دیپ سیک و نبرد هوش­های مصنوعی

هوش مصنوعی در آینده تحول زیادی در کارهای مختلف پدید خواهد آورد
کد خبر : 18434

تبیین:

احتمالاً همه ما تا به حال اسم هوش مصنوعی را شنیده­ایم و خودآگاه و ناخودآگاه از آن استفاده کرده­ایم. به طور ساده هوش مصنوعی (AI) به توانایی کامپیوترها و ماشین‌ها برای انجام کارهایی گفته می‌شود که معمولاً نیاز به هوش انسانی دارند. این شامل یادگیری، حل مسئله، درک زبان و تشخیص الگوها است. به عبارت ساده‌تر، هوش مصنوعی به ماشین‌ها این امکان را می‌دهد که مانند انسان ها فکر و عمل کنند. ساده­ترین راه استفاده از هوش مصنوعی بهره گیری از چت­های هوشمند است که در میان بسیاری از افراد رایج شده است. استفاده از هوش مصنوعی برای ساخت تصاویر، گرچه همچنان عمومی نشده و با محدودیت­هایی روبرو است ولی بسیار فراگیر شده و گاه به یک تفریح و گاه به ابزار دست طراحان تبدیل شده است. البته استفاده از هوش مصنوعی در میان قشر تحصیل­کرده و افرادی که به نوعی کار علمی می­کنند، بسیار فراگیرتر است. با کمک این هوش مصنوعی می­توان بسیاری از معادلات ریاضی را حل کرد. چکیده برای مقالات نوشت، یک مقاله را خلاصه کرد، مقالات را روان­تر و بهتر از گذشته ترجمه و کارهای بسیاری که بعضی از آنها هنوز در دسترس همگان نیست و فراگیر شدن آنها نیاز به بهسازی نرم افزارهای هوش مصنوعی و فراگیر شدن آنها دارد. گرچه گاهی این هوش مصنوعی ابتکار عمل و تلاش را از افراد گرفته و مثلاً دانش­آموزان به جای تحقیق و مطالعه کارهای کلاسی خود را با هوش مصنوعی انجام می­دهند.

·        تحول بر مدار هوش مصنوعی

به طور خلاصه هوش مصنوعی در آینده تحول زیادی در کارهای مختلف پدید خواهد آورد. گرچه تا چندی پیش ساخت نرم­افزارهای هوش مصنوعی فقط در اختیار کشور آمریکا بوده و کشورهای دیگر، از موتورهای هوش مصنوعی ساخت آمریکا استفاده می­کردند، به عبارتی آنها از همان نرم­افزارهای ساخت شرکت­های آمریکایی استفاده می­کردند و گاه آنها را تغییر می­دادند. اما چند روز پیش کشور چین اعلام کرد، موفق به ساخت موتور هوش مصنوعی چینی شده است و آن را به طور رایگان در خدمت همگان قرار می­دهد.  بعد از این اتفاق ارزش سهام شرکت­های نرم افزاری و سخت­افزاری آمریکا ریزش کرد و شوک زیادی به این شرکت­ها وارد آمد. در حقیقت چین توانسته بود نرم­افزارهای اصلی هوش مصنوعی را با هزینه­ای بسیار پایین­تر و با زمانی بسیار کمتر نسبت به شرکت­های آمریکایی تولید کند. همین مسئله در کنار عملکرد مثبت هوش مصنوعی چینی باعث شد، شرکت­های آمریکایی و دولت آمریکا نگرانی خود را نسبت به توسعه هوش مصنوعی چینی اعلام کنند. البته این تازه آغاز ماجرا بود. آمریکا که همیشه بازار خود را بازار آزاد نامیده و ورود هر جنسی را به آن مجاز می­داند، شروع به اعمال محدودیت بر هوش مصنوعی چینی کرد. با بهانه­های همیشگی مانند خطرات امنیتی و نشت داده. اولین خبر این بود که کنگره آمریکا استفاده از هوش مصنوعی چینی دیپ سیک را برای کارکنان خود ممنوع اعلام کرد‌. مدیریت کنگره ایالات متحده کارکنان دفاتر این نهاد را از استفاده از هوش مصنوعی چینی دیپ‌سیک منع کرد. به گزارش رویترز، مدیریت کنگره از طریق ایمیلی به دفاتر این نهاد اعلام کرد: دیپ‌سیک در حال حاضر تحت بررسی مدیریت کنگره است و استفاده از آن در این نهاد رسما مجاز نیست.

·        ترس آمریکا از دیپ سیک چینی

خبر بعدی ممنوعیت استفاده از دیپ سیک یا همان هوش مصنوعی چینی در نیروی دریایی آمریکا بود. نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا به طور رسمی، استفاده از هوش مصنوعی را به دلیل نگرانی­های امنیتی و اخلاقی ممنوع اعلام کرد. در دستورالعملی که اخیراً منتشر شده، این نهاد نظامی، به تمامی اعضای خود هشدار داده است که از به کارگیری این فناوری در هر سطح و تحت هر عنوانی خودداری کنند. متعاقب این ممنوعیت پنتاگون نیز استفاده از این هوش مصنوعی را ممنوع کرد. پس از آن، ناسا نیز استفاده از دیپ سیک را ممنوع کرد. آژانس فدرال هواوفضای آمریکا به دلیل نگرانی­های امنیتی، کارکنان خود را از نصب هوش مصنوعی چینی بر تلفن­های همراه خود منع کرد. مدیر ارشد هوش مصنوعی ناسا می‌گوید که سرور‌های «دیپ سیک» خارج از آمریکا کار می‌کنند و به همین علت نگرانی‌های امنیت ملی و حفظ حریم خصوصی در این مورد قابل توجه است.

بر اساس گزارشی از بلومبرگ، صدها شرکت، به‌ویژه آنهایی که با دولت همکاری دارند، دیپ سیک را از سیستم‌های خود حذف کرده‌اند. این گزارش که بر مصاحبه با شرکت‌های امنیت سایبری مانند Armis و Netskope استوار است، نشان می‌دهد ترس از دسترسی احتمالی آژانس‌های اطلاعاتی چین به داده‌های کاربران، موجب افزایش این محدودیت‌ها شده است.

البته این اولین بار نیست که آمریکا مسائل امنیتی را بهانه‌ای برای محدود کردن کشورهای دیگر قرار می­دهد. ممنوعیت تیک تاک در آمریکا با وجود ضرر مالی زیاد مردم و شرکت­هایی که با آن کار اقتصادی می­کردند یکی از نمونه­های شفافی است که نشان می­دهد آمریکا تا کنون با فناوری هایی غیر از کشور خود مواجه نبوده است و چون تا به حال همه فناوری ها متعلق به آمریکا بوده است، شعار آزادی بیان و بازار آزاد می داده است، وگرنه در مواجهه با پیشرفت فناوری کشورهای دیگر، یا باید این رسانه ها و ابزار در خدمت آمریکا در بیایند یا باید محدود و ممنوع شوند و به مردم مرتب در مورد آنها هشدار داده شود. 

·        سخن آخر

طبق کلیپ هایی که خود آمریکایی ها ساخته­اند، تیک تاک توانسته بود دیدگاه آمریکایی ها را نسبت به چین، فلسطین، خاورمیانه، اسلام و بسیاری از مسائل تغییر دهد و آنها را از حصار رسانه­های جریان اصلی آمریکایی خارج کند. ولی هم اکنون آمریکا خواستار فروش این شرکت به شرکت­های آمریکایی شده و تیک تاک را با خطر مواجه کرده است.

در حقیقت آمریکا می­گوید به نرم افزارها و رسانه­های کشورهای دیگر اعتماد ندارد و این کار امنیت او را به خطر می اندازد، ولی انتظار دارد که همه کشورها به نرم افزارها و رسانه­های آمریکایی اعتماد داشته باشند. در صورتی که رسوایی اطلاعاتی زیادی در مورد همین شرکت­ها در خارج و داخل کشور آمریکا وجود داشته است. نویسنده: عقیله شهرستانی

ارسال نظرات