دوشنبه ؛ 11 فروردين 1404
05 فروردين 1404 - 10:41

تل‌آویو در شوک پاسخ موشکی حماس؛ بازگشت وحشت به آسمان شهرک‌های صهیونی

حملات اخیر حماس پیامی روشن به نتانیاهو است که نقض توافقات و ادامه تجاوزات نظامی بدون پاسخ نخواهد ماند و مقاومت فلسطین برای هر گونه سناریویی آماده است.
کد خبر : 18690

تبیین:

در پی نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی و از سرگیری حملات هوایی به نوار غزه، حماس پس از چند روز مماشات با دشمن اشغالگر، با شلیک موشک‌ برخی مناطق سرزمینهای اشغالی را هدف قرار داد.

در این رابطه، منابع خبری روز یکشنبه از به صدا درآمدن آژیر خطر در شهر «عسقلان» در فلسطین اشغالی خبر دادند. به گفته منابع عبری، در پی این حملات صدای چند انفجار در عسقلان و چند شهرک صهیونیستی اطراف غزه شنیده شده است.

 دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش صهیونیستی هم اذعان کرد که مقاومت فلسطین از شمال غزه، دو راکت به سمت عسقلان شلیک کرده است.

پیام حملات حماس به سران تل‌آویو

شلیک موشک‌های حماس به شهرکهای صهیونیست‌نشین، پیامهای معناداری برای سران رژیم صهیونیستی دارد.

حماس با این عملیات اولیه نشان داد که علی‌رغم ادعاهای مکرر سران صهیونیستی درباره نابودی توان تهاجمی مقاومت، همچنان توانایی موشکی خود را حفظ کرده و قادر به هدف قرار دادن اراضی اشغالی است.

در حالی که رسانه‌های غربی و صهیونیستی تلاش برای حفظ آتش‌بس را به عنوان نشانه ضعف مقاومت ترجمه می‌کردند، حماس با این حملات، نشان داد که همچنان در حمایت از مردم فلسطین ذره‌ای از مواضع خود عقب‌نشینی نخواهد کرد.

حماس همچنین به دشمن هشدار داد که ادامه تجاوزات می‌تواند به تشدید درگیری‌ها منجر شود و امنیت اراضی اشغالی را به خطر انداز، چیزی که در 16 ماه درگیری قبل از آتش‌بس با آن دست به گریبان بود.

با توجه به حضور دهها اسیر اسرائیلی در غزه، حماس با این حملات نشان داد که هرگونه نقض توافقات می‌تواند سرنوشت اسرا را تحت تأثیر قرار دهد و مسئولیت آن برعهده دولت نتانیاهو است.

در روزهای اخیر تعدادی از اسرای باقی مانده در غزه در نتیجه حملات گسترده ارتش اشغالگر کشته شده‌اند و حماس هشدار داده که با ادامه درگیری و تعلل در اجرای مرحله دوم آتش‌بس، شانس زنده ماندن اسرای صهیونیست کمتر است. موضوعی که موجب شده تا تعدادی از اسرای آزاد شده در نامه ای مهم به نتانیاهو خواستار توقف جنگ و تضمین حفظ جان اسرا از طریق مذاکرات شوند.  

برخی تحلیلگران معتقدند که حماس با اتخاذ استراتژی‌های جدید، از جمله تمرکز بر جنگ‌های چریکی و استفاده از تاکتیک‌های غیرمتقارن، توانسته تهدیدی جدی برای اسرائیل باقی بماند. این گروه با وجود تلفات سنگین، همچنان به جذب نیرو و حفظ ساختارهای نظامی خود ادامه داده است.

آمادگی مقاومت برای شروع جنگ

قدرت نمایی نظامی حماس درحالی است که این جنبش برخلاف ادعای مقامات تل‌آویو، همچنان در صحنه حضور دارد. در ماههای اخیر سرویسهای اطلاعاتی آمریکا اعلام کرده بودند که حماس توانسته هزاران نیروی جدیدی را جذب کند که می‌تواند برای ماهها به جنگ با اسرائیل ادامه دهد.

در بحبوحه مبادله اسرا در دوره آتش بس نیز گردانهای القسام با حضور گسترده در غزه، نشان دادند که همچنان نیروهای آماده رزم برای مقابله با دشمن اشغالگر را دارند.

بنابراین هرگونه درگیری گسترده باعث نمایش قدرت نظامی مقاومت و افزایش حمایت مردمی از گروه‌های مقاومت مانند حماس و جهاد اسلامی خواهد شد.

باتوجه به اینکه دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل دنبال تشدید تنش با گروههای مقاومت است، لذا رهبران فلسطینی نیز برنامه‌هایی برای مقابله با دشمن در دستورکار دارند.

منابع ویژه گروه‌های مقاومت فلسطین در گفتگو با الجزیره، از آمادگی مقاومت برای ایستادگی مقابل تجاوزات صهیونیست‌ها خبر داده و اعلام کردند که مقاومت طرح‌های میدانی خود را برای مقابله با ارتش اشغالگر، با تکیه بر تجربه طولانی خود در رویارویی مستقیم با صهیونیست‌ها طی 470 روز جنگ دوباره ترسیم کرده‌ است.

این منابع تاکید کردند:مقاومت یک استراتژی دفاعی انعطاف‌پذیر و موثر را اتخاذ خواهد کرد که طبق تجربه میدانی انباشته شده و تاکتیک‌های جنگ انفرادی در میان رزمندگان آن است. همچنین مقاومت ثابت کرده که قادر به برگرداندن ورق به نفع خود است.

بر اساس این گزارش،«تقابل با اشغالگران صهیونیست طی روزهای آینده به شکل سنتی نخواهد بود و گروه‌های مسلح فلسطینی با تکیه بر تاکتیک کمین‌های پیشرفته و غافلگیر کننده، در پشت خطوط از زوایای غیرمنتظره به نظامیان صهیونیست حمله خواهند کرد».

حمله موشکی اخیر در حالی است که برجای ماندن هزاران تن آهن و فلزات و باقی مانده موشک و بمب‌های عمل نکرده رژیم منبع غنی از مواد اولیه ساخت موشک را در اختیار گروه‌های مقاومت قرار داده است تا زرادخانه موشکی خود را مجددا پر کنند. موضوعی که رسانه‌ها و تحلیلگران صهیونیستی بارها نسبت به آن اعلام نگرانی کرده‌اند. 

در حال حاضر، حماس و دیگر گروههای فلسطینی تسلیحات زیادی برای ضربه زدن به اسرائیل در اختیار دارند و بدون تردید در صورت درگیری گسترده، فلسطینیان از همه ابزارهای خود برای مجازات دشمن استفاده خواهند کرد.

ناتوانی نتانیاهو در تامین امنیت شهرک‌نشینان

با اینکه وزرای تندرو صهیونیست مدعی بودند که حماس به شدت تضعیف شده و با ازسرگیری جنگ دنبال امتیازگیری بیشتر از فلسطینیان هستند، اما گردانهای القسام با حملات راکتی صهیونیستها را غافلگیر و آچمز کرد.

پس از حملات راکتی نیروهای مقاومت غزه به عسقلان، رسانه‌های صهیونیست اذعان کردند که این حملات نشان می‌دهد نابودی حماس، یک دروغ بزرگ است.

وبسایت صهیونیستی «حدشوت بزمان» در واکنش به این حمله گزارش داد:«هر کس در شبکه‌های خبری به شما گفت که حماس منحل شده است، در فیلم زندگی می‌کند، نه واقعیت». حدشوت نوشت که حماس تولید موشک را از سر گرفته و بدتر از آن، با استفاده از مواد منفجره بمبهای جنگنده‌های اسرائیلی، دست به این کار زده است.

به گزارش این رسانه صهیونیست، «حماس توانمندی خود در شلیک موشک را نشان داده، ولی تاکنون سطح حملات را بالا نبرده است. حماس آماده عملیات ارتش اسرائیل در غزه است. گزارشهایی را که می‌گوید حماس ضعیف شده، باور نکنید».

از اینرو، حملات اخیر حماس و واکنش‌های داخلی نشان‌دهنده چالش‌های جدی دولت نتانیاهو در تأمین امنیت شهرک‌نشینان و مدیریت بحران‌های امنیتی است. با تشدید درگیری‌ها، شهرک‌نشینان در معرض حملات متقابل قرار گرفته‌اند و این وضعیت نشان‌دهنده ناکامی دولت در حفاظت از این مناطق است.

حملات موشکی حماس و سایر گروه‌های مقاومت تبعات جبران ناپذیری برای صهیونیستها خواهد داشت و ادامه این وضعیت سراسر سرزمینهای اشغالی را به مناطق ناامن تبدیل می‌کند. آژیرهای هشدار و تخلیه‌های اضطراری، زندگی روزمره شهروندان را مختل کرده و موجب ترس و وحشت عمومی خواهد شد.

 ناکامی سامانه‌های پدافندی در رهگیری موشک‌های حماس، باعث افزایش نگرانی و ناامنی در میان شهرک‌نشینان شده است. شهرهای مهمی مانند تل‌آویو و عسقلان بارها هدف حملات قرار گرفته‌اند که باعث افزایش وحشت عمومی و کاهش اعتماد به توانایی دولت در تأمین امنیت شده است.

اگر سامانه‌های دفاعی اسرائیل به‌درستی عمل نکنند، موشک‌های مقاومت می‌توانند به مراکز حساس، فرودگاه‌ها، پایگاه‌های نظامی و ساختمان‌های دولتی اصابت کنند. این مسئله نه‌تنها منجر به خسارات مالی سنگین می‌شود، بلکه تلفات جانی را نیز افزایش می‌دهد.

شکست در رهگیری موشک‌های حماس باعث انتقادات شدید از سوی مخالفان سیاسی نتانیاهو شده است. بنابراین، اگر جنگ گسترده بین دو طرف رخ دهد و دولت نتانیاهو نتواند امنیت شهروندان را تأمین کند، بحران مشروعیت دولت افزایش خواهد یافت و اعتراضات داخلی و فشار بر مقامات امنیتی می‌تواند تشدید شود. چنانکه رهبران مخالف، از جمله یائیر لاپید، نتانیاهو را به ناتوانی در تأمین امنیت شهرک‌نشینان متهم کرده و سیاست‌های او را مورد انتقاد قرار داده‌اند.

از سوی دیگر، بسیاری از شهرک‌نشینان، دولت را به ناتوانی در تأمین امنیت متهم کرده و خواستار تغییرات جدی در سیاست‌های امنیتی شده‌اند. این مسئله می‌تواند منجر به افزایش ناآرامی‌های داخلی و بی‌ثباتی سیاسی در اسرائیل شود.

شهرک‌نشینان به ویژه خانواده‌های اسرا در روزهای اخیر با برگزاری تظاهرات علیه سیاست‌های کابینه نتانیاهو، نارضایتی خود را از وضعیت امنیتی ابراز کرده‌اند. آنها نتانیاهو را متهم می‌کنند که به خاطر منافع جاه‌طبانه خود، امنیت اسرائیلی‌ها را به خطر اندخته است.

درگیری مجدد بین حماس و اسرائیل پیامدهای گسترده‌ای برای هر دو طرف دارد. برای اسرائیلی‌ها، این جنگ می‌تواند باعث تشدید ناامنی، فروپاشی اقتصادی و افزایش مخالفت‌های داخلی شود که در نهایت دولت افراطی نتانیاهو را در سراشیبی سقوط قرار خواهد داد، اما برای فلسطینیان می‌تواند فرصتی برای افزایش حمایت بین‌المللی، نمایش قدرت مقاومت برای تضعیف موقعیت رژیم صهیونیستی در منطقه باشد.

منبع: الوقت

ارسال نظرات