پنجشنبه ؛ 29 شهريور 1403
07 مهر 1398 - 16:11
نگاهی به بن‌بست انتخاباتی رژیم صهیونیستی

سیلی مقاومت به نتانیاهو

انتخابات زودهنگام پارلمانی رژیم صهیونیستی ۲۶ شهریورماه برگزار شد. بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم تلاش زیادی داشت تا در این انتخابات به پیروزی برسد؛ اما نتایج انتخابات اخیر نشان داد که نتانیاهو از رقیب خود یعنی «بنی گانتس» شکست‌خورده است؛ اما مهم‌ترین نتیجه این انتخابات این است که رژیم صهیونیستی بار دیگر در بن‌بستی سیاسی قرارگرفته که برون‌رفت از آن بسیار دشوار است؛ اما این بست چگونه بوده و سرنوشت نتانیاهو پس از انتخابات چگونه خواهد شد؟
نویسنده :
محمدحسن رحمانی
کد خبر : 3979

پایگاه رهنما :

انتخابات زودهنگام پارلمانی رژیم صهیونیستی ۲۶ شهریورماه برگزار شد. بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم تلاش زیادی داشت تا در این انتخابات به پیروزی برسد؛ اما نتایج انتخابات اخیر نشان داد که نتانیاهو از رقیب خود یعنی «بنی گانتس» شکست‌خورده است؛ اما مهم‌ترین نتیجه این انتخابات این است که رژیم صهیونیستی بار دیگر در بن‌بستی سیاسی قرارگرفته که برون‌رفت از آن بسیار دشوار است؛ اما این بست چگونه بوده و سرنوشت نتانیاهو پس از انتخابات چگونه خواهد شد؟
سیلی به نتانیاهو
احمد الطیبی، یکی از نامزد‌های فهرست مشترک عربی در انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی، نتایج انتخابات پارلمانی این رژیم را به‌منزله پایان دوره نخست‌وزیری بنیامین نتانیاهو و نیز پایان توطئه جدید آمریکا و صهیونیست‌ها علیه آرمان فلسطین موسوم به «معامله قرن» دانست. او گفت، نتایج انتخابات رژیم صهیونیستی به‌منزله سیلی به بنیامین نتانیاهو و طرح معامله قرن بود. این عضو عربی پارلمان رژیم صهیونیستی افزود: «مهم‌ترین سرفصل سیاسی این است که دوره بنیامین نتانیاهو پایان یافت. با پایان یافتن دوره نتانیاهو، معامله قرن هم پایان می‌یابد. نتایج انتخابات به‌منزله سیلی به نتانیاهو و دونالد ترامپ است.» نتانیاهو در چهار پرونده فساد شامل ۱۰۰۰، ۲۰۰۰، ۳۰۰۰ و ۴۰۰۰ متهم به دریافت رشوه، سوءاستفاده از قدرت و خیانت است. درصورتی‌که نتانیاهو نتواند دولت تشکیل دهد و از پست نخست‌وزیری کنار برود وی به‌صورت جدی تحت پیگرد قضایی قرارگرفته و احتمالاً همانند اولمرت نخست‌وزیر پیشین این رژیم راهی زندان خواهد شد.
بن‌بست سیاسی در سرزمین‌های اشغالی
بیست و دومین انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی در حالی روز سه‌شنبه ۲۶ شهریور برگزار شد که بار دیگر این رژیم به سمت بن‌بستی دیگر درحرکت است. برای تشکیل دولت نیاز به داشتن ۶۱ کرسی از ۱۲۰ کرسی پارلمان رژیم صهیونیستی است. طبق قانون، حزبی که بیشترین کرسی‌های پارلمان را به دست بیاورد از سوی رئیس رژیم صهیونیستی مأمور تشکیل دولت خواهد شد که در شرایط کنونی «بنی گانتس» این فرصت را دارد. البته اگر نتانیاهو بتواند از همین‌الان با احزاب دیگر ائتلاف و ۶۱ کرسی خود را مسجل کند مأمور تشکیل کابینه خواهد شد؛ اما شرایط به‌گونه‌ای در حال رقم خوردن است که به نظر می‌رسد که این رژیم در بن‌بستی دیگر گرفتارشده و احتمال ائتلاف بسیار سخت شده است. همین مسئله می‌تواند بار دیگر این رژیم را وادار به برگزاری انتخاباتی دیگر که سومین انتخابات در چند ماه اخیر خواهد بود، کند. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از بنی گانتس، رقیب اصلی خود در انتخابات پارلمانی خواسته تا برای تشکیل دولت وحدت فراگیر به او بپیوندد؛ اما حزب آبی -سفید به رهبری گانتس اعلام داشت اگر قرار باشد نتانیاهو نخست‌وزیر بماند ائتلاف نمی‌کند. این مسئله به معنای تکرار وضعیت بن‌بست در رژیم صهیونیستی بوده و احتمالاً انتخابات سوم در سال جاری دور از ذهن نباشد.
مقامات رژیم صهیونیستی در چند دهه گذشته سعی کرده‌اند شرایط سیاسی را به‌نوعی باثبات نشان دهند و بر روی مسئله نظامی- امنیتی متمرکز شوند؛ اما در سال‌های اخیر علاوه بر بحران‌های امنیتی مسائل دیگری مانند فقر، تبعیض، مهاجرت معکوس، فساد و... نیز به بحران‌های رژیم صهیونیستی افزوده‌شده است. در شرایط کنونی و با شکست نتانیاهو در انتخابات، بحران سیاسی نیز به سایر بحران‌ها اضافه‌شده است. دی‌ماه ۹۷ نتانیاهو مجبور به انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات پارلمانی شد. مقاومت فلسطین ۲۱ آبان ماه ۹۷ با شلیک ۴۷۰ موشک و راکت به سرزمین‌های اشغالی بار دیگر صهیونیست‌ها را در بن‌بستی امنیتی- سیاسی قراردادند. این مسئله باعث شد تا نتانیاهو به‌سرعت و تنها در مدت دو روز درخواست آتش‌بس کند. موضوع شلیک موشک‌ها برای نتانیاهو بسیار گران آمد و منجر به فروپاشی کابینه او شد و رأی به انتخابات زودهنگام داده شد. فروردین‌ماه ۹۸ انتخابات زودهنگام پارلمانی اسرائیل برگزار شد و نتانیاهو موفق به کسب ۳۶ کرسی شد. نتانیاهو برای تشکیل کابینه باید از ۱۲۰ کرسی حداقل ۶۱ کرسی را کسب می‌کرد و این امر تنها با تشکیل دولت ائتلافی میسر بود. در فرصتی که رئیس رژیم صهیونیستی به نتانیاهو برای تشکیل کابینه داد وی با احزاب مختلفی مذاکره کرد؛ اما در این میان یک مشکل بزرگ سد راه نتانیاهو شد. اردیبهشت‌ماه ۹۷ نتانیاهو برای کسب آرای تندرو‌های صهیونیست اقدام به حمله به نوار غزه کرد؛ اما در این حمله، شکست سختی را متحمل شد. مقاومت فلسطین با شلیک ۶۹۰ موشک به سرزمین‌های اشغالی باعث شدند تا نتانیاهو سراسیمه پس از گذشت تنها ۲ روز از آغاز جنگ با آتش‌بس و عقب‌نشینی موافقت کند. این مسئله باعث تضعیف جایگاه نتانیاهو شد و درنهایت باعث شد وی در تشکیل دولت ائتلافی و کابینه ناکام بماند و شکستی دیگر را متحمل شود و بار دیگر وی به انتخابات زودهنگام پارلمانی پناه برد. درنهایت، انتخابات زودهنگام در ۲۶ شهریورماه برای بار دوم برگزار شد و نتانیاهو از رقیب خود شکست خورد. در واقع ضربه‌ای که مقاومت فلسطین در آبان ماه ۹۷ به نتانیاهو وارد کرد باعث شد پس از گذشت ۱۰ ماه همچنان رژیم صهیونیستی را در بن‌بست نگه دارد و کارشناسان معتقدند این نتانیاهو است که پس از اولمرت، از میدان سیاست به زندان خواهد رفت یا هیچ‌کدام از احزاب موفق به تشکیل کابینه نخواهند شد و بن‌بست اسرائیل همچنان ادامه خواهد یافت که این مسئله به معنای برگزاری سومین انتخابات زودهنگام در کمتر از ۶ ماه خواهد بود. بنیامین نتانیاهو بیش از همه از سیاست خارجی برای پیروزی در انتخابات بهره گرفت، اما هیچ‌کدام نتوانست زمینه‌ساز پیشتازی‌اش شود. شاید نتانیاهو این حقیقت تلخ را پیش‌بینی کرده بود و برای آن‌که در رقابت‌ها دست بالا را داشته باشد، جنگ‌های کوتاه‌مدتی علیه غزه، حشد الشعبی عراق، سوریه، حزب‌الله لبنان به راه انداخت، اما این تاکتیک برایش نتیجه‌ای معکوس داشت. رسانه‌های اسرائیلی هفته گذشته گزارش دادند که نتانیاهو برای به تعویق انداختن انتخابات قصد داشت در نواز غزه دست به عملیات نظامی بزند تا بدین طریق فرصت بیشتری برای کسب آرا داشته باشد. اعضای کابینه با او هم‌صدا بودند، با این حال نتانیاهو نتوانست مقام‌های امنیتی و فرماندهان ارشد ارتش رژیم صهیونیستی را با خود هم‌صدا کند. تحلیلگران بر این باورند که انتخابات انجام‌شده بیش از آن‌که کارزاری برای آینده سیاسی قلمداد شود، نوعی همه‌پرسی برای نتانیاهو بود.
البته اینکه چه جریانی در انتخابات اسرائیل پیروز شود برای محور مقاومت تفاوت چندانی نکرده و در درجه نخست ماهیت نامشروع این رژیم برای گروه‌های مقاومت مسئله اصلی است؛ اما با این حال شکست نتانیاهو به معنای شکست دونالد ترامپ نیز به شمار می‌رود. چراکه آمریکا تلاش زیادی برای پیروزی نتانیاهو به کار گرفت که بی‌فایده بود. معروف‌ترین طرح آمریکا در راستای کمک به نتانیاهو طرح معامله قرن بوده که اکنون با شکست نتانیاهو می‌توان به این نتیجه رسید که این طرح نیز به زباله‌دان تاریخ سپرده خواهد شد. البته اسرائیل همچنان سعی خواهد کرد تا آن را اجرا کند، اما با شکست نتانیاهو به‌عنوان نماد این طرح، معامله قرن نیز خواهد رفت.

ارسال نظرات