تقریباهمه پاسخگویان به نظرسنجی چتم هاوس، بر این باورند که آمریکا مقاومت ایران را دست کم گرفته و ارزیابی نادرستی از توان امنیتی و جهانبینی این کشور دارد.
پایگاه رهنما :
وقتی ترامپ از توافق هستهای با ایران خارج شد گفت: به دنبال یک توافق بزرگتر و بهتر با ایران است. توافقی که باید در زمینه برنامه هستهای و موشکی و سیاستهای ایران در منطقه تغییراتی ایجاد کند.
اندیشکده سلطنتی چتم هاوس انگلیس (CHATEM HOUS) که از آن به عنوان مهمترین اندیشکده غیر آمریکایی جهان یاد میشود در باره این اظهار نظر ترامپ از ۷۵ تحلیلگر و سیاستگذار در آمریکا، ایران، انگلستان، فرانسه، آلمان، رژیم صهیونیستی، روسیه، چین، امارات و عربستان سعودی این سوال را پرسیده است که "طرح بلند پروازانه ترامپ تا چه حد قابل اجراست؟ "
پاسخ این تحلیگران و سیاستمداران قابل توجه است.
ارزیابی اکثر شرکت کنندگان در این نظرسنجی این بوده که سیاست"فشار حداکثری" ترامپ برای بازگرداندن به میز مذاکره ناموفق بوده است و کمتر از ۲۰ درصد پاسخگویان احتمال داده اند معامله بزرگ با ایران قابل دستیابی باشد. البته این عده اندک هم این معامله بزرگ در صورتی قابل تحقق میدانند که آمریکا بتواندبا تضمین امنیتی و رفع تحریمهای جامع، ایران را مجاب به پذیرش خواسته مورد نظرش نماید.
تقریبا" همه پاسخگویان به نظرسنجی چتم هاوس، بر این باورند که آمریکا مقاومت ایران را دست کم گرفته و ارزیابی نادرستی از توان امنیتی و جهانبینی این کشور دارد.
همچنین تقریبا" همه پاسخگویان محاسبه درخواستهای احتمالی ایران از آمریکا را نادرست و شکستخورده دانستهاند. خواستههایی مانند تضمین امنیتی، برداشتن تحریمها و عقبنشینی نیروهای آمریکا از غرب آسیا.
اکثر این تحلیلگران بر این باورند که دولت ترامپ نمیتواند بدون پذیرفتن حقوق ایران به مذاکره برگردد.
در مجموع تحلیگران و سیاستمداران مورد پرسش موسسه چتم هاوس بر این باورند که دولت ترامپ باید استراتژی اش در برابر ایران را دوباره ارزیابی کند و به جای تحریمهای یک جانبه که هنوز نتیجه معناداری نداشته است بدنبال تدارک مشوقهایی باشد که ممکن است ایران را برای مذاکره قانع کند.
صرف نظر از ارزیابی جزء به جزء پاسخهای داده شده به این موسسه مطرح انگلیسی، آنچه به عنوان جمع بندی نظر این صاحب نظران میشود گفت: این است که دستگاه محاسباتی آمریکا در باره ایران مرتکب اشتباهات راهبردی است و آمریکا با چنین اشتباهاتی که او را در حد معلول ذهنی تنزل میدهد صلاحیت جایگاهی که در آن قرار گرفته است را ندارد.
نفس این اشتباهات راهبردی صرف نظر از پیامدهای ویرانگرش برای آمریکا همچنین نشانه مهم دیگری از افول ابرقدرتی آمریکاست؛ چرا که مگر میشود یک مدعی ابرقدرتی اینقدر اشتباهات مهم و راهبردی داشته باشد و همچنین ابرقدرت باشد یا بماند؟
پاسخهای فوق الذکر از سوی دیگر جایگاه و توانمندیهای بالای جمهوری اسلامی ایران را نشان میدهد؛ و در یک کلام همه این پاسخها و تحلیلها یک پیام بسیار مهم دارد و آن صحیح و کارآمد بودن "راهبرد مقاومت" ایران عزیز است.
ارسال نظرات