جلسه شورای فرهنگی رسانه ملی دوشنبه ۲۴ دیماه با میزبانی از نائبرئیس مجلس شورای اسلامی، معاون شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، معاون سیاسی رسانه ملی، رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما و جمعی دیگر از مدیران تشکیل و در آن به تبیین برنامههای دهه مبارک فجر در سال ۱۴۰۳ پرداخته شد.
در ابتدای این جلسه وحید جلیلی، قائممقام رسانه ملی ضمن اشاره به ظرفیتهای مغفولمانده در تولید محتوا پیرامون دهه فجر در رسانه ملی، عنوان کرد: باید مجموعه ظرفیتهای اجتماعی و فرهنگی انقلاب اسلامی را کشف کنیم و به بهترین نحو به تصویر بکشیم. یکی از مهمترین ظرفیتهای ما دهه فجر است.
حمیدرضا حاجیبابایی، نائبرئیس مجلس و رئیس ستاد مرکزی دهه فجر نیز ضمن ابراز امیدواری نسبت به برگزاری باشکوه مراسم گرامیداشت ۲۲ بهمنماه، بیان کرد: درراستای برگزاری این رویداد عظیم، سهشنبه آینده جمعی نزدیک به صد نفر متشکل از سران قوا، برخی نمایندگان و رؤسای کمیسیونهای مجلس، تعدادی از اعضای هیئت دولت و شورایعالی قضایی در جلسه مشترکی شرکت خواهند کرد.
وی در ادامه گفت:ای کاش میتوانستیم در کنار تمام شوراها، شورای راهبردی رضایت عمومی هم در کشور داشته باشیم. امروز در دنیا هیچ راهی جز اقتدار وجود ندارد. در هر کشوری مؤلفه اول اقتدار، مردم هستند. ما در دنیا هر کاری میکنیم ابتدا برای مردم ایران و جهان اسلام است و پایبند به اعتقاداتمان خواهیم ماند.
نائبرئیس مجلس از اندیشه انقلاب اسلامی و مقاومت بهعنوان محبوبترین تفکر نزد جوانان امروزی در سطح دنیا یاد کرد و گفت: اقتدار امروز ما از اندیشه مقاومت و انقلاب حاصل شده است. اقتدار، امنیت میآورد و هیچ کشوری نمیتواند بدون آن، داخل مرزهای خودش امنیت را حفظ کند. لازم است فراتر از مرزهای کشور هم از امنیت حفاظت کرد.
حاجیبابایی به چرایی حضور آمریکا در منطقه اشاره کرد و افزود: آمریکا میخواهد در منطقه ما و خلیجفارس خونریزی و جنگ راه بیندازد تا قدرت کشورها را کاهش دهد و امنیت آنها را بههم بریزد، درنتیجه از نفت و سایر منافع ما بهره ببرد تا از این طریق اقتدار و امنیت خود را حفظ کند.
نائبرئیس مجلس متذکر شد: صداوسیمای جمهوری اسلامیباید این نکته را برای مردم تبیین کند که نظام هر کاری میکند بهخاطر آنهاست. رشد اقتصادی و زیرساختی ما عالی است، اما از نظر معیشتی و اقتصادی نیاز به تصمیمهای انقلابی داریم. بهگفته حاجیبابایی، خونبهای نزدیک شدن ایران به قلههای موفقیت، حاجقاسم سلیمانی و سیدحسن نصرالله و سایر شهدا هستند.
وی در همین رابطه گفت: آنچه میتواند تمام توطئههای دشمن را یکجا از بین ببرد راهپیمایی ۲۲ بهمنماه است. جوانان ما شش ماه شبانهروز کار کردند تا توانستند خرمشهر را بازپس بگیرند و امروز اگر میخواهیم در ۴۶ سالگی انقلاب قلهای بلندتر از قلههای قبلی را فتح کنیم، باید عظمت انقلاب را تبیین کنیم. تمامی حاکمیت جمهوری اسلامی، از صداوسیما تا مجلس و دولت همه باید خدمت مردم برسیم تا بتوانند راحتتر به راهپیمایی ۲۲ بهمن بیایند. ۲۲ بهمن را خطمقدم حفظ نظام میدانم.
حاجیبابایی در بخشی دیگر از سخنانش به جنگ رسانهای و جریانهای نفوذ نیز اشاره کرد و از خطر روایت مستشرقین از ایران گفت. حاجیبابایی در ادامه تأکید کرد: شبکههای استانی صداوسیما در رویداد ۲۲ بهمن میتوانند به خانه بزرگان هر شهر و روستایی بروند و درخصوص انقلاب و ۲۲ بهمن و تحلیل آنها تولید محتوا کنند. ضمن اینکه امسال اعیاد ماه رجب و شعبانیه نیز مصادف با ایام پیروزی انقلاب اسلامیشده است و میتوان از این اتفاق مبارک بهترین بهره را برد.
در ادامه این جلسه، حسن عابدینی، معاون سیاسی در رابطه با برنامههای معاونت سیاسی در دهه فجر توضیح داد: امسال ۱۵ گروه تدارک دیدهایم که فعالیتهای خود را از هفتههای قبل آغاز کردهاند و تا کنون شش جلسه هم تشکیل دادهایم.
وی افزود: گروه آرشیو یکی از گروههای ماست که قرار است تصاویر پیش از انقلاب و سالهای اولیه انقلاب را به مخاطبان عرضه کند. برخی از این تصاویر بسیار تکاندهنده است و پیشرفت کشور پس از پیروزی انقلاب را بهخوبی نشان میدهد. همچنین گزارشهایی از شهرستانها خواهیم داشت و تریبون آزاد همراه با خبرنگاران شناخته شده رسانه ملی به استانها خواهد رفت.
عابدینی ادامه داد: گروه دیگری قرار است بحرانهایی را که انقلاب اسلامی طی سالها پشتسر گذاشته را پوشش دهند. روایت قدرت انقلاب اسلامیبه زبان دیگران هم از دیگر برنامههاست و اندیشمندان خارجی دیدگاههای خود را در خصوص قدرت انقلاب اسلامی مطرح کردهاند.
معاون سیاسی رسانه ملی بررسی چرایی تحقق انقلاب اسلامی را از دیگر برنامههای ایام دهه فجر معرفی کرد و گفت: قرار است ۱۰ شب برنامه «بدون تعارف» روی آنتن برود و افراد مهمیکه در پیروزی انقلاب اسلامی سهم داشتند در این برنامه حاضر میشوند. همچنین روزشمار انقلاب نیز تدارک دیده شده است.
وی ادامه داد: سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی دررابطه با امام خمینی (ره) نیز مرور خواهد شد که یکی از تولیدات بسیار جذاب است. همچنین ۳۰ گروه خبرنگار را آماده کردهایم تا در ۲۲ بهمن جلوههای ویژه این رویداد بزرگ را پوشش دهند و بخشهای خبری نیز به این مسئله تا یکی دو روز بعد از ۲۲ بهمن میپردازند.
یکی دیگر از میهمانان جلسه، محسن شاکرینژاد، رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما بود که به اهمیت تعامل و همافزایی با اهالی رسانه در چیدمان عملیات مناسبتی از جمله ۲۲ بهمن تأکید کرد.
تبیین:
در ادامه حجتالاسلام محمدمهدی عربانصاری، معاون شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از اهمیت تبیین مفاهیم و دلایل وقوع انقلاب اسلامیبرای نسل جدید گفت. وی با اشاره به اینکه باید دستاوردهای عمیق انقلاب را از نقطهای آغاز و شجاعانه تبیین کرد تا به امروز رسید، اظهار کرد: امسال آغاز جشن باشکوه ۲۲ بهمن از محل سخنرانی امام خمینی در بهشتزهرا (س) آغاز و تا حرم امام خمینی (ره) و نماز جمعه ادامه دارد.
معاون شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی افزود: کمیته جشنهای دهه فجر نیز در تعامل تنگاتنگ با صداوسیما شکل گرفته و هر کمیتهای باید حداقل دو برنامه محوری و اثرگذار داشته باشد. امسال ۳۰ کمیته و ۶۰ برنامه تصویری قابل ارائه داریم. اوج برنامهها در روز ۲۲ بهمن خواهد بود و از میدان امام حسین (ع) تا میدان آزادی راهپیمایی انجام میشود.
وی با اشاره به تقارن دهه فجر با نیمه شعبان، عنوان کرد: شعارهایی که طراحی و تبیین شده با همین رویکرد است و هر یک از روزهای دهه فجر نیز به نام اصناف و اقشار نامگذاری شده است و برای هرکدام شعاری نیز طراحی کردهایم.
ارسال نظرات