت آنان تأیید نشده، با اعضای شورای نگهبان ملاقات میکنند. مدارک و دلایل برای آنان تبیین شده و توضیحات آنها استماع میگردد. اگر چه دفاع رئیس مجلس از همکاران قابل درک است، لیکن مناسب بود نمایندگان نیز مستندات را به رئیس مجلس ارائه میکردند.»
خبر دیگر اینکه، محمدرضا باهنر درباره حضور لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: به نظرم این حرف نمیتواند از امروز قابل پیشبینی باشد، چون معمولاً افرادی که در انتخابات ریاست جمهوری قصد شرکت دارند، دو الی سه ماه قبل از انتخابات ظاهر میشوند؛ وقتی شش ماه قبل از انتخابات ۷۶ به سراغ آقای خاتمی رفتند قبول نکرد، ولی دو ماه قبل از انتخابات ناگهانی تصمیم به حضور در انتخابات گرفت. وی به باشگاه خبرنگاران گفت: آقای احمدینژاد هم به همین صورت، تا ۶ ماه قبل از انتخابات اصلاً کسی نمیدانست که قرار است در انتخابات شرکت کند. در سال ۹۲ هم همین اتفاق افتاد، مردم هر کسی را به جز آقای روحانی برای ریاست جمهوری پیشبینی میکردند.
دست آخر اینکه، وزیر امور خارجه کانادا گفت که درباره موضوع فرستادن جعه سیاه هواپیمای اوکراینی با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان رایزنی کرده است. به گزارش ایسنا، فرانسوا فیلیپ شامپانی افزود: من موضع کانادا را مبنی بر اینکه جعبههای سیاه باید در اسرع وقت یا به اوکراین یا به فرانسه، جایی فرستاده شود که تخصص [آشکارسازی] آن وجود داشته و به طریقی شفاف انجام شود، تأکید کردم. «وادیم پریستایکو» وزیر امور خارجه اوکراین هم دیروز گفت: ما به ایران فشار میآوریم تا جعبه سیاه را تحویل اوکراین دهد. به گزارش ایلنا، پریستایکو گفت: آنها در ابتدا گفتند که جعبه سیاه را تحویل میدهند بعد اعلام کردند که تحویل نمیدهند باید ببینیم که آیا جعبه سیاه تحویل ما داده میشود یا خیر؟
در حالی که دولت دهم شرایطی را برای استقرار ساختمان ها و مراکز مربوط به دستگاه های اجرایی در شهرستان ها و بخش های مختلف کشور تعیین کرده و این پیشنهاد در اولین روزهای سال ۸۹ به تایید و امضای محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق رسید، یک مقام مهم دولتی در نامه اواخر دی ماه خود به رحمانی فضلی وزیر کشور متذکر شده با توجه به تصویب پیشنهادهای سازمان اداری و استخدامی توسط دولت، مصوبه دولت وقت از این پس لغو خواهد شد.
در حالی که هیئت وزیران در شهریورماه امسال مصوبه ای را به درخواست یک وزارتخانه اقتصادی تایید کرده که بر اساس آن، مجوزهای ویژه ای برای طرح های تملک دارایی های سرمایه ای به آن دستگاه اعطا شده، یک مسئول ارشد اجرایی در ابلاغیه روزهای اخیر خود با اشاره به درخواست تعدادی از اعضای کابینه، خبر داده که وزارتخانه های دیگری همچون نیرو، کشور، علوم و بهداشت نیز به مصوبه قبلی اضافه می شوند.
قاسم روانبخش گفت: علی لاریجانی با لابیهای کذایی مانع استقلال نمایندهها میشد و حالا که قرار است ایشان در مجلس نباشد، نمایندهها با آزادی و فراغبال بیشتری فعالیت خواهند کرد و مردمسالاری نمود بیشتری خواهد یافت.
یک مترجم آلمانی با طرح ادعای جاسوسی برای ایران محاکمه میشود. خبرگزاری فرانسه در این باره نوشته است: در این رابطه دادگاه آلمانی در شهر کوبلنز آلمان یک مترجم ۵۱ ساله ارتش آلمان را به جاسوسی برای ایران متهم کرده است. این در حالی است که دادگاه آلمان در این خصوص مدعی شده است که این مرد همراه با همسرش برای ایران جاسوسی میکرده است.
افرادی ناشناس یکشنبه شب مسیر منتهی به گذرگاه مرزی مهران را بستهاند. در این رابطه یک منبع امنیتی عراق به السومریه گفته است که «معترضان با قطع کردن راه مواصلاتی کوت-بدره، مسیر منتهی به گذرگاه مهران در مرز با ایران را مسدود کردهاند». منبع مذکور در ادامه این خبر تاکید کرده است که «بستن این راه مواصلاتی از طریق آتش زدن حلقههای لاستیک صورت گرفته است». این در حالی است که این چندمین بار طی دو سه روز اخیر است که عدهای با آتش زدن لاستیکها اقدام به بستن جادهها و راههای مواصلاتی میکنند. در این رابطه میتوان گفت که همچنین تعدادی افراد ناشناس عصر روز یکشنبه با آتش زدن چند حلقه لاستیک، جاده کربلا- نجف را هم مسدود کرده بودند.
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشته است: «هر روز تعدادی از نمایندگانی که صلاحیت آنان تایید نشده با اعضای شورای نگهبان ملاقات میکنند. مدارک و دلایل برای آنان تبیین شده و توضیحات آنها استماع میشود. اگر چه دفاع رئیس مجلس از همکاران قابل درک است، لیکن مناسب بود نمایندگان نیز مستندات را به رئیس مجلس ارائه میکردند.»
محمدرضا باهنر گفت: متوسط ماندگاری نمایندگان در مجلس ۵/۱دوره بوده است و در نتیجه افرادی که جدید وارد مجلس میشوند، تا بخواهند با برنامههای قبلی آشنا شوند و با آنها کنار بیایند زمان زیادی میگذرد. وی درباره حضور علی لاریجانی در انتخابات ریاستجمهوری آینده گفت: به نظرم این حرف نمیتواند از امروز قابل پیشبینی باشد، چون معمولا افرادی که در انتخابات ریاستجمهوری قصد شرکت دارند، دو تا سه ماه قبل از انتخابات ظاهر میشوند.
بنیاد آکسفام در گزارش جدید خود به بررسی وضعیت توزیع ثروت در سطح جهان پرداخته است. در حال حاضر ۲۱۵۳ نفر با ثروت یک میلیارد دلار یا بیشتر در جهان وجود دارند که مجموع ثروت آنها معادل مجموع ثروت ۴/ ۶ میلیارد انسان است. شمار میلیاردرها تا پایان سال ۲۰۱۹ نسبت به یک دهه قبل دو برابر افزایش پیدا کرده، اما همزمان با آن، نابرابری نیز افزایش پیدا کرده است تا جایی که ثروت یک درصد ثروتمند جهان اکنون دو برابر ثروت ۹/۶ میلیارد انسان است.
مهدی نصیری، پژوهشگر دینی همزمان با سالروز درگذشت مهدی بازرگان نوشته است: احساس میکنم در تمام این سالها در نقد نظری و معرفتی او جانب انصاف را رعایت نکردهایم. مهدی نصیری، پژوهشگر دینی و سردبیر اسبق روزنامه کیهان، همزمان با ۳۰ دیماه، سالروز درگذشت مهندس مهدی بازرگان، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشته است: اکنون که مهندس بازرگان را در سبک و سیاق عصر حیرت بازخوانی و تحلیل میکنم، احساس میکنم در تمام این سالها در نقد نظری و معرفتی او جانب انصاف را رعایت نکردهایم، غفرا... لنا و له.
فرمانده انتظامی مازندران از رفع تصرف ۲۰ هزار متر از اراضی ملی به ارزش ۲۰ میلیارد ریال در شهرستان چالوس خبر داده است. سردار سیدمحمود میرفیضی، فرمانده انتظامی مازندران در این باره گفته است: در پی کسب خبری مبنی بر تصرف اراضی ملی در یکی از مناطق ییلاقی مرزنآباد شهرستان چالوس موضوع در دستور کار ماموران پلیس قرار گرفته است. فرمانده انتظامی مازندران در ادامه افزوده است: در این میان در جریان رسیدگی به این پرونده ماموران کلانتری ۱۳ مرزنآباد با انجام تحقیقات پلیسی، متهم را که با محصور کردن ۲۰ هزار متر از زمینهای ملی منطقه آن را در تصرف خود درآورده بود، شناسایی و دستگیر کردهاند. وی در این باره اظهار کرده است: این در حالی است که با هماهنگی مرجع قضایی و حضور عوامل یگان حفاظت از منابع طبیعی شهرستان در یک عملیات منسجم، حصار ایجاد شده تخریب شده و زمینهای مذکور در اختیار منابع ملی قرار گرفته است.
آمنهسادات ذبیحپور، مجری بخش خبری۲۰:۳۰ ضمن انتقاد از بازگشت «راب مکایر» سفیر انگلیس به کشور از عملکرد وزارت امور خارجه درباره حواشی حضور سفیر انگلیس در تجمعات اخیر به شدت انتقاد کرده است. آمنهسادات ذبیحپور، مجری بخش خبری۲۰:۳۰ در توئیتر نوشته است: از رفتار منفعلانه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در عجبم. با وجود اعلام صریح مسئولان و مردم مبنی بر اخراج سفیر انگلیس، راب مک ایر به ایران بازمیگردد. مگر حضور سفیر انگلیس بهجز برای برخی هنرمندان برای چه کسانی سود دارد که ترجیح میدهید خلاف خواست ملت عمل کنید؟
جلسه علنی شورای شهر خرمشهر از بحث با شهردار تازه منصوب شده منطقه ۲ خرمشهر به فحاشی اعضا رسیده است. در این راستا جلسه شورای شهر خرمشهر در پی حضور پنج عضو و غیبت علی بندری و امیر سامری با دستور جلسه بررسی لوایح و فضای سبز خرمشهر تشکیل شده است. این در حالی است که در ابتدای جلسه رئیس شورای شهر خرمشهر بر لزوم همکاری شهرداری برای برگزاری هفدهمین جشنواره نخبگان قرآنی تاکید کرده است. تاسیس شهرداری شلمچه دیگر موضوع مطرح شده توسط موسی مطور جزیره بود. موسی مطور به علت این درخواست نیز اشاره کرده و در این خصوص گفته است: امکانات محدود شهرداری خرمشهر پاسخگوی نیازهای شلمچه با رویدادهای ملی همچون راهیان نور و اربعین نیست. همچنین رئیس شورای شهر خرمشهر از موعود شمخانی، معاون عمرانی سازمان منطقه آزاد به دلیل رد لوایح تصویب شده در زمان سرپرستی عزیز ساعدی و در مدت برکناری داوود دارابی از سمت شهردار خرمشهر انتقاد کرده است.
سرنوشت نسخهای کمنظیر از دیوان حافظ که اخیرا کشف شده، جالب و خواندنی است؛ نسخهای که پس از سالها پیگیری پلیس آلمان، در آپارتمانی در آمستردام هلند کشف شده است. در این راستا یک کارآگاه هلندی با نام آرتور برند، ملقب به «ایندیانا جونز دنیای هنر» ماه گذشته نسخهای از دیوان حافظ را که گفته میشود ارزشی معادل یک میلیون یورو داشته، کشف کرده است. این نسخه پیش از این در مجموعه فردی به نام قاضی در مونیخ نگهداری میشد، اما در سال ۲۰۰۷ پس از مرگ این مجموعهدار، این نسخه به همراه دیگر نسخههای موجود در این گنجینه شخصی، به سرقت رفته است. این در حالی است که قاضی پیش از فوت، تعدادی از نسخههای موجود در مجموعه خود را به ایران اهدا کرده بود.
مایکل دندریا نام یک افسر سازمان سیا است که با نام مستعار آیتا...مایک مسئولیت برخی عملیاتهای امنیتی سازمان سیا را در برخی کشورهای آسیایی و آفریقایی از جمله ایران بر عهده داشته است. این افسر سازمان سیا در خرداد ماه ۱۳۹۶ به عنوان مدیر جدید اداره عملیاتهای مخفی سیا در ایران منصوب شده است. مایکل دندریا در ویرجینیای شمالی بزرگ شده است و اکنون ۶۰ سال دارد. مایکل دندریا یا همان آیتا... مایک در سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۷ شمسی) به سازمان سیا پیوسته و در ابتدا به عنوان نیرویی مبتدی در اردوگاه نظامی پیری (در ویرجینیا) مشغول به خدمت شده است. این در حالی است که مایکل دندریا یا همان آیتا... مایک ماموریتهای فرامرزی خود را در آفریقا آغاز کرده و به عنوان افسر خدمات خارجی در سفارت ایالات متحده آمریکا در دارالسلام، تانزانیا مشغول به خدمت شده است.
ارسال نظرات